Menu
 

Topic:

provocatie

Krumelke  schreef op: 20-09-2012 16:30:35
maandag is de provocatietest voor koemelk voor mijn 4 mnd oude dochtertje. ben erg benieuwd. weten nog niet echt hoe en wat. moeten ons om 7.30 melden en moetvoldoende gekolfde voeding meenemen. vind t erg spannend merk ik.
 
Quote
Navigatie
RE: provocatie
Sennamvyent  schreef op: 20-09-2012 16:34:53
Ik neem aan dat je 2x moet?
Bij Thomas ging het zo: Om de zoveel tijd kreeg hij een oplopende hoeveelheid melk. Beginnend met een druppel op de lippen, tot 50cc geloof ik.
Regelmatig werd zijn bloeddruk gecontroleerd.
Zijn huid werd regelmatig gecontroleerd op vlekjes en eigenlijk zou hij ook aan de monitor moeten. Maar omdat zijn reactie thuis altijd bestond uit extreme buikpijn en verder niet, hoefde dat niet.

Tussen de voedingen door kon hij even slapen ofzo, maar dat was niet makkelijk, want als hij net wegsukkelde in mijn armen, kwam de volgende voeding hihi.
Het duurde hier beide dagen van 8 tot ong 13u
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 20-09-2012 16:46:31
ja hier ook 2x een ochtend. ze moet gegeten henn als we daar komen. reactie hier thuis is overgeven en buikpijn maar soms pas uren later. ik geef wel bv dus misschien dat daarom reactie later pas is.
moesten jullie thuis ook nog iets bijhouden aan reactie van t.homas?

 
Quote
RE: provocatie
Sennamvyent  schreef op: 20-09-2012 16:48:58
Ow, Thomas moest juist nuchter komen zodat de reactie op de voeding van daar heel zichtbaar zou zijn.
Hij had ook altijd pas later reactie. We moesten, na de testochtenden, duidelijk opschrijven wat we gezien hadden bij hem in de tijd er na.
Was allemaal heel goed geregeld, zulke testen doen ze natuurlijk regelmatig
 
Quote
RE: provocatie
Méanne  schreef op: 20-09-2012 19:22:49
Dinand kreeg bij de eerste gelijk koemelk. Eerst dmv een pleister op zijn rug, hij was 3 maanden.
Daarna voerde ze het op tot 30 cc. Hij moest nuchter komen. Je zag bij de 10 cc dat het in sloeg als een bom. Maar gingen door. Elke keer bloeddruk meten.
Ik kreeg een baby mee naar huis gillend en met een bloeddruk van 150/90
Was reactie op het zkh zei de verpleegkundige.
Thuis bleef hij gillen en krijsen en kreeg vlekken.
Eigen ka gebeld van ' ons' zkh. Was overduidelijk...

Een maand later de officiele uitslag geen kma dus moest hem maar koemelk geven en met mijn stomme kop gedaan. Dinand is in shock geraakt en heb mjn baby van 4 maanden moeten reanimeren!! Met gillende sirenes naar het zkh.

Maar omdat hij toch niet 100 procent zeker was naar zkh nummer 3 ( zkh 1 deed geen provocatie testen hij had daar wel 10 dageN gelegen ivm met extreem huilen toen hij 8 weken was)
Die ka las zijn dossier en wilde absoluut geen provocatie doen dus eindeljk de machtiging. Ook op nutramigen reageerde dinand dus werd het neocate. Het ging eindelijk goed met hem, ondertussen was hij 6 maanden.

Met een jaar kregen we een andere ka in zkh 3 en die wilde een dubbel blinde provocatie test doen. Heel spannend. Bij de tweede dag had ik geljk door dat hij km kreeg. Werd suf, kreeg rode vlekken. Volgens die ka was het kma moest het toch gaan introduceren en dinand kreeg ecceem, geljk de ka gebeld, woest was hij hoe kon ik dat doen hij had kma. Nou ja het werd een welles nietus gedoen want. Dan had hij wel en dan weer niet volgens die ka.

Zkh 1 stuurde ons door naar het amc zkh 4 ondertussen. Daar is hij 3 keer opgenomen geweest na de testen omdat de afstand te ver was mocht er iets gebeuren. Daar bleek dat hij er ovrheen aan het groeien was maar ondertussen was dinand 18 maanden. 

Ondertussen is hij bijna 4 en behoort hij tot het kleine groepje wat nog steeds geen kma kan verdragen. Hij is er helaas niet overheen gegroeid.

Waarom mijn verhaal....hopende dat jullie gelijk een duidelijke uitslag krijgen en niet 4 zkh langs moeten voor een machtiging.

Succes!!!!! Jij kent je kind het beste!!

Ps bij dinand hadden ze bloed geprikt en daar kwam de allergie ook naar voren maar mijn verzekering deed ook moeilijk. Was niet voldoende. Volgens de ka is dat ook uitzonderlijk dat bij een baby wat geen km krijgt toch een allergie in het bloed te zien is
 
Quote
RE: provocatie
Sennamvyent  schreef op: 20-09-2012 19:25:05
Meanne, Thomas had geen KMA en krijgt nog steeds nutramigen op machtiging. Bij hem speelde er dan wel meer, maar op dat moment was dat nog niet helemaal duidelijk
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 21-09-2012 09:30:11
ben benieuwd hoe het hier gaat. ze hoeft in ieder geval niet nuchter te komen omdat ze niet willen dat die kleintjes honger krijgen juist omdat ze steeds maar weinig krijgt. over hoeveel kon ze me niet zeggen. aangezien ik gekolfde moedermelk mee moet nemen vroeg ik dat want dan weet ik wat ik moet kolven. denk dat ik maar gewoon voor 2 voedingen mee neem heb ik altijd genoeg.

gaven jullie ook bv of niet?


ka wil hier geen bloedtest doen omdat die nooit betrouwbaar zijn. heb wel al machtiging voor friso pept voor 1/2 jaar, maar ook daar lijkt ze op te reageren (minimaal, maar aangezien ik nog bv geef ben ik dat gewoon blijven geven en gebruik zelf geen melk).

meanne, jeetje wat een gedoe zeg met jullie dinand. wat moet dat zwaar zijn geweest voor jullie.

vind het erg spannend allemaal. vooral ook door het onbekende denk ik. ze doen bij j.anske ook dubbelblinde test.
 
Quote
RE: provocatie
Cindymvdewielindanae  schreef op: 21-09-2012 15:33:37
Hier zagen we met 3 weken al duidelijk dat ze koemelkallergie had,we herkende het van de oudste.
Ik ben gelijk op koemelkvrij dieet gegaan en sinds 10 maanden krijgt 1keer per dag een papvoeding met allergy care maar ik heb de machtiging direct gekregen zonder provocatie....?
Nu is ze 14 mnd en gaan we volgende maand met behulp van de dietiste provoceren maar dan doormiddel van iedere keer wat meer koemelk te geven door de pap.Zelf ben ik inmiddels al weer langzaam begonnen met het opbouwen van koemelk en dat lijkt wel goed te gaan.

Ik wil je veel succes wensen....
 
Quote
RE: provocatie
Méanne  schreef op: 21-09-2012 15:47:50
Ik gaf toen bv. Toen dinand met 8 weken in het zkh lag moest ik gelijk op km vrij dieet.

Achteraf reageerde dinand al toen hij nog 24 uur oud was. Ik mocht d eerste 24 uur geen bv geven na de bevalling ivm medicatie. Hij kreeg kv en wilde dat echt niet. Hij moest natuurlijk drinken en eindelijk deed hij dat 12 uur na de geboorte en na 20 cc kreeg hij een ademstop. Heeft die nacht op neotalogie gelegen.
Dinand had binnen een week die rode vlekjes in zijn gezicht.

Bij mijn oudste kreeg ook gelijk een machtiging zonder provocatie.

Mijn middelste heeft 22 maanden bv gehad en toen ik stopte en dr gewone melk gaf kreeg zij een ecceem explosie.

Ik hoop dat de kleine meid het goed doet en zo zie je maar elk zkh is anders
 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 21-09-2012 15:54:12
Mag ik vragen waarom je een provocatie gaat doen eigenlijk als je BV geeft?


Hier ook een provocatie gehad. Ik vond het echt een prutonderzoek, maar dat lag meer aan het zh dat rommelig deed. Mijn zoon heeft in totaal 4 keer in het zh gelegen, eigenlijk allemaal voor niks.

Hij is nu 4 en krijgt nog steeds Nutramigen, niet allergisch meer maar lactoseintolerant. Voor een machtiging is een provocatie iet nodig maar omdat je BV geeft begrijp ik hem niet helemaal.
 
Quote
RE: provocatie
Monique1988  schreef op: 21-09-2012 15:54:56
veel succes meis!

hier willen ze ook provoceren.. maar ze willen dat pas over een maand of 3 doen..

weet ook niet hoe ze t gaan doen.. maar hij reageert ook soms pas uren na de voeding..
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 21-09-2012 20:02:08
volgens de huisarts kan j.anske helemaal geen kma hebben omdat ik borstvoeding geef.

las in het boekje dat we vandaag met de post kregen dat ze beide keren gewoon mijn gekolfde melk krijgt en dan er 1 keer koemelkeiwitten in en de andere keer niets erin. ze bouwen het ook op van paar druppels tot enkele tientallen cc's. gaat het goed mis dan stoppen ze gelijk (bij meerdere malen overgeven, ademhalingsproblemen e.d.).

we hebben machtiging gekregen van de ka voor friso pept voor als ik zou moeten stoppen met de bv. toen ik dat vroeg had ik een enorme dip in de bv (door de stress om mijn meisje). eenmaal dat in huis heeft ze daar 3 flesjes van gehad (ze dronk niet meer dan 100 cc en dat was al lastig). daarna heeft ze ook weer meer gespuugd als anders.
 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 21-09-2012 20:12:52
Maar gaat de provocatie alleen maar om het weten? Ik zou daar eens heel goed over nadenken. Als ze zo beroerd wordt is dat niet heel zinvol, een machtiging heeft geen provocatietest meer nodig.
 
Quote
RE: provocatie
Monique1988  schreef op: 21-09-2012 20:15:41
ka en cb willen die provocatie als bewijs... hier krijg je dus maar machtiging voor een korte periode totdat er een prococatie is geweest..
 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 21-09-2012 20:17:28
Dan moet je je ka en cb vertellen dat die regel voor de verzekering al een paar jaar is afgeschaft!

Ik heb het nu over de dubbelblinde he, di eis gewoon zielig. Je kan heel goed thuis zelf bekijken hoe het gaat.
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 21-09-2012 20:30:20
cb staat hier buiten (gaan we niet naar toe, alleen voor inentingen dus die hebben geen ideehoe het met j.anske gaat).

hebben de machtiging voor de friso pept voor 1/2 jaar. maar omdat ze na die 3 flesjes ook meer ging overgeven denkt hij dat het misschien wel erger is en ze die friso pept ook niet aan kan.

thuis proberen is geen optie. heb het aangegeven want we hebben haar ooit flesje gekolfde melk gegeven van toen ik zelf nog (veel) melkproducten gebruikte en enkele uren erna was het overgeven en buikkrampen. ka leek er niet eens naar te luisteren (deed hij vast wel, maar hij reageerde er niet echt op) en begon weer over de dubbelblinde provocatie test.

vind het erg moeilijk omdat ik verschillende dingen hoor erover. zeker ook in combi met dat ik bv geef.
 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 21-09-2012 20:39:59
artsen willen altijd feiten en getallen, heel jammer.

Mijn zoon is 11 maanden van zin leven ziek geweest...4 keer in een zh gelegen... toen heb ik zelf nutramigen gekocht en hij was gewoon voor het eerst zichzelf. Ook hier wilden ze provoceren, maar dat hoeft helemaal niet meer voor de verzekering en mijn ha vult nu het briefje in zonder provocatie. Hij doet het er beter op en dat is voor haar genoeg.

Er zijn kinderen die helemaal niet reageren bij een test maar toch beter gaan als ze op lange termijn pepti of nutramigen gebruiken.

 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 22-09-2012 13:58:46
hoor en lees steeds verschillende dingen over borstvoeding geven en koemelkallergie van het kind. huisarts zegt dt het onmogelijk is en gisterenavond ook 2 vrienden die dat zeiden. maar als dat zo is waarom wil de kinderarts dan een provocatietest?

ze voegen hier koemelkeiwitten toe aan de voeding die ze normaal krijgt. maar is dat dan hetzelfde als dat ik melk zo gebruiken wat j.anske dan binnen krijgt? want neem aan dat ik geen volledige koemelkeiwitten in mijn borstvoeding heb zitten.
 
Quote
RE: provocatie
Lot  schreef op: 22-09-2012 14:06:00
Het is volgens mij nog niet helemaal duidelijk of koemelkeiwitten overgedragen kunnen worden via borstvoeding. Veel moeders merken wel effect alsze zelf geen melk meer gebruiken.
Die provocatietest zou ik echt niet doen. Met bv bouw je een beschermlagen op in de darmen. Elke keer wanneer je kunstvoeding geeft wordt dit een beetje afgebroken? Zonde dus! 
Hier in het ziekenhuis worden zulke testen niet meer gedaan. Als je zelf verschil merkt met een dieet zegt dat genoeg.
Iemand die ik ken heeft haar dochtertje van een paar maanden zo'n test laten doen. Er werd gewoon kunstvoeding aan haar afgekolfte melk toegevoegd. Ze zag het poeder nog op de bodem liggen. Dat kan je thuis ook doen. Want als je kindje meer huilt na die ziekenhuisochtend kan het aan zoveel dingen liggen: de andere omgeving, het feit dat ze flesjes kreeg, een virussen dat ze daar oppikt... Volgens mij schipopje er niks mee op. Diedrijf en moeite kan je beter besteden aan een consult van een goede lacatiekundige.
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 22-09-2012 15:04:29
ka kijkt hier niet verder als reflux...daar ligt alles aan tot ik begon over t effect van nauwelijks melk gebruiken. en nu wil hij dan een provocatietest bij haar doen. hij bleef bij t overstrekken ook zeggen tis reflux tot we hem stukje gefilmd lieten zieb en ineens was t zeer extreem en moes er fysio bij komen....
 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 22-09-2012 15:26:07
Lot, dat poeder is eiwit wat ze toevoegen
 
Quote
RE: provocatie
Lot  schreef op: 22-09-2012 15:31:47
Bij die vriendin was het gewoon kv van Nutrilon, zei de verpleegkundige...

Maar wat schiet je dan op met deze test Krumelke? Doe je het alleen om de arts te overtuigen dat het koemelkallergie is? Je hoeft hem/ haar toch niet te overtuigen van iets dt je zelf al weet?
Als ouder mag jezelf beslissen wat je met je kind laat doen, laat je niet verplichten tot die test hoor!
 
Quote
RE: provocatie
Melissa  schreef op: 22-09-2012 15:37:42
Als jij koemelk binnenkrijgt komt dat in je melk. Artsen weten helaas te weinig van bv. De gekolfde melk diejij meeneemt bevat dus ook koemelkeiwitten. Valentijn was ook allergisch voor koemelk, reageerde ook al als ik koffiemelk in de koffie deed, en op veel voedsel-additieven die uit melk gehaald zijn. Anders eens overleggen met een lactatiekundige, word veelal vergoed en heeft wel goed professioneel advies.

Ik heb trouwens de kma bij de huisarts aangegeven en ik heb direct voor 2 jaar een machtiging gekregen.
 
Quote
RE: provocatie
Lot  schreef op: 22-09-2012 15:41:25
Melissa, binnen de VBN en de lactatiekundigen is op dit moment dus discussie of die eiwitten wel overdraagbaar zijn via borstvoeding. Daar is tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs voor.

En Krumelke is al op dieet,dus haar voeding is 'schoon'.
 
Quote
RE: provocatie
Melissa  schreef op: 22-09-2012 16:14:24
Dat is nieuw voor mij. Twee jaar geleden werd het nog als feit neer gezet dat kme (en andere allergenen) over gingen in de moedermelk. Ii merkte het ook altijd direct als ik iets verkeerd at, al iets met caseïnaat erin en v was direct aan de diarree en buikkkrampen. Ik kende iemand via het internet die als ze dus maar zelf een slok koemelk nam direct na de borstvoeding door kon met haar kind naar de seh omdat haar kind daarvan in shock raakte. Dus als er nu ineens aan getwijfeld word weet ik de uitkomst al wel haha.

Ik had niet meegekregen dat de to op hypo-allergeen dieet was. ik heb het ruim 6 maanden gevolgd trouwens, vond het best pittig, echt overal zit eem iets van melk in, altijd etiketten lezen, e-nummers onthouden die niet mogen, alle chemische benamingen ... vond het echt lastig.

 
Quote
RE: provocatie
Suus  schreef op: 22-09-2012 16:55:13
Lot dat is vreemd, ze horen eigen voeding te geven.
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 22-09-2012 19:38:21
artsen zien volgens mij bv ook nog als iets lastigs. althans zo voel ik het in deze hele zoektocht naar wat er met mijn meisje aan de hand is.

krijg steevast de vraag hoeveel cc ze drinkt....alsof er maatstreepjes op mijn borsten staan.
maar ook hoe haar ontlasting is, op het moment dat ik aangeef dat deze zeer wisselend is. van eens per week tot 10 keer per dag en van mosterd geel met stukjes tot gifgroen met slijm krijg ik de reactie oja maar je geeft bv he ja dan kan dat en is het geen probleem.

gekeken is er nog nooit echt goed naar haar.

ka gaf aan pas verder te kijken na provocatietest. hoop zo dat de reactie meevalt....manlief heeft in ieder geval mogelijkheid tot uren vrij kunnen nemen als ze heftig reageert en ook nog de dagen erna (wat thuis wel het geval is geweest....zeker 3 dgn vreselijk en dan nog eens dag of 3 dat het wat beter gaat).
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 24-09-2012 14:30:30
vandaag deel 1 erop zitten. we gaan zo ff samen in de douche...ff bijkomen. twas nogal een gedoe in t begin vanwege de borstvoeding. lol. maar kwam helemaal goed. volgende week deel 2.
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 28-09-2012 08:08:45
na het weekend deel 2. ben erg benieuwd hoe het dan gaat. hoop zo dat het allemaal zo blijft gaan zoals nu. zodat we zeker zijn dat ze er geen last van heeft.

 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 01-10-2012 16:56:13
deel 2 zit erop/ kan niet echt zeggen hoe en wat. ze lijkt er vandaag meer last van te hebben
 
Quote
RE: provocatie
Krumelke  schreef op: 03-10-2012 21:32:04
weet niet of iemand hier nog leest. maar vandaag zijn mijn vermoedens bevestigd. j. heeft sinds maandagavond niets anders gedaan als overgeven, diaree (heel zuur ruikend), buikkrampen, veel willen drinken, onrustig, veel bij ons willen zijn (eigenlijk had ze al diarree toen we in het zkh waren, maar ja 1 dunne poepluier zegt niets bij bv). dat bleef zo dus de kinderarts gebeld en de ass vertelde namens de ka dat ze inderaad maandag melk gekregen had dus dat het waarschijnlijk reactie is op de melk. alshet goed is moet het met een paar dagen weer weg zijn (hoop eht want vind dit zo zielig voor haar). volgende gesprek over hoe en wat nu verder.
 
Quote
Navigatie


Reageren op provocatie
Naam
Bericht