Menu
 

Topic:

VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201

Mamavonn  schreef op: 26-10-2012 14:47:39

 



DEN HAAG - VVD en PvdA willen de zorgtoeslag volledig afschaffen in 2014. De toeslag wordt overbodig op het moment dat de ziektekostenpremies inkomensafhankelijk worden.



Dat stellen bronnen rond de kabinetsformatie tegenover het ANP.


Afschaffen van de zorgtoeslag levert 4,5 miljard euro op. Dat bedrag wordt volledig teruggegeven aan de burger via een verlaging van de derde schijf in de inkomensbelasting van 42 naar 38 procent, eveneens per 2014.









De zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke toeslag die in 2006 met het nieuwe zorgstelsel werd ingevoerd als tegemoetkoming in de zorgkosten. Ongeveer 5 miljoen Nederlanders ontvangen een toeslag die afhankelijk is van het eigen inkomen.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jo  schreef op: 31-10-2012 09:27:35
Ik denk dat de meeste vrouwen met een baan voor bv 2 dagen of minder die baan wel gaan opzeggen als alles ineens naar inkomen gaat.
Zo komen er wel lekker veel banen bij, al wil niemand ze meer hebben nu
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mitch  schreef op: 31-10-2012 09:28:17
Nou ze maken werken gewoon niet aantrekkelijk!
Enige wat ze in de hand werken is dat mensen voldoende uren gaan werken om het hoofd boven water te houden en geen uur meer.
Ik ben actief aan het reintegreren omdat ik het beter wil hebben voor mijn kinderen en omdat ik graag voor mijzelf wil beginnen.
Wanneer ons dat de kop zou gaan kosten (ik zal nooit een dik salaris binnen halen) dan stop ik met werken, niet omdat ik slapend rijk wil worden, maar omdat het gewoon niet meer op te hoesten is op deze manier.
Heb heel lang geroepen dat we positief moeten blijven, dat we het samen moeten doen, dat wanneer we elkaar helpen we er echt wel komen en bezuinigen moet.
En dat vind ik nog steeds... maar deze bezuinigingen maakt echt een hoop kapot bij mensen hun motivatie en wil om te werken, daarmee help je nederland niet.
Maar ondertussen ligt wel de halve stad hier open omdat de gemeenten hun laatste geld nog even op moeten maken voor de maximale subsidies... who cares!!
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Monrob  schreef op: 31-10-2012 10:05:16
Ach mijn man zou gaan beginnen aan de opleiding om 1ste graad docent te worden, daar zijn er in zijn vak te kort van. Maar dat gaat nu dus niet door, hij gaat niet studeren om daarna alles wat hij meer verdient weg te kunnen brengen. Je zal wel gek zijn als je tegenwoordig je best doet, je wordt gestraft aan alle kanten. Dit jaar al meer pensioenpremie omdat het abp zo slecht gaat, meer inkomens afhankelijke zorgpremie omdat hij net teveel verdient, salaris staat al een aantal jaar op 0 dus wij houden steeds minder over. Ik klaag niet, nog niet maar het is jammer dat je gestraft wordt voor het werk wat je doet en als je een stapje hoger wilt.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Sabrah  schreef op: 31-10-2012 10:48:16
Op de radio hadden ze het erover dat het om het gezamelijk inkomen ging?! Ik ga me er niet meer druk om maken en wacht het wel af.
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mitch  schreef op: 31-10-2012 10:48:52
Als het gezamelijk is gaan er een hoop mensen fok
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Jacquelien  schreef op: 31-10-2012 10:51:51

Quote Jacquelien:
De premie wordt straks inkomensafhanelijk. Voorspel al weer dat de mensen met een goed inkomen hier vast weer de 'dupe' van zijn. 




Helaas ga ik toch gelijjk krijgen. Nu afwachten wat ze onder 'inkomen' gaan verstaan........
 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Mamavon  schreef op: 31-10-2012 10:59:20

VVD-leider Mark Rutte spreekt tegen dat de plannen van een nieuw kabinet voor de zorgpremies zulke grote gevolgen hebben als nu in de media voorbij komen. Ook PvdA-leider Diederik Samsom zegt dat de berekeningen van RTL Nieuws en NOS niet kloppen en dat mensen als gevolg van de inkomensafhankelijke zorgpremie niet heel veel extra gaan betalen.


<ection class=clear>

Wie met zijn tweeën samen meer dan 75.000 euro per jaar verdient, gaat 50 euro extra per maand betalen, zei Samsom woensdag voor het debat over de plannen van VVD en PvdA.

Alleenverdieners gaan meer betalen bij een inkomen boven de 51.000 euro, aldus Samsom. Hij stelde dat de berekeningen die NOS en RTL Nieuws dinsdagavond maakten, niet kloppen. Inkomens vanaf 100.000 euro per jaar gaan er per jaar 0,5 procent aan koopkracht op achteruit, aldus Samsom.

Effecten
VVD-leider Mark Rutte spreekt ook tegen dat de plannen van een nieuw kabinet voor de zorgpremies zulke grote gevolgen hebben als nu in de media voorbij komen. Volgens hem wordt er geen rekening gehouden met de effecten van andere maatregelen.

Rutte zei dat verder te zullen uitleggen tijdens het Kamerdebat. Rutte erkende wel dat de verschillen tussen hogere en lagere inkomens kleiner zullen worden. 'Dat is een concessie die de VVD aan de PvdA heeft gedaan.'

Volgens de VVD-leider laten de berekeningen van de effecten van de nieuwe kabinetsplannen zien dat de gevolgen voor de koopkracht beperkt zijn. In die berekeningen gaan de lage inkomens er iets op vooruit, hogere inkomens iets op achteruit.

Roemer
De SP zal het huidige zorgpremieplan van VVD en PvdA niet steunen, zei fractieleider Emile Roemer voor aanvang van het debat.

Roemer zei de toekomstige coalitie wel te willen helpen om het plan te verbeteren. 'Maar om de klap bij de middeninkomens te leggen is voor ons onacceptabel', aldus de SP-voorman.

Buma
Volgens CDA-leider Sybrand Buma heeft Rutte zitten slapen tijdens de onderhandelingen over de zorgpremie met de PvdA.

'Rutte haalt het geld weg bij de achterban van de VVD en Diederik Samsom deelt het daarna uit aan zijn achterban. De VVD heeft zitten slapen', zei Buma voor het debat.

Volgens Buma zijn de maatregelen een 'klap voor gezinnen met een middeninkomen'. Hij voorspelde dat het aanstaande kabinet van VVD en PvdA het in de Eerste Kamer, waar de twee partijen geen meerderheid hebben, het heel moeilijk zal krijgen. 'Omdat de plannen heel slecht zijn. Het kost banen en mensen moeten heel veel meer betalen voor minder zorg.'

Ook andere oppositiepartijen hebben flinke kritiek op het plan, net als de zorgverzekeraars.

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Laura73  schreef op: 31-10-2012 11:04:22
dus dit plan kan nog sneuvelen?

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Monrob  schreef op: 31-10-2012 12:45:18
Ik weet niet hoor, sinds 2006 is er zoveel veranderd aan de zorg en altijd ten kostte van de gewone mens. Ze hadden het beter bij het oude kunnen laten misschien dan waren we beter af.

 
Quote
RE: VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
M&j  schreef op: 31-10-2012 13:32:18
Als ik zo de kamer hoor gaat dit plan sneuvelen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op VVD en PvdA schaffen zorgtoeslag per 201
Naam
Bericht