Menu
 

Topic:

Wat moeten we hiermee?

Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 12:21:27
Ik zou graag even mijn probleem voorleggen want ik heb geen idee wat ik ermee moet! 

Een korte uitleg zal niet volstaan maar ik doe mijn best. Ik heb een stiefoma waar ik niet goed mee door een deur kan. Mijn ouders evenmin, ze is een beetje freaky en wij noemen haar ook wel de zwarte weduwe. Reden hiervoor is dat zij onder het mom van vrijwilligerswerk zich bij mensen naar binnen praat. Veelal mensen die heel ernstig ziek zijn. Ze gaat daarin heel erg ver. De laatste keer dat ze het deed heeft ze aan een sterfbed zelfs verzuimd de dochter van de man in kwestie te bellen dat hij stervende was. Hij stierf dus zonder familie en daar is heel veel trammelant over geweest vernamen wij. De dochter was ziedend maar volgens mijn oma was zij daar zogenaamd nooit. Ze is door dit gedrag al menig vriendin en kennis kwijtgeraakt maar stoppen doet het niet. 

In haar ogen kunnen wij, ik en mijn ouders ook niets goed doen. Mijn vader is zelf ernstig ziek en mijn ouders hebben ervoor gekozen haar zo min mogelijk te vertellen omdat ze geen bemoeienis van haar willen. Mijn ouders en schoonouders hebben overigens ook nooit door dezelfde deur gekunt. Mijn ouders hebben contact met haar maar meer dan de stiefmoeder van mijn moeder is het niet. Mijn moeders vader is al heel lang geleden overleden. 

Maar nu.. mijn schoonmoeder is ook ernstig ziek en daar stort mijn stiefoma zich nu op. In de 18 jaar dat mijn man en ik samenzijn heeft ze nooit geen enkele interesse in mijn schoonmoeder getoond maar nu zij ziek is dus wel! Ik heb op aanraden van mijn moeder  getracht mijn schoonmoeder te waarschuwen. Dit heb ik al gedaan voor stiefoma hiermee begon maar ze wil niet luisteren. 

Mijn schoonmoeder is de laatste paar maanden erg veranderd, dat is ook logisch gezien alles wat ze meemaakt maar sommige dingen zijn echt onredelijk. Ze is altijd al wat apart geweest maar op zich ging het goed. Dat zij zo is veranderd komt natuurlijk ook door het verlies van haar man, haar ziekte maar ook door het feit dat mijn man werkt en daardoor minder tijd voor haar had dan haar andere zoon. Hiervoor moest hij zich ook delen tussen zijn werk, gezin, zijn vader, zijn moeder en ook nog zijn schoonvader. Zelf ben ik elke week zo'n 1 a 2x een halve of hele dag bij haar en ook onze kinderen komen al dan niet zelfstandig bij haar op bezoek. Mijn man doet overigens wat hij kan en hij kan ook vrij krijgen zodat hij bij haar is in het ziekenhuis en naar afspraken. Dit doet hij dus ook. 

Maar nu weer terug naar mijn stiefoma. Zij maakt nu dus inderdaad "werk" van mijn schoonmoeder. Belt haar vaak op en gaat zonder afspraak bij haar op bezoek (doet ze bij ons nagenoeg nooit omdat wij afstand hebben genomen van haar sinds enkele jaren) Klinkt niet aardig maar zo is het wel. Nu heb ik mijn stiefoma geinformeerd dat mijn schoonmoeder opgenomen werd op dag A en dat ze op dag B geopereerd zou worden. Ik dacht zo zelf een beetje controle op haar te houden. Nu heeft mijn stiefoma dus op dag A herhaaldelijk naar schoonmoeder gebeld zegt ze. Omdat ze geen gehoor kreeg bij schoonmoeder heeft ze "ongerust" familie van mijn man gebeld. Niet mij of mijn man maar gewoon via het telefoonboek andere familie! Ik was ziek maar ik kan gewoon bellen en was en ben gewoon bereikbaar. Ik hoor dit dus achteraf wel van haarzelf maar ze maakt er een raar verhaal van. 

Nu zijn mijn man en ik behoorlijk ongerust. We hebben al gemerkt dat we weinig goed kunnen doen en nu vertelt mijn stiefoma ook nog eens (naast andere verhalen) een heel ander verhaal over mijn vader tegen mijn schoonmoeder. Heb vandaag even kort met mijn vader hierover gesproken en hem gezegd dat ik hier absoluut niet blij mee ben! Ik en mijn man zitten nu in een lastig parket. Volgens stiefoma is het natuurlijk de waarheid maar ik krijg door de houding van schoonmoeder dus al het gevoel dat ze ons/mij niet geloofd. Ze is nu zo kwestbaar   

Ik word hier zo moe van en ik weet gewoon niet meer wat we moeten doen? Een gesprek met stiefoma heeft geen enkele zin. Ze zal alles ontkennen en de slachtofferrol aannemen en doen of wij gek zijn. Ik ben bang dat ze er weer mee weg komt en ons op een zijspoor zet. Er zullen er zat zijn die mij herkennen en ter info. Het gaat inderdaad over de oma met de thee... 

Ik weet het niet meer! Iemand zinnig advies? 







 
Quote
Navigatie
RE: Wat moeten we hiermee?
Sennamvyent  schreef op: 06-10-2012 22:49:38
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 06-10-2012 22:55:47




knuf meis!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moeten we hiermee?
Naam
Bericht