Menu
 

Topic:

hema hoofddoek

Angelique  schreef op: 20-09-2012 13:54:39
Winkelketen HEMA verkoopt voor het eerst in het bestaan hoofddoeken. Dat doet het in twee varianten: traditioneel en lekker makkelijk. Dat bevestigt de woordvoerder van HEMA tegenover Z24. Sinds ongeveer een week verkoopt HEMA hoofddoeken in zijn reguliere HEMA assortiment. "Ze zijn onderdeel van de najaarscollectie en komen in de Nederlandse winkels te liggen." HEMA presenteert twee modellen, traditioneel en 'eenvoudig'. "Die laatste variant hebben we geïntroduceerd, omdat het omdoen van een hoofddoek voor veel moslima's een tijdrovend klusje kan zijn. Deze kan je ook snel, zonder spelden, omdoen. Dat past in onze filosofie om dingen makkelijk te maken voor de consument", aldus de woordvoerder van de winkelketen. HEMA denkt dat, zoals het bedrijf zelf zegt 'de potentiële doelgroep interessant genoeg is', om de hoofddoek in het standaardassortiment op te nemen, zo meldt Z24.

Eerder raakte HEMA in België in conflict met een medewerkster met hoofddoek. De vestiging in het Belgische Genk wilde in eerste instantie geen contractverlenging bieden, als de medewerkster haar hoofddoek niet wilde afdoen. "Wij hangen een neutraal en discreet imago aan. Alle uitingen van religie - kruisjes, hoofddoeken, keppeltjes - passen daar niet in. Ook grote en opzichtige tattoo's en piercings zien we liever niet", stelde de manager van de Belgische HEMA Jan Coppejans destijds in gesprek met de Volkskrant.

HEMA België bood de medewerkster uiteindelijk aan dat ze haar hoofddoek wel in het magazijn mocht ophouden. In Nederland is de hoofddoek volgens de woordvoerder onderdeel van de bedrijfskleding bij Hema, daarom is er volgens de woordvoerder ook geen discussie. "Dat speelt hier niet."
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 10:17:13
Hahaha Melissa, wat een goeie optie 
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mamalu  schreef op: 21-09-2012 10:18:42
oh tof... politie die z'n werk weigert te doen (ff in het midden gelaten of de wet terecht is of niet, dat is niet aan de politie om dat te bepalen vind ik)
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:19:39

Quote Alice:
[...]

Ow sorry de knipoog vergeten

Omdat je zei dat je jezelf herhaalde dacht ik even dat je serieus bedoelde dat je m zelf ook wel zou gebruiken.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Alice  schreef op: 21-09-2012 10:20:59

Als 't zou inburgeren en iedereen liep er mee.. ik zie de voordelen er wel van haha!

 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:21:14

Quote Mamalu:
oh tof... politie die z'n werk weigert te doen (ff in het midden gelaten of de wet terecht is of niet, dat is niet aan de politie om dat te bepalen vind ik)

Dat vind ik ook, ons rechtsysteem zit op een bepaalde manier in elkaar, en het uitvoerend orgaan (politie) mag gewoon niet zelf de wet gaan bepalen, als het wetbepalende orgaan (regering dacht ik) besluit dat burka's niet mogen, MOET de politie daar wat aan doen.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Monica Mv 2  schreef op: 21-09-2012 10:26:16

Quote Alice:
Ik zag die burka ook wel zitten eigenlijk zei ik gisteren nog hier op de chat.
Kun je gewoon je pyjama aanlaten als je je kids 's morgens naar school brengt, effe burka erover, huppa. Ben je thuis, kun je zo terug je bed in




hahahahaha en ik geloof dat we dat allemaal wel lachen en een leuk idee van je vonden
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 10:27:13

Hahaha totdat jezelf geen bon krijgt voor te hard rijden of voor fietsen zonder lamp, dan is het onderscheid ineens niet erg meer.

De politie bepaald ook daarin hoe ze er op reageren. Is een situatie dreigend dan zullen ze er vast wat aan doen, maar er komt heel wat papierwerk aan te pas als ze er wat aan gaan doen. Papierwerk wat veel tijd kost waardoor gevaarlijke situaties door blijven gaan. Daarom ben ik blij dat de politie wel hun gezond verstand gebruikt en het enkel doet wanneer er gevaar dreigt en zich niet onnodig met extra uren opzadeld die ook nuttig besteed kon worden...

Mensen hebben serieus geen idee hoeveel uur er gaat zitten hierin. Zie jeh et voor je?

Ja hallo, ik ben verkracht. Oh kom volgende week maar terug want we zijn burkas aan het vangen en de burgers vinden dat heeeeeeeeeeeeeel belangrijk...


OF: mijn kind is aangereden, kunnen jullie komen? Och he nee sorry, ik zie net iemand in een burka lopen, die MOET ik nu echt pakken hoor, sorry is de wet.


Ben blij dat ze daarin zelf kunnen beslissen

 
Quote
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 10:28:12
En als de overheid het echt belangrijk zou vinden zouden ze wel voor meer blauw op straat gaan. Belangrijke zaken kunnen niet eens gedraaid worden omdat er gekort wordt terwijl ze willen dat mensen voor niets worden opgepakt... Beetje dom
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mamalu  schreef op: 21-09-2012 10:30:06
Ja, je moet idd prioriteiten stellen, maar hier (in Antwerpen bvb) heb je wijkteams, die lopen de hele dag op straat om allerhande aan te pakken. Als ze idd een stuk fietslicht aanpakken (wat voor mij evengoed moet aangepakt worden) dan mogen ze een burka niet negeren vind ik. Als het idd een probleem wordt, en daar te veel tijd en administratie in kruipt, moeten ze daar iets aan doen. Maar politie die het een nutteloze wet vindt en daarom niets doet, nee, sorry... wildplassen is ook niet gevaarlijk en moet ook aangepakt worden. (ok niet vergelijkbaar, maar even 'levensbedreigend' voor de bevolking.)
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mafkees  schreef op: 21-09-2012 10:30:50
whahaha Boterbloem, ik moet wel om je lachen "ben burka's aan het vangen"hahahaha.....ik zie die mensen met een burka heel hard rennen....

ik zag een man of vrouw in burka op een scootmobiel heel hard over de stoep scheuren hahaha, ik lag helemaal in een deuk.

leek wel een vossenjacht


maar is het echt waar dat een burka niet mag? (even buiten het feit dat de politie daar iets mee doet) krijg je een boete als je zo'n pak aan hebt?
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:32:01
Ik vind het een verschil dat ze moeten kiezen tussen twee kwaden en dan uiteraard naar de meest serieuze gaan, of van te voren bekend maken dat je toch niets aan burka's gaat doen.

 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mitch  schreef op: 21-09-2012 10:32:39
Ja het mag niet meer in nederland.
Maar je mag ook niet zomaar over straat lopen met bivakmuts of helm op lees ik net.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mamalu  schreef op: 21-09-2012 10:36:04
Idd, het gaat om het feit dat je herkenbaar moet zijn op straat, uitzonderingen tijdens carnaval en andere feesten waar verkleden bij het feest hoort.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:36:52
En trouwens, als ik een bekeuring krijg dan is dat terecht. Ik heb nog nooit afgegeven op de agent of de staat oid. Ik weet de NL wet (wat iedere Nederlands burger hoort te weten) en daar hoor je je aan te houden. Ik persoonlijk heb nooit een bekeuring gehad . Mijn man krijgt ze regelmatig en ik kan er nu ook echt pissig om worden. Hij rijd binnendoor waar volgens hem geen ander verkeer is en trapt daar regelmatig zijn gaspedaal in , want die boerenweggetjes is toch niemand om 06:00 (haha de politie dus lekker wel), hij had vorig jaar zelfs een bekeuring van over de 200 euro (ik dacht 240) en net niet zijn rijbewijs kwijt.

Hij geeft dan af op de politie, dat het muggezifterij is om op zo'n straatje te gaan staan waarvan ze weten dat iedereen harder rijd dan toegestaan omdat er zo weinig mensen en het pad een rechte weg is zonder zijwegen.

Ik vind dat het zijn eigen schuld is, 50 = 50 en niet 120km/u
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 10:37:40

Oooh ik vind dat wel. Zo zijn er ook genoeg agenten die niet voor wildplassen snel zullen schrijven (of het moet zijn dat je tegen huizen piest ofzo)


Waarom niet? Omdat ze met de weinige agenten die ze hebben het echte werk al amper aankunnen. Overheid beslist dat overal steeds meer administratie achterweg moet komen, ze willen nog meer op papier in nog minder tijd (anders is een zaak gewoon niet meer geldig, je moet er otch niet aan denken dat een aanrander blijft lopen of een dief) enzovoort.

Een soort van proteststem naar de overheid toe dat het leuk is dat ze wetten erbij verzinnen, maar dat ze eerst de serieuse dingen moeten doen en hier gewoon echt geen tijd voor hebben.

Ik vind het alleen maar goed. Want wij kunnen als burgers er wel op gaan staan dat ze mensen in burka wel vangen, maar dat betekend indirect dat je zegt dat ze andere zaken moeten laten liggen. Alleen beseffen mensen dat vaak niet omdat er niet gezien wordt hoe hoog de werkdruk is...


 


En door die hoge werkdruk zijn er inmiddels helaas heel veel mensen met een burnout inmiddels waardoor de druk nog hoger wordt.

Ik denk dat over een paar jaar de overheid met een heel heeeeeel groot probleem zit, omdat er gewoon in verhouding veel te weinig agenten overzijn... Om hun leuke wetten die ze erbij maken en de druk die ze er bij opleggen...


 


Duidelijk mensen die niet snappen hoe het in de praktijk werkt, en dat is zo jammer... Ze zouden eigen een soort van maatschappelijke stage moeten lopen van eeen aantal maanden om daadwerkelijk te zien hoe een dag eruit ziet. Mijn man is een heeeeele snelle met de administratie en soms kan hij met 2 zaken op een dag doen met wat overuren omdat er zoveel papierwerk achterweg komt... Ligt er wel aan wat voor een zaken natuurlijk maar in heel veel zit helaas ontzettend veel werk. Werk wat ook belangrijk is maar waarvan ik denk: je zou er ook functies voor kunnen maken die dat weg kunnen werken/ voorwerk kunnen doen waardoor de agenten door kunnen gaan met waar ze goed in zijn.

 
Quote
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 10:38:42
Maar dat bedoel ik niet Melissa,

als jij ergens 55 hebt gereden waar je 50 mag, baal je dan ook dat die agenten je geen bekeuring hebben gegeven als je ze tegen kwam omdat het hun werk is?
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mitch  schreef op: 21-09-2012 10:39:49
Ik geef ook nooit af op oom agent, maar toen mijn man  beschuldigd werd van zonder gordel rijden terwijl hij hem om had ben ik wel los gegaan
Ik vind het lastig, aan de ene kant zeg ik ja je moet je werk doen en niet van te voren al roepen dat je je werk op dat gebied niet gaat doen.
Aan de andere kant denk ik, als het allemaal echt zo vreselijk was dan hadden deze agenten wel op hun somemieter gekregen omdat ze weigeren.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Alice  schreef op: 21-09-2012 10:40:20
Ik fietste vroeger wel 's door de binnenstad, wilde gewoon snel naar huis, geen zin om te lopen. Regelmatig aangehouden door oom agent, soms een waarschuwing, soms een boete. Het hielp overigens allebei niet hoor, maar vond de waarschuwing veel sympathieker en bereiken ze volgens mij meer mee dan maar schrijven.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:41:27

Ik vind ook niet dat er een 'burka-taskforce' hoeft te komen, hahaha


 


Maar de regering zegt "Burka dragen in het openbaar mag niet meer" dat zend een signaal uit naar de burka-dragers "Het is niet ok" en dan zegt de politie "stomme wet, doen we niets aan" waardoor ineens die drempel om de burka in het openbaar te dragen weer weg is.


 


Prima dat ze het niet als prioriteit stellen en er misschien nooit eentje bekeuren, maar je kan gewoon niet openbaar maken dat je het een stomme wet vind en er niets mee gaat doen.

 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:43:47

Quote Boterbloem:
Maar dat bedoel ik niet Melissa,

als jij ergens 55 hebt gereden waar je 50 mag, baal je dan ook dat die agenten je geen bekeuring hebben gegeven als je ze tegen kwam omdat het hun werk is?

Ik denk dat de burka-draagsters ook niet balen dat ze geen bekeuring krijgen omdat ze de wet overtreden.

Als ik 55 zou rijden waar ik 50 mag mogen ze mij rustig bekeuren, nee ik zal er niet op staan als ze besluiten het niet te doen. Maar je rijd gewoon te hard waardoor je een gevaarlijke situatie kan creëren (ja mijn vriend ergert zich ook aan mij want ik zit hem steeds te vragen in de auto "oh mag je hier 60?" waar je 50 mag enzo, hahaha
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mamalu  schreef op: 21-09-2012 10:49:02
Maar het is dan toch niet aan je man om te bepalen of een bepaalde wet 'nuttig' is of niet? Dan had hij in de politiek moeten gaan.
Ik begrijp wel dat ze die berg administratie niet zien zitten, maar jammer genoeg hoort het er wel bij.

Wat wildplassen betreft, hier in Antwerpen is het nogal moeilijk om niet tegen een gebouw te plassen, dat wordt dus zo goed als altijd bekeurd
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Jen9  schreef op: 21-09-2012 10:50:05
haha, de meeste Nederlanders kennen de wetten niet hoor, dat is ondoenlijk,.. als je de meest logische dingen maar weet.. Heb laatst vreselijk gelahen om een agent. Mijn mannen stonden te vissen, samen met een vriend van mijn man. Oudste zoon wilde net tegen een boom plassen, auto stond niet helemaal goed geparkeerd.

Komt er een agent die vraagt om de visvergunning.. :"die hebben we niet nodig, dit is zeewater" Agent ging t navragen, en t klopte.. Plassen mag hier ook niet, ja hoor, mag wel is buiten de bebouwde kom.. agent navragen en ja hoor, t klopte.. Toen zei de beste man:"Laat die auto dan ook maar zitten"... Gelukkig kon de agent r zelf ook om lachen!
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mafkees  schreef op: 21-09-2012 10:53:07
mensen voor steeds slimmer met de LOI Jen!
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 10:57:52
haha jen

Nee de hele wetboeken kennen zal moeilijk gaan, maar de regels waar we ons aan moeten houden moet toch niet zo moeilijk zijn.

Weet je, ik denk dat ik wel een beetje xenofoob ben (zoals vele nederlanders trouwens), Ik woon in een omgeving met zeer weinig 'buitenlanders', Tja op Dominiek zijn oude school zaten wel islamitische kindjes (geweldige ouders trouwens, lieve mensen) , maar je komt ze hier op straat niet zo heel veel tegen, en degene die ik wel eens zie ken ik nu wel qua gezicht (zijn twee oerhollandse vrouwen en dan getrouwd met een moslim en nu een hoofddoekje om?) . Op Dominiek zijn nieuwe school zitten 0 buitenlandse kindjes (nog sterker, heb van de week eens opgelet, alle kindjes , echt 100% is blond), dus ja, wat de boer niet kent ....

Ik denk dat als ik in een grote stad was opgegroeit, helemaal multiculti, dat mijn mening totaal anders was. (snappen jullie hem)
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Alice  schreef op: 21-09-2012 11:01:39
Ja.. wat de boer niet kent dat vreetie niet

Maar wel iets om bij jezelf na te gaan of die angst terecht is. De paar moslims die je kent zijn geweldige mensen zeg je.
Is het eerlijk om een bevolkingsgroep te beoordelen aan de hand van jouw angsten..
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mafkees  schreef op: 21-09-2012 11:01:55
dat gaat hier niet op Melissa....ik ben toch echt opgegroeid hier in utrecht en ondervindt misschien meer "hinder" van de mulit culti dan dat ik er rijker van wordt.

alle scholen hier dus zwart. ik heb op zich niks tegen een mengelmoes, juist goed voor kinderen, maar op de hele school zouden mijn kinderen dan de enige blonde zijn? dat wil ik niet.
ze leren dan weer andere dingen, moeite met de taal, altijd maar buiten spelen. het is gewoon echt een hele andere cultuur wat in grote lijnen prima is, maar verder 0,0 aansluit bij mij.

we vinden wel een weg, maar niet zonder slag of stoot.

als je geen burka's elke dag tegenkomt of grotegroepen hangjongeren is je mening wellicht milder, dat geloof ik zo
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Mamalu  schreef op: 21-09-2012 11:02:30

Quote melissa:
haha jen

Nee de hele wetboeken kennen zal moeilijk gaan, maar de regels waar we ons aan moeten houden moet toch niet zo moeilijk zijn.

Weet je, ik denk dat ik wel een beetje xenofoob ben (zoals vele nederlanders trouwens), Ik woon in een omgeving met zeer weinig 'buitenlanders', Tja op Dominiek zijn oude school zaten wel islamitische kindjes (geweldige ouders trouwens, lieve mensen) , maar je komt ze hier op straat niet zo heel veel tegen, en degene die ik wel eens zie ken ik nu wel qua gezicht (zijn twee oerhollandse vrouwen en dan getrouwd met een moslim en nu een hoofddoekje om?) . Op Dominiek zijn nieuwe school zitten 0 buitenlandse kindjes (nog sterker, heb van de week eens opgelet, alle kindjes , echt 100% is blond), dus ja, wat de boer niet kent ....

Ik denk dat als ik in een grote stad was opgegroeit, helemaal multiculti, dat mijn mening totaal anders was. (snappen jullie hem)



Bwa, ik woon in het midden van een grootstad en moet eerlijk bekennen dat ik er niet verdraagzamer op word (merk ik zelf) Wij zijn echt op zoek gegaan naar een school waar niet het merendeel van de kids moslim is, en geloof me, dat was echt niet zo makkelijk. Die multiculturaliteit begint zich tegen ons te keren... klasjes waar het merendeel thuis geen nederlands spreekt, zijn geen uitzondering meer.
Ik heb uiteindelijk een multicultureel schooltje gevonden waar het effectief multi is, en niet 2... Lucinda izt in de klas met een congolees kindje, russische kindjes, nederlandse kindjes, 1 moslimmeisje, en dan ook vlaamse kindjes. Ideaal, Lucinda leert dat er verscheidenheid is, maar voelt zich geen buitenbeentje.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Melissa  schreef op: 21-09-2012 11:12:51
Het grappige is wel dat op zijn vorige school was hij dus het enige jongetje met lange blonde haren, en op de nieuwe school hebben alle jongetjes lange blonde haren, dus toen moest direct de schaar erin, want Dominiek wil niet zijn zoals iedereen ... wel grappig
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 21-09-2012 11:17:37
Alles met mate , zeg ik altijd .
Maar er is wel degelijk verschil , zoals tussen de "oer" Nederlanders.
 
Quote
RE: hema hoofddoek
Boterbloem  schreef op: 21-09-2012 21:00:53

Quote Mamalu:
Maar het is dan toch niet aan je man om te bepalen of een bepaalde wet 'nuttig' is of niet? Dan had hij in de politiek moeten gaan.
Ik begrijp wel dat ze die berg administratie niet zien zitten, maar jammer genoeg hoort het er wel bij.

Wat wildplassen betreft, hier in Antwerpen is het nogal moeilijk om niet tegen een gebouw te plassen, dat wordt dus zo goed als altijd bekeurd


Het gaat er niet om of hij de administratie ziet zitten. Hij kiest liever voor echte misdaad waar veel werk achter wegkomt dan dat te laten lopen om mensen die kleren dragen die niet mogen te bestraffen.


Eigenlijk is het te gek voor woorden: we mogen in lange jassen lopen met mutsen op en er is niets aan de hand. In regenpak ook niet. Borsten waarvan de tepels net niet zichtbaar zijn is prima, blote buiken ook, rokjes die net over de kont komen ook.


Maar een burka gaan we beboeten...


 


Ik ben er trots op dat veel agenten liever achter dieven aangaan en mensen die een gevaar vormen voor kinderen op straat dan dat hij zijn tijd gaat verdoen aan mensen die kleren dragen die niet mogen...

Dat is keuzes maken. Nui moet ik ook eerlijk zeggen dat waar we nu wonen er geen mensen met boerka zijn dus dat maakt het voor nu al makkelijker. Maar als ik met mijn man een half uur rijdt ziet hij zonder overdrijven minstens 15 overtredingen. Mij valth et niet op totdat hij mij er op wijst.

Heel logisch dat hij dan eerder voor een beller achter het stuur gaat (gevaarlijk) iemand die veel te hard rijdt door een woonwijk (die arme kinderen) iemand die door rood rijdt dan iemand die een boerka draagt.

Keuzes maken, en aangezien hij niet van de modepolitie is gaat hij voor de criminaliteit

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op hema hoofddoek
Naam
Bericht