Menu
 

Topic:

Wat is nu jouw geheim!

Mitch  schreef op: 15-10-2012 16:00:49
Nou ladies kom maar op.
Waarmee ben jij nu afgevallen en blijvend.
Wat heb je precies gegeten en wat niet.
Welk dieet heb jij gevolgt?
Hoe ben je bij je dieet gekomen?
Hoeveel moest je kwijt?

Vertel jouw verhaal.
Wie weet heb ik er iets anan hihi.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Wat is nu jouw geheim!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 11:34:04
ja ok, maar je moet eerst door een hele ongezonde periode

kun je beter grip op koolhydraten doen, daar mag je gedurende 1 uur per dag koolhydraten eten, dus bv je avondeten, aardappels of pasta en binnen dat uur mag je ook fruit hebben
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Melissa  schreef op: 16-10-2012 11:42:47

Quote Mitch:
Ik kon met gemak een heel brood op... moest mij echt bewust inhouden bij 2 sneetjes.
Maar heb dat nu niet meer zo, vanmiddag heb ik knackebrot gegeten, vond ik dan ook wel weer even lekker.

Morgen begin ik de dag met magere yoghurt en een kiwi erdoor.... dat is het voornemen dan.
op mijn werk een kop koffie, ik vind koffie zonder suiker echt bah, dus dat word het tussendoortje dan maar
Morgenmiddag brood met 30+ kaas en een beker melk
En uhh dan weet ik het niet meer weer fruit? of een kracker of zo?

neem geen magere yoghurt, volle yoghurt is gezonder neem bij voorkeur bio yoghurt. En straf jezelf niet voor de suiker in de koffie, eet er wel bij anders kom je later in de knel.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Alice  schreef op: 16-10-2012 11:51:38
Al die debiele dieten zijn nergens goed voor.. je hebt al die dingen nodig.. koolhydraten, vetten, suikers (geen witte suiker). 
Die dieten helpen je lichaam gewoon om zeep. En je vermogen om af te vallen ook. 
Honger lijden is helemaal niet goed voor je lichaam, geen koolhydraten eten ook niet, de hele dag maar 1 product eten ook niet (soepdieet, tomaatdieet etc) 

 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Patriciia*  schreef op: 16-10-2012 12:17:32
Idd. Alle diëten zijn belachelijk. Je hebt alle voedingsstoffen nodig. Ik doe nu aan Weight watchers en ben nu 8 kilo kwijt en ik mag alles eten wat ik wil, alleen word je er bewust van van wat en hoeveel je eet.En heb je een keer zijn in chips dan is het geen probleem. S6
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Melissa  schreef op: 16-10-2012 12:33:28
Je zei een paar reacties terug op mij dat luisteren naar je lichaam niet kan want je lichaam wil de hele dag door eten.

Toch helpt het echt wel, maar ik zie gewoon nu al klein klassieke dingen waardoor je misschien wel de hele dag honger houd. Je lichaam heeft namelijk een heleboel nodig, en als het ergens een tekort heeft zal het blijven vragen, jij zal blijven eten en als er niet in je eten zit wat je lichaam nodig heeft zal het blijven vragen.

Magere yoghurt, beter niet, want je wil een voldaan gevoel hebben na je maaltijd, niet eten en dan met honger blijven zitten. Neem dus een lekkere volle yoghurt met levende bioculturen erin, doe er lekker vers fruit in, wat bosvruchten (kun je uit de diepvries halen in de supermarkt), wat gebroken lijnzaad (goed voor je stoelgang), en laat de muesli en cruesli achterwege (zitten veel geraffineerde suikers in waardoor jij een half uur na je maaltijd weer honger hebt)

Drink je graag koffie met suiker en kun je niet zonder, dan niet. Liever suiker dan zoetstof, beperk alleen de hoeveelheid koppen die je drinkt op een dag.

EN zorg er dus voor dat je voldaan bent na een maaltijd. dus eet genoeg dat je buik ook even voldaan is.

Nog een goede tip, weer bewust van wat je eet, en niet alleen wat er in zit, maar je brein heeft drie dingen nodig om voldaan te zijn na een maaltijd.

1) je brein moet bewust bezig zijn met het eten, je moet het voorbereiden, zien, voelen en echt een ritueel ervan hebben, dus niet even snel een boterham naar binnenwerken terwijl je met een collega zit te praten of ondertussen een kind in de jas hijst oid.

2) het voedsel moet goed gekauwt worden, hierdoor word er een seintje naar de hersenen gegeven over wat je eet, als reactie daarop worden de juiste maagzuren aangemaakt om die hap in je mond te verteren, dus proef je eten, laat het rondgaan in je mond en slik het niet eerder door dan dat het echt goed vermalen is door je kiezen en er voldoende speeksel bij is gekomen.

3) De kwaliteit van je voedsel, van een goede maaltijd met voldoende vezels, vetten en vitaminen zal je langer verzadigt blijven en je beter voelen, je bloedsuikers blijven stabiel waardoor je geen lekkere trek krijg na de maaltijd. In tegenstelling tot de meeste snelle happen, van een mueslireep zal je 5 minuten vol zitten maar dan heb je alweer trek in de volgende reep.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mitch  schreef op: 16-10-2012 12:49:03
Woe wat een hoop reacties weer!
Ik vind melk echt lekker, hier hebben ze niet dat kokosmelk wat jij drinkt Alice dus ik moet het met het echte goedje doen
Maar ik drink 1 beter op een dag soms niet eens dus dan valt de schade nog wle mee toch?

Volle yoghurt ja? Dat zet toch weer extra aan? Ik vind volle producten echt wel lekkerder, maar het is ook veel vetter en dergelijke dus heb ik dat geschrapt.
Kauwen doe ik sowieso al goed anders gaat het eten niet goed door hier, enig voordeel aan maagklantje zijn gok ik

Ik at wel cruesli maar kreeg niet echt het idee dat dat vulde, nu vult er amper wat dus dat schiet ook niet op.
Vanmorgen wel weer het ontbijt vergeten, het schiet er hier steeds bij in, morgen nieuwe kansen.
Heb nu net 3 sneeen brood naar binnen gewerkt, en over een uur of 3 neem ik wel een kiwi met wat yoghurt ten compensatie ;-)

Ik vind vooral die regelmaat lastig, maar goed vanmorgen gaf de weegschaal weer 0,2 kilo erbij aan, dus ik zal wel moeten.

Ik heb een tijd geprobeert zonder suiker in de koffie maar ik vind het echt niet te hachelen, dus dat wil ik eigenlijk stiekem niet opgeven.
Ik drink als ik werk 2 bakken per dag en als ik niet werk 1, dus is te overzien toch?

WErkt water met citroen erin nu echt?
Ik vind het nu al een dikke aanslag op mijn maag, maar als het werkt dan moet het maar even.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Melissa  schreef op: 16-10-2012 12:53:26
Als je goed eet dan kun je juist beter volle producten gebruiken, wij eten alleen volle yoghurt en drinken alleen volle melk, het vult gewoon beter en het is gezonder (ik geloof dat het vet er voor zorgde dat de vitamines beter werden opgenomen). Dingen als 'mager' en 'light' komen er hier er niet meer in.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Melissa  schreef op: 16-10-2012 12:54:28
En ik vind dat je rustig 2 koppen koffie op en dag kunt drinken (mits je er geen 6 klontjes suiker in doet natuurlijk hahaha)
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mitch  schreef op: 16-10-2012 13:00:30
Haha nee, 1,5 op een grote kop.... theelepeltjes schepjes dan he.
Had laatst een monteur hier die wilde ook wel koffie, kerel deed er serieus 7 scheppen suiker in, heb maar gevraagt of hij ook koffie bij zijn suiker wil... brrr
Maar goed...

Volle dingen, ik vind dat lastig de ene zegt halfvol is beter de ander zegt vol... ik vind vol lekkerder en vaak wat lekker is is niet goed denk ik dan
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mamaloes  schreef op: 16-10-2012 13:00:41
Ik ben enorm afgevallen dankzij de calorieteller-app op mijn telefoon! Ik stel mijn gewicht, lengte en leeftijd in en dan mijn streefgewicht. Hij geeft dan aan hoeveel kcal je mag per dag. Na elke maatijd vul je in wat je gegeten hebt en zo kun je zien wat je nog "mag".
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Alice  schreef op: 16-10-2012 13:04:27

Magere zuivelproducten is rotzooi, het zijn restproducten. Je hebt er niets aan. 
Het liefst neem je al je producten zo onbewerkt mogelijk. Melk rechtstreeks van de koe, is veel gezonder dan hetgeen je in de winkel kunt kopen. 
Als je het echt heel erg lekker vindt, neem het dan. Maar in feite is 't nergens goed voor, heb je 't niet nodig en zet 't alleen maar aan. (maar da's wel meer dingen zo natuurlijk en je moet er geen kwelling van maken) 

In plaats van suiker in de koffie, kun je wellicht ook agavesiroop gebruiken. Is wel wat duurder dan suiker, smaakt hetzelfde, maar heeft niet zo'n effect op je suikerspiegel als gewone witte suiker. 

Of water met citroen echt zo enorm helpt.. dat weet ik niet. Lijkt mij niet logisch. Veel drinken helpt wel voor 't afvoeren van afvalstoffen en is gewoon heel goed tijdens het afvallen. Maar daar hoeft niet per se citroen in. Gewoon veel water of thee. Geen drankjes met suiker of vet. 
Als je water met citroen echt lekker vindt, go for it.. maar als je 't vies vindt en je krijgt er maagpijn van.. lekker achterwege laten. 

Niks mis met 3 sneeen brood tussen de middag. Ik eet er zelf meestal 4. 
Wat je wel bvb kunt doen is 1 snee brood eten, dan een bakje rauwkost en dan de volgende snee. Waarschijnlijk zit je dan sneller vol omdat je al een stuk langer aan het eten bent. Bovendien is de rauwkost heel goed voor je vertering, je moet heel veel kauwen en er komt veel speeksel bij vrij (lekker verhaaltje he) dat werkt allemaal mee voor een gezonde darmflora. 

Maak tijd voor je ontbijt. Ga ervan genieten! 
Trek er 20 minuten voor uit, om lekker te gaan zitten met dingen die je lekker vindt, maar ook gezond zijn. 

Afvallen gaat niet om jezelf kwellen en uithongeren. Probeer creatief te zijn met eten, maar ook echt lekker te eten en ervan te genieten. 

 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Saskiamveva  schreef op: 16-10-2012 14:00:20
niet te weinig eten, dat helpt ook. Ik at 1700 kalorieen en moetg van de dieetiste naar 2000
3 keer per dag eten en 3 tussendoortjes (geen chips, chocola enz)
Stress helpt ook, maar krijg daar vaak eetbuien van, dus helpt weer niet.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 16:29:04
ik zou het liefst tussen de middag rauwkost eten, alleen kom ik nooit verder dan sla met vis of kip , tomaat, komkommer, op zich heel lekker, maar heb altijd moeite met lekkere dressings die niet te vet zijn, iemand tips
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Petrina  schreef op: 16-10-2012 16:35:30
Gewoon lekker zonder dressing dan Spatje?

Rauwkost kan je ook denken aan:

Witlof
Erwtjes
Appel
Blokjes kaas
Radijs


 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mitch  schreef op: 16-10-2012 16:37:59
Rauwe witlof salade is wel errug lekker.
Alleen deden wij dat met mayonaise, dus zal er iets gezonders voor moeten vinden.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Petrina  schreef op: 16-10-2012 16:41:26

Andere ingredienten die je af kan wisselen voor je rauwkost



Wortel
Witte kool
Paprika
Bietjes
Mais
Mandarijntjes
Ui
Zilverui
Augurk
Tomaat
Komkommer
Appel
Radijs
Hamblokjes
Kip
Zalm
Rundvlees
Ei

 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Ikke  schreef op: 16-10-2012 16:42:25

Je hebt ook halvanaise en mayolijn en dat kan je ook nog wat verdunnen met warm water.


Balsamico dressing is ook lekker en daar heb je maar een beetje van nodig

 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mb2  schreef op: 16-10-2012 16:42:26
Je kunt ook dressing maken met een beetje azijn, olie, zout en peper. De ene keer een beetje mosterd en/of honig erdoor, de volgende keer een klein beetje sambal...net wat je lekker vindt.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Boterbloem  schreef op: 16-10-2012 16:43:01

Quote melissa:
Als je goed eet dan kun je juist beter volle producten gebruiken, wij eten alleen volle yoghurt en drinken alleen volle melk, het vult gewoon beter en het is gezonder (ik geloof dat het vet er voor zorgde dat de vitamines beter werden opgenomen). Dingen als 'mager' en 'light' komen er hier er niet meer in.



Weet niet hoe het bij anderen is, maar het valt me op dat sommige merken drinken (sapjes enzo) niet eens meer de gewone variant hebben staan maar soms alleen nog maar light.
Ikzelf vind die sapjes altijd te zoet, doe er liever wat water bij, maar wil geen light. Zit een rare smaak en en het is niet goed voor je. Maar volgensmij duurt het niet lang meer en dan hebben we weinig keus...
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mitch  schreef op: 16-10-2012 16:45:39
Azijn en olie doe ik wel met de komkommer en koude bonensalade, alleen voor rauwe witlof is dat niet lekker.

Halvanaise en mayolijn, dat zijn dan weer dingen die ik niet ken haha... klinkt allemaal al gericht op afvallen?
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Boterbloem  schreef op: 16-10-2012 16:47:43

Quote Mitch:
Rauwe witlof salade is wel errug lekker.
Alleen deden wij dat met mayonaise, dus zal er iets gezonders voor moeten vinden.



kun je niet iets met yoghurt? En dan peper, zout dat soort dingen?
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Alice  schreef op: 16-10-2012 16:48:52
Balsamico (is wel wat suiker in) 
Vruchten azijnen (frambozen, zwarte bessen, appel, perzik, peer, maar ook sjalot bvb, allemaal erg lekker, afhankelijk van de salade die je maakt) 
Dressing op basis van yoghurt, klein beetje mayonaise, en wat kruiden (bvb zout, peper, knoflook of gesnipperde sjalot) 
Zelf mayonaise maken en kiezen voor een gezonde olie (arachide, mais, olijf.. allemaal gezonde vetten) eventueel meer citroensap toevoegen als je een salade eet met vis) 
Komkommer met zalm en dille is heerlijk, geen dressing meer nodig. 

Als je je boterham alleen al extra belegd met komkommer en tomaat, krijg je ook al een veel voller gevoel, doe je er langer over en krijg je ook nog iets gezonds binnen. 
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mb2  schreef op: 16-10-2012 16:58:59

Quote Mitch:
Azijn en olie doe ik wel met de komkommer en koude bonensalade, alleen voor rauwe witlof is dat niet lekker.

Halvanaise en mayolijn, dat zijn dan weer dingen die ik niet ken haha... klinkt allemaal al gericht op afvallen?



Je kunt er bij de olie en azijn ook nog een klein schuetje halvanaise of yogonaise (youhurtdressing) door doen. Is best lekker fris met witlof....en nog een potje fijn gesneden bietjes erdoor...mmmm!
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Alice  schreef op: 16-10-2012 17:07:07

Quote SismvNick:
Ik vind mayonaise maken met olijf olie altijd zo duur! Je bent zo een halve fles kwijt, en die flessen zijn al 6 euro ofzo..



Kunt ook bvb voornamelijk koolzaadolie gebruiken en een klein beetje olijfolie voor de smaak. Gaat prima. 

 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mb2  schreef op: 16-10-2012 17:07:22

Quote SismvNick:
Krijg honger van jou MB2..



Ik zelf ook! Hahah...denk dat ik bietjes-witlofsalade morgen maar weer eens ga maken...en ik vergat nog de gahakte walnoten erdoor erbij te zetten
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Spatje  schreef op: 16-10-2012 17:08:18
mitch ik eet altijd rauwe witlof met zalm, das zoooooooooo lekker, gewoon uit blik dan

of tonijn met groenten ook uit blik, die heeft al een sausje

bedankt dames voor de tips, krijg spontaan zin om niet meer te lijnen, maar gewoon gezond en lekker te eten, mijn probleem is gewoon de variatie
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Petrina  schreef op: 16-10-2012 17:09:36
Wat ook lekker is door salade's

Pijnboompitjes
Amandelen
Walnoten
Pecannoten


Noten zijn ook enorm goed voor je, en vullen ook. Daarnaast heeft iedere rauwe noot nog een bijzondere bijwerking op het menselijk lichaam.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Alice  schreef op: 17-10-2012 17:38:01
Hoe is 't gegaan vandaag? Heb je wat aan de tips?
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Mitch  schreef op: 17-10-2012 18:19:33
Ja ik ben voor mijzelf een soort lijstje aan het maken en pik de dingen ertussenuit waarvan ik denk " jah dat past bij mij".
In het andere topic weet ik dat er mensen zijn die hier ook meespieken en hun eigen dingetjes eruit halen, dus al met al een super leuk en leerzaam topic geworden :d en nog trouwens.

Vis eet ik niet in combinatie met alles wat groen is, dus dat valt wel af hihi.
Ben niet zo heel goed in vis bereiden, komt bij dat mijn man over zijn nek gaat van alles wta geen lekkerbek of kibbeling is
Mijn moeder maakte vroeger altijd hete makreel en zo, heerlijk maa rom dat nu voor mijn uppel te maken zie ik niet zitten.

Ik moet echt heeeel erg letten op dat ik smorgens eet, het is er vandaag weer mis gegaan, morgen weer een nieuwe dag, zo wil ik het wle bekijken, niet meer meteen alles opgeven, maar meteen kijken naar nieuwe kansen.
dressing met yoghurt is wel een idee ja, het is gewoon een kwestie van smaakwennen denk ik, als je het maar lang genoeg volhoud went het vanzelf.
 
Quote
RE: Wat is nu jouw geheim!
Spatje  schreef op: 17-10-2012 18:22:49
eigenlijk is vis en groene groenten ook niet gezond, alleen weten weinig mensen dit ( erge is dat ik het zelf ook doe)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Wat is nu jouw geheim!
Naam
Bericht