Menu
 

Topic:

met amk gebeld voor advies

Bezorgde Vriendin  schreef op: 18-10-2012 14:55:52

Ik wil toch eens ook jullie kijk op de 'zaak'.

Een hele goede vriendin van mij is alleenstaande moeder, de vader (verwekker) van haar zoontje van net 4 is helemaal niet in beeld.

Iedereen ziet eigenlijk aan haar dat ze het gewoon niet (meer) trekt. Ze slaapt blijkbaar erg slecht maar ook haar stemming is erg wispelturig. En dat uit ze veel richting haar zoontje. Het ene moment spreekt ze marry poppins achtig "hey mijn allerliefste en knapste kind van de hele wereld, mama houd heel veel van jou he? " en ze heeft de zin amper uitgesproken om over te gaan in demonische stem "GODVERDOMME PIET, WAT BEN JE TOCH EEN ETTERBAK EERSTE KLAS, KOM DAAR GODVERDOMME WEG EIKEL" , en dit gaat de hele dag door.

We merken aan het zoontje dat hij erg onzeker begint te worden. Ze laat hem ook niet 'los' , hij mag niet meer als een meter ofzo bij haar vandaan buitenshuis, hij mag geen 'lawaai' maken (daar valt volgens haar alles onder wat niet zachtjes praten is, dus hij mag ook niet zingen of geluidjes maken oid), hij mag niet 'druk' spelen, rennen of wat dan ook.

En dus de hele dag op en neer, het ene moment superlief en dan weer het kind verrot schelden om weer superlief te doen. (en de zin die ik net schreef is nog mild hoor, ze vloekt echt tegen hem als een bootwerker waarin ze hem ook echt uitscheld)


Wij (vriendinnen) hebben haar al van alles aangeboden, hij mag bij ons spelen zodat ze even tijd voor zichzelf heeft (want ze is 24/7 met hem bezig, je kan niet eens meer met haar praten zonder dat ze haar gesprek tig keer onderbreekt om hem terecht te wijzen), maar dat durft ze niet want ze denkt dat wij hem uit het raam laten vallen, met lucifers laten spelen etc, en vooral dat anderen niet goed op letten (ja wij zitten niet zo 'bovenop' op kind als zij dat doet nee)

Ook willen we wel bij haar oppassen maar ook dat durft ze niet, en zij vind dat het wel meevalt, zegt alleen dat ze een kort lontje heeft omdat ze dus slecht slaapt (piekert veel over haar zoon wat er allemaal mis kan gaan), alleen dit heeft ze al zeker 3 jaar.

Als vriendinnen proberen we van alles maar het haalt niets uit, en we zien het mannetje echt steeds onzekerder worden, maar ook gewoon minder vrolijk, niet lekker in zijn vel. En ze houd zich ook verder nergens in, ze doet dit ook op school en in de supermarkt, dus er zijn al heel veel mensen die het opgevallen zijn, alleen niemand durft er wat van te zeggen.

Dus ik heb vandaag (anoniem) met het amk gebeld voor advies, zij adviseerd toch bij de moeder aan te dringen op hulp te zoeken, eventueel contact op te nemen (ik dus) met de juf van het mannetje om te vragen of het haar ook is opgevallen en als moeder geen hulp wil aannemen toch een echte melding te maken zodat zij haar kunnen ondersteunen.

En het moeilijke, ik wil haar echt niet afvallen of haar 'er bij lappen' maar de situatie is ewoon echt niet leuk meer voor haar zoon, maar ook voor haar niet.

Ik wil alles wel doen, hij zou hier mogen spelen, mogen logeren, ik wil best helpen met alles waar ze hulp bij nodig heeft, alleen ze accepteerd geen hulp.

Wat zouden jullie doen? Het is wel een goede vriendin, maar ik kan niet onbeperkt alles tegen haar zeggen, en al helemaal niet over haar kind (dat ligt volgens mij bij iedereen gevoelig), iemand nog suggesties wat je als vriendin meer kan doen?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: met amk gebeld voor advies
Jen9  schreef op: 18-10-2012 15:35:53
Ik heb niet alles gelezen, dus sorry als ik in herhaling val..

TO heeft amk niet ingeschakeld, ze heeft daar alleen advies ingewonnen, naam van het gezin is niet eens genoemd..

Hebben jullie toevallig dezelfde huisarts? Ga daar dan eens praten. Zo niet, vraag of jouw huisarts zijn zorgen kan uiten bij die van haar.

Benoem je zorgen, laat haar niet wegkomen, met ik heb slecht geslapen.
Vraag of zij zich ook wel eens zorgen maakt, vraag of ze ook ziet dat t mannetje onzeker is.

AMK vind ik persoonlijk een heel grote stap...
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 15:36:07
Ja, het is super dat jij er iets mee doet. Hopelijk ziet ze in (mede door wat jij gaat aangeven) dat er iets moet gebeuren zonder dat het tot een melding komt, maar anders met melding.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 15:37:03

Quote BV:
[...]Inschakelen van een psycholoog of maatschappelijk werker die met haar kan praten, haar gedrag kan spiegelen en haar kan laten inzien wat haar gedrag met haar kind doet. Misschien ondersteuning in haar dagelijkse dingen die ze misschien van een zorgverlener wel accepteerd, misschien zelfs medicatie zodat ze beter slaapt of zich beter in haar vel voelt.



Dat kan ook buiten het AMK om via haar huisarts.

AMK maakt een dossier aan die minstens blijft bestaan tot haar kind 18 jaar is. Het gezin heeft minstens voor de rest van de jeugd van het kind een stempel.
Moeder zal zich nog verrotter voelen dan ze zich nu misschien al voelt en dat zal zeker niet positief zijn voor haar kind.
Het AMK zal overal en dan ook echt overal het negatieve in zoeken en zelfs vinden. Alles wordt verdraaid en dat blijft in het dossier staan. Dat is dan de waarheid en niet het echte verhaal van de moeder.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 15:38:48

Quote Graag even anoniem:
[...]

Dat kan ook buiten het AMK om via haar huisarts.



Niet als ze dat zelf niet wil.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 15:40:02

Quote marie8:
Mijn ervaring is dat school juist erg terughoudend is met amk of andere hulp inschakelen. En ook niet graag met een vriendin van een moeder in gesprek gaan over een kind. Je kunt dus een opmerking maken naar school, maar je weet niet precies hoe ze het gaan oppakken. En als ze het oppakken zullen ze het ook met de moeder gaan bespreken. Dan kun je denk ik beter zelf zeggen dat je zorgen hebt (of allebei tegelijk).



Mijn ervaring is dat school juist erg bang is voor het AMK en daarom graag alles meldt en overal het negatieve inziet.
Als haar kind ook op zo'n school zit, dan hebben ze een groot probleem.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V   schreef op: 18-10-2012 15:40:33
Ik ben ook echt niet van plan om zomaar een melding te maken hoor, eerst kijken wat ik nog kan doen, vriendin van mij wil ook wel helpen (is ook een kennis van haar). Ik heb het in ieder geval voor elkaar dat ik over een week een avond mag oppassen en dan gaat ze een avond het huis uit wat leuks doen, dat zal haar al wel wat goed doen. Maar het is geen structurele oplossing, en voor zowel moeder als kind is dat wel nodig. Zij moet weer adem kunnen halen en niet bij alles de panieksituatie fantaseren, want ze maakt zichzelf echt helemaal gek en daarmee haar zoontje ook.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 15:41:59

Quote marie8:
Hier wordt een kind echt niet om uit huis geplaatst.
Hoeveel ervaring heb je zelf met het amk?
Bovendien plaatst het amk zelf geen kinderen uithuis.



Iemand heeft een anonieme melding gedaan betreffende ons gezin.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V   schreef op: 18-10-2012 15:44:05
Dat geloof ik niet 'graag even anoniem' , deze mensen proberen het leven van vele kinderen beter te maken, dat ze foutjes maken geloof ik best wel, dat er soms een rotte appel tussen zit ook wel, maar ik heb ruim 45 minuten met deze mevrouw gesproken, en ik heb een zeer goede mensenkennis, en deze mevrouw klonk erg betrokken en begaan en wilde met mij een oplossing bedenken en ook mij er aan laten werken zonder een melding. Ik heb echt het idee dat deze mw haar werk met liefde en passie doet en er niet op uit is om gezinnen uit elkaar te trekken. Al snap ik een beetje uit jou reacties dat jou ervaring anders is en dat je er echt geen positief beeld over hebt, maar dat hoeft niet voor alle medewerkers van het amk te gelden.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 15:44:07

Quote karinmv3:
[...]

En wat denk je dat het gedrag van mama nu doet? Geen stempel op hem drukken?
Ik ben zelf zo behandeld door mijn vader. Geloof me, die stempel zit er nu al op gedrukt hoor. Er moet toch iemand zijn die voor hem op komt?



Tuurlijk is dit geen ideale situatie, maar dat is jeugdzorg ook zeer zeker niet. 

Erg lastig is zo'n situatie, maar ik denk dat in dit geval het AMK echt geen oplossing is.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V   schreef op: 18-10-2012 15:45:21
Wat dan wel GEA (even ingekort ) , want je verteld nu wel wat je niet een goed idee vind, maar wat dan wel?
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Sennamvyent  schreef op: 18-10-2012 15:45:30
Maar Graag even anoniem, jouw visie op het AMK is vertroebeld door wat jij meegemaakt hebt.
AMK biedt ook hulp op een goede manier, in veel gevallen.

TO, succes en sterkte!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Bv  schreef op: 18-10-2012 15:49:20
Om een welles nietes discussie te voorkomen, GEA verteld natuurlijk haar mening, en dat mag. Ik ga dus ook echt niet over één nacht ijs en maak voorlopig geen melding. Eerst alles uit de truckendoos trekken om te kijken wat ik nog kan betekenen, en pas als ik echt geen andere uitweg zie ga ik een melding maken. Maar dankewel voor je mening
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 15:49:51

Quote b v :
Dat geloof ik niet 'graag even anoniem' , deze mensen proberen het leven van vele kinderen beter te maken, dat ze foutjes maken geloof ik best wel, dat er soms een rotte appel tussen zit ook wel, maar ik heb ruim 45 minuten met deze mevrouw gesproken, en ik heb een zeer goede mensenkennis, en deze mevrouw klonk erg betrokken en begaan en wilde met mij een oplossing bedenken en ook mij er aan laten werken zonder een melding. Ik heb echt het idee dat deze mw haar werk met liefde en passie doet en er niet op uit is om gezinnen uit elkaar te trekken. Al snap ik een beetje uit jou reacties dat jou ervaring anders is en dat je er echt geen positief beeld over hebt, maar dat hoeft niet voor alle medewerkers van het amk te gelden.



Dat betrokken doen aan de telefoon herken ik ook, maar zodra ze bij je thuis zijn dan wordt er totaal niet naar de situatie van het gezin geluisterd en het ene na het andere verdraaid.

Ik wil je echt waarschuwen om het AMK en Jeugdzorg er buiten te laten. 

Dat je wilt helpen is heel positief en ik hoop dat andere vrienden van haar dat ook willen doen. Ik denk dat je als vrienden de beste hulp kunt geven.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Jen9  schreef op: 18-10-2012 15:51:42
Scholen zijn tegenwoordig helaas al heel snel verplicht een medling te doen bij t amk.. de regels zijn daarin strenger geworden (soms te idioot voor woorden en moet je al op letten of een kind 2 dagen dezelfde kleding aanheeft..., nou geef mij maar alvast aan dan.)

Hier ook slechte ervaringen met t amk.., en kom er door mijn werk best veel in aanraking, maar als t niet anders kan..

Ik zou even naar de huisarts gaan om advies...
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Bv  schreef op: 18-10-2012 16:21:39
Ik vind het wel erg moeilijk hoor, kijk als ze hem zou slaan en bewust pijn zou doen had ik direct een melding gemaakt, maar ze bedoelt het enorm goed. En ik ben niet erg sociaal sterk hierin, en ben ook wel een beetje bang om mijn vriendschap te verliezen en dat dit dus als kwaadwillendheid word gezien, want als het om je kind gaat ... tja dan ben je weinig vergevingsgezind ... Maar het gaat hier om een kind, en moeder trekt het niet alleen in mijn ogen (en die van vele anderen) . Gevoelsmatig zou ik ook de verantwoording bij een ander laten liggen, maar ja als niemand iets doet, dan gebeurt er ook niet veel.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ellepellee  schreef op: 18-10-2012 16:21:41

ik zou juist wél het AMK in schakelen of BJZ of de h.a?

blijkbaar wil vriendin het niet zien, of ziet ze het echt niet, als jij al zover bent dat je in het openbaar je kind met de grond gelijk maakt, nou dan zal zo'n persoon al helemaal in haar eigen huis zichzelf inhouden

Moet je je dat arme mannetje voorstellen, elke dag zo met zijn gevoelens gerommelt!
dat is geestelijke mishandeling, dat kan en mág niet!!

en als je na al die hints en gesprekken, niet wilt luisteren, geen handvaten en hulp wilt accepteren..tja dan maar kwaadschiks.

Snap dat sommigen slechte ervaringen hebben, maar als een melding niet gegrond is, dan zullen ze het dossier sluiten.
Tot die tijd zal ze alle hulp krijgen die nodig is.

Zo heb ik zelf laatst de dierenpolitie op een heel bekende afgestuurd...wou ook niet luisteren hond graatmager de hele dag aan een metertje touw vastgebonden....wil je. iet luisteren? dan zorg ík dat je luistert.

Sterkte en succes TO want het zal absoluut niet makkelijk zijn, welke
keuze je ook gaat maken.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ellepellee  schreef op: 18-10-2012 16:25:03

Quote bv:
Ik vind het wel erg moeilijk hoor, kijk als ze hem zou slaan en bewust pijn zou doen had ik direct een melding gemaakt, maar ze bedoelt het enorm goed. En ik ben niet erg sociaal sterk hierin, en ben ook wel een beetje bang om mijn vriendschap te verliezen en dat dit dus als kwaadwillendheid word gezien, want als het om je kind gaat ... tja dan ben je weinig vergevingsgezind ... Maar het gaat hier om een kind, en moeder trekt het niet alleen in mijn ogen (en die van vele anderen) . Gevoelsmatig zou ik ook de verantwoording bij een ander laten liggen, maar ja als niemand iets doet, dan gebeurt er ook niet veel.



Als het goed bedoeld is van haar...dan is er toch met haar idee van opvoeden iets erg mis?!
Ze zal vast een goede moeder willen zijn, maar het is echt geen schande om hulp aan te nemen!

Ik denk dat je in zo'n situatie moet kijken hoe je het kind kunt helpen...hij wordt elke dag meerdere keren zo te lezen, geestelijk mishandeld, dat is echt niet minder erg dan lichamelijke mishandeling, je kan een kind goed kapot maken voor het leven op deze manier!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Cassandra  schreef op: 18-10-2012 16:40:02
Geestelijke mishandeling is ook mishandeling. Punt.

Ik vind het goed dat als je je echt zo zorgen maakt, je het AMK belt voor advies.
En ik vind het advies in deze om in gesprek te gaan met de moeder en ook op school dit op de kaart te zetten een goed advies. Eigenlijk werd gezegd: probeer het eerst nog even los van het AMK aan te pakken, school inschakelen is een goede inzet, die kan bijv. maatschappelijk werk inschakelen.

AMK zal met slechts 1 anonieme melding sowieso niet veel doen, dus eerst school erbij betrekken is hoe dan ook een goed idee.

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 16:47:40

Quote Ellepellee:
Snap dat sommigen slechte ervaringen hebben, maar als een melding niet gegrond is, dan zullen ze het dossier sluiten. Tot die tijd zal ze alle hulp krijgen die nodig is.



Het dossier blijft bestaan hoor! Ook al is het zogenaamd gesloten. Bovendien mogen ze de leugens (boel verdraaien) er ook in laten staan.
En de hulp die je nodig hebt die krijg je niet. Je moet gewoon alle hulp via Jeugdzorg nemen, want ze willen dat je je daar aanmeldt. 
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 16:49:53

Quote Ellepellee:
en als je na al die hints en gesprekken, niet wilt luisteren, geen handvaten en hulp wilt accepteren..tja dan maar kwaadschiks.



Precies, naar Jeugdzorg dat kind, dan weet je zeker dat het een grote kans op een verpeste jeugd heeft (denk alleen al aan het sexuele misbruik bij Jeugdzorg).
Goede wraak hoor!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 16:51:39

Quote Cassandra:


AMK zal met slechts 1 anonieme melding sowieso niet veel doen, dus eerst school erbij betrekken is hoe dan ook een goed idee.



Hoe kom je aan die informatie? In ons geval is alles veroorzaakt door 1 anonieme melding (dit heeft het AMK bevestigd)
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 16:52:39
Één anonieme melding kan voldoende zijn voor een onderzoek als de informatie ernstig genoeg is en betrouwbaar wordt gevonden.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 16:54:51
Graag even anoniem, jou ervaringen (die we niet weten dus daar ook weinig mee kunnen) staan los van deze situatie. Je gooit amk en verschillende jeugdzorg afdelingen of instanties op een hoop. 
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 16:57:21

Quote marie8:
Één anonieme melding kan voldoende zijn voor een onderzoek als de informatie ernstig genoeg is en betrouwbaar wordt gevonden.



En dat vinden ze dan blijkbaar als er werk te kort is af zo.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 16:58:04

Quote marie8:
Graag even anoniem, jou ervaringen (die we niet weten dus daar ook weinig mee kunnen) staan los van deze situatie. Je gooit amk en verschillende jeugdzorg afdelingen of instanties op een hoop. 



Ik baseer mijn waarschuwing niet enkel en alleen op mijn ervaring.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ellepellee  schreef op: 18-10-2012 17:00:14

Quote Graag even anoniem:
[...]

Precies, naar Jeugdzorg dat kind, dan weet je zeker dat het een grote kans op een verpeste jeugd heeft (denk alleen al aan het sexuele misbruik bij Jeugdzorg).
Goede wraak hoor!



Jeetje dit heeft toch HELEMAAL niets met wraak te maken???
ik snap nu wle dat jij een heeeel slechte ervaring hebt gehad, en de melding is in jouwn geval misschien uit wraak gedaan, en misschien in jouwn geval een slechte ervaring.

maar je kan niet de héle AMK en BJZ over één kam gaan scheren!
je betrekt dit geval veel te persoonlijk..
wij kennen jou verhaal niet, hoeft ook niet, maar vind wel dat je zo de boel idd op één hoop gooit e. dat is ook niet eerlijk!

alsof iedereen bij BJZ een kind heeft misbruikt?

dit geval gaat over een vriendin die een vriendin wil hélpen, een kind wil behoeden voor nog meer mishandeling...daar mag je je ogen niet voor sluiten!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 17:01:07

Quote jen9:
Scholen zijn tegenwoordig helaas al heel snel verplicht een medling te doen bij t amk.. de regels zijn daarin strenger geworden (soms te idioot voor woorden en moet je al op letten of een kind 2 dagen dezelfde kleding aanheeft..., nou geef mij maar alvast aan dan.)

Hier ook slechte ervaringen met t amk.., en kom er door mijn werk best veel in aanraking, maar als t niet anders kan..

Ik zou even naar de huisarts gaan om advies...



Precies, en er zijn tegenwoordig zelfs scholen die hier misbruik van gaan maken bij bijvoorbeeld kritische ouders.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ellepellee  schreef op: 18-10-2012 17:03:00

Quote Graag even anoniem:
[...]

Hoe kom je aan die informatie? In ons geval is alles veroorzaakt door 1 anonieme melding (dit heeft het AMK bevestigd)



en hoe weet jij zeker dat dat áltijd zo is?!

ze kunnen het ook nooit goed doen...doen ze na een melding niets en een kind gaat dood door mishandeling stast heel Nederland op zijn kop dat ze niets hebben gedaan..

Gaan ze na een melding wel metee. serieus aan het werk is het weer niet goed, want dan doen ze het té serieus?

 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V  schreef op: 18-10-2012 17:03:16
G E A , je mening is duidelijk. Ik wil graag advies van mensen in dit topic, en niet een discussie over het AMK, dus ik zou het fijn vinden als je niet op ieder positief of neutral bericht over het amk zo negatief zou willen inhaken. Ik denk dat iedereen die jou berichtjes leest, voelt dat je iets met het amk en jeugdzorg hebt meegemaakt en jij het gevoel hebt dat jou groot onrecht is aangedaan. Toch vraag ik dus of het nu verder mag gaan over dit gezin en over mijn vraag, en niet over hoe slecht het amk is in jou ogen.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 17:05:06
Heb je op dit moment al ideeën over wat en hoe je gaat handelen B V ?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op met amk gebeld voor advies
Naam
Bericht