Menu
 

Topic:

Meerdere kindjes mama's

Mitch  schreef op: 19-10-2012 13:27:44
Ik weet niet of hij hier goed staat hoor, kon bij zwangerschap etc niets vinden en durfde hem niet in Algemeen te zetten hahaha dus dan maar hier.

Voor de mama's met meer dan 2 kindjes een vraag.
Slapen jullie kinderen allemaal in een eigen kamer? Hielden jullie hier ook rekening mee met kindjes krijgen?
Zo nee hoe ging dat dan dat je kind van alleen ineens naar twee op een kamer moesten?
 
Quote
Navigatie
RE: Meerdere kindjes mama's
Mama-van-aimy  schreef op: 19-10-2012 14:44:45
Hier 4 kinderen (1 jongen en 3 meiden).

De twee oudste meiden slapen bij elkaar.
Mijn zoon en jongste dochter slapen beide alleen op een kamer.

Het is ooit de bedoeling dat de zolder (nu 1 grote slaapkamer voor zoon) verdeeld gaat worden in 2 slaapkamers. Daar zullen zoon en oudste dochter dan gaan slapen.

Mocht de oudste dochter toch eerder een eigen kamer willen, dan zal zij ruilen met haar jongste zusje.

En als de 2 jongste "oud" genoeg zijn om een eigen kamer te willen, dan zijn we hopelijk 4 a 6  jaar verder


Maar het grappige is dat de kinderen altijd graag bij elkaar "logeren". Dus gaat het matras van de oudste naar de kamer van de 2 meiden. En dan slapen ze lief met z'n drietjes bij elkaar.
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Tomaartje  schreef op: 19-10-2012 14:56:28
Wij hebben 4 kinderen en ze hebben allemaal een eigen kamer. Wij hebbeb 3 slaapkamers en mijn man heeft er nog 2 op zolder gemaakt, diezijn niet heel groot.

Groetjes Maartje
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Tomaartje  schreef op: 19-10-2012 14:57:51
Wij hebben trouwens geen grote woonkamer, echt zo'n standaard nieuwbouw huis.
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Dikkertje-dap  schreef op: 19-10-2012 15:14:18
Hier nu zwanger van de derde en ook dit kindje krijgt zijn/haar eigen kamer. Dit is het laatste kindje wat wij nog missen om ons gezin "compleet" te hebben. Ook de kamer speelde hierbij bij ons een rol, wij zijn van mening dat het wel erg fijn is voor kinderen om hun eigen kamer te hebben.

Aan de andere kant als je die mogelijkheid niet hebt zou het ook niet schadelijk zijn of wat dan ook naar mijn idee, groot worden ze wel, en vooral veel liefde is daarin een groter belang dan een eigen kamer!
Ik zeg dus eigenlijk 2 dingen, beetje krom wel maar zo voelen wij het wel, wij hebben de mogelijkheid voor 3 kinderen met 3 aparte kamers maar dan is het ook goed, hadden we maar 1 kamer over waren er misschien wel 2 kinderen gekomen op 1 kamer snap je m nog?
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Miesje  schreef op: 19-10-2012 15:30:26
wij hebben 3 kids
toen ik zwanger was van de middelste zijn we verhuist van een flat naar een huis.
wilde wat ruimer en graag een tuin
we hebben 3 slaapkamers dus hadden alle eigen kamer.
heb voor ik zwanger raakte nooit echt getwijfeld, dacht als jongen is gaat hij bij oudste op kamer, is het een meid dan bij de jongste.
jongste heeft eerst paar maanden bij ons gelegen op de kamer, daarna in het kleinste kamertje en de oudste 2 samen en met een jaar oud ongeveer ging ze bij der zus op de grote slaapkamer en de oudste naar kleine kamertje.
en slapen gaat prima, soms wat lopen keten voor slapen gaan. maar verder zelde last van ze.
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Tulp  schreef op: 20-10-2012 10:07:05
Hier slapen de 2 op 1 kamer, ze zijn 3 & 2 jaar . hun vinden het niet erg .
Wij wel, als d 1 wakker is word de ander wakker gemaakt. of als de 1 huilt en je tilt hem uit bed begint de ander te huilen omdat hij er dan ook uit wil ...

Wij hebben dan nog wel het geluk dat wij een grote zolder hebben die we kunnen ombouwen tot 4e slaapkamer . alleen daar staat zoveel troep dan we eerst een zee container moeten huren om et weg te gooien en heel veel zin maken om het ook te doen ..
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Mirandamvtenl  schreef op: 20-10-2012 10:17:39
Wij hebben 2 dochters van 4,5 en 2,5 jaar. Wij hebben een zolderkamer en 3 slaapkamers. De meiden liggen sinds begin juli samen op 1 kamer, omdat we zwanger zijn van onze 3de (nu 39 weken). Wij wilde onze oudste nog niet op zolder leggen, wij vinden haar nog te jong om op zolder te liggen. Ons bed kan niet op zolder staan, dus dan zouden we een nieuw bed moeten hebben, maar dat kost ook wat. Dus daarom gekozen om de meiden samen op 1 kamer te leggen. Dit gaat heel goed.
 
Quote
RE: Meerdere kindjes mama's
Bettie  schreef op: 20-10-2012 10:18:59
Ikzelf heb tot mijn 19e samen met mijn zus geslapen. Heb het altijd geweldig gevonden. Wij schelen qua leeftijd 16 maanden en van karakter dag en nacht maar juist dat ging supergoed. Juist dan leer je rekening houden met elkaar, elkaar aanspreken op dingen c.q. bespreken van zaken etc.

Op mijn 19e ging mijn zusje op stage waarbij zij buitenshuis moest wonen. En in die tijd begon mijn vader voor zichzelf waarbij hij een slaapkamer als kantoor inrichtte.

Mijn 2 jongste zusjes die een eigen kamer hadden, wilden graag samen slapen dus de deal was snel gemaakt; zij samen op de grote kamer, mijn vader 1 kamer als kantoor en ik een eigen kamer. Heb daar best aan moeten wennen in het begin .

Hier hebben de kinderen allebei een eigen kamer; niet direct nodig maar we hebben de ruimte. Wij hebben daar voor gekozen omdat onze oudste de 1e 3,5 jaar ontzettend onrustig is geweest 's nachts en dat vonden we niet zo fijn voor de 2e. Maar als het moet (vakantie) slapen ze wel samen en dat gaat eigenlijk prima.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Meerdere kindjes mama's
Naam
Bericht