Menu
 

Topic:

met amk gebeld voor advies

Bezorgde Vriendin  schreef op: 18-10-2012 14:55:52

Ik wil toch eens ook jullie kijk op de 'zaak'.

Een hele goede vriendin van mij is alleenstaande moeder, de vader (verwekker) van haar zoontje van net 4 is helemaal niet in beeld.

Iedereen ziet eigenlijk aan haar dat ze het gewoon niet (meer) trekt. Ze slaapt blijkbaar erg slecht maar ook haar stemming is erg wispelturig. En dat uit ze veel richting haar zoontje. Het ene moment spreekt ze marry poppins achtig "hey mijn allerliefste en knapste kind van de hele wereld, mama houd heel veel van jou he? " en ze heeft de zin amper uitgesproken om over te gaan in demonische stem "GODVERDOMME PIET, WAT BEN JE TOCH EEN ETTERBAK EERSTE KLAS, KOM DAAR GODVERDOMME WEG EIKEL" , en dit gaat de hele dag door.

We merken aan het zoontje dat hij erg onzeker begint te worden. Ze laat hem ook niet 'los' , hij mag niet meer als een meter ofzo bij haar vandaan buitenshuis, hij mag geen 'lawaai' maken (daar valt volgens haar alles onder wat niet zachtjes praten is, dus hij mag ook niet zingen of geluidjes maken oid), hij mag niet 'druk' spelen, rennen of wat dan ook.

En dus de hele dag op en neer, het ene moment superlief en dan weer het kind verrot schelden om weer superlief te doen. (en de zin die ik net schreef is nog mild hoor, ze vloekt echt tegen hem als een bootwerker waarin ze hem ook echt uitscheld)


Wij (vriendinnen) hebben haar al van alles aangeboden, hij mag bij ons spelen zodat ze even tijd voor zichzelf heeft (want ze is 24/7 met hem bezig, je kan niet eens meer met haar praten zonder dat ze haar gesprek tig keer onderbreekt om hem terecht te wijzen), maar dat durft ze niet want ze denkt dat wij hem uit het raam laten vallen, met lucifers laten spelen etc, en vooral dat anderen niet goed op letten (ja wij zitten niet zo 'bovenop' op kind als zij dat doet nee)

Ook willen we wel bij haar oppassen maar ook dat durft ze niet, en zij vind dat het wel meevalt, zegt alleen dat ze een kort lontje heeft omdat ze dus slecht slaapt (piekert veel over haar zoon wat er allemaal mis kan gaan), alleen dit heeft ze al zeker 3 jaar.

Als vriendinnen proberen we van alles maar het haalt niets uit, en we zien het mannetje echt steeds onzekerder worden, maar ook gewoon minder vrolijk, niet lekker in zijn vel. En ze houd zich ook verder nergens in, ze doet dit ook op school en in de supermarkt, dus er zijn al heel veel mensen die het opgevallen zijn, alleen niemand durft er wat van te zeggen.

Dus ik heb vandaag (anoniem) met het amk gebeld voor advies, zij adviseerd toch bij de moeder aan te dringen op hulp te zoeken, eventueel contact op te nemen (ik dus) met de juf van het mannetje om te vragen of het haar ook is opgevallen en als moeder geen hulp wil aannemen toch een echte melding te maken zodat zij haar kunnen ondersteunen.

En het moeilijke, ik wil haar echt niet afvallen of haar 'er bij lappen' maar de situatie is ewoon echt niet leuk meer voor haar zoon, maar ook voor haar niet.

Ik wil alles wel doen, hij zou hier mogen spelen, mogen logeren, ik wil best helpen met alles waar ze hulp bij nodig heeft, alleen ze accepteerd geen hulp.

Wat zouden jullie doen? Het is wel een goede vriendin, maar ik kan niet onbeperkt alles tegen haar zeggen, en al helemaal niet over haar kind (dat ligt volgens mij bij iedereen gevoelig), iemand nog suggesties wat je als vriendin meer kan doen?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 17:07:21

Quote Ellepellee:
[...] Jeetje dit heeft toch HELEMAAL niets met wraak te maken??? ik snap nu wle dat jij een heeeel slechte ervaring hebt gehad, en de melding is in jouwn geval misschien uit wraak gedaan, en misschien in jouwn geval een slechte ervaring. maar je kan niet de héle AMK en BJZ over één kam gaan scheren! je betrekt dit geval veel te persoonlijk.. wij kennen jou verhaal niet, hoeft ook niet, maar vind wel dat je zo de boel idd op één hoop gooit e. dat is ook niet eerlijk! alsof iedereen bij BJZ een kind heeft misbruikt? dit geval gaat over een vriendin die een vriendin wil hélpen, een kind wil behoeden voor nog meer mishandeling...daar mag je je ogen niet voor sluiten!



Ik zeg ook niet dat iedereen in Jeugdzorg aan sexueel misbruik doet, maar het is een feit dat een kind die bij Jeugdzorg komt een veel grotere kans hierop heeft. Is laatst juist weer in het nieuws geweest.
Er is zeker een groot risico aan AMK meldingen en Jeugdzorg, dat heeft niets met alles op een hoop gooien te maken. 


De volgende zinnen klinken toch erg "wraakachtig"


en als je na al die hints en gesprekken, niet wilt luisteren, geen handvaten en hulp wilt accepteren..tja dan maar kwaadschiks.

wil je. iet luisteren? dan zorg ík dat je luistert.


 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ellepellee  schreef op: 18-10-2012 17:07:58

Quote B V:
G E A , je mening is duidelijk. Ik wil graag advies van mensen in dit topic, en niet een discussie over het AMK, dus ik zou het fijn vinden als je niet op ieder positief of neutral bericht over het amk zo negatief zou willen inhaken. Ik denk dat iedereen die jou berichtjes leest, voelt dat je iets met het amk en jeugdzorg hebt meegemaakt en jij het gevoel hebt dat jou groot onrecht is aangedaan. Toch vraag ik dus of het nu verder mag gaan over dit gezin en over mijn vraag, en niet over hoe slecht het amk is in jou ogen.



Helemaal mee eens.
Weet je idd al hoe nu verder?

Lijkt me enorm moeilijk, maar wel goed van je dat je verder wilt
kijken, en niet je hoofd omdraait of doet of je neus bloed!

Succes!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Liefje  schreef op: 18-10-2012 17:09:36
Ik vind haar ook wat psygotisch overkomen als ze van heel lief naar boosaardig gaat en na goed er over nagedacht te hebben dit kind wordt gewoon zo beschadigd.

En als dan iemand zegt bij het amk blijft de melding staan tot 18 jaar en dit zal zeker niet ten goede komen van t kind met zon moeder.....als die moeder door een melding zichzelf niet wil verbeteren maa het gaat afreageren ophaar kind dan hoop ik dat het kind daar dan zsm wordt weggehaald.

En ja ik wil het soms ook niet graag inzien maar t is geestelijke mishandeling of ja in ieder geval verwaardelozig
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V  schreef op: 18-10-2012 17:09:40
Ik denk dat ik eerst met mijn beste vriendin ga praten, haar is het ook allang opgevallen hoe enorm deze situatie uit de hand aan het lopen is (of gelopen is al). Samen sta je nou eenmaal wat sterker. Zij heeft haar zoontje bij het betreffende kindje in de klas (vandaar dat ik ook weet dat ze in de klas ook zo tegen haar zoontje doet) en ik ga vragen als zij dit samen met mij wil doen, of zij met de juf wil praten dat zij zich zorgen maakt (dat doet namelijk ook). Ik ga de eerstvolgende keer als ik bij mijn vriendin (de moeder van het mannetje dus) ben mijn zorgen nogmaals uitspreken, maar niet vertellen dat ik het amk heb gebeld of dat mijn vriendin met de juf gaat praten, want ik ken mijn vriendin al bijna 20 jaar, en ik weet dat ze totaal in paniek raakt als ze dit weet, en behalve dat het voor haar heel naar is als ze in paniek raakt (en dat kan ze heel heftig en heel lang), is het ook naar voor haar zoontje want het lontje van mama word dan alleen maar korter.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Ladybug  schreef op: 18-10-2012 17:10:17
Graag even Anoniem.... ze heeft GEEN melding gemaakt alleen advies gevraagt ze heeft ook al meerdere keren gezegt dat ze ook niet zo maar een melding gaat maken maar dat ze wel  haar vriendin een hand wil toereiken met hulp!!


en jij scheert het AMK en Jeugdzorg wel erg over 1 kam....terwijl er 100derden kinderen "gered"worden door tussen komst van een van die 2 instantie's
En jeugdorg doet zoveel meer dan kinderen uit huisplaatsen hoor.
vind het vervelend voor jou dat jij  een zeer negatieve ervaring er mee hebt.

maar TO wil allen maar advies.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Zoetje  schreef op: 18-10-2012 17:11:20
GEA,

Het gaat om een kind. Als je die wil beschermen moet er wel iets gebeuren. En ja....als dat in houd dat je dan bijv het Amk(huisarts of wat dan ook) moet inschakelen omdat de moeder niks van adviezen wil weten,dan is dat zo.

En ik weet waar ik over praat wat ik heb ook een melding gehad 3,5 jaar geleden!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Graag Even Anoniem  schreef op: 18-10-2012 17:11:42

Quote Ellepellee:
[...] en hoe weet jij zeker dat dat áltijd zo is?! ze kunnen het ook nooit goed doen...doen ze na een melding niets en een kind gaat dood door mishandeling stast heel Nederland op zijn kop dat ze niets hebben gedaan.. Gaan ze na een melding wel metee. serieus aan het werk is het weer niet goed, want dan doen ze het té serieus?



Ouders die hun kinderen de dood in mishandelen worden om de een of andere reden toch niet herkent.  Ik denk niet dat de handelswijze van tegenwoordig ervoor zorgt dat de echte ernstige mishandeling nu wel herkent wordt.

Het enige wat het veroorzaakt heeft is dat ze compleet zijn doorgeslagen en je binnenkort bij wijze van spreken niet eens meer een scheet mag laten in de buurt van je kind.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
B V  schreef op: 18-10-2012 17:20:41
Ik heb steeds de neiging om er inhoudelijk op in te gaan. Moet ik niet doen. GEA nogmaals, ik snap dat jij een zeer negatieve ervaring hebt met het AMK, zou je het niet willen botvieren in dit topic . Open dan een eigen topic over het AMK en beschrijf bijvoorbeeld wat er is gebeurd en waarom jij denkt dat het bij alle gevallen zo zal gaan (in dat andere topic). Maar laat het hier alsjeblieft even rusten want ik heb nu al even genoeg aan mijn hoofd watbetreft deze situatie en wat ik hier nog aan moet doen. Zoals al eerder is uitgewezen, ik heb geen melding gemaakt, ik heb hun namen niet verteld aan het amk of welk gegeven dan ook waardoor ze kunnen raden om wie het gaat. Ik ga ook voorlopig nog geen melding doen, pas als er echt geen andere uitweg is, want dit kan niet nog jaren zo doorgaan. En als ik al een melding zou doen, dan doe ik hem zeker niet anoniem. Dus je kunt met een gerust hart dit topic lezen of laten gaan
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Tulp  schreef op: 18-10-2012 17:42:30
Ik heb alleen even begin stukje gelezen .

Je hebt het goed aan gedaan om advies te vragen .

Ik lees eigen een soort HELP mij van je vriendin.
ze zoekt bevestiging bij anderen, dus ik denk dat ze heel diep van binnen wel weet dat ze fout zit .
Misschien wil en zoekt ze wel hulp maar weet ze niet hoe ze het aan moet pakken .

Ik zou als haar zooontje er niet is, met haar in gesprek gaan onder 4 ogen .
eventueel telefoon nummers meenemen en achter laten die ze kan belllen voor hulp, je kan ook voorstellen als je dat zelf wil om met haar mee te gaan, naar de huisarts bijvoorbeeld .

Heeft ze ouders waar ze goed mee kan ? die eventueel ook bellen en uitleggen hoe en wat .

Ik vind dat je het goed doet TO !
Succes en sterkte voor je vriendin en ook voor jou .


 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Tulp  schreef op: 18-10-2012 17:47:40
Misschien wil en zoekt ze wel hulp maar weet ze niet hoe ze het aan moet pakken 


Met die zin bedoel ik, ze doet zo tegen haar kind in de hoop dat iemand (eindeljk) ingrijpt .

Praat het niet goed wat ze doet, maar mensen doen soms erg rare dingen om hulp te krijgen, als ze het zelf niet meer weten ....


 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Truusje  schreef op: 18-10-2012 18:06:19
Even getwijfeld of ik het onder mijn nick zou zeteen of anoniem.
Heb niks om me voor te schamen maar er licht toch een taboe op.....

In grote lijnen om verhaal......

Onze oudste heeft MCDD type PDD-NOS (autisme)
Daardoor erg aanwezig in het gezin, schreeuwen, agressief en zeer sterke egen wil en fatasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen.
Hij is ook voor 8 maand uit huis geweest om in een kliniek onder behandeling te komen.
Toen hij in de kliniek verbleef kregen wij ook een brief in de bus van het AMK.
Enorm schrikken natuurlijk.....want wij mishandelen onze kinderen toch niet.

Van wie de melding is gekomen weten we niet maakt verder ook niet uit.
Die mensen van het AMK zijn bij ons thuis geweest voor een gesprek.
Duidelijk uitgelegt hoe de situatie er bij ons thuis voor stond.
Het AMK heeft het tot de bodum uitgezocht en zijn tot de conclusie gekomen dat ons niks te verwijten valt en heel begripvol naar ons toe.
Ze stellen zeer kritische vragen.

Goed dat hoofdstuk afgerond.....kwam het punt dat onze zoon weer thuis kwam wonen.
Een autisme stoornis is na een behandeling natuurlijk niet weg, dus weer is het in huis onrustig en wordt er veel geschreeuwd.
We komen gewoon niet meer aan ons zelf toe.

Nu hebben we mede door het AMK en buro jeugdzorg daar iemand getroffen die ons heel goed heeft geholpen een goede beschikking te krijgen voor zorg in natura om zorg voor onze zoon in te kopen waardoor wij en de rest van ons gezin op adem kunnen komen.
Hij heeft het heel erg naar zijn zin op die plek en wij komen tot rust.

Wat ik ermee wil zeggen....het AMK hoeft niet slecht te zijn en kan VEEL voor haar betekenen.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Zoetje  schreef op: 18-10-2012 18:13:07

Quote Truusje:
Even getwijfeld of ik het onder mijn nick zou zeteen of anoniem.
Heb niks om me voor te schamen maar er licht toch een taboe op.....

In grote lijnen om verhaal......

Onze oudste heeft MCDD type PDD-NOS (autisme)
Daardoor erg aanwezig in het gezin, schreeuwen, agressief en zeer sterke egen wil en fatasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen.
Hij is ook voor 8 maand uit huis geweest om in een kliniek onder behandeling te komen.
Toen hij in de kliniek verbleef kregen wij ook een brief in de bus van het AMK.
Enorm schrikken natuurlijk.....want wij mishandelen onze kinderen toch niet.

Van wie de melding is gekomen weten we niet maakt verder ook niet uit.
Die mensen van het AMK zijn bij ons thuis geweest voor een gesprek.
Duidelijk uitgelegt hoe de situatie er bij ons thuis voor stond.
Het AMK heeft het tot de bodum uitgezocht en zijn tot de conclusie gekomen dat ons niks te verwijten valt en heel begripvol naar ons toe.
Ze stellen zeer kritische vragen.

Goed dat hoofdstuk afgerond.....kwam het punt dat onze zoon weer thuis kwam wonen.
Een autisme stoornis is na een behandeling natuurlijk niet weg, dus weer is het in huis onrustig en wordt er veel geschreeuwd.
We komen gewoon niet meer aan ons zelf toe.

Nu hebben we mede door het AMK en buro jeugdzorg daar iemand getroffen die ons heel goed heeft geholpen een goede beschikking te krijgen voor zorg in natura om zorg voor onze zoon in te kopen waardoor wij en de rest van ons gezin op adem kunnen komen.
Hij heeft het heel erg naar zijn zin op die plek en wij komen tot rust.

Wat ik ermee wil zeggen....het AMK hoeft niet slecht te zijn en kan VEEL voor haar betekenen.



respect voor jou!!
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Jen9  schreef op: 18-10-2012 18:23:23
GEA, kinderen in de jeugdzorg hebben idd meer kans om sexueel misbruikt te worden. Dit komt in de meeste gevallen door hun groepsgenoten en niet door de mensen die erin werken..
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Petrina  schreef op: 18-10-2012 19:17:49
Beste To,

Heeeeel verstandig dat je voor advies gebeld hebt naar het AMK, goed dat je voor nu niets kenbaar hebt gemaakt van namen of iets tegen over hun, maar gewoon puur voor de info gebeld hebt.

En  nu he, je hebt deze stap, bellen voor info niet voor niets gemaakt, je maakt je zorgen om dit kindje, niet onterecht. En hoe dan verder, ik kan mij voorstellen dat je het lastig vind, want waar doe je goed aan en hoe gaan dingen overkomen.

Ik zou zeggen neem even ook heel rustig de tijd voor jezelf om dit uit te stippelen, een soort plan voor jezelf te maken van mijn eerste stap is...... en als dat niet lukt dan.....

Mogelijkheden:

Gesprek met haar
Gesprek met haar familie/vrienden zodat die eerlijker kunnen zijn ook richting haar zodat jullie meer duidelijkheid kunnen geven over wat ze doet, inplaats van achter haar rug om toch zo te praten (wat ik eigenlijk schokkend vind, wat naar zal dat zijn, die moeder voelt dat vast ook, en dit zal haar onzeker kunnen maken)
Gesprek met haar huisarts
Echt melding maken bij AMK


Ik hoop echt dat je hier in ieder geval  verder mee gaat. Hoe zij doet klinkt enorm als mijn moeder, en ik weet hoeveel pijn, verdriet, eenzaamheid, dit doet. Echt ik  had liever alle klappen/slagen en lichamelijke pijnen dan alles wat mijn moeder mij toegeschreeuwd heeft in haar buien. Zo was ze poeslief en daarna deed ze alsof ze buiten zichzelf was getreden, zoooo woest. Ik wist er als kind geen raad mee, dacht dat het aan mij zou liggen, dat ik echt wel slecht zou zijn, want mama kon toch ook lief doen? Nou als ze boos deed dan kwam dit wel door mij, mama wist wat goed voor mij was en dan had ik dat verdiend. Elke dag nam ik mij op school voor liever te zijn, en elke dag zette ik mezelf meer en meer aan de kant, totdat ik uiteindelijk helemaal verdwenen was.

GEA: In jou situatie was het misschien niet nodig die AMK melding, maar dat is in jou ogen he, als je zelf in de situatie zit dan voelt het anders, ik weet dat ze weleens te vroeg ingrijpen, maar ik weet ook dat ze zo vaak te laat ingrijpen, zoals bij mij, maar ook bij zoveel kindjes die overleden zijn (ik tot 2x toe gelukkig gered van de dood). Jij geeft je mening vanuit jou situatie en zegt dat ze beter niet naar AMK kan.

Maar een vraag aan jou: wat voor gevoel geeft de topicopenings bericht jou? En wat zou je dan wel doen, daar heeft TO toch veel meer aan. Dat afgeven op AMK en BJZ heb ik wel gehad eigenlijk, ja dat heb ik ook gedaan, waarom lieten ze mij bij mijn moeder zitten? Waarom moest ik uit huis toen mijn moeder zelfmoordpogingen deed? Waarom moest ik uit huis nadat mijn moeder pogingen had gedaan om mij om te brengen? Waarom was er niemand die met mij praatte? Waarom en waarom? OMdat het zo gegaan is, en daar is niets aan te veranderen en dat is heel verdrietig en voor jou vast ook, maar gelukkig gaat het heel vaak ook goed. Bij BJZ en AMK werken mensen met hun hele hart en ziel om ernstige problemen te voorkomen, maar ook zij zijn beperkt in hun kunnen, hun zouden vaak ook veel meer of anders willen doen, maar moeten de regeltjes volgen, ze moeten alles 300x opschrijven en vermelden en aanvragen, moeten toestemmingen krijgen en ze krijgen nog eens steeds minder geld om de juiste hoeveelheid personeel en goed opgeleid personeel te kunnen laten werken.

Het is makkelijk oordelen dat ze het bij AMK of BJZ fout doen, maar vraag jezelf eens af wat jij anders had kunnen doen. Je hebt overal ook een eigen rol in. En nogmaals in plaats van zeggen wat TO niet zou moeten kan je dan misschien beter komen met wat er in jou ogen wel zou moeten gebeuren.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Petrina  schreef op: 18-10-2012 19:29:13
Ik had gewild dat er iemand in mijn omgeving was opgestaan om het voor mij op te nemen, dat even als toevoeging op mijn bovenstaande stuk. Dat er iemand waar ik tegen vertelde wat er gebeurde (geestelijke en lichamelijke mishandeling) er iets mee had gedaan, en juist doordat niemand iets deed, en mij maar gewoon liet, dacht ik zie je het ligt aan mij.

Na de zelfmoordpoging, moest ik uit huis, o zie je het ligt aan mij (als kind denk je zo, als je moeder thuis mag blijven en jij weg moet)

Dat was echt vreselijk!

Mijn moeder was en is trouwens psychisch ziek (manisch depressief, het ene moment lief en vrolijk en kon ze alles aan, het andere moment depressief, ze heeft daardoor meerdere psychoses doorgemaakt) en heeft nooit hulp aanvaard, ook de hulp die ze kreeg gebruikte ze niet, ze acteerde gewoon zo dat het heel snel afgesloten werd, nooit is ze eerlijk geweest, maar oooo als de hulpverleners weg waren.......................... Ze hadden eens een kwartier later moeten terug komen! Dus soms is het ook zo dat er wel hulpverleners zijn maar dat ook die het niet zien.

Maar goed ik heb het nu wel over heeeeel veel jaren geleden qua hulpverlening, toen werd er gewoon veel meer gekeken naar enkel de zieke, niet naar de andere gezinsleden van de psychisch zieke.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 20:38:34
Nou, ben beneuwd. Hopelijk lukt het goed om duidelijk je zorgen uit te spreken en tot een gesprek te komen binnenkort.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Marie8  schreef op: 18-10-2012 20:39:24

Quote jen9:
GEA, kinderen in de jeugdzorg hebben idd meer kans om sexueel misbruikt te worden. Dit komt in de meeste gevallen door hun groepsgenoten en niet door de mensen die erin werken..



En vergeet niet dat zij kwetsbaar zijn doordat ze uit een onveilige thuissituatie komen.
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Jen9  schreef op: 18-10-2012 20:43:32
Precies, maar er wordt nu gesteld dat dat meerdere misbruik zou komen door t personeel en dat is niet zo...
 
Quote
RE: met amk gebeld voor advies
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 18-10-2012 21:36:48
Iedereen die te maken krijgt met een melding en het AMK vind het onterecht. Nog nooit gelezen dat het andersom was.
Vaak zie je het ook niet meer als ouder. En dat kan gebeuren. Ik geloof dat het AMK en Jeugdzorg altijd het juiste probeerd te doen. En natuurlijk worden er fouten gemaakt. Dat zijn uitzonderingen. Er zijn ook genoeg mensen die te spreken zijn.

Iedereen heeft eigen opvattingen en manier van opvoeden. Maar dit klinkt niet goed. Zij heeft hulp nodig. Als vriendinnen kunnen jullie ook veel betekenen. Zij staat er alleen voor. Dit is natuurlijk mega zwaar. Zij moet inzien dat deze situatie voor haar zoontje niet goed is. De spanning om elk moment van de dag onzeker te zijn over de bui van mama, is een enorme last/druk.

Ik heb zelf geen fijne jeugd gehad. Ik vond juist de gespreken met jeugdzorg fijn als kind. Ik kon mijn hart luchten. Alleen werd er veel te weinig actie ondernomen. Mijn zusje heeft het nog zwaarder gehad. Ik kon gelukkig bij mijn grootouders terecht. Ook heb ik twee jaar OTS gehad.
Waar ik het meeste aan heb gehad als kind. Waren de ouders van mijn vriendin. Wanneer ik op straat werd gezet ( ook weleens zonder schoenen) kon ik altijd daar terecht. De simpele dingen zoals verse gehaktballen met stampot en heerlijke jus dat aan tafel werd gegeten.
Alleen melding zal geen oplossing brengen.




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op met amk gebeld voor advies
Naam
Bericht