Menu
 

Topic:

Hij slaapt niet......

Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 21:29:59
Word er beetje moedeloos van nu, sinds een maand of drie slaapt Milan 's avonds gewoon niet, of hij overdag nu lang/kort/veel/weinig heeft geslapen.
Gisteravond was het gewoon half twaalf, terwijl hij al vanaf half vier wakker was, dat is toch niet normaal.
Ik heb ook geen idee wat ik er aan kan doen.
Soms valt hij tijdens zijn papfles in slaap (zoals vanavond) dan leg ik hem in bed en vervolgens word hij een half uur later weer wakker en krijg ik hem niet in slaap, dan neem ik hem mee naar beneden en zet hem daar in de kinderstoel (die kan achterover) en als ik mazzel heb slaapt hij binnen een half uur weer, maar met "pech" pas over 2 uur.

Iemand tips/ideeën wat we hiermee kunnen?
Hij is elf maanden trouwens
 
Quote
Navigatie
RE: Hij slaapt niet......
Jolanda1974  schreef op: 19-09-2012 21:35:10
Wat vervelend meid.. Heb niet echt een tip voor je. Ik heb dit met onze meiden niet meegemaakt. Maar ik zou hem niet mee naar beneden nemen.
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 21:40:39
Ik herken dit ook helemaal niet van Mika en Maud, dus ook helemaal nieuw voor mij. Eerst bleef ik ook met hem boven hoor, maar ja dan zat ik tot elf uur boven omdat hij gewoon niet gaat slapen, dus kwam ik om elf uur weer naar beneden om vervolgens een half uur later zelf naar bed te gaan.
Nu staat hij in kinderstoel naast me en kan ik toch nog een beetje mijn ding doen, laat hem niet spelen verder of zo en (klinkt heel hard) praat ook niet veel tegen hem
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Anna28  schreef op: 19-09-2012 21:43:50
wat doet hij als je hem in zijn bedje laat liggen dan? 

Tim viel meestal wel in slaap als ik hem een flesje met wat drinken gaf...
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Sennamvyent  schreef op: 19-09-2012 21:45:11
Thomas heeft ook van die fases. Soms vanwege ongemak (oorpijn, kiezen) en soms gewoon een stomme periode.
Ik laat m dan lekker op de grond rommelen, als ie moe is wil hij vanzelf weer slapen.
Gaat vanzelf weer over en dan slaapt ie weer heerlijk!
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 21:49:33
Als ik hem laat liggen en weer wegga, dan huilt hij zich zelf helemaal overstuur en dat wil ik niet.

Senna duurt dat ook zo lang dan? Ik weet wel ooit zal het wel beter zijn (vast wel voor zijn 18e hihi) maar dit duurt al wel een maand of drie als het niet wat langer is, eerst gooide ik het ook op tandjes/sprongetje enz, maar het blijft iedere avond, ik denk dat hij 1 of 2 avonden in de 14 dagen voor 9 uur slaapt.

Vind het zelf wel vermoeiend worden om van 7 uur 's morgens tot elf uur 's avonds continu tussen de kids te zitten, ook omdat we op dit moment een hele heftige groep hebben op het werk.
Ik hou zielsveel van hem hoor daar niet van, maar hij is wel moe, want hij wrijft en gaapt telkens maar gaat niet slapen
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Son  schreef op: 19-09-2012 21:51:43

en bij hem blijven in de slaapkamer tot hij slaapt ?

 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Ans10  schreef op: 19-09-2012 21:52:36
kan het niet zijn dat hij last heeft van die papfles, onze oudste had dat nm ook, toen een gewone flesmelk en hij sliep weer super, succes
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Sennamvyent  schreef op: 19-09-2012 21:56:18
Ja, dat duurt hier soms erg lang. Tandje, dan sprongetje, dan weer tandje, dan weer sprongetje enz. Kan hij geen last van zn oren hebben?
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 21:56:41

Quote son:

en bij hem blijven in de slaapkamer tot hij slaapt ?




Dan sta ik dus van 9 tot pakweg 11 uur in zijn kamer, vandaar dat ik hem uiteindelijk maar weer mee naar beneden neem.

Ans je bedoelt om dan alleen opvolgmelk te geven? Want hij krijgt af en toe ook wel eens een pyjama papje en dan is het hetzelfde verhaal

Goh lastig he, mijn 3e kindje maar weer totaal anders
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 21:57:20
Ik kan niets bijzonders aan zijn oren zien en hij grijpt er niet naar, dus ik weet niet of dat het kan zijn

Bedankt voor het meedenken allemaal 
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Sennamvyent  schreef op: 19-09-2012 21:58:27
Moeilijk he, hadden ze maar een gebruiksaanwijzing

Ik laat Thomas dan altijd maar gewoon op de grond rommelen in zn slaapzak. Dan speelt ie niet echt, komt af en toe bij ons zitten en rommelt dan weer verder
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Anna28  schreef op: 19-09-2012 21:59:19
heb je t idee dat hij verlatingsangst heeft? Anders misschien een methode bedenken om naast hem te gaan zitten en steeds verder weg te gaan zitten in de loop van de tijd?

Ik heb het bij Tim een paar weken geleden wel even hard aangepakt. Hij wilde gewoon vanaf een uur of 9 savonds uit bed om te spelen. Dat wilde ik dus niet. 
Dus ging hij heel hard krijsen. 
Avond 1 was hij anderhalf uur bezig
avond 2 een half uur
avond 3 2 minuten
avond 4 sliep hij

Hij is tegenwoordig wel snachts heel veel wakker, maar zal ook wel een fase zijn. Bij hem was het geen verlatingsangst, hij wilde er gewoon uit. 
Heb bij hem de 5-minuten regel gedaan. Iedere paar minuten naar hem toe: terugleggen: ga maar lekker slapen en kusje geven. Huilen: paar minuten later weer terug. Hij wist dat ik steeds iedere paar minuten terug kwam. Zo werd het huilen minder en wist hij dat ik in de buurt was, maar hij toch in zijn bed moest blijven liggen. 
Even er doorheen gegaan met hem. 
Als het niet je methode is moet je het niet doen, maar voor Tim werkte dit perfect. 
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 22:03:55
Inderdaad Senna die gebruiksaanwijzing zou erg handig zijn 

Thanks Anna, ik twijfel dus nog een beetje, omdat hij dus erg overstuur raakt en ik denk niet dat ik dat zo lang aan kan (en mijn man ook niet).
Als ik stukje van zijn bed afga gaat hij direct weer staan.
Maar ik ga erover nadenken
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Anna28  schreef op: 19-09-2012 22:08:32
weet je, het is ook heel moeilijk. En als je het niet kunt moet je het ook niet doen. Ik kon het ook niet, ik moest van mijn man even een blokje gaan lopen. 
Het fijne van de 5-minuten regel (of maak er 2 of 3 minuten van, wat je maar wil) is dat je je kind min of meer laat zien dat je er bent, maar dat je hem toch leert om zelf in slaap te leren vallen op den duur. Je blijft in de buurt maar je haalt hem niet meer uit bed. 
Als Milan weet dat hij door krijsen zijn zin krijgt (uit bed gehaald worden) dan gaat hij dat misschien vaker toepassen?
Tim doet dat wel... als hij een koek wil in de winkel dan zet hij de hele winkel op stelten. Als ik het 3x negeer dan doet hij dat niet meer. Maar geef ik 1x een koek, dan zal het weken duren voordat hij zich er bij neerlegt weer dat hij geen koek krijgt. 
Tim is wat ouder hoor, dus die kan ook dingen beter associeren met elkaar. 

Doe wat je gevoel zegt. Hele avond beneden houden en stilte of even die strijd aan gaan. 
Wat past bij je? Als je er geen moeite mee hebt dat hij beneden is dan gewoon zo laten, maar anders toch een oplossing gaan bedenken. 

Succes, het komt vast goed, maar vermoeiend is het wel. 
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Worteltje  schreef op: 19-09-2012 22:09:32
Layla heeft dat ook heel tijd gehad. Nu valt ze rond 9 uur in slaap. Maar ik heb haar vanaf baby beneden gehouden (door de schisis) Als ik zie dat ze moe is geef ik haar der beker opvolgmelk, daarvoor laat ik haar gewoon spelen. Na het warme eten was ik haar en krijgt ze pyamaatje aan. Tot de 10 maanden viel ze pas rond 11 uur in slaap, daarna werd het eerder. En ze slaapt dus naast mij op de bank tot ik ga slapen, dan neem ik haar mee. Ik heb geen tips ofzo. Denk dat ze gewoon minder slaap nodig hebben. Ze heeft ook altijd maar een half uur per slaapje gedaan. Heel af en toe slaapt ze een 3 uur bij overdag.
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 22:15:25
Dat is waar Anna, en weet je aan de ene kant heb ik er geen moeite mee dat hij beneden is, maar aan de andere kant je hebt geen minuutje voor jezelf, en ik weet wel je hebt kinderen en dan lever je tijd in, heb ik ook geen problemen mee hoor, maar ik vind het heerlijk om ook 's avonds even met z'n tweeën te zitten snap je.
Maar ik zal even kijken wat ik ga doen, ben bang dat we het alletwee niet kunnen van het laten huilen, plus ik ben bang dat de andere twee er wakker van worden en die moeten wel weer naar school natuurlijk de volgende dag.
Misschien in de herfstvakantie uitproberen...... 
En hij is inderdaad nog maar 11 maanden dus nog erg jong, maar vind het super dat je zo met me meedenkt (en de rest ook natuurlijk)

Wilma bij jou dus wel bekent?
Hier heeft Milan tot hij een maand of 5 was beneden geslapen ook 's avonds en dan ging hij met mij mee naar boven in de co-sleeper, daarna ging hij 's avonds gewoon eerst in zijn eigen bed en als ik dan naar bed ging nam ik hem mee naar onze kamer en legde hem in de co-sleeper.
Hij valt nu in slaap, nog redelijk op tijd voor zijn doen, zal hem zo eerst weer naar boven brengen
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Anna28  schreef op: 19-09-2012 22:22:32
Ja ik snap het wel hoor.... savonds wil je eigenlijk een paar uurtjes voor jezelf (en je partner) Ik ben ook altijd blij als ik even ongestoord savonds in bad kan of achter mn laptop of tv kijken ofzo. 
Ik haalde Tim altijd naar beneden rond een uur of 9 als hij huilde. Prachtig vond hij dat. Spelen, gek doen.... Soms legde ik hem wel 3x terug en haalde ik hem weer 3x beneden omdat hij het niet accepteerde. 
Na een paar weken had ik zoiets van: ik ben er klaar mee, jij moet echt gaan slapen en ik wil echt even rust. Je bent nog te klein om te kunnen beslissen dat je de hele avond wakker bent en oververmoeid raakt. Ik ga je helpen om te leren doorslapen savonds. 
En als je dat in je hoofd houdt dan voelt het toch wel anders. Maar het valt niet mee. 
Ik ben ook gecoacht toen door een vriendin die pedagoge is, zij heeft me echt van minuut tot minuut geholpen want ik wist het echt niet meer. 
En boven verwachting was het na 2 avonden rust in huis! 

Aan de ene kant is het natuurlijk dat je kleintje bij je wil zijn, aan de andere kant moet hij ook leren dat hij savonds gaat slapen. Dubbel dus. 
Ik hoop dat je een goede oplossing vind!
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 22:38:54
Het is inderdaad heel dubbel, maar hij speelt verder dan niet of zo, hij zit in zijn kinderstoel (zo 1 van topmark die je kan kantelen) en dan met zijn speen en is het goed, hij huilt gelukkig niet de hele tijd.
Hij slaapt nu weer, en dan slaapt hij ook wel de hele nacht door (gelukkig) af en toe even zijn speen kwijt maar ja dat vind ik niet zo erg.

Bedankt allemaal voor het meedenken en ik zal eens kijken of ik met sommige dingen wat kan
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Liefje  schreef op: 19-09-2012 23:10:59
ja die van ons is ook niet altijd een makkelijker slaper geweest ik ben heel vaak met hem op ons bed gaan liggen en dan een dekentje over hem heen mijn arm erover heen (zodat hij niet kon gaan spelen/rollen) en dan licht uit en gewoon stil zijn dan viel hij meestal wel binnen een half uurtje in slaap en dan dekten we hem toe en ging ik weer naar beneden....of bleef ik boven maar dan lekker lezen of tv aan (daar werd hij dan gelukkig niet wakker van)

 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 19-09-2012 23:54:39
Ik denk dat hij dan inderdaad wel in slaap valt, maar vind het eng om hem dan alleen op ons bed te laten liggen, ben bang dat hij eraf valt, aangezien hij altijd direct gaat staan als hij wakker is.
En wij slapen op zolder dus we moeten dan eerst twee trappen op voordat we bij hem zijn.
Ik kan eens proberen om hem daar in slaap te laten vallen en dan weer in zijn eigen bed te leggen, maar vanavond viel hij bij mij in slaap onder de fles en dan leg ik hem in bed en is hij een half uur later weer wakker.
Maar ik zal eens even kijken, bedankt voor de tip, dan duik ik nu snel mijn bed in hihi
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Ans10  schreef op: 20-09-2012 11:53:14
Ja, miranda, ik bedoel alleen opvolgmelk, ws krijgt hij al genoeg binnen overdag, brood ed, dan kan het best wel eens zijn dat hij last heeft van zijn maagje
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Alice  schreef op: 20-09-2012 12:19:42
Kun je 'm niet op een bepaalde manier in slaap krijgen boven?
wiegen, of liedje zingen of muziekje spelen of voorlezen ofzo?
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Miranda0909  schreef op: 20-09-2012 21:16:32
Ik zal morgen eens proberen met alleen opvolgmelk (ik heb eigenlijk ook geen idee tot wanneer de andere twee die laatste fles kregen, want hij is ook regelmatig aan het klieren tijdens die fles)

Alice nee helaas helpt het allemaal niet, al veel boven geprobeerd, ook wel eens geprobeerd om hem in slaap te krijgen op ons bed en dan valt hij daar uiteindelijk wel in slaap maar durf hem daar niet te laten liggen, of ik moet van alles voor de co-sleeper leggen, maar we waren net overgegaan naar zijn eigen bed 's nachts vanaf de vakantie.
Hij slaapt nu bij mijn moeder omdat ik morgen moet werken, maar zal morgenavond eens wat tips van hier proberen
 
Quote
RE: Hij slaapt niet......
Melissa  schreef op: 20-09-2012 21:31:33
Valentijn heeft ook een hele tijd dat ritme gehad, ik vond het niet erg, heb altijd hem gevolgt. Heeft even geduurd, en toen ging hij steeds eerder slapen. Af en toe heeft hij nog dat hij laat slaapt, tja kan gebeuren toch?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hij slaapt niet......
Naam
Bericht