Menu
 

Topic:

Wat moeten we hiermee?

Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 12:21:27
Ik zou graag even mijn probleem voorleggen want ik heb geen idee wat ik ermee moet! 

Een korte uitleg zal niet volstaan maar ik doe mijn best. Ik heb een stiefoma waar ik niet goed mee door een deur kan. Mijn ouders evenmin, ze is een beetje freaky en wij noemen haar ook wel de zwarte weduwe. Reden hiervoor is dat zij onder het mom van vrijwilligerswerk zich bij mensen naar binnen praat. Veelal mensen die heel ernstig ziek zijn. Ze gaat daarin heel erg ver. De laatste keer dat ze het deed heeft ze aan een sterfbed zelfs verzuimd de dochter van de man in kwestie te bellen dat hij stervende was. Hij stierf dus zonder familie en daar is heel veel trammelant over geweest vernamen wij. De dochter was ziedend maar volgens mijn oma was zij daar zogenaamd nooit. Ze is door dit gedrag al menig vriendin en kennis kwijtgeraakt maar stoppen doet het niet. 

In haar ogen kunnen wij, ik en mijn ouders ook niets goed doen. Mijn vader is zelf ernstig ziek en mijn ouders hebben ervoor gekozen haar zo min mogelijk te vertellen omdat ze geen bemoeienis van haar willen. Mijn ouders en schoonouders hebben overigens ook nooit door dezelfde deur gekunt. Mijn ouders hebben contact met haar maar meer dan de stiefmoeder van mijn moeder is het niet. Mijn moeders vader is al heel lang geleden overleden. 

Maar nu.. mijn schoonmoeder is ook ernstig ziek en daar stort mijn stiefoma zich nu op. In de 18 jaar dat mijn man en ik samenzijn heeft ze nooit geen enkele interesse in mijn schoonmoeder getoond maar nu zij ziek is dus wel! Ik heb op aanraden van mijn moeder  getracht mijn schoonmoeder te waarschuwen. Dit heb ik al gedaan voor stiefoma hiermee begon maar ze wil niet luisteren. 

Mijn schoonmoeder is de laatste paar maanden erg veranderd, dat is ook logisch gezien alles wat ze meemaakt maar sommige dingen zijn echt onredelijk. Ze is altijd al wat apart geweest maar op zich ging het goed. Dat zij zo is veranderd komt natuurlijk ook door het verlies van haar man, haar ziekte maar ook door het feit dat mijn man werkt en daardoor minder tijd voor haar had dan haar andere zoon. Hiervoor moest hij zich ook delen tussen zijn werk, gezin, zijn vader, zijn moeder en ook nog zijn schoonvader. Zelf ben ik elke week zo'n 1 a 2x een halve of hele dag bij haar en ook onze kinderen komen al dan niet zelfstandig bij haar op bezoek. Mijn man doet overigens wat hij kan en hij kan ook vrij krijgen zodat hij bij haar is in het ziekenhuis en naar afspraken. Dit doet hij dus ook. 

Maar nu weer terug naar mijn stiefoma. Zij maakt nu dus inderdaad "werk" van mijn schoonmoeder. Belt haar vaak op en gaat zonder afspraak bij haar op bezoek (doet ze bij ons nagenoeg nooit omdat wij afstand hebben genomen van haar sinds enkele jaren) Klinkt niet aardig maar zo is het wel. Nu heb ik mijn stiefoma geinformeerd dat mijn schoonmoeder opgenomen werd op dag A en dat ze op dag B geopereerd zou worden. Ik dacht zo zelf een beetje controle op haar te houden. Nu heeft mijn stiefoma dus op dag A herhaaldelijk naar schoonmoeder gebeld zegt ze. Omdat ze geen gehoor kreeg bij schoonmoeder heeft ze "ongerust" familie van mijn man gebeld. Niet mij of mijn man maar gewoon via het telefoonboek andere familie! Ik was ziek maar ik kan gewoon bellen en was en ben gewoon bereikbaar. Ik hoor dit dus achteraf wel van haarzelf maar ze maakt er een raar verhaal van. 

Nu zijn mijn man en ik behoorlijk ongerust. We hebben al gemerkt dat we weinig goed kunnen doen en nu vertelt mijn stiefoma ook nog eens (naast andere verhalen) een heel ander verhaal over mijn vader tegen mijn schoonmoeder. Heb vandaag even kort met mijn vader hierover gesproken en hem gezegd dat ik hier absoluut niet blij mee ben! Ik en mijn man zitten nu in een lastig parket. Volgens stiefoma is het natuurlijk de waarheid maar ik krijg door de houding van schoonmoeder dus al het gevoel dat ze ons/mij niet geloofd. Ze is nu zo kwestbaar   

Ik word hier zo moe van en ik weet gewoon niet meer wat we moeten doen? Een gesprek met stiefoma heeft geen enkele zin. Ze zal alles ontkennen en de slachtofferrol aannemen en doen of wij gek zijn. Ik ben bang dat ze er weer mee weg komt en ons op een zijspoor zet. Er zullen er zat zijn die mij herkennen en ter info. Het gaat inderdaad over de oma met de thee... 

Ik weet het niet meer! Iemand zinnig advies? 







 
Quote
Navigatie
RE: Wat moeten we hiermee?
Caithy  schreef op: 03-10-2012 12:36:28
pfff wat een verhaal! Ik zou even niet weten wat je zou moeten doen! Afgezien haar de waarheid vertellen dat je niet in haar leugens trapt en dat ze dat maar even moet weten.
Verder zou ik je vader en andere familieleden een mailtje sturen en hoe ze je schoonmoeder en vader het beste kunnen steunen en dat alle contact via jullie gaat. 
succes!!!
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 03-10-2012 13:45:46
Ik weet het Caithy, het lijkt wel een soap. 

Dank je wel voor je advies! Het contact en de afspraken moeten in principe (voor nu) ook via mijn man verlopen maar ze doet dus duidelijk iets anders. 

Ik vind eigenlijk ook dat mijn ouders eerlijk moeten zijn en gewoon moeten zeggen wat er echt aan de hand is. Mijn stiefoma denkt dat het allemaal goed gaat maar het feit is en blijft dat mijn vader zieker is dan zij denkt. Ik zei ook vanochtend tegen mijn vader.. "weet dat als zij haar zin krijgt IK straks de grote leugenaar ben". Vanavond ga ik dus mijn moeder weer bellen en dan hoor ik wel wat zij wil. Ik denk dat ze het zo willen laten en ik en mijn man er maar weer mee moet dealen. 

Wij staan er nu tussen en gezien de verhoudingen zoals ze nu zijn ben ik bang dat dit gaat werken als koren op de molen van mijn stiefoma.






 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Jacquelien  schreef op: 03-10-2012 14:16:06
   

Geen tips of adviezen........
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 03-10-2012 14:21:29
OMG meis..die vrouw is ziek en gevaarlijk..krijg er een heel naar gevoel bij..bah!

Zo jammer dar dan JUISt die mensen jullie niet geloven maar HAAR..Ze weet het wel heel goed te brengen en een gesprek met haar zal niets opleveren want ze zal het toch zo verdraaien dat ZIJ zielig is en alleen maar wil helpen..jaja..


Ik zou zeker praten met je familie..niet met die "vrouw" en jullie angsten en zorgen op tafel leggen ( jemig..alsof je al niet genoeg op jebird hebt... 

 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 03-10-2012 14:46:31
Aanrijden, oh Sis! Hihi! Maar idd die neiging krijg je wel idd... Die vrouw is eng gevaarlijk en mensen trappen erin..das nog erger
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 14:56:51
Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen maar dat is vooral binnen 4 muren of buiten de familie Sis   

Jacq en Minou!  

Ik word eigenlijk steeds bozer en misschien is dat ook weleens goed. Ik ben een volwassen vrouw en ik heb geen zin meer in dit kleutergedrag van familie. Elke keer zitten wij er weer tussen en hebben wij het gedaan. Vanavond ga ik mijn moeder e.e.a. duidelijk proberen te maken. Mijn vader zei negeren maar dat is pecies wat hen het beste uitkomt..


 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Bepje  schreef op: 03-10-2012 14:57:44
Hmmm. Lastig dit. Je kunt inderdaad de rest van de familie van je man bellen, mailen of een brief sturen met het verhaal dat zij zich altijd opdringt als er iemand ziek is. Wat betreft de leugens die ze verspreid maakt het niet heel veel uit want iedereen zal ontdekken dat dat niet klopt.
Eventueel de huisarts inlichten zodat je stiefoma het niet zo kan regelen dat jullie gepasseerd worden.
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 03-10-2012 14:58:41
Hahaha Minou, Sis is ook erg goed met paaltjes  

Wij hebben na het thee incident afstand van dr genomen en alles van haar laten komen. We zagen haar maar zelden en dat was ook goed zo maar dit.. Ik zit hier echt niet op te wachten. 
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Boterbloem  schreef op: 03-10-2012 14:58:53
Pff wat een verhaal! Geen advies, maar wil je wel wijsheid wensen! Succes!
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 03-10-2012 15:02:48
Goed zo meis!!! ben nu al trtst op je want je vecht tegen dit kwade onrecht en ik geef je groot gelijk! Zo iemand kan de hele boel kapotmaken..vreselijk Soms is negeren gewoon niet mogelijk meer.

 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 15:07:27
Dank je wel Boterbloem! 

Bepje, de familie is erg klein. Zij zullen het wel doorhebben (uiteindelijk) maar mijn schoonmoeder dus ondanks mijn eerdere waarschuwing niet. Ze is enorm kwetsbaar momenteel, ik weet het niet.. Het zal zich waarschijnlijk eerst tegen mij en mijn man keren voor men het doorziet. Zou niet de eerste keer zijn. 


 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Myself  schreef op: 03-10-2012 15:11:12
Ik zie gewoon letterlijk een heks voor me als ik jouw verhaal lees, wat een mens is die stiefoma!
Meer dan jouw verhaal vertellen en het daarbij laten kan je denk ik niet doen, hoe een ander handelt en reageert..........dat heb je niet in de hand.

Ik wil je wel heel veel succes en sterkte wensen met deze nare situatie.
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 15:48:17
Dank je wel Myself!  

Mijn schoonmoeder weet trouwens ook van het "thee incident" maar ze zei alleen zoiets als, ach ze deed het niet expres. Nee dat klopt en is absoluut waar! Ik zal de allerlaatste zijn die dat roept. Maar het hele incident in zijn geheel ontkennen (terwijl iedereen het zag gebeuren), het stennis schoppen in huis terwijl mijn zoontje het uit staat te gillen van de pijn, verhalen over valse beschuldigingen rondbazuinen enz. deed ze wel expres. Wij hebben ons nooit gesteund gevoeld toen het gebeurde. Later ook niet door mijn ouders, die alles weten, gezien hebben en onderschrijven. Mijn ouders hebben zo hun eigen motieven om haar rustig te houden, laat ik het daar maar even op houden. 

Ik merk trouwens dat ik steeds bozer word grrr 

Er was zo'n lekkere afstand.. waarom kan dat nou niet zo blijven?! 
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 03-10-2012 16:05:29
De jongste zat bij haar op schoot en zij kreeg thee. Heb toen gevraagd of ze dat niet wilde doen met hem op schoot omdat hij nogal wiebelig is. Ik kreeg toen een sneer dat ze dat heus wel kon. 

Uiteindelijk staat ze met hete thee in de woonkamer en hij vraagt haar iets. Ze buigt naar voren en giet zo de thee over zijn hoofd en in zijn nek. Hij begint keihard te gillen en iedereen roept, "je thee, hou recht"!! En toen ging ze zelf gillen, ik doe niks en ik mors helemaal niks, jullie zijn gek!!  

Hij was behoorlijk verbrand tot aan zijn oksel aan toe en ze bleef maar ontkennen tot op de dag van vandaag. We hebben gekoeld en zijn naar de SEH gegaan waar we brandzalf en gaas kregen. 

Dat was het thee incident.
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Boterbloem  schreef op: 03-10-2012 16:08:29
Ooooh wat sneu voor je zoontje! Is dat goed gekomen of zie je er nog wat van. Hete thee doet zo'n pijn!
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 03-10-2012 16:10:03
Het is uiteindelijk goed gekomen boterbloem (dat is maar goed ook)  

Hij heeft er wel heel lang last van gehad. 

Deze vond ik nog, heb ik altijd bewaard. http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-QWMZP7QT.jpg


 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 03-10-2012 16:15:49
OMG en heeft niemand dan door hoe ze is???

Kan me zoiets herinneren dat je dat verteld hebt. Ooh men...

Die vrouw is gevaarlijk, bah echt!

Praat meis met je familie, niet met haar meer..heeft geen zin..

 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 16:26:03
Ja uiteindelijk wel Minou maar daarvoor gaat ze wel eerst over lijken, letterlijk... 

Ik bel mijn moeder sowieso en ze doet maar volwassen en verteld haar werkelijk hoe het zit met mijn vader. Ik heb gewoon geen zin om straks weer de klappen op te vangen!
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Alice  schreef op: 03-10-2012 16:30:58
Wat moeilijk zeg.. en wat ontzettend erg! 
Vind 't verschrikkelijk sneu voor jullie zoontje. 

Maar.... ik denk dat praten geen zin heeft. Niet tegen je schoonmoeder en ook niet dat je moeder je stiefoma vertelt wat er met je vader aan de hand is. 
Ik vind praten echt wel een goed iets normaal gesproken. Maar ik denk niet dat je er veel mee verandert in dit geval. Als mensen niet willen luisteren, kun je praten als brugman. 
Misschien maak je het zelfs nog erger met wel praten. 
Het is ongelooflijk moeilijk om niets te zeggen, dat geloof ik. Maar hou de eer aan jezelf. Jij weet van jezelf dat je eerlijk en oprecht bent, je schoonmoeder zou dat ook moeten weten. Dat ze het momenteel niet ziet, kun jij (helaas!) niet veranderen. 
Wel heel veel sterkte! 
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Minou  schreef op: 03-10-2012 16:32:45
Nee dat verdienen juliie niet en ik snap ook niet dat ze het laat gebeuren??

 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 16:40:33
Je hebt daar ook een heel goed punt Alice maar wat als stiefoma inderdaad een wig drijft tussen schoonmoeder en ons? Ik weet niet of ze nog zo lang bij ons mag zijn en of ze het op tijd door heeft. 


 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Liefje  schreef op: 03-10-2012 16:43:16
Heel eerlijk ik zou het aan fam en nogmaals aan schoenmoeder duidelijk zeggen hoe deze heks is en dat jullie niet meer wat met haar te maken willen hebben.

Dat als schoonmoeder er voor kiest haar boven jullie te vertrouwen dat haar keus is maar dat ze achteraf ook niet moet komen klagen.

Zelfde geld voor de rest van de fam. ze bepalen zelf wie ze geloven maar ze moeten achteraf echt niet meer aankomen.

Of ik zou de 'heks' eens zo goed de waarheid zeggen (en wellicht een beetje erg dreigend over gaan komen) dat ze het niet moet flikken nog in de buurt van mijn schoonmoeder te komen....heel eerlijk wat ik zocht anders wel een manier om haar ver uit de buurt te pesten....zo van en die zien we nooit meer terug
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Bepje  schreef op: 03-10-2012 16:45:59
Gezien dat thee-incident kun je het best maar overleggen met de huisarts van je schoonmoeder.
Ik zeg het niet snel, integendeel zelfs, maar in dit geval kan het zijn dat je stiefoma een stoornis(psychisch) heeft waardoor ze zo doet.
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Mirps01  schreef op: 03-10-2012 17:12:10
Snap ik hem nou goed? het is de stief-moeder van jouw moeder. Dus met jouw schoonmoeder heeft ze toch geen enkele familie band?

Ik zou heel duidelijk de familie en vrienden een berichtje sturen dat alle communicatie via jullie gaat om het overzicht te bewaren en ervoor te zorgen dat er geen onnodige paniek wordt gezaaid. Maar dat iedereen op tijd van alles op de hoogte is.
Als jouw man de enige zoon is, dan is dat niet meer dan normaal...

Ik zou de dokter inlichten dat als er iets is dat julllie de eerste lijn contact zijn. Jouw man is haar zoon.. Jouw stief- oma is in principe helemaal niets van je schoonmoeder. Ik denk dat je ook best mag aangeven dat je stief-oma een moeilijk karakter en een geschedenis waar ze onrust creeert in lastige situaties. Dat je man het op zich zal nemen om familie en vrienden in te lichten.. maar dat je man gewoon overal op de hoogte gebracht moeten worden.

Voor de rest kun je niks. Behalve zelf genoeg tijd met je schoonmoeder doorbrengen en stief-oma misschien een beetje monddood te maken door ervoor te zorgen dat er vaak anderen/ je kinderen etc bij zijn als ze op bezoek is.




 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Sennamvyent  schreef op: 03-10-2012 19:13:28
Meissie toch, alsof jullie nog niet genoeg aan je hoofd hebben
Er is door de anderen al veel gezegd en jou en je verhalen over stiefoma kennende, sluit ik me bij Alice aan.

Quote Alice:
Wat moeilijk zeg.. en wat ontzettend erg! 
Vind 't verschrikkelijk sneu voor jullie zoontje. 

Maar.... ik denk dat praten geen zin heeft. Niet tegen je schoonmoeder en ook niet dat je moeder je stiefoma vertelt wat er met je vader aan de hand is. 
Ik vind praten echt wel een goed iets normaal gesproken. Maar ik denk niet dat je er veel mee verandert in dit geval. Als mensen niet willen luisteren, kun je praten als brugman. 
Misschien maak je het zelfs nog erger met wel praten. 
Het is ongelooflijk moeilijk om niets te zeggen, dat geloof ik. Maar hou de eer aan jezelf. Jij weet van jezelf dat je eerlijk en oprecht bent, je schoonmoeder zou dat ook moeten weten. Dat ze het momenteel niet ziet, kun jij (helaas!) niet veranderen. 
Wel heel veel sterkte! 



Ik snap dat dat heel moeilijk is, en dat het vooral ontzettend oneerlijk voelt voor jullie. maar ik denk dat je met praten meer kapot maakt.
Misschien komt er een moment waarop je schoonmoeder (en al die anderen) het zal zien, ik hoop het.
Doe wat jullie kunnen, maar vergeet jezelf en elkaar niet.
Ik ben trots op jullie, kanjers



We moeten gauw een winkeldate plannen trouwens, ben toe aan iets nieuws en vooral aan gezelligheid
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo   schreef op: 03-10-2012 21:05:11
Meiden dank jullie wel! Ik ga het even allemaal op me in laten werken en kom er morgen even op terug. Mijn hoofd loopt echt even over op het moment. 

Sen.. idd die winkeldate, even lekker hersenloos lol maken!! 

 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 05-10-2012 23:19:21
We hebben gisteren besloten nog even niets te doen. Vooral omdat het nu niet het moment is. We kijken het per keer aan en zorgen dat we ook zelf in de buurt zijn als ze komt. Vrees alleen dat ze daar onderuit zal proberen te komen.
Heel erg bedankt voor nu!! 


 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Saskia70  schreef op: 05-10-2012 23:36:33
Ik heb ook zo geen adviezen... wel de foto van je zoontje gezien.. kippevel.. wat sneu! 
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Mamav2zoons  schreef op: 06-10-2012 00:02:48
zit hier met debibbers van de foto van je zoontje!! wat erg zeg!! weet echt niet wat je moet doen , onvoorstelbaar! er zitten 2 kanten aan als je niets doet drijft ze een wig en als je wel wat doet (praten oid) dan zal ze ook een wig proberen te drijven,
mijn advies is doe wat jullie het minste energie kost ik denk wat je ook doet dat het niet uitmaakt bij zo iemand heel veel sterkte meid
 
Quote
RE: Wat moeten we hiermee?
Peekaboo  schreef op: 06-10-2012 22:48:21
Dank jullie wel! Het blijft moeilijk en het ziet ernaar uit dat ik voorlopig zelf ook niks kan dus ik kan het ook niet echt in de gaten houden. Die brandwond is helemaal weg en genezen hoor. Was wel een hele nare plek idd. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moeten we hiermee?
Naam
Bericht