Menu
 

Topic:

Turkijke en Syrie

Fruitsalade  schreef op: 07-10-2012 20:17:29
Wie kan mij uitleggen wat daar aan de hand is. Ik snap er helemaal niks van. Het lijkt wel of ik er niks van meegekregen heb of dat het iets is wat al jaaaaaren speelt waar ik geen weet van heb.
 
Quote
Navigatie
RE: Turkijke en Syrie
Bepje  schreef op: 07-10-2012 20:43:18
Vorige week zijn er in een grensdorp in turkije mensen gedood door syrisch vuur. Turkije heeft teruggeschoten daarna. Het geval is toen besproken in de vn veiligheidsraad omdat een oorlog tussen die landen natuurlijk niet wenselijk is. Daarna is het nog een paar keer gebeurd en heetf turkije teruggeschoten waarbij rebellen in syrië daaraan meededen. Turkije wil ook geen oorlog maar laat uiteraard niet toe dat er geschoten wordt.
 
Quote
RE: Turkijke en Syrie
M&j  schreef op: 07-10-2012 20:45:07
In Syrië heerst een burgeroorlog. Deze week is een grensdorpje op turks grondgebied geraakt door een granaat waarbij vijf doden vielen. Als er meer vergelijkbare incidenten volgen is een oorlog tussen die twee landen mogelijk, wat Assad, de Syrische dictator goed uitkomt.
 
Quote
RE: Turkijke en Syrie
Fruitsalade  schreef op: 07-10-2012 23:18:54
Ooooooh dat er in syrie hommeles is, dat wist ik wel, maar ik snapte ff het stukje turkije niet. Nu met die kids, lukt het journaal niet altijd... Ik snapte er geen zak van, maar nu is het duidelijk!!!


Thnxxx
 
Quote
Navigatie


Reageren op Turkijke en Syrie
Naam
Bericht