Anske schreef op: 24-10-2012 17:42:09 |
ben nu andijviestamp aan het maken. aardappelen staan te koken, spekjes gebakken, worst warm. Maar bij mij is ie altijd zo droog. Wie heeft voor mij de gouden tip dat ie niet meer zo droog is. we gooien er ook altijd wat spekvet bij maar dan nog. |
Quote |
Mb2 schreef op: 24-10-2012 17:52:52 |
Als je de aardappels stampt een beetje warme melk en een klontje/scheutje boter erdoor stampen. |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 24-10-2012 17:53:14 |
Wij stampten eerst met wat melk en azijn, maar omdat Thomas dat niet mag doen we het nu met
kookvocht van de aardappels en azijn. |
Quote |
Anske schreef op: 24-10-2012 18:05:40 |
hoef ik niet speciaal jus te maken dan. en werkt dat echt boter en kookvocht of melk? |
Quote |
Mitch schreef op: 24-10-2012 18:42:18 |
Melk met een klontje boter tot het smeuiig is en dan doe ik de andijvieerbij en op het laatst de
spekkols. |
Quote |
Mvl&d schreef op: 24-10-2012 19:43:03 |
Ik kook de aardappels met een runderbouillonblokje, dat vang ik op bij het afgieten en daarmee maak
ik de andijviestamppot weer smeuiig tijdens het stampen. |
Quote |
Fruitsalade schreef op: 24-10-2012 20:55:49 |
Geen gewone spekjes nemen, maar witte dobbelsteentjes. Hmmmmmmmm |
Quote |