Menu
 

Topic:

sinterklaas

Wilmama  schreef op: 27-09-2012 15:36:05
Ik weet dat het nog een tijdje duurt maar zit er wel eens aan te denken. Als je kind niet meer in sinterklaas gelooft vieren jullie sinterklaasfeest dan op een andere manier?
 
Quote
Navigatie
RE: sinterklaas
Mitch  schreef op: 27-09-2012 15:37:01
Nee hier niet.
Wij vieren alleen maar sinterklaas omdat de kinderen er nog in geloven, zijn meer kerstmensen
 
Quote
RE: sinterklaas
Bloemblaadje  schreef op: 27-09-2012 15:39:29

Wij vieren het nog zolang er op school nog kinderen in de klas in sinterklaas geloven. Gewoon omdat alle kinderen dan uiteraard kadootjes krijgen met sinterklaas en ik het niet leuk zou vinden dat mijn kinderen dan niks krijgen. Ze mogen tenslotte niet vertellen dat ze niks krijgen omdat we niet meer aan sinterklaas doen, omdat hij niet bestaat. Zodra alle kinderen van hun geloof zijn gevallen gaan we over op kerst.

 
Quote
RE: sinterklaas
Bloemblaadje  schreef op: 27-09-2012 15:40:30
Ik vind sinterklaas overigens ook alleen maar leuk als de kinderen er nog in geloven. Eerder zei ik ook dat zodra ze niet meer geloven ik gelijk zou stoppen, maar dat is inmiddels dus een beetje bijgesteld.
 
Quote
RE: sinterklaas
Smar  schreef op: 27-09-2012 15:43:38
Ik zal zeker sinterklaas blijven vieren als ze er niet meer in geloven, maar dan misschien met surprises enzo. Ben dol op het sinterklaasfeest
Maar ik ben dan ook eigenlijk wel tegen kadootjes met kerst. Vind dat zo onnodig daar hoorde je vroeger toch niemand over. Dan gaan we gezellig met zijn allen eten enz.
 
Quote
RE: sinterklaas
Lauw  schreef op: 27-09-2012 15:46:53
Hier word geviert met een sint en piet aan huis, samen met mijn zussen en zwagers en kids,
deem is de enigste die niet gelooft meer

 
Quote
RE: sinterklaas
Mitch  schreef op: 27-09-2012 15:49:04
Smar hier is het toch echt al een traditie zo lang ik mij kan herinneren.
Toen mijn ouders klein waren vierden ze het ook al met kadootjes, dus het zal per gezin verschillen wat normaal is denk ik ;-)
Volgens mij komt het bij ons ook door de link met Duitsland, daar word het ook op zijn amerikaans gevierd?
Maar goed wij vieren dan ook geen Sinterklaas, puur en alleen voor de kinderen.
 
Quote
RE: sinterklaas
Baby2  schreef op: 27-09-2012 15:50:45
Ik denk dat wij wel sinterklaas blijven vieren, ik vind dat gewoon een oerhollands feest!!! Wij vieren het nu dat de kinderen kadootjes krijgen en we hebben er lekkere hapjes bij. Ik denk dat als de kinderen niet meer geloven we met de hele familie lekker gaan gourmetten en dan lootjes trekken en surprises maken. Supergezellig lijkt me dat.
 
Quote
RE: sinterklaas
Smar  schreef op: 27-09-2012 15:54:23
Dat zal inderdaad wel per gezin verschillen, maar hier in de buurt hoorde je er vroeger nooit over.
Inderdaad baby2 lekker oerhollands feest
 
Quote
RE: sinterklaas
Tineke72  schreef op: 27-09-2012 17:02:17
Wij zijn sinterklaas gewoon blijven vieren, maar dan wel met suprise enzo erbij. Echt ontzettend leuk en gezellig altijd
 
Quote
RE: sinterklaas
-claudia-  schreef op: 27-09-2012 17:04:50
nee ik denk dat ik het dan niet doe. Ken wel mensen die gewoon het bleven spelen ookal geloofden ze niet meer. Zak voor de deur en dat er gezegd moest worden: hou eens op met computeren nu, de bel gaat al iedere keer!
hihi

Ik zelf zal denk ik kiezen om ipv sinterklaas iets leuks voor onder de kerstboom te doen. Maar ook niet mega groot..gewoon een klein leuk cadeautje.
Of er bijv voor kiezen om lekker met zijn 2en naar de bios te gaan. zoiets..

Surprises maken en gedichtjes doen ze denk ik wel al op school tm groep 8 en soms zelfs nog op de middelbare school.
 
Quote
RE: sinterklaas
-claudia-  schreef op: 27-09-2012 17:10:11

owja wat ik met mijn ouders/broer+ vriendin doe..eerst deden we lootjes trekken voor kerst.Maarja na een aantal jaren had iedereen zoiets van: uhh weetniet..of kwam je weer uit op douchespul of kaarsjes.


Dus toen heb ik voorgesteld, zullen we daar mee stoppen en met zijn allen in de week van kerst lekker uiteten gaan? Lekker gezellig en heb je ook geen problemen meer met: mensen die niks weten of de standaard dingen..


Maarja ik neem mijn dochter natuurlijk ook mee in die week, dus als zij niet meer geloofd in sinterklaas is het ook weer zo lullig om te zeggen: nou je gaat toch mee uit eten haha. Dus denk dat ik dan een kleinigheidje onder de kerstboom doe.


Ik zelf ben meer van de kerst..zo mag ze ook elk jaar een speciale kerstbal uitzoeken. Die kerstballen krijgt ze mee als ze het huis uitgaat. heeft mijn mams vroeger ook bij ons gedaan en zitten echt de speciaalste tussen (die tegenwoordig niet eens meer gemaakt worden). Dat is een traditie die ik voortzet. En op nr 1 staat dan de gezelligheid.


Bij sinterklaas is het ook zeker gezellig/pret en spanning, maar draait het (in MIJN ogen) toch vooral om de cadeaus. Dus ik ben een kerst-muts geloof ik

 
Quote
RE: sinterklaas
Laura73  schreef op: 27-09-2012 17:14:17
Zal blij zijn als ze niet meer geloven, eindelijk kadoos onder de boom, veeeeeeeel gezelliger, vinden wij dan.

 
Quote
RE: sinterklaas
Ans Mv J.k.d  schreef op: 27-09-2012 17:30:43
nou dan is het bij ons idd gelijk afgelopen vind sint eigelijk geen klap aan ik geef de kado's en zo oude *** mag de eer krijgen Nou vieren wij het ook niet echt dus echt missen zullen ze het niet bij ons. Het is bij ons gewoonsóchtends kado onder de schoen en dan is het al klaar. Geeg gedoe. En de kerst dat is bij ons echt een feest.
 
Quote
RE: sinterklaas
Worteltje  schreef op: 27-09-2012 17:42:20

Toen Amin en Louisa niet meer geloofden zijn wij over gestapt naar cadeautjes onder de boom.(laatste jaren deden we geen cadeautjes meer) Nu dus weer met sinterklaas maar ooit als ze niet meer geloofd gaat het weer naar kerst.

 
Quote
RE: sinterklaas
Wilmama  schreef op: 27-09-2012 17:57:27
mijn dochter is nu 8 jaar dus op school word er volop sinterklaas gevierd met lootjes trekken. vind het niet leuk om nu ineens niet meer sint te vieren. Of ik nog schoenkadootjes ga doen weet ik nog niet.
Kadootjes met kerst hebben we nooit gedaan en voor mijn gevoel horen er geen kadootjes onder de kerstboom. Dus dan toch maar sinterklaas Surprises maken klinkt ook wel leuk om te doen, zal het eens met mijn moeder bespreken. We vieren nl sinterklaas altijd met mijn ouders.
 
Quote
RE: sinterklaas
Mafkees  schreef op: 27-09-2012 18:46:16
mijn kinderen zijn nog maar 6 en 2 dus hoop voorlopig nog sintfeest te vieren.

ik denk dat ik op een gegeven moment ook surpises zou doen of een sint spel of tijdens gourmetten of een winter bbq , zoiets.
vroeger thuis ook zo steeds gedaan

met kerst geen cadeautjes, dat vind ik absoluut niet passen. met kerst vieren wij iets anders
 
Quote
RE: sinterklaas
Jolanda1974  schreef op: 27-09-2012 18:48:18
Wij zullen altijd sinterklaas blijven vieren. in welke vorm dan ook. Maar wij doen ook niet aan cadeau's met kerst. Nooit gedaan en zullen we ook niet gaan doen! Ik hou van de traditie van sinterklaas.
 
Quote
RE: sinterklaas
Jarofe  schreef op: 27-09-2012 20:06:21
hier zal ik ook zeker sinterklaas blijven  vieren, toen we nog geen kinderen hadden vierden we het ook met vrienden lekker eten en dan surprises heerlijk elkaar op de hak nemen.
Met kerst doen wij geen kadootjes wij vieren dat met een hele andere betekenis.
Ik wil gewoon dat hollandse feest in ere houden ik geloof niet meer maar blijf het zo'n leuk feest houden de spanning en de gezelligheid stiekem kadootjes voor elkaar kopen.
 
Quote
RE: sinterklaas
Esther Mv Thomas  schreef op: 27-09-2012 20:32:49
Wij zullen het dit jaar weten, aangezien zoonlief in april besloot om ons maar te vertellen dat de Sint nooit echt kon zijn. Kind was net een paar maanden 6 jaar....Wij hebben toen maar de waarheid verteld. Ik ben dus heel benieuwd hoe het dit jaar zal zijn, aangezien er verder niemand dus meer gelooft in onze familie.
Met mijn ouders vieren wij al een paar jaar Kerst, omdat wij 2 keer Sinterklaas teveel vonden (Sint vieren wij met mijn man zijn familie). Dus wij hadden beide al......
 
Quote
RE: sinterklaas
Famke  schreef op: 27-09-2012 20:38:14
Mijn dochter heeft nooit in sinterklaas geloofd,bewust altijd meteen duidelijk gemaakt dat het niet echt is en dat ik de kado's voor haar koop net als alle andere ouders voor hun kinderen.
We vieren het wel gewoon en in sinterklaas tijd krijg ik ook stee vast elke week een cadeautje in mijn schoen.
Sinterklaas op tv vind ze gewoon leuk amusement en ze zal het ook nooi aan iemand vertellen.
Ze is een maand na sinterklaas jarig,dan krijgt ze altijd een groot(duurder) kado en sinrklaas wat leuke kleinere dingen,spel knutsel spullen of iets voor haar kamer en elk jaar geniet ze met volle teugen!
 
Quote
RE: sinterklaas
Famke  schreef op: 27-09-2012 20:40:39
Oja,kado's met kerst wil ik niet,kerst heeft een hele andere betekenis dan een boom met kado's er onder en sinterklaas is echt een oer hollands feest wat ik in eere wil houden.
Maar ook omdat we meteen na kerst jarig zijn.
 
Quote
RE: sinterklaas
Monica Mv 2  schreef op: 27-09-2012 20:49:06

Als Guus niet meer geloofd stuur ik ze de eerste jaren samen met ieder 10 euro op stap in stad. Mogen ze ieder een kleinigheidje voor papa en mama kopen.


En dan als de jongste in de brugklas zit surprises.


Kadootjes zullen altijd blijven maar verrast worden door een ander is altijd heel leuk

 
Quote
RE: sinterklaas
Krumelke  schreef op: 28-09-2012 08:18:16
vroeger thuis jaar dat we beiden (broer 2 jr jonger) niet meer geloofden surprises gedaan, maar toen kreeg mijn pa hart infarct en was meteen einde van sinterklaasvieringen. later hebben mijn broer en ik nog wel een keer iets gekocht voor het gezin. maar echt sinterklaas werd er niet meer gevierd.

onze bijna 5 jarige zegt regelmatig wat hij wil vragen voor het sinterklaasfeest en vraagt dan of we dat ook willen kopen. als ik dan vraag wie hij bedoelt zegt hij (al sinds vorig jaar sinterklaas) nou jullie want de sint is nep. verder zegt hij er niets over en gaat ook gewoon mee naar de intocht en op school de sint. ben benieuwd hoe het dit jaar gaat nu hij er een zusje bij heeft.
 
Quote
RE: sinterklaas
Fruitsalade  schreef op: 30-09-2012 14:03:54

Quote monica mv 2:

Als Guus niet meer geloofd stuur ik ze de eerste jaren samen met ieder 10 euro op stap in stad. Mogen ze ieder een kleinigheidje voor papa en mama kopen.


En dan als de jongste in de brugklas zit surprises.


Kadootjes zullen altijd blijven maar verrast worden door een ander is altijd heel leuk





Zo deden mijn ouders dat ook.

En wij hebben altijd sinterklaas gevierd. Nu is het weer meer voor de kinderen, maar ook wij zullen het blijven vieren. Sinterklaas is echt mijn feest. Vanmiddag toevallig net weer wat slingers e.d. bij de Xenos gekocht, kan nu de schuld geven aan de kinderen die het zagen, (alhoewel, ze zagen het pas toen ik ze er op wees
Nee, zelfs ik ben helemaal hyper als hij weer in het land komt
 
Quote
RE: sinterklaas
Boterbloem  schreef op: 30-09-2012 14:07:27
Als ze er allebei niet meer in geloven wil ik het idee graag overpakken. Dus de kinderen krijgen ook nog een kadootje en we verzinnen mensen die we een kleinigheidje kunnen geven. Gewoon om het geven te leren.
 
Quote
RE: sinterklaas
Myself  schreef op: 30-09-2012 14:48:36
Ik vind dit altijd een moeilijk onderwerp.
Voor onszelf weten we duidelijk wat wij willen: onze kinderen geloven niet meer en vorig jaar hebben we voor het eerst kadootjes onder de kerstboom gedaan.
Wij verzorgen de meeste kadootjes, kinderen krijgen allebei een x-bedrag om een kado voor papa, mama en elkaar te kopen.
Dit vonden we allemaal erg leuk, en wat was ontspannen kerstochtend met zijn viertjes, kids in pyjama, bij de boom om alles uit te pakken.

Veel rustiger dan met heel de familie, de ene dag de ene kant, andere dag de andere kant.
Dus eigenlijk weten we heel goed wat we willen, maar we merken ook dat we onze families best wat teleurstellen door niet mee te doen en dat kan ik moeilijk loslaten zeg maar. Ik vind het jammer dat ze het zo laten merken, het accepteren is op dit gebied niet zo makkelijk voor hen geloof ik.
En daardoor ook niet makkelijk voor mij.
 
Quote
RE: sinterklaas
Onsjanneke  schreef op: 30-09-2012 14:57:03

Ik ben altijd sinterklaas blijven vieren, met de vriendenclub, studentenvereniging etc. Kan me niet eens voorstellen dat je dat niet zou doen. Ik vind het ook leuk om voor mensen kado's uit te zo ken, hoeft niet duur te zijn, maar wel persoonlijk.De pepernoten enzo hoeven er van mij niet bij. Maar met een clubje mensen bij elkaar komen en elkaar iets geven zal ik wel blijven doen.


Ik ben christelijk en vier dus kerst zoals het ooit bedoeld is. En vind het niet passen om dat te laten overschaduwen door veel kadootjes onder een kerstboom. Het staat wel in het teken van gezelligheid, en eten/drinken met familie en vrienden. Maar het commerciele gedeelte sla ik vriendelijk over.

 
Quote
RE: sinterklaas
-claudia-  schreef op: 30-09-2012 21:10:24
nee ik ook niet...niet de kerstboom met tig cadeautjes..wel vind ik het zelf gewoon leuk om iets kleins erneer te leggen, puur als verrassing, helemaal omdat wij sinterklaas niet meer vieren als het geloof erin weg is..

Denk aan een: mooie mok met knuffeltje erin, zo;n glazenbol dat als je hem schut er "sneeuw"naar beneden valt..zoiets...gewoon iets kleins
Maar zeker niet de sinterklaas opschuiven naar kerst.

Kerst gaat bij ons om gezelligheid, knus, echt de tijd om samen te zijn...om aan dingen te denken, aan mindere dingen maar ook aan fijne dingen. Om stil te staan bij het gehele kerstverhaal...een tijd dat je heerlijk alle kaarsjes aandoet en knus bij elkaar zit.En het is een aanloop naar oud& nieuw...terugkijken op het jaar, en op naar het nieuwe jaar!
 
Quote
RE: sinterklaas
Juulmvjens  schreef op: 30-09-2012 21:35:11
Wij vieren het uitgebreid met mijn ouders en blijven dat waarschijnlijk ook doen wanneer de kinden niet meer geloven.

En dan vooral uitgebreid in de zin van surprises voor iedereen (meestal 2 p.p.) en nog meer gedichten. En dan vooral van die lekkere valse!
Dikke (voor)pret dus!

Aan de oudste van bijna 7 heb ik vorig jaar uitgelegd dat de grote mensen zelf surprises maken als grapje.

Ik weet trouwens niet zeker of hij gelooft. Volgens mij is het meer een kwestie van wie houdt wie voor de gek.
 
Quote
Navigatie


Reageren op sinterklaas
Naam
Bericht