Menu
 

Topic:

"FEESTJE"

Tulp  schreef op: 18-09-2012 17:40:48

Noodverordening om verjaardagsfeestje 16-jarige




HAREN - De gemeente Haren (Groningen) en de politie hebben een noodverordening afgekondigd met het oog op een verjaardagsfeestje van een meisje dat vrijdag haar 16e verjaardag viert.
 Via Facebook had zij vrienden en vriendinnen uitgenodigd, maar vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat.


Inmiddels hebben 24.000 mensen de uitnodiging gekregen, waarvan 2400 hebben aangegeven vrijdag naar Haren af te reizen, zo meldde de politie dinsdag.



 


Op internet zijn al vele fimpjes en posters te vinden die oproepen om het feestje te gaan vieren. ''Het is als een olievlek over de wereld gegaan'', aldus een woordvoerster


 


Noodverordening


 


De noodverordening is nog niet actief, maar kan zo van stal worden gehaald als Haren vrijdag wordt overspoeld met feestgangers. De politie heeft een draaiboek klaarliggen en houdt extra agenten achter de hand ''voor het geval de boel escaleert''.


De verordening houdt in dat de politie mensen die niets in Haren te zoeken hebben, weg kan sturen of desnoods kan aanhouden.


 


Brief


 


De ouders van het meisje hebben een brief aan buurtgenoten geschreven, meldt het Harener Weeblad. Daarin schrijven ze: "Er worden momenteel YouTube-filmpjes gemaakt, afterparty’s georganiseerd en er is zelfs geflyerd in de stad Groningen."


Ze hopen dat het "met een sisser afloopt", maar krijgen ook signalen dat er wel mensen gaan komen.


 


Serieus


 


Volgens de gemeente Haren is er helemaal geen sprake van een verjaardagsfeestje. ''Dat is een eigen leven gaan leiden.'' De gemeente neemt het in ieder geval wel serieus. ''Er kunnen tien mensen komen, maar misschien ook wel 1000'', aldus een woordvoerster.


Zij roept iedereen nadrukkelijk op ''om niet naar Haren te komen want dat zou heel vervelend zijn''.


 


Ravage


 


In Duitsland liep vorig jaar juni een soortgelijk evenement totaal uit de hand. Ook in dit geval had een jarig meisje uit Hamburg mensen via Facebook uitgenodigd en vergeten aan te geven dat het om een besloten feestje ging. Op haar verjaardag kwamen kwamen honderden veelal aangeschoten jongeren naar haar straat, die een ravage aanrichtten en op de vuist gingen met de politie.


Haar ouders draaiden later op voor de vele tienduizenden euro's schade die de feestende meute had aangericht


 
Quote
Navigatie
RE: "FEESTJE"
Mrtj  schreef op: 21-09-2012 13:26:23
Tulp, FB mensen zijn inderdaad geen criminelen. Maar zulke grote groepen mensen zijn niet te controleren en er ontstaan vaak problemen in zulke grote groepen mense. Grote kans op veel schade en mogelijk ook letsel.
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Made  schreef op: 21-09-2012 13:27:54
Moet je even de trailer van project X bekijken op yooutube...daar wordt je niet vrolijk van
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Tulp  schreef op: 21-09-2012 13:29:38

Harense jeugd wil feest Duitsland overtreffen





HAREN -  „We gaan Duitsland overtreffen”, zegt de 20-jarige Rogier uit Haren vastbesloten, verwijzend naar het Project X-feest vorig jaar in het Duitse Hamburg, dat zo'n 1500 jongeren op de been bracht. Samen met twee vrienden neemt hij vrijdagochtend alvast even een kijkje bij de Stationsweg in het dorp, de statige laan waar later op de dag het Project X-feest had moeten plaatsvinden. Rond een uur of zeven gaat hij opnieuw. „Iedereen die ik ken, gaat er heen“

Een 15-jarig meisje had via Facebook haar familie en vrienden uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Donderdagavond hadden op Facebook ruim 25.500 mensen aangegeven naar Haren te komen.


Van de hooggespannen verwachtingen van de Harense jongeren is vrijdagochtend op de Stationsweg nog weinig te merken. Voor de woning van de 15-jarige Merthe, die haar privéfeestje zag uitdraaien op een internethype, hebben onbekenden op het asfalt met graffiti een grote, witte X gespoten. De vader van de scholiere zet net zijn vuilnis buiten. Met de media praten wil hij niet.


De gordijnen van villa zijn nog gesloten. Een auto met daarin vier jonge jongens rijdt voorbij. Eén van hen hangt uit het raam om met zijn smartphone opnames van de woning te maken.


Even verderop hing aan een lantaarnpaal tot donderdag het straatnaambordje van de Stationsweg, de straat inmiddels nationale bekendheid geniet. De gemeente meldde dat het bordje uit voorzorg is weggehaald.


In het dorp zelf, ook wel het 'Wassenaar van het Noorden', genoemd, opent eigenaresse Helena Hovenkamp van Café De Pub al bellend de deuren van de dorpskroeg, die doorgaans ook veel jeugd trekt. „Nee hoor, we zijn vanavond gewoon open”, vertelt ze aan de persoon aan de andere kant van de lijn. Ze zegt even later wel „wat meer” klanten te verwachten. „Maar ik heb niet extra ingekocht of meer personeel achter de bar.”


Drie 17-jarige scholieren die op een bankje in het centrum genieten van hun tussenuur spreken van „stilte voor de storm.” „Een paar honderd jongeren komen er zeker”, zegt de één. „Nee man, de halve school gaat en er zijn partybussen uit Utrecht en Almere onderweg. Er komen zeker een paar duizend mensen, minimaal.”





 
Quote
RE: "FEESTJE"
Lampie  schreef op: 21-09-2012 13:39:43
Ik denk dat ik dat ook ga doen als de kinderen jarig zijn. Moeten ze wel allemaal een cadeautje meenemen.. Bij gebrek aan familie dan maar zo ..
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Gewoon Ik  schreef op: 21-09-2012 13:49:28

Quote Lampie:
Ik denk dat ik dat ook ga doen als de kinderen jarig zijn. Moeten ze wel allemaal een cadeautje meenemen.. Bij gebrek aan familie dan maar zo ..



En hun eigen eten en drinken
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Baby2  schreef op: 21-09-2012 14:10:28
En zelf helpen met opruimen!!!
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Baby2  schreef op: 21-09-2012 14:10:49
En betalen bij eventuele schade
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Lampie  schreef op: 21-09-2012 14:11:12
Welnee gewoon op een veldje hier in de buurt.. Komt helemaal goed.. Eigen eten en drinken is wel een goed idee..
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Patriciia*  schreef op: 21-09-2012 14:19:42
Ow ik ben maandag jarig....als ik nu aan iedereen 5 euro vraag

Maar ik wordt er wel nieuwschierig van...ik zou bijna zelf gaan kijken. Maar ik ben een verstandig mens dus ik doe dat natuurlijk niet 
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Made  schreef op: 21-09-2012 14:23:57
Ik ben binnenkort ook jarig.

Als er nou 20.000man de voordeur inkomen, me feliciteren en een gezellige enveloppe achterlaten, kopje koffie mee en via de achterdeur zonder schade weer verdwijnen, vind ik het niet zo heel erg
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Gewoon Ik  schreef op: 21-09-2012 14:38:05
20.000 koppies koffie zetten, word al moe als ik er aan denk
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Made  schreef op: 21-09-2012 14:43:08

Quote gewoon ik:
20.000 koppies koffie zetten, word al moe als ik er aan denk



als iedereen een tientje doneert....voor 2 ton wil ik wel een dagje koffie zetten hoor
 
Quote
RE: "FEESTJE"
Made  schreef op: 21-09-2012 14:44:52

je brengt me op ideeen sis....kan ook wel als taxi daar gaan staan vanavond...gemiddeld ritje van haren naar groningen is 25 euro...kan ik nog rijk worden

 
Quote
RE: "FEESTJE"
Anna28  schreef op: 21-09-2012 17:07:00
http://www.ustream.tv/channel/project-x---haren

voor iedereen die het live wil volgen
 
Quote
Navigatie


Reageren op "FEESTJE"
Naam
Bericht