Femm schreef op: 06-11-2012 12:26:34 |
Hoi hoi Vraagje: Wat eten jullie zoal met de kids als jullie niet veel tijd hebben / geen zin hebben om te koken? Ik werk 3 dagen in de week tot einde van de dag, ben dan met kids ophalen erbij rond kwart over 6 thuis en wil de kids rond de klok van 7 uur in bed hebben en op deze dagen heb ik bijna nooit zin om uitgebreid aardappelen te gaan koken ofzo, dat doe ik op de overige 4 dagen wel als ik thuis ben de hele dag. Daarnaast heb ik als ik de kids heb gehaald 2 jengelende kids die honger hebben om me heen en als het te lang duurt worden het van die lekkere drabbers rondom het fornuis Ik kom eigenlijk niet verder dan, broodje knakworst, pannekoeken, patat, poffertjes en koude pasta salade. Hebben jullie nog ideeen? Ik vind shoarma zelf ook erg lekker maar dat vinden de kids weer niet lekker. En om nou in 1 week en patat en pannenkoeken en poffertjes te eten en dat standaard elke weer, nee bedankt, 1 van de 3 best maar niet allemaal hihi. (ben niet veeleisend hoor) Gr Femm |
Quote |
Jen9 schreef op: 06-11-2012 20:41:49 |
Ik kook op zondag voor 4 dagen, is even werk, maar dan eten ze de andere dagen ook gewoon gezond.
Meestal maak ik een grote pan soep, daar kunnen we 2 dagen van doen, pasta met verse groente, kan je
ook voor 2 dagen maken, stamppot, zelfgemaakte pastasaus maak ik ook extra en hup in de vriezer, ik
maak een quiche, of lasagna, chili met of zonder carne haha saus met veel groente voor bij de rijst
etcetera... |
Quote |
Femm schreef op: 06-11-2012 21:59:56 |
Dank jullie wel meiden! Ik lees heel veel handige tips. Ik ben net uit elkaar dus hiervoor was het
avondeten geen probleem, op de dagen dat ik later was zorgde mn partner dat hij iets eerder was
waardoor er wel elke keer gekook kan worden..... Meer tips altijd welkom ! Gr Femm |
Quote |
Debby1977 schreef op: 06-11-2012 22:01:15 | ||
Sterkte | ||
Quote |
Made schreef op: 06-11-2012 22:03:42 |
Indien mogelijk een grotere vriezer aanschaffen , diepvriesbakjes en
labeltjes Stampotjes zijn ook makkelijk in te vriezen en kun je dus makkelijk een grote pan van maken, waar je weer meerdere porties uithaald. Heb je 24 kitchen op je tv? Daar komt altijd paar keer per dag het programma...de makkelijke maaltijd...makkelijke en snelle gerechten om te maken...althans het ziet er makkelijk uit |
Quote |
Cora38 schreef op: 07-11-2012 09:15:28 |
Snelle maaltijd: aardapp. puree uit pakje, diepvriesspinazie en hamburger. Komkommer en tomaatjes heb ik er hier ook vaak extra bij voor de vitamientjes. Stamppot en ovenschotel kan je de avond van te voren maken en er twee dagen van eten. Rijst met stoofvlees van te voren meken en op de dag zelf nog roerbakgroente of sperziebonen. na een pannekoeken/patat maaltijd bied ik vaak nog fruit aan. Dat eten ze hier graag. |
Quote |
Ladyd schreef op: 07-11-2012 09:54:05 |
Ik ben ook pas rond 18.30 thuis en het lukt me echt niet om de kids om 19 u in bed te hebben. Ik werk op ma-di-do Meestal maak ik op zondag een grote pan stamppot waar we de volgende dag ook nog van kunnen eten. Dan kookt mijn man meestal op dinsdag en dat is dan altijd een pasta (vaak ook vrij snel klaar) en op donderdag is het bij ons patatdag |
Quote |
Mvi schreef op: 07-11-2012 09:54:13 |
hier is een grote hit zelf gemaakte bolognesesaus, deze kun je invriezen en dan hoef je alleen nog
maar pasta te koken en klaar! pond gehakt rullen ondertussen in een grote kom (ik pak altijd een grote maatbeker : een fles tomatensaus van grand italia (sugo) 1 ui 1 teen knoflook 1 kleine venkel halve winterpeen anderhalf blokje kippenbouillon 2 scheppen suiker 2 eetlepels italiaans kruiden scheutje rode wijn met de staafmixer helemaal fijn maken en bij het gehakt doen, half uur pruttelen en als het afgekoeld is invriezen. de ochtend dat je gaat werken doe je de bevroren saus in een pan en laat je ontdooien, als je thuis komt vuurtje eronder en klaar. Beetje parmezaanse kaas erbij. |
Quote |