Menu
 

Topic:

Blinderdarmontsteking peuter?

Assepoester  schreef op: 24-10-2012 16:47:07
Heeft een van jullie kinderen of peuters blindedarmonsteking gehad? en hoe herkende je dat? Mijn zoontje is vanaf zondagavond op en af niet lekker... het begon met buikpijn en misselijk, de volgende dag ging het wel weer, maar s'vonds had hij wat verhoging en klaagde over buikpijn. Gisteren ging het weer maar was heel moe en je zag dat hij niet helemaal fit was. Vanochtend ging het ook wel, nog wel wat hangerig en moe. Maar sinds een paar uur klaagt hij weer over buikpijn, hij heeft ook weer koorts nu. Als ik vraag waar hij buikpijn heeft dan wijst hij zijn navel aan. En als ik daarop zachtjes druk dan huilt hij van de  pijn. Mijn man is zo thuis en dan wil ik ook naar de dokter met hem, want ik vertrouw het niet helemaal. Hij heeft best een hoge pijngrens. Ik vindt het moeilijk om in te schatten omdat hij z'n eigen nog niet goed verstaanbaar kan maken wat ziek zijn betreft. Hij is trouwens bijna 3.5 jaar.
 
Quote
Navigatie
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Anna28  schreef op: 24-10-2012 16:51:21
Het is best lastig te herkennen omdat het ook kan  uitstralen naar het midden van de buik en soms zelfs naar de linkerkant. 
Bekend is wel dat als je de plek indrukt het niet zo veel pijn doet, maar bij het loslaten een echte pijnscheut geeft. 
Goed dat je naar de arts gaat, klinkt niet lekker gewoon. Desnoods een echo laten maken ofzo, laat je neit zomaar naar huis sturen hoor!

Heeft hij wel normale ontlasting? Verstopping geeft namelijk ook vervelende buikpijn. Maar geen koorts. En koorts zegt toch dat er iets ergens niet goed zit. 

Sterkte voor je zoontje! 
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Mus  schreef op: 24-10-2012 16:54:46
allereerst beterschap! Hele gekke test of een kind een acute blindedarmontsteking heeft is de spring test. Als het kind nog kan springen zonder ernstige pijn is het geen acute blindedarmonsteking. Het kan natuurlijk wel een chronische zijn. Die is alleen te constateren door middel van een echo en een bloedonderzoek. de ontstekingwaardes en het eventueel veranderde beeld op de echo spreken dan voor zich. Sterkte ermee!
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Assepoester  schreef op: 24-10-2012 16:56:30
Springen wil hij niet, alleen bij mij hangen, mijn man is nu met hem naar de huisarts... pfff spannned.... ik hoop dat ik me voor niks druk maak...
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Saskiamv2boys  schreef op: 24-10-2012 16:58:48
beterschap gelukkig kon je nog terecht bij je huisarts zo aan het einde van de dag...

 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Mus  schreef op: 24-10-2012 17:01:39
Goed hoor dat je man gegaan is met hem! Laat je even weten hoe het gegaan is?. Sterkte!
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Tulp  schreef op: 24-10-2012 17:04:40
ik vermoed  obstipatie en ik hoop het voor je dan.
sterkte en beterschap !
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Mrtj  schreef op: 24-10-2012 17:05:13
Arm ventje!
Heeft hij ook dat hij het liefste krom ligt of krom loopt. Dat schijnt er ook bij te (kunnen) horen.

Hopelijk valt het allemaal mee....
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Assepoester  schreef op: 24-10-2012 17:22:15
Ja, hij moest meteen komen gelukkig. Lopen wil hij niet, alleen in rare houdingen hangen... zelfs zijn lievelingsserie wou hij niet kijken, die moest net af toen het er op kwam. De minuten kruipen voorbij nu... Vandaag heeft hij nog geen ontlasting gehad, en gisteren weet ik niet omdat hij evengoed naar het kdv is gegaan, omdat het s'morgens wel goed ging, We hadden wel verteld dat hij zondag en maandag niet lekker was. Daar werd hij in de loop van de dag toch niet fit en heeft zelfs geslapen, wat hij normaal niet meer doet, Maandag heeft hij wel nog gepoept.Maar van obstipatie krijg je toch geen koorts ? Ik hoop iig dat het niks is, en ik me nu enorm aanstel  De minuten kruipen voorbij lijkt wel.
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Mrtj  schreef op: 24-10-2012 17:29:32
Spannend.... en dan helemaal als jij thuis zit af te wachten...
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Assepoester  schreef op: 24-10-2012 17:31:58
Ja... ik ben thuis bij de andere kindjes... anders was ik wel mee gegaan, maar ik heb geen rijbewijs, dus het was handiger dat mijn man ging,
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Assepoester  schreef op: 24-10-2012 17:58:07

Ze zijn weer thuis. Geen blindedarmonsteking gelukkig. Ik vindt het maar niks dat hij zo ziekjes is. Hopelijk knapt hij snel weer op.

Sis, dus Nick heeft ongeveer hetzelfde? Hopelijk knapt hij ook snel op.

 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Saskia70  schreef op: 24-10-2012 19:08:45
Wat naar allemaal... Beterschap, heeft de dokter niets anders kunnen ontdekken? En dat geld ook voor alle andere zieke kindjes. 
 
Quote
RE: Blinderdarmontsteking peuter?
Anna28  schreef op: 24-10-2012 19:46:34
Heeft hij een echo ofzo gehad? Of heeft de arts er even naar gekeken en hem naar huis gestuurd? 
In dat laatste geval moet je toch even goed blijven opletten hoor. Ik vind koorts niet normaal in combi met zulke erge buikpijn! 

Beterschap!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blinderdarmontsteking peuter?
Naam
Bericht