Menu
 

Topic:

verwijzing cb opvolgen?

Pup78  schreef op: 04-11-2012 21:04:33
Mijn dochter is te licht voor haar lengte.
Nu wil het cb haar doorverwijzen naar een dietiste als ze over twee maanden nog niet gegroeid is...
Ik heb hier weinig zin in. Ze eet redelijk goed, is nooit ziek en actief genoeg.
Dat ze niet tot de middenmoot behoort is wat mij betreft niet erg. Ze is niet ongezond mager. Ze is mooi slank.
Deze doorverwijzing is dit verplicht? Of mag ik ook weigeren?
 
Quote
Navigatie
RE: verwijzing cb opvolgen?
Marjolein1976  schreef op: 04-11-2012 23:28:19
Mijn zoontje heeft astma en is ook aan de magere kant (18 kg. bij 122 cm). Hij is net 5 jaar. Hij krijgt van mij ook de volle produkten, dus volle melk en yoghurt. Roomboter op brood. Maar verder geen gekkigheid.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Roos  schreef op: 04-11-2012 23:48:29
Hier precies hetzelfde verhaal als bij jou to!! Het enigste wat er vergeten wordt is dat het hier gaat om een kindje met een aangeboren hartafwijking die vaak wat meer moeite hebben met growien. Ik heb dit ook altijd aan moeten horen van het cb. Mijn meisje zat altijd ver onder de onderste lijn wat begrijpelijk was omtrend haar aha maar nee het cd had altijd commetaar. Ondertussen is mijn pubermeisje bijna 14 Jaar en nog steeds niet de dikste maar dit hoort nu eenmaal bij haar en haar ziektebeeld. Dus ik zou zeggen vervang de magere producten voor volle en verder komt het vanzelf wel goed. succes!!!
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Alice  schreef op: 05-11-2012 08:44:06
Volle producten zijn gewoon gezonder, dus dat zou ik wel geven. Maar geen extra gesuikerde dingen zoals yoghi of chocomel. Is gewoon een stom advies. 

 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Snuitje  schreef op: 05-11-2012 08:55:29

Ik zou ook niet naar de dietist gaan. Ze wilde mijn zoontje van toen net 1 ook naar een dietist sturen omdat hij te "dik" zou zijn. Mijn zoontje is al geboren met een gewicht van bijna 5100 gram. Ik ben toen naar mijn dokter gegaan om te vertellen wat het cb adviseerde. Hij vond het grote onzin en zei dat het vanzelf goed gaat komen zodra hij zou gaan lopen enzo. Hij heeft gelijk gehad want mijn zoon is nu gewoon "normaal" van postuur. Ze hebben al snel wat te klagen daar.

 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Bettie  schreef op: 05-11-2012 19:04:37
Op zich wel goed dat het CB nu probeert de vinger aan de pols te houden, terwijl ze in eerste instantie zo'n grove fout hebben gemaakt. Dat moet toch wel het idee geven dat ze er iets van geleerd hebben.

Als ik het gewicht i.c.m. de lengte van je dochter bekijkt; is het waarschijnlijk een tenger poppetje, dat bruist van energie. Op basis van wat je schrijft; eet ze meer dan voldoende en zou ik zeer zeker niet bijvoeden met al die suikers van yoki/chocomel etc.

Nu heb ik totaal geen ervaring met té lichte kinderen (dochter van 2 jaar en 2 maanden weegt nu 15,1 kilo en is 94,5 cm) maar het lijkt me dat als je kind het niet goed doet; je dat als moeder héél snel in de gaten hebt.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Mus  schreef op: 05-11-2012 19:53:01
Ik zou wel volle produkten (melk, yoghurt) geven. Omdat het echt gezonder is.  Geen dingen met extra suiker. Wel ipv margarine roomboter bijvoorbeeld. Ik heb ook 3 dunne slungels gehad op die leeftijd, en wel volle produkten gegeven. Van fristi, chocolademelk en zo zou ik afblijven. Tuurlijk ze mag het wel, maar ik zou het niet geven zodat ze aankomt. Volg je moeder gevoel, dan zit het wel goed denk ik.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Bepje  schreef op: 05-11-2012 21:59:41
Wij hebben ultradunne kinderen maar dit advies nog nooit gehad. Net als jouw kinderen eten we gezond en genoeg en hebben ze (ruim) voldoende energie en bijna nooit ziek.
Wel gebruiken we volle melkproducten en proeren een beetje fabrieksbewerkt voedsel te mijden en hier en daar een snoepje of koekje.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Pup78  schreef op: 05-11-2012 22:05:26
En als ze zeggen, boter door het eten, wordt hiermee dan margarine bedoeld?
Volle melk ga ik vanaf volgend weekend in huis halen.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Bepje  schreef op: 05-11-2012 22:05:49
Je hoeft trouwens de adviezen van het consultatiebureau niet op te volgen, je mag. Het consultatiebureau heeft een signalerende functie wat betreft gezondheid en je bent ook niet verplicht er heen te gaan.
In de ogen van deze medewerker kan ze misschien te dun zijn maar dat hoeft niet. Je kunt ook even de mening van je huisarts vragen. Bij een diëtiste krijg je waarschijnlijk ook andere adviezen dan yogidrink en ander vet spul met veel suikers.
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Pup78  schreef op: 26-01-2013 23:11:02
Inmiddels zijn we weer naar het cb geweest. Ze was niet veel gegroeid. 400 gram erbij, ze is nu 10,5 kl en 90 cm.
Ze gaf aan dat we naar een dietiste konden, als we dat wilden. Maar ik heb gezegd dat ik dat niet nodig vond, omdat ze in mijn ogen niet ongezond mager toont, levendig genoeg is. Dat vond ze ook! Ze gaf de tips van volle melk, yoghurt mee en als ik later alsnog een verwijzing wil dan kan dat!
Nou heb me voor niets zorgen gemaakt!!
 
Quote
RE: verwijzing cb opvolgen?
Pup78  schreef op: 27-01-2013 09:42:15
Nee dat is t gekke, dezelfde arts.
Dat zei zij inderdaad ook over dat gemiddelde!
 
Quote
Navigatie


Reageren op verwijzing cb opvolgen?
Naam
Bericht