Femm schreef op: 06-11-2012 12:26:34 |
Hoi hoi Vraagje: Wat eten jullie zoal met de kids als jullie niet veel tijd hebben / geen zin hebben om te koken? Ik werk 3 dagen in de week tot einde van de dag, ben dan met kids ophalen erbij rond kwart over 6 thuis en wil de kids rond de klok van 7 uur in bed hebben en op deze dagen heb ik bijna nooit zin om uitgebreid aardappelen te gaan koken ofzo, dat doe ik op de overige 4 dagen wel als ik thuis ben de hele dag. Daarnaast heb ik als ik de kids heb gehaald 2 jengelende kids die honger hebben om me heen en als het te lang duurt worden het van die lekkere drabbers rondom het fornuis Ik kom eigenlijk niet verder dan, broodje knakworst, pannekoeken, patat, poffertjes en koude pasta salade. Hebben jullie nog ideeen? Ik vind shoarma zelf ook erg lekker maar dat vinden de kids weer niet lekker. En om nou in 1 week en patat en pannenkoeken en poffertjes te eten en dat standaard elke weer, nee bedankt, 1 van de 3 best maar niet allemaal hihi. (ben niet veeleisend hoor) Gr Femm |
Quote |
Mamavonn schreef op: 06-11-2012 12:30:52 |
In het weekend een pan macaroni/bami ed maken en invriezen. s ochtends eruit halen hoef je het
alleen maar op te warmen. |
Quote |
Slabbertje schreef op: 06-11-2012 12:31:25 |
pasta maaltijden bereiden op vrije dag en invriezen dan hoef je alleen maar avondje van tevoren in
de ijskast laten ontdooien en daarna in magnetron doen |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 06-11-2012 12:31:44 |
hier wel vis en vlees eters in huis.. Dus ik maak ook wel eens een salade met vlees of vis erbij.. Ik vind biefstuk met champignons en uien ook erg lekker. Of je maakt iets van chicken tonight ook snel klaar. of roerbak groente met kip.. de jongste eet erg slecht sávonds maar die eet dan vaak een broodje of een smoothie of iets van een knijpfruit... |
Quote |
Orange schreef op: 06-11-2012 12:33:01 |
Idd iets van rijst, nasi, bami of macaroni Of brood met een omelet (met groente). |
Quote |
Sabje Mv Jm En ?? schreef op: 06-11-2012 12:34:05 |
en aardappelpurree makelijke groente en stukje vlees . broodje hamburger of soep maaltijd voor 2 dagen maken of invriezen. |
Quote |
Mamaloes schreef op: 06-11-2012 12:36:16 |
Pasta salade! Pasta kun je eventueel de avond ervoor al koken. Ik maak ze met tonijn, gerookte kipreepjes of gegrilde kip. Genoeg recepten op internet te vinden! |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 06-11-2012 12:38:19 |
pasta salade vind ik wel altijd erg lekker. Maar de mannen in huis niet. Misschien eens voor mezelf gaan maken |
Quote |
Mamaloes schreef op: 06-11-2012 12:40:29 |
Mijn jongens vinden het ook niet zo heel lekker... Voor hun doe ik vaak wat tomatensaus door de
pasta en een beetje kaas erover. |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 06-11-2012 12:40:53 |
Pasta maak ik dan vaak dat is zo gemaakt, macaroni bijv is in max 10min klaar en de saus ook |
Quote |
Angelique schreef op: 06-11-2012 12:41:38 |
ik maak vanavond spinazi pasta lekker snel en gezond ik heb spagettie vanaaf maar kan ook net zo goed andere pasta zijn gehakt kruide en rullen uitje erbij evt wat champions en spekblokjes dan bladspinazi en een potje bourisn cousin erggg lekker en de kids zijn er gek op |
Quote |
Mb2 schreef op: 06-11-2012 12:41:47 |
De dag/avond van te voren een ovenschotel maken. Hoef je dan alleen nog in de oven te zetten. Met dit weer zou je ook van te voren een stamppot kunnen maken (zou je ook in de vriezer kunnen bewaren). Even opwarmen en klaar! En wat de andere dames ook al schrijven nasi/pasta van te voren maken. Of als je een keer pasta maakt extra saus maken. Saus in de vriezer bewaren en als je het nodig hebt alleen de pasta koken en de saus warmen. |
Quote |
Mamajenti schreef op: 06-11-2012 12:44:24 |
Soep! Dat is hier veruit favoriet. Lekker soepie met broodje erbij Of stamppot invriezen in porties En wat hier ook goed werkt, is alles klaar hebben staan en bij thuiskomst meteen aan zetten. Tegen de tijd dat je lekker binnen bent en jas enzo uit is, samen tafel dekken en dan is het klaar. |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 06-11-2012 13:16:06 |
Wij eten trouwens ook 1 dag brood, vaak met een pot.soep erbij, broodje met ei of rookworst of
gewoon beleg |
Quote |
Aukie schreef op: 06-11-2012 13:17:19 |
hier meestal ovenschotels. kan met pasta, macaroni, aardappels. even in de oven opwarmen en eten
maar. |
Quote |
Linnie schreef op: 06-11-2012 13:33:40 |
Hier ook: soep, of stamppot, maar dan koop ik de aardappels wel kant en klaar (dus alleen even in de
magnetron) en de groenten doe ik eerst 2 minuten in de magnetron (vol vermogen) dan is het niet zo
hard meer. Dit werkt prima bij andijvie of boerenkool! |
Quote |
Mamaloes schreef op: 06-11-2012 13:44:08 |
Stamppot is ook lekker snel klaar als je het met puree maakt ipv aardappelen. En dan de rookworst in
de magnetron! |
Quote |
Melissa schreef op: 06-11-2012 13:45:09 |
Op dagen dat ik weinig tijd heb rond de avondmaaltijd (dinsdag = zwemles om 17:00, woensdag is
scouting tot 17:00 , donderdag 18:30 naailes) kook ik vaak van te voren. Ik heb vanmorgen een pan
macaroni gemaakt en dat eten we na de zwemles (17:50), en heb er genoeg van gemaakt dat we het
donderdag nog een keer eten. En morgen zet ik alles klaar om direct te kunnen beginnen met koken als
we thuis komen. Snelle maaltijden zijn hier Roerbak (maakt niet uit wat eigenlijk, mik het in een pan, roerbak het en tadaa een maaltijd) wraps met sperzieboontjes en kip macaroni (of elke willekeurige andere pasta) gebakken aardappels met sla en snitzel macaroni met ham en kaas en een appel-komkommersalade erbij En vooral op de dagen dat je wel kookt veel koken, dan kun je invriezen voor je werkdagen. En als ik echt echt echt geen zin heb om te koken, dan wil ik de jongens ook nog wel eens een potje olvarit laten uitzoeken. gebeurt niet zo heel vaak, maar ook dat is nog altijd beter dan alleen brood of pannekoeken oid. |
Quote |
Tanja Mv J.m.n schreef op: 06-11-2012 13:46:04 |
Chili con carne kan je ook van tevoren maken aardappelpuree met een pot groente erbij pizza |
Quote |
Wendymvbritt&bas schreef op: 06-11-2012 13:49:50 |
En met dit weer stampot eten,lekker voor 2 dagen en dan opbakken |
Quote |
Me schreef op: 06-11-2012 14:06:11 |
Ik heb gisteren (een dag dat ik thuis ben) een jachtschotel (ovenschotel met runderstoofvlees)
gemaakt, van de bouillon die over was een pan soep gemaakt en daarnaast nog een hartige taart. Zo
hebben we de komende week alweer 3 dagen makkelijk eten. En zo doe ik dat vaker. Nu vind ik het ook
echt leuk om te koken (al is het een flinke uitdaging, omdat mijn man en oudste slecht groente eten:
lang leven de staafmixer). |
Quote |
Heleenmv2 schreef op: 06-11-2012 14:06:28 |
Inderdaad, al veel genoemd, voor 2 dagen koken op de dagen dat je wel vrij bent. Dan kun je dat invriezen, maar wij eten ook de andere helft ook wel eens de volgende dag of nog 1 dagje later. Spaghetti saus kun je ook heel makkelijk invriezen (en mooi wat -gepureerde- groenten in verbergen mocht dat nodig zijn) in diepvrieszakjes en dan hoef je alleen nog maar de pasta te koken! In de tijd dat het water aan de kook komt en de pasta gaar moet worden kun jij (of je partner misschien?) mooi vast de kinderen wassen en in de pyjama helpen. Dan lekker samen eten, tanden poetsen, voorlezen en naar bed. Werkt ook goed met de oven laten voorverwarmen en een ovenschotel (uit diepvries of koelkast) in de oven opwarmen/afbakken en ondertussen vast douchen en pyjam's aan. Multitasken en lekker efficient. Verder kun je best heel gezonde soep -van te voren- klaarmaken waar veel (gepureerde) groenten in zitten voor de afwisseling. In een omelet kun je ook van alles meebakken voor wat extra groenten en dergelijke en met tosti's kun je ook nog alle kanten op. Zeker als je een gezondere broodsoort kiest heb je daar best een maaltijd aan. |
Quote |
Miesje schreef op: 06-11-2012 14:20:17 |
zelf broodjes hamburger maken met verse hamburgers,bolletjes,sla,sausjes,plakje kaas enzo. soep maken dag ervoor en dan dus alleen opwarmen. pizza in de oven doen omeletje met groentes erin op een broodje kip in stukjes en kruiden, die roerbakken en met tomaat,sla en andere dingetjes die lekker erbij zijn in een wrap. kant en klare aardschijfjes bakken met spekjes en ui e daarbij salade maken. |
Quote |
Femm schreef op: 06-11-2012 14:42:52 |
Jeetje wat een hoop reacties!!!! Soep met een broodje hamburger vind ik ook erg lekker alleen de kids eten geen soep (1,5 en 3) Pastasalades zijn idd erg lekker, ik eet vaak penne pasta met groene pesto en geraspte kaas, vinden de kids en ik ook heerlijk! Ik heb niet zo'n hele grote vriezer dus kan niet heel veel invriezen, kan natuurlijk wel voor 2 dagen koken. Moet ik ff puzzelen met de dagen Hebben jullie ook nog lekkere recepten? (als we toch bezig zijn ) Ik ben een beetje klaar met de standaard wat we altijd eten. Gr Femm |
Quote |
Anon schreef op: 06-11-2012 14:46:20 |
wij koken de dag voor de werkdag dubbel (2 aparte maaltijden). Favoriet is hier bijv lasagne.Ik stel
de oven in en zet het gerecht 's morgens in de oven en het is klaar als ik thuis kom. Tafel dekken
en aan tafel! Verder eten we hier regelmatig wraps, dat is ook zo klaar. |
Quote |
Chloe schreef op: 06-11-2012 15:04:03 |
afgezien van makkelijke recepten zou ik het mezelf ook niet zo moeilijk maken door je kinderen om 7
uur in bed te willen hebben als jullie pas om 615 thuis zijn. Als ik zelf rond die tijd thuis ben,
dan willen zij en ik ook nog even tijd samen hebben en ook de tijd hebben om nog even rustig te
eten. Als alles binnen 3 kwartier moet gebeuren, dan moet dat allemaal wel heel gehaast lijkt mij.. |
Quote |
Femm schreef op: 06-11-2012 16:07:17 |
Chloe: Snap wat je bedoeld, maar het punt is dat als ze er om 7 uur niet inliggen ik de volgende dag
2 dweilen van kinderen heb, 7 uur is al een half uur later dan op de vrije dagen dan gaan ze om half
7. Onze wekkers gaan de volgende ochtend om 6 uur namelijk weer. Anon: dat is wel makkelijk dat je je oven kan voorprogrammeren, ik weet eigenlijk niet of dat bij de onze ook kan, zou wel een mooie uitkomst zijn. Maar hoe doe je dat met voorverwarmen dan? dan staat het gerecht dus in de oven als je aan het voorverwarmen bent? |
Quote |
Myself schreef op: 06-11-2012 16:18:15 |
Als ik pasta's en rijstgerechten maak, doe ik dit vaak voor 2 keer. Eén keer gaat dan de vriezer in, om te gebruiken door mijn man en kinderen als ik bijvoorbeeld een avonddienst heb. Dus op die manier kan jij ook van te voren koken. Een grote pan soep voor meerdere maaltijden invriezen. En makkelijk zijn voor jezelf, dat moet je soms ook gewoon toestaan. |
Quote |
Made schreef op: 06-11-2012 16:39:12 |
Ik heb hier altijd een portie spaghettisaus in de vriezer...even ontdooien en opwarmen en spaghetti
erbij koken...20 min. ben ik klaar. Als ik spaghettisaus maak, kook ik altijd een beste pan vol, verdeel het over bakjes en we kunnen er nog zo'n 5x van eten...altijd makkelijk voor als het vlug moet. Zelfde met soep, heb ik ook altijd op voorraad in de vriezer. Wat ik ook vaak wel heb zijn die zakken van aviko, ik vind ze lekker en zit ook van alles in...ben je in nog geen 10 minuten klaar |
Quote |
Mar80 schreef op: 06-11-2012 19:36:59 |
Hier eten we regelmatig fusili tricolore pasta met rode pesto, italiaanse roerbakgroenten en
beenhamreepjes. In 10 minuten klaar! Ik begin met pan water opzetten. voorgesneden roerbakgroenten bakken Pasta in het water 8-10 min hamreepjes bij de groente verwarmen alles door elkaar rode (of groene, ook lekker) pesto naar smaak erbij Klaar! Iedereen lust het, het is snel en toch een soort van gezond. |
Quote |