Corine schreef op: 19-09-2012 14:30:16 |
Mijn zoon wil vrijdag witte pasta eten die gekookt kan worden ![]() Daar doe ik normaal gesproken zo'n pot pastasaus bij. Maar het lijkt me wel leuk om eens zelf wat te maken. Als ik op de pot kijk zit er tomatenpuree en kruiden in.... Ik heb hier italiaanse kruiden (oregano,basilicum,tijm, rozemarijn, marjolein en salie) En dan wat gehakt erdoor.... Wat missen jullie? Andere tips zijn ook welkom, ik moet toch nog naar de appie |
Quote |
Moontje schreef op: 19-09-2012 14:33:44 |
geen tomaten puree gebruiken, maar pelati (gepelde tomaten in blik) deze met staafmixer fijn
mixen. Knoflook in de pan, gehakt rul ballen, saus toevoegen en naar smaak kruiden. |
Quote |
Corine schreef op: 19-09-2012 14:35:50 |
hmm knoflook zal ik maar laten vallen. Valt hier niet in de smaak. Kan het eigenlijk wel zonder
knof? |
Quote |
Saskiamveva schreef op: 19-09-2012 14:41:24 |
ik maak saus van: 1 pakje gepelde tomaten zakje macaroniekruiden van knorr 1 ui 3 paprika 2 prei bakje champignons rundergehakt rul het gehakt, voeg de fijn gesneden groenten toe en dan het pakje gezeefde tomaten. na een halfd uur pruttelen zakje met water toevoegen en dit aan de kook brengen. eet smakelijk |
Quote |
Alice schreef op: 19-09-2012 14:50:04 |
Ik heb verschillende recepten, maar de laatste tijd maak ik het zo: 1 ui 2 wortels (in hele kleine blokjes) 1 teentje knoflook (of meer) halve courgette (in hele kleine blokjes) bakje champignons, 250 gr 1 blikje tomatenpuree 1 pakje gezeefde tomaten kruiden (oregano, basilicum, peper, zout) scheut rode wijn kippenbouillon (blokje of vloeibaar geconcentreerd.. dus geen water erbij) scheutje room uitje snipperen en fruiten in de pan. Champignons erbij en goed aanbakken. Knoflook (geperst), courget en wortel er bij. Flinke scheut rode wijn erbij en zo even laten pruttelen. Dan de bouillon, tomatenpuree en gezeefde tomaten erbij en laten koken (even kijken tot de wortels beetgaar zijn) Afmaken met de room en de kruiden tot het smaakt naar je zin ![]() |
Quote |
Corine86 schreef op: 19-09-2012 14:50:59 |
hmmm jullie maken er wel een werk van zeg!! Ik ben wel een beetje voor mn gemak....... ![]() |
Quote |
Alice schreef op: 19-09-2012 14:53:46 |
Ander recept wat ik ook veel maak. 1 ui 1/2 courget 1 paprika 1 prei 2 stengels bleekselderij 2 wortels 1 venkel knoflook paar plakjes salami rode wijn bouillonblokje gehakt 2 pakken gezeefde tomaten Alle groenten heel fijn maken in de keukenmachine, ook de gezeefde tomaten en de salami toevoegen. In een pan het gehakt rullen. De saus uit de keukenmachine bijgieten. Bouillonblokje erin en een uurtje laten opstaan |
Quote |
Satekroket schreef op: 19-09-2012 15:06:07 |
Wat je allemaal in huis hebt is al prima voor een eenvoudige saus. Even laten pruttelen voor de
smaak. En wel vers geraspte parmesaan erop. Wat het ook wat "tomatiger" maakt is een blikje tomatenpuree erdoor op het einde. Wordt het ook iets dikker van. |
Quote |
Alice schreef op: 19-09-2012 15:07:53 | ||
Op zich valt 't wel mee qua werk. Maar 't is zooooooo lekker! Kan niks tegen op Het tweede recept zit boordevol groenten en vitaminen. Heb je je rantsoen voor een week weer binnen zeg maar | ||
Quote |
Corine86 schreef op: 19-09-2012 15:08:21 |
okey! Bedankt satekroket! Kheb nl niet zoveel tijd om in de keuken te staan. heb 2 oppaskids rondlopen tot half 6 |
Quote |
Kirsten schreef op: 29-09-2012 02:32:46 |
Voor de saus; 3 tenen knoflook 1/2 rode paprika ui flink wat tomaten (of gepelde tomaten uit blik) Deze drie roerbakken in de wok met italiaanse kruiden, twee boullion blokjes en wat peper en dan even de staafmixer er overheen. dan bak ik 400gr champignons, de andere helft van de paprika en evt wat courgette in de wok, gooi de saus er bij en dan het gehakt rauw in de saus. Even laten koken tot het vlees gaar is en dan evt nog op smaak brengen met kruiden. Ik vind zelf dat de saus lekkerder wordt als je het vlees niet eerst rult, de saus is smakelijker en het vlees droogt minder uit. |
Quote |
Jen9 schreef op: 29-09-2012 07:44:32 |
Ik doe t met verse tomaten,,, En stukjes snijden, laten stukkokekn, na verloop van tijd de
staafmixer erin. Dan wat uitjes, wortels, knoflook, paprika en wat je lekker vindt erbij, wel eerst roergebakken, sa,em met t rulle gehakt. Lekker veel Italiaanse kruiden erbij na proeven wat zout, peper en evt. een beetje suiker (ligt aan de tomaten..) Zooo lekker en ik laat t soms zo 2 uur pruttelen! |
Quote |
Marimammavanalec schreef op: 29-09-2012 09:08:12 |
Voor alleen de basis saus. uitje, selderij en wortel fruiten.Afblussen met een half kopje witte wijn Dan idd de pelati erbij. minuutje of 40 laten pruttelen. Af laten koelen en dan de staafmixer erdoor. Ikzelf doe meestal ook wat salie en rozemarijn meekoken wat er later weer uitgaat |
Quote |
Miesje schreef op: 29-09-2012 09:46:16 | ||
zo doe ik het ook, alleen gebruik ik een kilo tomaten en laat ik de tomaten zacht koken/pruttelen. | ||
Quote |