Menu
 

Topic:

hoofdpijn tips?

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-10-2012 23:49:33
Ik ben sinds 2 en halve week zeer verkouden (groene prut en niet zo'n beetje ook)
Veel hoesten met slijm.
Nu sinds vorige week zware hoofdpijnen. Als ik buk word ik door mijn hoofd geschoten.
Ook ben ik soms wat duizelig. Minder gevoel in mijn armen ?? Soms wat koortsig.

IK ben bij de huisarts geweest. Hij dacht aan een voorhoofdholte ontsteking. Pijn in mijn linker zij komt door het vele hoesten.  AB zou  in de meeste gevallen niet helpen. Wel een neusspray Nasonex en Diclofenac gekregen.

Het zijn juist de hoofdpijnen die het onmogelijk maken.

Diclofenac helpt wel. Slik ik nu 5 dagen. Maar valt zwaar op de maag. Ben dat gevoel ook zo zat. Mijn man kreeg er altijd maagbeschermers bij. Nu ben ik vandaag mijn HA vergeten te bellen. GRRR.

Wat kan ik nu nog meer halen bij de apohteek zonder recept tegen die verschikkelijke hoofdpijn ?? Advil erbij ?? Paracetamols werkt voor geen meter.


Ik kan 1 dag op de bank hangen. Maar dat gaat natuurlijk niet met 4 kinderen. Ik moet doorgaan.

Dus wie heeft de goede tip ??
 
Quote
Navigatie
RE: hoofdpijn tips?
Marloes80  schreef op: 05-10-2012 23:51:58
veel water drinken, helpt bij mij altijd. Krijg ik hoofdpijn, dan meteen 3-4 glazen water drinken en het zakt meteen...

 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Bettie  schreef op: 06-10-2012 00:04:23
Hier helpt water drinken ook; koolzuurhoudende dranken laten staan en zo min mogelijk koffie.

Enne....komt de hoofdpijn vanuit je nek? Dan een lekkere warmen kersenpit er tegenaan. Als je die niet hebt een warmwaterzak maar die moet er niet teveel tegen leunen. (is zo zwaar)

En... stomen, krijg je daar niet minder hoofdpijn van?
---------------------------------------------------------------------------

Denk nog even verder; heb 't zelfde virus als jij te pakken alleen zit het hier muurvast. Weet niet wat je allemaal al geprobeerd hebt maar... Bisolvon bruis werkt hier normaliter als een trein als ik zoveel slijm heb. (misschien dat als het nog meer loskomt de hoofdpijn ook wel afneemt?)


Heel veel succes!




 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Liefje  schreef op: 06-10-2012 00:05:09
Hm ik zou ook zeggen voorhoofdholte ontsteking maar vind het vreemd bij mij helpt dan zon AB kuur per direct (nou ja dag 2 is het dan voor het grootste gedeelte weg)
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Debbel79  schreef op: 06-10-2012 08:01:54
die maagbeschermers kun je zelf gewoon halen zonder recept bij de huisars tegenwoordig. ze heten omeprazol. heb ik altijd in huis!

en tegen hoofdpijn helpt ook wel migrana hoofdroller, het leidt de hoofdpijn wat af. ik heb ook dat altijd in mijn tas zitten hihi.


gekopieerd van internet:


Migrana hoofdroller






Rust in het hoofd


ADVIESPRIJS: 10 ml € 7,65





Migrana hoofdroller


Hoofdpijn kent vele oorzaken en kan allerlei vormen aannemen. De meest voorkomende is spierspanningshoofdpijn. Deze klacht wordt veroorzaakt door spierspanningen in je hals, schouders en hoofd. Deze spieren gaan vervolgens aan het botvlies van de schedel trekken. Bij een aanhoudend karakter is er meestal sprake van een te grote spanning in de bloedvaten, waardoor er druk ontstaat op de zenuwuiteinden. Bij migraine en clusterhoofdpijn is er sprake van een terugkerende vorm van hoofdpijn. Migrana Hoofdpijnroller bevat een zeer breed scala aan etherische oliën, zodat er bij vrijwel alle soorten hoofdpijn snel verlichting kan optreden.


Hoofdpijn kent vele oorzaken


Hoofdpijn is geen ziekte, maar een symptoom. De oorzaak is dus ergens anders in je lichaam te vinden. Stress, angst en spanningen zijn belangrijke factoren die hoofdpijn kunnen veroorzaken. De pijn kan ook veroorzaakt worden door aandoeningen van de ogen, nieren en hart. Een verkeerde houding kan meespelen, maar ook een schommeling van de hormoonspiegel. Heel bekend is ook, dat koorts, verkoudheid en verstopte neusbijholte of voorhoofdsholte gepaard kan gaan met hoofdpijn.


Verlichtend en verkoelend


Migrana Hoofdroller is een natuurproduct op basis van etherische oliën met een brede werking. Het is vervaardigd op basis van raapolie, wintergreen, eucalyptus, lavendel, pepermunt, dennenhars, rozemarijn en oregano. Migrana Hoofdroller geeft direct verlichting door haar verkoelende werking. Het heeft een ontspannende werking op de verkampte spieren en verlaagt de bloeddruk, zodat de bloedvaten zich weer zullen ontspannen. Ook stimuleert Migrana Hoofdroller de doorbloeding. Daardoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Enkele etherische oliën zijn eveneens pijnstillend.


Gebruik


Migrana Hoofdroller wordt geleverd in een handige roll-on flesje. Hierdoor is het gemakkelijk zuinig aan te brengen langs de haargrens van voorhoofd, slapen en nek. Bij lichte klachten is 1 maal aanbrengen voldoende. Heeft men hevige klachten de handeling 2 tot 4 maal om de 15-20 minuten herhalen.
 



 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Mrtj  schreef op: 06-10-2012 08:46:42
Hier helpt een combincatie van 1000 mg paracetamol met 400 mg ibuprofen wel eens tegen heftige hoofdpijn. Werd doro mijn huisarts aangeraden.
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Saskia70  schreef op: 06-10-2012 10:27:38
En naproxen? Is dat misschien iets voor je? Beterschap meid!!!! 
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Lisje  schreef op: 06-10-2012 10:39:53
Ik dacht dat groen snot bacteriële infectie betekende en dan zou AB juist prima helpen. Aan de andere kant kan je lichaam hier zelf ook wel overheen komen. Heel veel water drinken en kruidenthee zodat afvalstoffen goed afgevoerd worden en dan daarbij een pijnstiller iboprufen (met maagbeschermer)??
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Laura73  schreef op: 06-10-2012 11:53:28
cinnabaris d3 van dr vogel
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Femke  schreef op: 11-10-2012 14:55:54
helaas heb ik ook elke herfst een voorhoofholte onsteking...zelfs als kind, veel douchen, stomen, otrivin en pijnstillers, belangrijk is om niet je neus te snuiten of op te halen, gewoon eruit laten lopen de viezigheid....
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Jomi  schreef op: 11-10-2012 15:00:33
Wat bij mij super helpt bij voorhoofdsholte ontstekinspeelholen met zoutwater!

Snuif zoutwater via je neus naar binnen, buk even voorover zodat het goed in je holtes komt en dan uitspugen.

Het is ranzig en je moet er even doorheen maar het geeft gelijk verlichting.
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Melissa  schreef op: 25-10-2012 18:50:58

Quote Bettie:
Hier helpt water drinken ook; koolzuurhoudende dranken laten staan en zo min mogelijk koffie.


Het gekke is dat het hier juist andersom werkt, ik heb echt bijna nooit hoofdpijn, 1 keer in de drie maanden ofzo, en dan drink ik een kop sterke koffie met een extra schep suiker en de hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Mijn moeder heeft dat ook, wij drinken ook koffie bij een opkomende migraine, helpt ook erg goed.

Waarschijnlijk ligt het er hier aan, dat de bloedvaten in je hoofd soms verwijden (migraine) en als je koffie drinkt trekken ze weer samen (althans zo legde mijn moeder dat uit)
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Jolijn  schreef op: 25-10-2012 18:55:56
je moet het van meer kanten tegelijk aanpakken, dat is het beste.
Dus, recept van mij:

1. neusspray. Paar keer per dag doen (nooit langer dan een aantal weken, maar voor deze week dus). Je neus moet vrij zijn, want je holtes kunnen alleen hun vocht én ontstekingsmeuk kwijt via uitademen via je neus. Zorg er dus voor dat dat kan.
2. Hete thee. Hoef je niet perse te drinken, maar zet het warme kopje eens tegen je oogkas, tegen je neus, tegen je holtes. Gaat het lekker van stromen. ALs het er vervolgens uit kan via je neus, dan scheelt dat weer.
3. Spieren ontspannen. ALs je daar geen keiharde medicijnen voor hebt, heb je misschien wel een kruikje tegen je schouders of iets dergelijks.
4. Pijnstillers. Die lossen het probleem niet op, maar laten je wel functioneren. Koop een paar pakjes volwassen paracetamol zetpillen, en ibuprofen 400 (pillen, niet zetpillen). Om eerst van de hoofdpijn af te komen heb je best een stevige dosis nodig. Ik doe dan zelf 2 zetpillen en een ibuprofen. Voor en na de ibuprofen iets eten en drinken. Hoeft geen zware maaltijd te zijn, maar iets als een glas limonade en een koekje is al prima. Koop er wat maagtabletten bij.
5. Bijhouden. De komende 2 dagen heb je hoofdpijn, dus om te voorkomen dat je nog eens zo'n grote dosis moet nemen neem je zodra je je hoofdpijn weer een klein beetje voelt ofwel een ibuprofen, ofwel een diclofenacje. Met eten en drinken. Zorg ervoor dat je voor het slapen gaan weer wat extra's neemt.
6. Stomen. GEwoon bak kokend water met niks erin, handdoekje erover, kop ertussen en door je neus in en uitademen.

Verder niets
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Monique1988  schreef op: 25-10-2012 22:15:30
hier sinds ik geen cola meer drink geen last meer van constante hoofdpijn..

misschien iets wat je eet of drinkt?
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Eefje  schreef op: 25-10-2012 22:22:16
Cinuforce van dr. Vogel! Speciaal bij voorhoofdsholteontsteking.
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Marliesmvrobin  schreef op: 25-10-2012 22:55:33

Klinkt inderdaad als een ontsteking van de kaak/voorhoofdholte. Die hoofdpijn die je er bij cadeau krijgt is verschrikkelijk.

Ikzelf houdt er niet van om anti-biotica en/of neusspray met xylo-huppeldepup troep in mijn lijf te gooien. Zeker niet als het gaat om een verkoudheid. 

Spoelen met zout is een heel natuurlijke manier om de sinusholten te reinigen. Het geeft verlichting. Absoluut een aanrader. 
Zout staat al eeuwen bekend om haar helende werking. Er zijn miljoenen mensen die deze dagelijkse reinigin uitvoeren. Waarschijnlijk ter voorkoming van... Maar uiteraard kun je dit ook gebruiken als je al klachten hebt.

In het filmpje hieronder geeft de dame een instructie over het gebruik van de neusspoeling

[youtube]cCkEfjH7xB4" frameborder="0" allowfullscreen>
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 25-10-2012 22:56:21

Quote mrtj:
Hier helpt een combincatie van 1000 mg paracetamol met 400 mg ibuprofen wel eens tegen heftige hoofdpijn. Werd doro mijn huisarts aangeraden.


Hier net zo, werkt als een trein! Daarna doe ik wel zeker 24 uur een een spiegel opbouwen van paracetamol. 4 x daags 2 paracetamol, meestal zelfs 2 dagen en heb ik nergens last meer van. Tenzij het migraine is, dan helpt niets...
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Marliesmvrobin  schreef op: 25-10-2012 22:56:53
Nog een keer de video dan...

[youtube]cCkEfjH7xB4" frameborder="0" allowfullscreen>
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Angelique  schreef op: 25-10-2012 22:58:43
zelfde1 drama hier een ontstoken hoofd bij holte voorhofd oren keel alles is ellendig ik moet het doen mt pcm mag niets ander maar vroeger werkte ibuprofen alls een trein met dit soort dingen is ook ontstekings remmer
ab kan wel helpen maar ik weiger word er vaak nog zieker van hoop dt na weekend hier minder is dan is het een goeie week geweest

hopenlijk vind je iets wat werkt ieder geval wgenoeg drinken en zout oplossing spoelen liefts met injectie flink door spuiten werkt beter als spray
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Marliesmvrobin  schreef op: 25-10-2012 22:58:46
Helaas lukt het niet met de video, en bericht bewerken gaat ook niet.
 
Quote
RE: hoofdpijn tips?
Marliesmvrobin  schreef op: 25-10-2012 23:03:32
Bij het voorschrijven van een antibioticum vallen echter de nodige kritische kanttekeningen te plaatsen. Volgens een Britse studie, die is gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association d.d. 5 december 2007, hebben antibiotica weinig of geen zin bij de behandeling van sinusitis. Aan het onderzoek deden 240 patiënten van 16 jaar en ouder met symptomen van een bacteriële sinusontsteking mee. Een deel van de patiënten kreeg een antibioticum (amoxicillin) toegediend, met of zonder neusspray. Een kwart van de patiënten kreeg een placebo-behandeling, dat wil zeggen dat ze een nepmiddel kregen. Na tien dagen was de helft van de patiënten volledig genezen, ongeacht of ze nu antibiotica hadden gekregen of niet. Bij de patiënten die een steroïdale neusspray hadden gekregen, was de neusverstopping ietwat sneller verdwenen en deze groep had minder last van klachten. Volgens de onderzoekers maken antibiotica dus geen enkel verschil en zijn ze vanuit medisch oogpunt niet nodig, uitgezonderd als de patiënt ernstig ziek is en de klachten voortduren.
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoofdpijn tips?
Naam
Bericht