Menu
 

Topic:

Problemen op school

Mama  schreef op: 01-10-2012 11:39:06

Mijn zoontje is in de zomervakantie 4 geworden en gaat sinds enkele weken naar school. Hij vindt het erg leuk en gaat met plezier ernaartoe. Nou is mijn zoon een erg enthousiast en druk kind wat het moeilijk vindt om stil te zitten. Hij is erg prikkelgevoelig dus met zoveel kindjes om hem heen gaan alle remmen los. Hij luistert niet naar de juf of zegt dat hij iets niet meer doet om het 5 minuten later weer te doen. Ook is hij naar de andere kindjes toe erg overheersend. Hij stormt er smorgens vroeg al op af wat die kindjes aan het schrikken maakt. Er zit geen kwaad in hem, hij is 'alleen maar' over-enthousiast en moeilijk te temperen. Ik vergelijk hem wel eens met een puppy. Dezelfde begroeting wanneer ze iemand tegenkomen die ze kennen, hij springt nog net niet tegen zo’n kindje aan. Met tikkertje spelen zal hij bv als hij achter een kind aanzit niet stoppen wanneer hij er bijna is maar dwars door zo’n kind heen lopen. Of hij slaat met een speelgoedhamer op de hoofden van een kindje terwijl hij luid tok tok roept. De juf doet haar best met hem. Hij heeft bv een klok die op 5 of 10 min gezet wordt wanneer hij echt even moet blijven zitten tijdens een uitleg en ook zit er aan het tafeltje naast hem geen kindje zodat hij minder snel afgeleid wordt. Zo proberen ze hem toch in het gareel te houden. Met werkjes die hij leuk vind (bouwen, constructiemateriaal etc) gaat het ook een stuk beter dan wanneer hij bv moet tekenen. De juf geeft aan dat hij erg pienter is en alleen maar mee wil doen met werkjes waar hij uitdaging in vindt. Thuis gaat het een stuk beter maar daar heeft hij ook veel minder prikkels. Hij kan zo een half uur aan het puzzelen zijn en van het weekend was hij 1,5 uur bezig met lego bouwen. Hij kán dus wel rustig en geconcentreerd bezig zijn. Ik merk dat de ouders van de andere kinderen een stuk minder enthousiast reageren wanneer ik mn zoontje ophaal terwijl aan het begin van het schooljaar altijd wel iemand me aansprak voor een gezellig praatje. Ook reageren de kindjes nuffig wanneer mijn zoon ze smorgens aanspreekt. Ze reageren niet of draaien zich gewoon weg. Dit doet me best wel pijn. Ik wil gewoon dat mijn zoon het naar zijn zin heeft op school en ook vriendjes maakt en niet dat alle ouders hem als het stoute kind zien. Wie herkent dit en hoe is dat verder gegaan?

 
Quote
Navigatie
RE: Problemen op school
Proestie  schreef op: 01-10-2012 17:26:50
TO ik kan me jouw reactie heel goed voorstellen. Sommige kinderen weten heus de regels wel, maar worden zo opgeslokt door alle prikkels dat ze er op dat moment gewoon niet aan denken. Als je er met ze over praat dan weten ze het heus wel. En nee, het gedrag mag niet en nee, andere kindjes hoeven er niet de dupe van te worden. Maar net zoals er rustige kindjes zijn, zijn er ook drukke/enthousiaste kindjes.
Het is ook echt niet leuk om steeds te horen 'wat jouw kind nu weer heeft gedaan'. Zeker niet als je zo je best er voor doet.
Blijf in gesprek met de juf en kijk hoe jullie je zoon het beste kunnen begeleiden hierin.
 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:28:26

Quote Ans mv J.K.D:
An ik vind je conclusie ook erg kort door de bocht, geschreven taal is altijd anders dus wat realitveren lijkt me hierin wel gewenst. Slaan is waarschijnlijk een tik wat in zijn idee een spel is, niet de juiste manier maar wel 1 van een kleuter die net op een kleuterschool zit. En dwars dooriemand heen lopen dat moet je natuurlijk ook niet leterlijk nemen want het lijkt me dat niemand dat doet. Tezij die een geest is.
Het komt erg kwetsend over voor een moeder die er alles er aan doet om het voor haar kind beter te laten verlopen. Niet alleen voor haar eigen kind maar ook de omgeving.



Wat ik begrijp uit het "dwars door de kinderen heenlopen" met tikkertje is dat haar zoon niet stopt en dus tegen de andere kinderen aanrent.
En dat zou dus een heel groot probleem voor mijn dochter zijn.
Voor onze dochter is er ook hulp op school en in het begin heb ik zelf ook vaak moeten bijspringen. Als dit verhaal al anderehalve maand duurt, dan zou het prettig zijn met het oog op de andere kinderen in de klas dat er begeleiding is zodat zulke voorvallen stoppen.
 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:32:47

Quote Mama:

 


Even in het algemeen over slaan. Veel moeders reageren hier heel heftig op merk ik. Toch zie ik wanneer ik op school/kdv/bso/speeltuin ben geregeld kinderen elkaar slaan om kleine dingen. Dan heb ik het niet over mijn eigen kind maar vreemde kinderen. Zijn die allemaal dan niet normaal of denken jullie misschien dat al jullie kinderen zulke dingen niet doen, niet wetende wat er op school gebeurd. Ik vind de ‘mijn kind doet dat niet’ mentaliteit erg hoog hier. Tik op google eens ‘mijn kind/kleuter slaat’ in en kijk hoeveel resultaten dat oplevert.




Er is nog wel een verschil met zomaar slaan, op kinderen afstormen niet stoppen met tikkertje en tegen kinderen aanrennen en slaan vanwege een bepaalt "confilct"
Zomaar in spel slaan kan heel bedreigend zijn voor kinderen. 
 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:38:06

Quote Mama:

Als iemand zegt dat mijn kind niet normaal is en ik zo spoedig mogelijk hulp moet zoeken dan ga ik daar zeker tegenin. Ik heb tenslotte ook mijn eigen mening en kijk hierop.



Zoals jij het nu zelf neerzet klinkt het heel negatief. Zo wil ik het niet zeggen. Wel is het een feit dat jouw zoon niet goed kan functioneren in de groep op school. Dan is het goed dat er hulp op school bijkomt, want als ik zo jouw verhaal lees gaat het ten koste van heel de groep.

Ik heb zelf ook een kind dat op school niet mee kan komen en vind het ook heel belangrijk dat wij ervoor zorgen dat dit niet ten koste gaan van heel de groep.
 
Quote
RE: Problemen op school
Mieps01  schreef op: 01-10-2012 18:16:29
mijn 4 jarige knul is impulsief en soms ook een beetje als een puppy.  zij karakter is juist meer introvert, gek genoeg, maar in groter gezeldschap is zichzelf zijn iets wat hij moet leren. veel jongetjes hebben dat.

wat ik storend vind in jouw relaas is dat je denkt dat je het voor je zoon opnemt door te vergoeilijken wat hij doet en het anderen kwalijk te nemen dat kinderen niet met hem willen spelen. heb je dan zelf niet een realiteit check nodig? ik heb 3 jongens. en als mijn middelste te druk reageert in een groep, spreek ik hem erop aan, leg ik uit waarom.. en als hij dan nog steeds te druk/ wild doet.. dan is het einde oefening. zijn we ergens anders gaan we naar huis. in huis of op straat is het tijd voor time out.. ik duld het niet.  kind van 4 wat met en speelgoed hamer toktok roept en slaat.. kan me niet schelen of het plastick is.. hoe kun je daar excuses voor verzinnen. dat is gewoon not done.  dat wil ik met mijn pas 3 jarige al niet meer zien. tegn andere kinderen aanrennen, als jij ziet dat hij dat doet, zul je hem erop aan moeten spreken.. en sacncties moeten geven... het is niet leuk, het is geen spel, hij os er te oud voor en het is voor andere kinderen bedreigend.. waarom zouden andere kinderen hem aardig of leuk moeten vinden als hij zulk gedrag vertoond..? als jij tussen die dames staat te wachten op je kind en iemand slaat je op je hoofd, vraag jij die toch ook niet mee voor de koffie? kinderen zijn niet gek hoor. met 4 weten ze dondersgoed wie ze wel en niet vertrouwen.

jij bent ervan overtuigd dta het niet een ontwikkelingsstoornis is, dan is het gedrag.. en gedrag is iets wat je kunt en  moet aanpakken als het ongewenst is. 

tweede dat hij  klaarblijkelijke met juf een korte concentratie boog heeft, dat is iets waar juf aan moet werken, maar dat zou me zorgen baren. misschien kun je in overleg met haar wat oefeningen verzinnen die je thuis kunt doen om het wat te oefenen, en dan niet alleen activiteiten die hij perse wil doen, maar ook gewoon even doet omdat jij het vraagt.

dat hij niet gevraagd wordt voor verjaardagen..tja, als hij zo doet, en jij reageert zoals je hier doet.. dan zou ik hem ook niet uitnodigen... en ik ben best wat gewend.. zoals ik al schrijf ik heb zelf 3 jongens en die brengen ook meest jongens mee naar huis.. een drukke bende.. prima.. het gaat ook vaak weleens mis.. geen enkel probleem..
maar een kind wat doorgaat en niet luisterd is hier niet welkom..er zijn genoeg kinderen die gelukkig wel luisteren.

ik denk dat je een hoop werk aan de winkel hebt. 
 
Quote
RE: Problemen op school
Liefje  schreef op: 01-10-2012 18:24:15
Ik vind dat je het wel goed verwoord mieps. Drukte is hier prima maar niet luisteren hier in mijn huis wordt ook niet getoloreerd niet bij mijn eigen kind en ook niet bij een kind van een ander.


 
Quote
RE: Problemen op school
Liefje  schreef op: 01-10-2012 18:32:54

Quote Mama:

Mijn zoon weet over het algemeen het verschil wel tussen wat wel en niet acceptabel is maar ziet de grens minder tijdens spel. Hij denkt niet “zo die timmer ik even lekker op zijn kop”. Het is niet uit kwaadaardigheid dat hij het doet. Dat mag een ander ‘een excuus zoeken’ vinden, gelukkig denk ik (en zijn juf) daar genuanceerder over.

Even nog een reactie hierop het zou mij als ouder van bv het andere kindje niet uitmaken of het per abuis gedaan wordt in het spel of expres ik wil niet dat mijn kind door een ander kind geslagen wordt. Ik leer mijn kind ook dat hij niet mag slaag, terugslaan mag wel. 



Even in het algemeen over slaan. Veel moeders reageren hier heel heftig op merk ik. Toch zie ik wanneer ik op school/kdv/bso/speeltuin ben geregeld kinderen elkaar slaan om kleine dingen. Dan heb ik het niet over mijn eigen kind maar vreemde kinderen. Zijn die allemaal dan niet normaal of denken jullie misschien dat al jullie kinderen zulke dingen niet doen, niet wetende wat er op school gebeurd. Ik vind de ‘mijn kind doet dat niet’ mentaliteit erg hoog hier. Tik op google eens ‘mijn kind/kleuter slaat’ in en kijk hoeveel resultaten dat oplevert.




Ik zou niet snel zeggen dat doet mijn kind niet want ook mijn kind kan stout zijn. Voor de rest zou het mij dus echt niet boeien hoeveel kindjes andere kindjes wel niet slaan.
Dat betekend niet dat ik het accepteerd als mijn kind geslagen wordt. Ik vind het gewoon niet relevant hoeveel andere kindjes het ook doen...
 
Quote
RE: Problemen op school
Mama  schreef op: 01-10-2012 19:07:23
Andere computer dus ander IP adres.

Quote mieps01:
wat ik storend vind in jouw relaas is dat je denkt dat je het voor je zoon opnemt door te vergoeilijken wat hij doet en het anderen kwalijk te nemen dat kinderen niet met hem willen spelen. heb je dan zelf niet een realiteit check nodig? ik heb 3 jongens. en als mijn middelste te druk reageert in een groep, spreek ik hem erop aan, leg ik uit waarom.. en als hij dan nog steeds te druk/ wild doet.. dan is het einde oefening. zijn we ergens anders gaan we naar huis. in huis of op straat is het tijd voor time out.. ik duld het niet.  kind van 4 wat met en speelgoed hamer toktok roept en slaat.. kan me niet schelen of het plastick is.. hoe kun je daar excuses voor verzinnen. dat is gewoon not done.  dat wil ik met mijn pas 3 jarige al niet meer zien. tegn andere kinderen aanrennen, als jij ziet dat hij dat doet, zul je hem erop aan moeten spreken.. en sacncties moeten geven... 



Waarop baseer jij dit allemaal? Wanneer heb ik gezegd dat ik het prima vind wat mijn zoon doet en dat hij daar geen straf voor krijgt?

Quote mieps01:
jij bent ervan overtuigd dta het niet een ontwikkelingsstoornis is, dan is het gedrag.. en gedrag is iets wat je kunt en  moet aanpakken als het ongewenst is.


Ik heb het helemaal nergens over ontwikkelingsstoornissen en hoe ik daar over denk gehad!

Quote mieps01:
dat hij niet gevraagd wordt voor verjaardagen..tja, als hij zo doet, en jij reageert zoals je hier doet.. dan zou ik hem ook niet uitnodigen... en ik ben best wat gewend.


Ook over verjaardagen en dat hij niet uitgenodigd wordt heb ik met geen woord gesproken...

Quote mieps01:
ik denk dat je een hoop werk aan de winkel hebt.


En ik denk dat jij beter moet lezen voordat je reacties plaatst.



Verder wil ik het hierbij laten. Dat zullen een hele hoop mensen vast weer zwak en dom en weet ik veel wat vinden maar ik heb geen zin om allerlei reacties te lezen met conclusies die gebaseerd zijn op dingen die ik helemaal niet gezegd heb en die ook helemaal niet aan de orde zijn. Wat ik ook zeg, er wordt alleen maar negatief over gedaan. Ik verzin excuses, straf mijn zoon niet, wil geen hulp zoeken en whatever. Mensen zouden eens beter moeten lezen voordat ze reageren.

Voor de personen die wel gewoon reageerden op wat ik geschreven heb (en of dat nou ten gunste van mijn zoon was of niet) bedankt dat jullie inhoudelijk op mijn verhaal ingegaan zijn en op de feiten gereageerd hebben. Ik hou mijn zoon absoluut in de gaten. Blijf op goede voet met zijn juffen en zal zeker hulp aannemen mochten zij aangeven dat dit nodig is. Op dit moment vinden zij dit niet nodig en geven zij aan dat hij al vooruit gaat en dat wat hij doet niet onaanvaardbaar is. Is dat niet langer zo dan geven zij dat bij mij aan.

Fijne avond.
 
Quote
RE: Problemen op school
Nina1  schreef op: 01-10-2012 19:17:36
Praat er op school erns over met de ib er. Zij kan je misscien meer vertellen. En vertellen wat je kunt doen nu. Sterkte
ik weet wel dat een ouder wiens kind onrustig " ander" gedrag vertoont dat dat heel moeilijk is als ouder zijnde. 
 
Quote
RE: Problemen op school
Nina1  schreef op: 01-10-2012 19:17:44
Praat er op school erns over met de ib er. Zij kan je misscien meer vertellen. En vertellen wat je kunt doen nu. Sterkte
ik weet wel dat een ouder wiens kind onrustig " ander" gedrag vertoont dat dat heel moeilijk is als ouder zijnde. 
 
Quote
RE: Problemen op school
Nina1  schreef op: 01-10-2012 19:17:53
Praat er op school erns over met de ib er. Zij kan je misscien meer vertellen. En vertellen wat je kunt doen nu. Sterkte
ik weet wel dat een ouder wiens kind onrustig " ander" gedrag vertoont dat dat heel moeilijk is als ouder zijnde. 
 
Quote
RE: Problemen op school
Nina1  schreef op: 01-10-2012 19:18:38
Oeps 3x beetje veel
 
Quote
RE: Problemen op school
Jacq38  schreef op: 01-10-2012 19:39:32

Morele ontwikkeling


Langzaam gaat je kind begrijpen dat zijn acties gevolgen kunnen hebben voor anderen. Hij weet dat hij iemand pijn doet als hij hem slaat, maar hij weet ook dat iemand heel blij kan worden van een cadeautje. Natuurlijk is je kind zijn driftbuien of boosheid nu niet meteen kwijt. Maar hij kan er wel al beter over nadenken. En je kunt hem leren om eerst na te denken voordat hij schopt of slaat.

Dit stukje las ik ergens en dat verwoord zoals ik het ook zie. Natuurlijk zou het kunnen dat je zoontje dit nu al weet (niet slaan want dat doet pijn, niet duwen want dat is vervelend enz. ) Maar zoals er al staat gaat dit langzaam, ik bedoel hij is net 4 (een maandje of 2?) Net op school (6 weken?)  en er is nog zoveel wat hij moet leren. De 1 kan niet lang stilzitten, de ander mept nog andere kindjes, de ander kruipt in zijn schulp enz. enz.

Jouw zoontje moet dus nog een hoop leren en daar is de school ook voor. Heeft hij op een KDV of PSZ gezeten en hebben ze daar ook dingen gesignaleerd?

Om nou meteen te zeggen dat je een groot probleem hebt en dat andere ouders hun kind van school zouden halen als ze bij jouw kind in de klas zaten vind ik erg ver gaan, we hebben het hier over kleuters. En natuurlijk het ene kind is met 3 al pienter genoeg om dingen te laten maar andere kinderen hebben tijd nodig.

Ieder kind op zijn eigen tempo en om er nou meteen een "probleem"geval van te maken vind ik echt ver gaan ,daarom zijn er volgens mij ook zoveel kindjes met een stempel tegenwoordig, want als je niet gemiddeld bent in je gedrag mankeert er wel wat. Kijk eens naar het kind!!!

Blijf in gesprek met de juf, misschien kan er een beloningssysteem voor hem komen oid en blijft op de hoogte.

Belachelijk trouwens dat andere moeders je mijden.

Vwb verjaardagsfeestjes gaat dat pas volgend jaar spelen, en vergeet niet "vreemde"ogen dwingen. Dus dat komt best goed.

Succes!

 
Quote
RE: Problemen op school
Mieps01  schreef op: 01-10-2012 19:55:52
die van de verjaardag. dat klopt dat heb je niet geschreven, ik heb dat uit een van de reacties per ongeluk aan jouw toegeschreven. 

jij vergoeilijkt het gedrag wle degelijk als je gaat schrijven dat mensen overdreven reageren als het gaat over kinderen en slaan. joh, mijn  kinderen hebbben elkaar eens tot bloedens toe gebeten. Ik val bijna nergens van om.Slaan, krabben en bijten het gebeurd vooral bij peuters.Gelukkig een heel stuk minder bij kleuters.. Die hebben namelijk meestal geleerd hun frustraties anders te uiten..Maar dat het gebeurt, dat betekent niet dat het in orde is, dat het voorkomt betekent niet het gewenst gedrag is.. het blijft totaal ongewenst gedrag. jij schrijft die voorbeelden en noemt het gedrag van een puppie.. Dat is vergoeilijken...het komt niet uit een kwaadaardig iets schrijf je ergens,, tja,,resultaat is en blijft hetzelfde. . ik lees namelijk die voorbeelden en denk dat is totaal onaanvaardbaar, hoe jij het in je hoofd labelt geeft aan hoe jij het beleeft.

jij schrijft dat  je je kind hebt laten observeren op het kdv en dat het in orde was. op dat oordeel bouw je, andrs noemde je het nu niet  en anders zocht je nu een deurtje verder, maar als je daar vanuit gaat is het alleen ongewenst gedrag....veel zit er niet tussen he... 

 zijn beste vriendje rent voor hem weg. tja. voor juf is zijn gedrag misschien aanvaardbaar..voor mij als moeder zou dat niet zo zijn..
 
Quote
RE: Problemen op school
Mamav2zoons  schreef op: 01-10-2012 19:55:58
ik kan TO goed begrijpen! ik vind dat ze helemaal niks vergoeielijkt ze is juist al bezig dat haar zoontje zijn gedrag moet veranderen dat heb ik uit haar verhaal gehaald
makkelijk praten voor mamas met timide rusttige kindjes (ik heb ook zon rustig kindje lees vorige reactie)wij kunnen onze kindjes opbouwen en laten merken dat ze goed zijn  het lijkt mij ontzettend veel energie te kosten om je zoontje zijn gedrag te moeten veranderen dus petje af voor jou!  en het feit dat je het gesprek bent aangegaan met de andere moederes  vind ik echt knap van je!
en hier een advies van mij probeer
 
Quote
RE: Problemen op school
Ginger  schreef op: 01-10-2012 19:57:55
Ik had vanmiddag je verhaal gelezen, en wilde vanavond, nu ik wat meer tijd heb, even laten weten dat ik de indruk heb dat je het heel goed aanpakt, met je zoon. En tuurlijk maak je je zorgen, maar jij doet er volgens mij vanalles aan om zijn gedrag te verbeteren. Je schrijft dat hij (na 1 x oefenen) al rustiger op de andere kindjes af ging en eerst even bij jou bleef op het schoolplein. Vooruitgang! Hij moet vast gewoon even wennen aan school, de prikkels en alles wat anders wordt.
Het komt vast goed! 
 
Quote
RE: Problemen op school
Ellepellee  schreef op: 01-10-2012 20:01:18
ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik als ouder zou ook absoluut niet blij zijn als zo'n kind bij mijn kind in de klas zou zitten!

slaan met een hamer?? ook al zegt hij er honderd keer tok tok bij,
dat kán gewoon niet!
dwars door een kind heen rennen, terwijl hij een kind ziet staan?
ook een grote nee, dat vind ik geen normale dingen sorry.

ik zou echt serieus snel een bureau inschakelen om hem te laten
observeren....als zijn beste "vriendje". weg rent als hij eraan komt, lijkt het me dat dat jongetje geen vriendjes wil zijn.

heb verder helaas weinig adviezen...behalve het laten observeren....en misschien wel heel raar en stom van mij, maar ik zou ook niet meer enthousiast of leuk kunnen doen als jouwn kind zoiets bij mijn kind zou doen

succes iig!
 
Quote
RE: Problemen op school
Suus  schreef op: 01-10-2012 20:13:28
Ik wil nog even kwijt dat bij mijn zoon in de klas ook een "overenthousiast" jongetje kwam. Mijn zoon kwam regelmatig thuis met verhalen dat hij zomaar geslagen of geduwd werd. Tuurlijk krijg ik daar een bepaald gevoel bij, maar ik ga dan toch niet anders tegen ouders doen? Wie zegt er dat ze anders doen en dat dat is om jouw kind? Misschien is de nieuwigheid er wel af of heb je niet enthousiast gereageerd... er kan van alles zijn, of juist helemaal niet.

Mijn zoon zou dat jongetje ook best te spelen mee mogen nemen, maar als het hier ook gebert (ongeacht welk kind trouwens) dan ben ik even klaar met dat kind, simpelweg omdat mijn kind geen slachtoffer hoeft te zijn van andermans "probleem".
 
Quote
RE: Problemen op school
Ellepellee  schreef op: 01-10-2012 20:42:12
ik bedoel dat ik niet enthousiast en leuk tegen het kind zou kunnen doen, tegen de ouders zou ik normaal doen, maar mocht mijn kind vaak de dupe zijn hiervan, zou ik ook zeker de ouders erop aan spreken.

en zou denk ik eerlijk gezegd zon jongejte ook niet snel hier uit nodigen...je krijgt bewust of onbewust toch snel een stempeltje op deze manier...

doordat hij w.s. eer aandacht van juf nodig heeft, zou dst betekenen dst. ijn kind minder aandacht kan krijgen..omdat juf druk is met hem!

ik vind het persoonlijk dan ook de taak van ouders om daar wat mee te doen, als dit mijn kind zou zijn, zou ik sowieso mijn kind laten observeren, of muf het. odig vind of niet, van wat ik van To lees, vind ik dit geen normaal gedrag!
 
Quote
RE: Problemen op school
3muppets  schreef op: 01-10-2012 20:57:14

Quote Ginger:
Ik had vanmiddag je verhaal gelezen, en wilde vanavond, nu ik wat meer tijd heb, even laten weten dat ik de indruk heb dat je het heel goed aanpakt, met je zoon. En tuurlijk maak je je zorgen, maar jij doet er volgens mij vanalles aan om zijn gedrag te verbeteren. Je schrijft dat hij (na 1 x oefenen) al rustiger op de andere kindjes af ging en eerst even bij jou bleef op het schoolplein. Vooruitgang! Hij moet vast gewoon even wennen aan school, de prikkels en alles wat anders wordt.
Het komt vast goed! 



Mee eens!
 
Quote
RE: Problemen op school
Alice  schreef op: 01-10-2012 21:05:17
Vind ook dat je het goed doet.
En dat er wat snel conclusies getrokken worden in dit topic en door ouders in het algemeen.

Ik weet niet of 't aan mij ligt, misschien ben ik wel heel zacht. Maar als een kindje zoals jouw zoon, zo om zou gaan met mijn zoontje, zou ik hem en jou echt niet zo behandelen. Kom op.. een kindje van 4! Die het zonder kwade bedoelingen doet. Voor mij maakt dat wel een groot verschil.
Ik kan ook met mn eigen kindje praten en zeggen waarom het andere kindje zo doet. Jouw kindje opvoeden is mijn taak niet, maar mocht je er niet bij zijn, zou ik hem wel uitleggen dat je zo niet met vriendjes moet omgaan, maar daarna is 't ook gewoon goed.
Vind het heel hard wat ik hier van sommigen lees.
 
Quote
RE: Problemen op school
Inky69  schreef op: 01-10-2012 21:08:53
Nou ik vind sommige reacties echt tenen krommend! Kom op zeg, het kind is net 4 jaar oud. Mijn zoon is ook net 4 en moet ook leren op school om geen bouwwerken kapot te maken in de bouwhoek. Daar krijgt hij van op z´n kop van de andere kinderen. Hij slaat dan wel niet maar is wel net een jonge hond wat niet stil kan zitten en door de juf heen praat in de kring.....Maar om dan hulp te gaan zoeken....doe normaal! Hij is een gezonde jongen.
 
Quote
RE: Problemen op school
Satekroket  schreef op: 01-10-2012 21:14:38
Ik vind dat je het goed aanpakt en dat je in ieder geval open staat voor een gesprek.
Onze dochter is juist erg rustig en onzeker en is regelmatig huilend thuis gekomen van school, omdat ze omgegooid, geknepen, geslagen en gebeten werd. Ik heb zelf het gesprek gezocht met de moeders van de kinderen die dat deden, maar die waren absoluut niet van plan om erover te praten. Zo zijn kinderen he.....?
Ik las dat je alleen bent met je zoontje. Ik weet niet of je zoontje kontakt heeft met zijn vader. Het lijkt me goed voor hem om even lekker te kunnen vechten met een man. (om zo ook te leren waar de grenzen zijn, wanneer het pijn doet en wat  nog wel grappig is)
Hij is bij jou thuis rustig, maar op school druk. Misschien zou hij zich kunnen "ontladen" wanneer hij thuis meer de gelegenheid zou krijgen om druk te doen. Naar judo of een andere vechtsport. Naar de padvinders/scouting. Rennen door het bos en daar kunnen schreeuwen.
En met hem rollenspelletjes doen. Jij bent een ander kindje en hij speelt zichzelf. Daar kan hij ook veel van leren. Hoe je vraagt of de ander wil spelen enz.
succes met je zoontje!!

 
Quote
RE: Problemen op school
Roos  schreef op: 01-10-2012 22:15:32
Ik vind het behoorlijk triest dat sommige hier zo reageren.
Wat nou hulp zoeken of buro inschakeken , niet ieder kind met ander gedrag heeft meteen hulp nodig?Of mankeert wat of wordt verkeerd opgevoed! Ik vind het nog veel erger om te lezen dat er hier moeders zijn die tegen zn kindje niet aardig kunnen doen of tegen de ouders van dit kindje!
To ik vind dat je het goed aanpakt en laat je vooral niks aanpraten hoor.
 
Quote
RE: Problemen op school
Ellepellee  schreef op: 01-10-2012 22:24:19
hee zoveel mensen, zoveel meningen toch?

ik vind het geen normaal gedrag, een ander weer wel,
is toch prima, dit is een forum, waar mensen hun mening mogen ventileren.

en geloof me, als moeder van 3 adhd-ers, ben ik heel wat gewent en ook de positieve en negatieve meningen van anderen heb ik allemaal gehoord.

maar je moet ze wel willen en kunnen asnhoren....niet alleen bijv willen horen wat in je eigen straatje past, is ook niet fijn als iedereen je maar naar je mond praat, en achter je rug om de vreselijkste dingen over jou en/of je zoon vertellen, en ja die lopen er meer rond dan je zou denken

ik bedoel mijn commentaar echt niet om TO af te branden, of haar zoontje
het geschreven woord wordt vaak anders gelezen dan hoe de schrijfster het bedoeld

 
Quote
RE: Problemen op school
Mafkees  schreef op: 01-10-2012 22:50:41

Beste TO,

Ik heb alles gelezen en ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: laat het los!

Ik heb een cursus gedaan 'verschil tussen jongens en meisjes'. Meisjes lopen op 4 jarige leeftijd 8 maanden 'voor' en jongens 8 maanden 'achter'.
Het gedrag van jouw zoon vind ik persoonlijk niet heel schokkend. Wat is nou 4 jaar? Als hij dus nog wat jonger in gedrag is , lijkt mij dit puur peutergedrag en aan te leren dat het sociaal wenselijk is dat hij zich wat aanpast.
Geef het de tijd. Juf is met hem bezig, jij leert het hem goed aan. De rest is kwestie van tijd.

Je doet het goed. Je bent je bewust van ander gedrag en stimuleert gewenst gedrag.

Wat jij denk ik hiermee kunt, is even je richten op de leuke kanten van je zoon! Wat die zijn er in overvloed. Prijs dit en zie dit alsjeblieft in!
Even schijt aan andere mensen, door jezelf zekerder op te stellen, kom je zekerder over naar andere mensen en ga het niet voor ze invullen.

Sterkte en laat je niet gek maken hoor! Zonde! De start van de kleutertijd is ook zo leuk!

 
Quote
RE: Problemen op school
Mam Van Twee  schreef op: 01-10-2012 23:24:04
Beste TO,

Ik kan me je gevoel goed voorstellen - ik heb ook een kleuter die meer aanwezig kan zijn. Ik vraag me ook wel eens af - hoe je inspeelt op het gedrag  wat  je kind op school laat zien, waarvan jij ziet wat de gevolgen zijn, maar je kind nog niet. 

Die van mij geeft in haar enthousiasme en drive om behulpzaam te zijn niet altijd ruimte aan andere kinderen om hun eigen dingen te doen en te ontdekken. Ze wil ook graag dat dingen op haar manier gaan, want dat geeft haar houvast en controle over de situatie. Nu na een jaar school gaat het echt anders en beter. Ze heeft steeds meer door wat er verwacht wordt en krijgt meer oog voor andere kindjes. Andere kindjes willen dan ook vaker met haar spelen, er is meer gelijkwaardigheid dan een half jaar geleden.

In elke klas heb je drukke kleuters, timide kleuters, kleuters die gelijk volle weken school aan kunnen, kleuters die meer rust nodig hebben. Kleuters moeten nog enorm veel leren en ik vind je vraag prima gesteld en van moeder tot moeder zou je hier advies moeten kunnen vinden. 

Ik vind sommige reactie ook wel erg makkelijk en snel. En ik hoop dat je snel handvatten vindt die passen bij jouw kind.

Mijn tips: blijf het gedrag en de gevoelens van je kind die je ziet benoemen met daarbij wat het voor een ander kindje betekent. 
En blijf in gesprek met de juf. De juf is een belangrijke schakel in het groepsproces en het bijsturen van kindjes.




 
Quote
RE: Problemen op school
Wilma77  schreef op: 02-10-2012 11:02:07
Voor TO ik vind ook dat je het goed doet en natuurlijk kom je een beetje defensief over je komt voor je kind op en hetgene wat ik hier heb gelezen vind ik ook een beetje kwetsend over komen naar jou toe. Geef het tijd hij is nog maar net 4.
Mijn zoon is ook enorm enthousiast hij wordt over twee weken 4 en hou ook een beetje mijn hart vast.
 
Quote
RE: Problemen op school
Bloemblaadje  schreef op: 02-10-2012 13:14:37
Zoals jouw zoontje hebben er bij mijn beide kinderen in de klas gezeten en zitten er nog steeds. Hij is pas net 4 jaar!! En dat betekend niet dat alles mag en kan, maar hij mag best even de tijd hebben om dingen te leren en zijn plekje te krijgen in de klas. Want er komt ook heel veel op hem af in ene. En na 1,5 maand vind ik het wel erg vroeg om de conclusie te trekken dat hij vast iets zou mankeren, omdat dit soort gedrag niet normaal is. Nou geloof mij, er zijn wel meer kinderen die zich gedragen zoals jouw zoontje en als daar op een goede manier mee wordt opgegaan zal het vast wel goed komen.
En misschien zal het altijd een aanwezig kind blijven, maar dat is toch niet erg. Mijn zoon is blij dat die er zijn, want dan hoeft hij tenminste niet op de voorgrond

Ik zou me pas zorgen maken als er geen verbetering te zien is in de loop van de tijd
 
Quote
RE: Problemen op school
Marie8  schreef op: 02-10-2012 19:06:49
Tja, het ene kind is rustig en al vroeg erg sociaal. Het andere kind is drukker en heeft wat meer hulp nodig bij sociaal gedrag. Kinderen mogen nog leren. To, super toch...je bent er mee bezig en in gesprek met juf. Of er nu iets onder zou liggen of niet, op dit moment zijn dat toch de stappen die je moet nemen. Als er intensief begeleid wordt door jou en juf en andere omgeving en dat werkt niet, dan zou er misschien verder gekeken moeten worden. Maar das nu nog te vroeg lijkt me en misschien helemaal niet nodig.

Voor de moeders die aangeven dat hun rustige kindjes hier niks mee kunnen; misschien hebben die ook wel extra begeleiding nodig. De maatschappij bestaat nu eenmaal niet alleen uit rustige kinderen die zich aan jou normen houden.
Mijn vriendin heeft ook zo'n lekker impulsief en druk kindje, dat er ook flink op kan meppen. Maar niet bij mijn jongste, die kan er wel mee omgaan en samen hebben ze een posieve invloed op elkaar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Problemen op school
Naam
Bericht