Menu
 

Topic:

Blaasonsteking peuter

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-10-2012 18:35:09
Renske heeft nog steeds blaasontsteking. Ze heeft 1 ab-kuur achter de rug en is vandaag aan de tweede kuur begonnen. Het zit me niet zo lekker. De arts zei toen al dat een blaasontsteking bij een meisje van 3 jaar erg zeldzaam was. En nu deze ook nog niet weg wil gaan maak ik me ongerust. Ze had er zelfs nog een ontsteking bij gekregen!

Na die kuur van 10 dagen moeten we weer een plasje inleveren. De vorige keren heeft ze gewoon op het potje geplast en dat heb ik in een klein potje gedaan voor controle. Maar nu pas kreeg ik te horen dat dit niet goed was. Hierdoor hadden ze ook het ecoli-bacterie gevonden, maar dat kan dus ook van het potje afkomen. Heb ik nooit bij stil gestaan. Nu willen ze dus dat ze rechtstreeks in het kleine potje plast en dan ook nog es de eerste plas eventjes laten lopen en daarna de plas in het kleine potje, de tussenurine dus. Dat lijkt me echt onmogelijk bij een 3-jarige!
Hoe laat ik haar in een klein potje plassen? Want het moest echt supersteriel zijn volgens de dokterassistente want dan kregen ze een perfecte plas. En het lijkt me al helemaal onmogelijk om dr eerst eventjes te laten plassen, dan op te houden om vervolgens in het kleine potje te plassen.

Heeft iemand dit ook al eens gedaan en zijn er misschien handige tips voor? Mijn man wilde al een groter bakje uitkoken. Dit in het potje zetten en haar hier in laten plassen en vervolgens dit in het kleine potje omschudden. Lijkt mij ook de beste methode, maar zijn er ook nog andere methodes?
 
Quote
Navigatie
RE: Blaasonsteking peuter
Mitch  schreef op: 11-10-2012 18:37:14
Plaszakje halen bij de apotheek a 2 euro.
toevallig deze week voor onze 1,5 jarige pies op moeten vangen.

ff poes goed met een washandje en wat water schoonmaken, en daarna met plaszakje en al inleveren.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Danimvsenna  schreef op: 11-10-2012 18:38:14
Lijkt mij ook niet erg makkelijk. Denk dat je haar gewoon op de wc moet zetten met plassen, en dan op het juiste moment het potje eronder moet houden. (met de kans dat ze over je hand heen plast, haha)
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-10-2012 18:39:39
Plaszakjes zijn toch voor als ze nog luiers om hebben?

Hahaha dat ze over mijn hand heen plast vind ik nog het minst erge! Als het dan uiteindelijk maar lukt.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Saskiamv2boys  schreef op: 11-10-2012 18:44:37
hier in de praktijk zetten we een plas altijd op kweek neer.
Om te kijken of hij goed werkt op de anti biotica.
Duurt altijd 2 dagen voor het binnen is en kan je kijken of hij gevoelig is voor de juiste ab.
Verder eerst een beetje laten plassen en dan even ophouden en het potje eronder.
Maar dat is altijd moeilijk met kinderen van 3 jaar. Als ze nog niet zinderlijk is kan je inderdaad zo een plaszakje halen bij de apotheek..

Maar het komt wel vaker voor bij kinderen van 3 jaar blaasontsteking.
Heeft ze ook koorts? en heeft ze pijn in haar rug?
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Mitch  schreef op: 11-10-2012 18:45:55
Nee hoor plaszakje dat plak je gewoon rond de schaamlippen en dan onderbroekje aan.
Dat geklooi met potjes en moeilijk doen dat leverd alleen maar stress op.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-10-2012 18:46:52
Ja ze hebben het bij haar ook op kweek gezet, nu de tweede keer dus.
En ja ze is al zindelijk dus heeft ze niks aan een plaszakje.

Ze heeft gelukkig verder nergens last van. Ze snapt dan ook niet waarom ze weer 3x per dag een drankje moet. Ik ben toch niet ziek? Zegt ze dan. Nee jij niet zeg ik dan, maar je plasje wel.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Saskiamv2boys  schreef op: 11-10-2012 18:47:13
alleen heb je dan nog geen midstream plas...
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Dikkertje-dap  schreef op: 11-10-2012 19:17:02
Je methode van een bakje uitkoken en in het potje zetten is prima, zo doe ik het ook altijd, heb een dochter van 5 die al heel wat blaasontstekingen achter de rug heeft.
Bij haar is obstipatie de oorzaak!!
De kinderarts zei ook toen we bij haar kwamen na vele ontstekingen dat het jammer is dan huisartsen niet standaard even kijken of kinderen geen obstipatie hebben omdat dat vaak de oorzaak is van blaasontstekingen bij jonge kinderen.
Door het vol zitten van de darmen kunnen ze de blaas niet meer goed aanvoelen en plassen ze niet meer goed leeg en hebben bacterieen meer kans om te groeien.
Denk nu niet te snel mijn kind poept iedere dag want dan nog kunnen ze last hebben van obstipatie, is het mooi zacht? Drinkt ze genoeg? Laat het even checken voor de zekerheid!

Wat een een punt kan zijn omdat ik begrijp dat ze bezig is met zindelijk worden is "verkeerd" afvegen, heel belangrijk is dat je van voor naar achter veegt, dus van je vagina naar de anus, anders veeg je de bacterieen in je vagina, bij jongere kinderen gaat dit wat snller "mis" .

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Littleteddy  schreef op: 11-10-2012 19:19:35

ik heb bij mijn 3 jarige gewoon het potje vast gehouden toen ze op de wc had, kon inderdaad wel gelijk mijn hand wassen maar goed.


 

 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Ikke  schreef op: 11-10-2012 19:24:54
Hier ook een dametje dat al 4 ontstekingen te pakken heeft gehad.
Ik was t zo zat, plus alle natte broeken (soms zelfs 3 of 4 op een dag) dat ik een verwijzinge heb gevraagd naar de kinderarts. Daar is ze qua urinewegen volledig nagekeken en door alle blaasontstekingen was haar blaaswand verdikt. Ook plaste ze niet goed leeg waardoor de bacteriën heerlijk de kans te groeien en dus een blaasontsteking te veroorzaken.
Mijn dochter heeft nu bekken therapie en krijgt elek dag een cranberrie beertje, speciaal voor kinderen!!! Dit legt een beschermende laag in de blaas waardoor hij minder vatbaar is voor blaasontstekingen.

Wat betreft de schone plas, laat haat in de douche of bad plassen en schijf tijdens t plassen t potje van de dokter eronder. Die dan meteen door naar de dokter, of in de koelkast zetten

Succes
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 11-10-2012 20:08:17
Dikkertje-Dap dank je wel, dan denk ik toch dat we de methode van dat bakje uitkoken doen, lijkt mij het makkelijkste en minst vervelend voor mijn dochter, zeker ook omdat zij geen makkelijk karakter heeft en zich niet zomaar alles laat gevallen.
Obstipatie heb ik zelf nog nooit aan gedacht, maar inderdaad ze poept elke dag flink en soms ook 2x per dag, dus lijkt me sterk maar niet uitgesloten. Drinken heeft ze nooit echt goed gedaan, daar zit ik wel nu beter op te letten. Net zoals het afvegen, ik zeg telkens dat ze van voor naar achter moet vegen.

Als deze kuur ook weer niet aanslaat vraag ik toch echt een doorverwijzing naar de kinderarts. As woensdag moet ik met de oudste al naar de kinderarts, ik kan het dan wel eens voorleggen.

Ikke, wat zijn cranberrie beertjes en waar krijg je die???

Wel al een geruststelling dat een blaasontsteking bij een 3-jarige niet zo zeldzaam is als de dokter doet geloven.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Suus  schreef op: 11-10-2012 20:09:37
Veegt ze goed af? Vriendinnetje van mijn dochter bleek slecht te vegen en daardoor blaastonstekingen te krijgen van de bacterieen uit ontlasting.
 
Quote
RE: Blaasonsteking peuter
Ikke  schreef op: 11-10-2012 21:54:45
Cranberry beertjes heb ik aangeaden gekregen van de Bekkentherapeute.
Zijn voor kinderen bij de apotheek te krijgen



Hoop dat ik t goed heb gedaan met de foto.
Belangrijk dat je echt de kinderbeertjes hebt, aangezien in de volwassenenvariant de concentratie te hoog is.
Kostte iets van 12,50 dacht ik
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blaasonsteking peuter
Naam
Bericht