Menu
 

Topic:

fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang

Anon  schreef op: 23-10-2012 09:16:05
De fnv maakt zich zorgen over de kinderopvang nu er nog meer bezuinigingen aan gaan komen....

Ik maak mij hier wel een beetje boos over. Ik begrijp dat de bezuinigingen hard aankomen bij ouders, maar wanneer worden de kinderopvangorganisaties zelf nu eens aangepakt? Er is leegloop, waardoor veel mensen/leidsters op straat komen te staan, maar ik vraag mij tegelijk af hoeveel de managers hebben ingeleverd. 1 organisatie in mijn omgeving heeft nu een flexibel bso contract. Verder adverteren ze met het feit datde pri js niet omhoog gaat in 2013. Nu keek ik op de site wat het flexibele contract inhoudt. Het bleek dat je voor verschillende pakketten kan kiezen en alleen de prijs van het grootste pakket blijft gelijk. Als je kiest voor het schooltijden pakket (dus zonder vakantieopvang) moet je ruim 8 euro per uur gaan betalen... Een goed rekende ouder zal dus nooit voor dit pakket kiezen. Je moet dan per uur 2 euro zelf betalen en komt per maand net zo duur uit als het grootste pakket...want ja de belastingdienst betaald wel.. of je gaat of niet..Veel kinderen gaan toch niet of minder naar de vakantieopvang en zo kan je als organisatie ook wat losse vakantiepakketten verkopen en kan je dubbel vangen...en naar wie gaat dat geld, nee niet naar extra leidsters of naar de kinderen. Dat geld gaat naar de managers die er boven zitten...

Hetzelfde gebeurt in het onderwijs... er zijn steeds meer baantjes naast de klas( rekencoordinator, taalcoordinator, bouwcoordinator etc), er is geld per leerling, maar als die niet wordt ingezet in de klas, worden de klassen groter en de kinderen betalen de rekening..
 
Quote
Navigatie
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Nimmie  schreef op: 23-10-2012 09:20:55
Ik heb van mijn schoonzus gehoord dat hier in de omgeving al veel kdv's gaan sluiten, en waarom teveel leegloop waardoor er maar 1 leidster nog maar op een groep staat +- 4/5 kinderen!!..

ze hadden al tegen haar gezegd van meld de kleine meid hier maar niet aan want wij gaan sluiten.

tja, overal word er bezuinigd, maar snap niet waarom ze op de kdv toeslag willen snijden,
eerst willen ze dat de mama's ook moeten werken, en dan werk je.. en dan gaan ze daarop snijden.. ik ben in elk geval blij dat ik bso heb nu voor 3 dagen.
di do vrijdag
 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
M&j  schreef op: 23-10-2012 09:23:44
Ken het niet, de organisatie hier heeft alleen locatiehoofden en de overkoepelende organisatie heeft een directeur en een administratie, helaas moet de organisatie wel een derde van het personeel onslaan.
Zelfde geld voor school, coördinerend werk wordt naast het normale werk als leerkracht gedaan, vaak onbetaald.
 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Debby1977  schreef op: 23-10-2012 09:25:56
1 leidster op 4/5 kinderen vind ik niet schokkend hoor. Iris heeft in Belgie op het kdv gezeten en per 7 kinderen moest er 1 leidster zijn.
 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Nimmie  schreef op: 23-10-2012 09:32:30

Quote Debby1977:
1 leidster op 4/5 kinderen vind ik niet schokkend hoor. Iris heeft in Belgie op het kdv gezeten en per 7 kinderen moest er 1 leidster zijn.



bedoelde te zeggen dat dat dan het hele groep was he .


ja nee snap ik wel! daisy heeft op een groep gezeten 33 kinderen en 8 leidsters en niet dat ik er ooit 8 gezien had hoor, had daisy over laten plaatsen op een ander locatie en daar waren er 2 met 10 kinderen lekker rustig


 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Jacquelien  schreef op: 23-10-2012 09:33:25
Grote organisaties blinken uit in klant on vriendelijke contracten. Herkenbaar dat verhhal van flex contracten of standaard iedreen tot 18.30 uur laten betalen terwij meeste kinderen al rond 5 uur worden gehaald. Moet je eens kijken wat je dan elke week aan "loze" uren betaald.

Hier in dorp is een nieuwe opvang. Geen log orgaan wat je moet betelan. Geen minimum afname. gewoon betalen wat je nodig hebt. Ze is nu 1 jaar bezig en zit al bijna op haar maximale capaciteit.

 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Misspiggy  schreef op: 23-10-2012 10:40:52
Nou Anon, helemaal mee eens! 

Maar gesnapt heb ik het al helemaal nooit... dat er altijd geld tekort is! (en dan nog zo NIET meedenken met de opvang zelf... mijn kinderen gaan NOOIT meer naar een KDV)
 
Quote
RE: fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Caithy  schreef op: 23-10-2012 11:12:16
Daarom vroeg ik me al af of er dus niets aan de strijkstok blijft hangen... 

Ik heb zelf geen vakantie opvang want we hebben een eigen bedrijf en ik neem haar een halve dag mee en de andere dag kan ze naar oma. De reden; ik ga niet extra betalen voor opvang, al zou ze graag heen gaan!
 
Quote
Navigatie


Reageren op fnv maakt zich zorgen om de kinderopvang
Naam
Bericht