Menu
 

Topic:

energieleverancier

Bettie  schreef op: 03-10-2012 15:58:31
Wij nemen gas en electriciteit af van de Nederlandse Energie  Maatschappij (NEM) en ik ben nu aan het kijken of we over kunnen/gaan stappen. Wat de consequenties zijn en of het inderdaad zoveel voordeliger is.

De vragen die ik heb:

Welke energieleverancier hebben jullie?
Ben je er tevreden over en waarom wel/niet?
Welke ervaringen hebben jullie bij het overstappen naar een andere leverancier; gaat dat gemakkelijk of kom je voor 'verrassingen' te staan?
 
Quote
Navigatie
RE: energieleverancier
Mama Van Drie  schreef op: 04-10-2012 10:07:39
@Ikke....gasverbruik is bij ons niet het meeste deel van de energienota hoor, dat is de stroom en die zal pas minder worden als er hier kinderen de deur uitgaan, want hoe grter ze worden hoe meer ze verbruiken.

Ik weet dat LED lampen erg energie zuinig zijn, maar wij hebben spaarlampen erin bijna overal, zou dat zoveel schelen als we die vervangen voor LED?.....En ik zag laatst bij kruidvat ook LED lampen die nog redelijk betaalbaar waren, zou dat wat zijn? Of zijn die niet zo goed? Led is toch Led zou je zeggen.....
 
Quote
RE: energieleverancier
Niek  schreef op: 04-10-2012 10:52:27
Wij hadden ook spaarlampen en bij ons maakt het wel degelijk verschil!
Wij hebben led van karwei, de duurdere, maar ook led van de action voor de nachtlampjes.

 Ik heb geen idee wat t uitmaakt, misschien op termijn de levensduur?
Het maakt in ieder geval veel uit in het gebruik
 De nachtlampjes waren hier eerst 5 W en nu 1,2 met led. En ze geven echt genoeg licht om te lezen.
Verder hebben we beneden in een paar staande lampen 5 W zitten, dit geeft evenveel licht als een lamp van 40W, alleen scheelt enorm in het verbruik. Boven de tafel 3x 1,2 ipv 3x 7w spaarlamp.

Dus tjaaa... Hier is het verbruik gewoon drastisch omlaag gegaan en dan hebben we er nog wel een vriezer bij gekregen! Dus ja, ik denk dat het wel kan schelen. 
 
Quote
RE: energieleverancier
Ikke  schreef op: 04-10-2012 11:00:34

Wij hebben de goedkopere ledlampen van de Blokker


Een halogeenlamp verbruikt zo'n 50 watt energie, een led lampje 1 watt dus tja stel je hebt zo'n 20 lampen door je hele huis (wij hadden er veel in spots ed) dan verbruik je aanzienlijk minder energie met led-verlichting.


Ik heb overigens ook 2 pubers in huis (van de 4 kinderen) en ik merk idd naarmate ze ouder worden wij ook steeds meer energie verbruiken. Maar goed, ik vind dat wij nog netjes zitten qua verbruik als ik het zo vergelijk met anderen.

 
Quote
RE: energieleverancier
Int  schreef op: 04-10-2012 11:19:19
Wij zijn afgelopen winter overgestapt naar United Consumers. Daar krijg je een korting op het Nuon tarief (daar zaten we). Overstap is vlekkeloos verlopen. En aangezien we korting op Nuon krijgen, wist ik zeker dat we goedkoper uit moesten zijn. En je kreeg ook een soort instapbonus of jaarlijks bedrag. Weet even uit mijn hoofd niet meer of dat eenmalig was, of ook nog jaarlijks. Bevalt tot nu toe prima. We zitten er ook met zorgverz en mobiel trouwens.
 
Quote
RE: energieleverancier
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-10-2012 11:24:11
Wat mijn probleem is. Elke energie maatschappij beweert de goedkoopste te zijn.

Wie kan mij daarbij helpen? 
 
Quote
RE: energieleverancier
Debby1977  schreef op: 04-10-2012 11:27:35

Quote Susanne-mv-DAJ:
wij zitten bij eneco
betalen 160 per maand , zullen samsam spelen dit jaar
5 personen
3 etages,kunstof,maar leeg koud huis naast ons
afgelopen jaar 5500 energie en 1000 gas verbruikt



hihi vond deze wel grappig, samsam is ieder de helft

Wij zitten bij united consumers en betalen 210 per maand,oud hoekhuis,slecht geisoleerd. Hiervoor greenchoice maar we moesten ieder jaar een bult bijbetalen terwijl we voor hun altijd terugkregen
 
Quote
RE: energieleverancier
Cindy  schreef op: 04-10-2012 11:44:17
wij zitten bij essent,

Waren eens in chreen choise ingetrapt, nou never nooit meer he.
Weer terug naar essent, en daar blijven we.
 
Quote
RE: energieleverancier
Suah  schreef op: 04-10-2012 12:41:57
wij zijn overgestapt van nuon naar electrabel n.a.v. de veiling die door vereniging eigen huis werd georganiseerd. Geen problemen ondervonden bij de overstap.
Wij betalen 100 euro per maand en verbruiken ongeveer 1200 gas en 2300 electriciteit.
We wonen met zijn drietjes in een oude twee onder een kap woning (1910)
 
Quote
RE: energieleverancier
Bettie  schreef op: 04-10-2012 13:57:55
Dank jullie wel voor jullie verhalen en berichten. Ik begrijp dat we aan de LED-lampen moeten. Hier wel een hoop spaarlampen maar geen LED-lampen. Daar gaan we eens naar kijken.

Verder hebben wij een hoekhuis, redelijk tot goed geïsoleerd maar kan altijd nog beter natuurlijk. Ik wilde dus ook eens gaan onderzoeken welke kabeltjes en snoertjes gewoon uit de stopcontacten kunnen. Volgens mij zit daar ook nog wel een besparing in.
 
Quote
RE: energieleverancier
Ikke  schreef op: 04-10-2012 15:17:56

Laders van telefoons en laptops ed altijd uit het stopcontact halen als je klaar bent met laden, ook al zit er geen apparaat aan het trekt nog steeds stroom! En tv en andere apparaten altijd van standby 


Evt vaatwasser snachts laten draaien,dat is vaak goedkoper (bij een dubbele meter althans) De meeste wassen in het weekend draaien, is ook goedkoper.

Deborah bij de meeste maatschappijen kan je je jaarverbruik aan kw en m3 invoeren en dan zie je vanzelf wat je bij dat betreffende bedrijf zou moeten betalen en vergelijk dat dus met wat je nu per jaar betaalt.

 
Quote
Navigatie


Reageren op energieleverancier
Naam
Bericht