Menu
 

Topic:

Oorbellen bij een 3 jarige?

Danimvsenna  schreef op: 11-09-2012 14:25:12
Senna is een echt meisjes-meisje.
Houd van kettinkjes, armbandjes, nagellak, luchtjes etc..

Maar nu heeft ze het er steeds vaker over dat ze ook oorbellen wilt!
Zelf heb ik altijd gezegt dat ze het pas vanaf een jaar of 5 mag, dat ze het zelf ook echt beseft.
Maar aan de andere kant, ik was zelf ook 5, en echt het besef dat ik voor altijd gaatjes in mijn oren zou hebben, had ik niet.

Ik begin nu echt te twijfelen.
Bij een baby vind ik oorbellen niet leuk, maar bij een 3 jarige vind ik het eigenlijk wel leuk staan.


Wat vinden jullie?
Kan het, een 3 jarige met oorbellen, of zal ik nog wachten?

 
Quote
Navigatie
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Ivy  schreef op: 11-09-2012 17:32:04
Meid, alles is een kwestie van smaak!  De 1 vindt een spijkerbroek bij baby's leuk, de ander vindt het vreselijk.  De 1 houdt van kant en schattg, de ander juist niet.  De 1 houdt van lang haar bij jongens, de ander van kort. 

Gewoon doen wat jij leuk vindt!  En als dat ook is wat je dochter leuk vindt, waarom niet?

Hier 2 meiden die vlak voor hun 3e verjaardag gaatjes kregen.  Ze vroegen er zelf om en ik vond het ook leuk.  Mijn moeder vond het vreselijk, mijn schoonmoeder geweldig.  Ik neem aan dat anderen er ook wel hun mening over hebben ;-)

Mijn dochters bleven er wel van af, hoor.  Ik zei gewoon dat het anders pijn zou gaan doen.  Nooit ontstoken gaatjes hier. 

Mijn oudste dochter kreeg trouwens ook haar 2e gaatjes toen ze 8 was   Die zijn trouwens ook eigenlijk nooit ontstoken.

 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Pino  schreef op: 11-09-2012 19:15:55
Ik vond 3 zelf ook altijd al te jong en dacht altijd zo rond de 6 jaar maar mijn dochter begon er op haar 4ezelf over. Uiteindelijk heeft ze ze met 4,5 gekregen en na een paar maanden leek alles goed te gaan totdat ze het vlindertje van haar oorbel kwijt was en we een bobbel in haar oorlel voelde........

Wat bleek... Het vlindertje zat nog aan de oorbel maar was helemaal IN haar oorlelletje gegaan!
Juwelier (waar ik als eerste was) durfde er niks mee aan, huisarts ook niet en zo belandden we op de eerste hulp waar ze zonder verdoving met een soort scherp pincet het vlindertje uit haar oorlel gepeuterd hebben....  Wat was dat een drama zeg!!! Naderhand zij m'n dochter zelf: "ik wil nooit meer oorbellen, ook niet als ik zelf mama ben!"

Ik wil helemaal geen paniek zaaien ofzoiets, want zoiets gebeurd natuurlijk niet bij iedereen, maar ik wil wel zeggen: bezint eer ge begint... Die kinderoortjes zijn nog zo kwetsbaar!!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Ivy  schreef op: 11-09-2012 19:20:43
Pino  Dat klinkt wel eng, zeg!  Was dat vlindertje er echt ineens in gegaan?
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Pino  schreef op: 11-09-2012 19:29:37
Ja daar hadden we helemaal niks van gemerkt en zij zelf kon ook niet bedenken wanneer het gebeurd kon zijn! Achteraf zagen we wel dat het aan de achterkant wat ontstoken was (wat we dus alleen hadden kunnen zien als we echt beter hadden gekeken, maar ja ze zaten al een paar maanden goed dus dan wordt je wat makkelijker...) en dat heeft het waarschijnlijk wel vergemakkelijkt... Arts op eerste hulp zei ook dat kinderoortjes veel soepeler en meegaander zijn waardoor dit soort dingen konden gebeuren?! Alhoewel ze het nog niet vaak had meegemaakt hoor!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Lelie  schreef op: 11-09-2012 19:31:44
@Pino, bij mijn nichtje is dit ook gebeurd, het hele achterkantje was verdwenen. Het deed ook erg zeer toen het verwijderd moest worden.

Mijn dochter wordt in december 5 en wil zelf nog geen gaatjes.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Chloe  schreef op: 11-09-2012 19:35:13
hier ook een nare ervaring na oorbellen schieten bij mijn dochter: na een ontsteking die niet over ging bleef er een hele dikke bult aan de achterkant van mijn dochter haar oorlel over. De huisarts heeft de troep er uit gedrukt en wat nog overbleef was een bult wild vlees die we nog een lange tijd hebben moeten behandelen. Dat arme kind heeft een pijn gehad! Ze heeft beide gaatjes dicht laten groeien en wil nooit meer oorbellen.. ze was 6 bij het schieten, wat ik persoonlijk ook echt wel de minimumleeftijd vind. En ze wilde echt heel graag zelf oorbellen.. ik zou er nooit meer aan beginnen bij zo'n jong kind. Ze overzien de mogelijke gevolgen niet.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Esther Mv Thomas  schreef op: 11-09-2012 19:42:03
Ik heb zelf ook gaatjes gehad, ik was wel al wat ouder toen ik ze kreeg (een jaar of 6-7).
Toen hadden wij dus nog vaste vloerbedekking en bleef ik altijd erin hangen met mijn oorbellen als ik op de grond lag te stoeien (of te judoen met mijn broer)......Maar met een gladde vloer heb je dat probleem natuurlijk niet.
Verder kreeg ik later steeds meer last van de gaatjes. Ik kon geen enkel metaal meer verdragen, zelfs dat chirurgische niet. De gaatjes zijn dus dichtgegroeid en zijn nu littekens geworden (verdikkingen in mijn oorlel).

Ik heb zelf geen dochter (zoonlief krijgt sowieso geen gaatje in zijn oor, dat doet hij maar als hij 18 is als hij dat zou willen), maar ik zou mijn dochter van 3 jaar geen gaatjes geven.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Kaasje  schreef op: 11-09-2012 19:49:13
Ik ben 36, heb al van 2,5 gaatjes (omdat ik helemaal lyrisch was ervan...)
Draag dus al bijn a34 jaar oorbellen.... van zweerknopjes, tot allerlei verschillende en de laatste tijd goud.

Week geleden had ik lange oorbellen ingedaan (goedkope) en raakte er 1 kwijt... nu kan ik mijn gouden knopjes niet vinden en loop dus al 3 dagen zonder... .voel mij kaal!
(morgen huis op zijn kop om mijn knopjes terug te vinden)

Om maar even aan te geven dat het niet altijd fout gaat...
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Pino  schreef op: 11-09-2012 19:53:58

Quote kaasje:

Om maar even aan te geven dat het niet altijd fout gaat...



Tuurlijk gaat het niet altijd fout!!! Er zijn miljoenen kinderen en volwassenen bij wie het al jaren goed gaat, ook vanaf jonge leeftijd!

Ik wilde met mijn verhaal alleen maar zeggen dat het wel fout KAN gaan.. Dat je dat wel moet incalculeren.. En dan is een kind van 3 erg jong om te begrijpen waarom het zo'n pijn heeft... Mijn dochter was ruim 5 dat dit gebeurde; ze is nu 7 en heeft het er nog regelmatig (bijvoorbeeld als er een vriendinnetje voorbij komt die net gaatjes heeft) over hoe erg het was en dat ze echt geen oorbellen meer wil!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Pup78  schreef op: 11-09-2012 20:03:24
Ik hoorde dat ze tegenwoordig niet meer schieten maar drukken? Mijn vriendin heeft bij haar dochter van 2,5 oorbellen laten drukken zei ze. Doet lang niet zoveel pijn zei ze.
Geen idee wat ze ermee bedoeld, maar misschien iemand van jullie?
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Pup78  schreef op: 11-09-2012 20:04:00
O'ja als mijn dochter echt zeker zou weten dat ze oorbellen wilt, dan zou ze ze best mogen met drie jaar.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Danimvsenna  schreef op: 11-09-2012 20:35:41
Mijn 1e gaatjes zijn ook doorgedrukt.
Stipje zetten, scherpe oorbel erop en doorduwen. (degene die ze schoot was er op het moment niet.) Heb daar geen last van gehad, van het schieten heb ik wel last gehad (en dat zijn ook degene waar ik sneller last van heb.

Ik ga er nog eens overna denken.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Joycevanklaveren  schreef op: 11-09-2012 21:24:07
mijn dochter, net 4, draagt niet zo vaak oorbellen en ze heeft er nooit om gevraagd maar ze vind het wel leuk om ze eens te dragen.
die speelgoed oorbellen met klipjes zijn niks, maar van mijn oma heeft ze heel veel clip- oorbellen gehad en die blijven goed zitten.
Let op dat ze niet te zwaar zijn want dan glijden ze uit.
Ideaal!! Vooral om de tijd te overbruggen tot ze echte gaatjes wil
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Blauwtje  schreef op: 11-09-2012 21:48:38
Mil wilde ook gaatjes. Maar vond het toch nog te spannend. Nu hebben we harstikke leuke clipjes gevonden , absoluut geen speelgoedachtige clipjes maar hele leuke, ze blijven ook supergoed zitten.
Ms is dat een alternatief voor nu?

Ik vind het prima zo, zeker met 2 jongere broertjes waarmee veel gestoeid wordt..

 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Grietje  schreef op: 11-09-2012 22:21:34
Bij mijn dochter is het achterkantje ook bijna in het oorlelletje gegroeid. Er zat toen een heel groot gat! Dat was even schrikken. We hebben het gat eerst laten genezen en na een tijdje wilde Nynke toch weer oorbellen dragen. Nu controleer ik regelmatig of het goed gaat en heeft ze niet alle dagen oorbellen in. Dus goed opletten is wel nodig. Ook als de gaatjes er al een tijdje zijn en je dus makkelijker wordt (bij mijn dochter begonnen de problemen na een jaar ongeveer).
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Kriebel  schreef op: 11-09-2012 22:23:40
Mijn dochter wilde ze al toen ze net 2 was.
Ik vond dat te vroeg, nu is 5 en heeft ze ze voor drverjaardag gekregen.

Maar ik vind dat je moet doen wat voor jou goed voelt
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Mo27  schreef op: 11-09-2012 22:40:40
Kyra had al oorbellen toen ze maand of 9 was. zo leuk stond he.

alleen verlende jaar rond haar 6de verjaardag was ik haar achterkantje kwijt. kon nergens meer vinden. toen ik dus goed keek zat het dus in haar oor. er helemaal in geduwd. naar de HA post en die hebben het onder verdoving eruit kunnen halen. we hebben het jaar goed laten genezen maar helaas wil ze geen oorbellen meer.

6 jaar ging het goed en toen opeens niet meer. dus wat ik er mee wil zeggen het kan ook echt goed gaan.
ik vind Senna idd er ech een meisje voor!!!!gewoon je eigen gevoel volgen hoor!

 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Marion  schreef op: 11-09-2012 22:49:02
tegenwoordig heb je hele mooie oorbellen zonder achterknopje. die klik je zeg maar aan elkaar, maar het is geen ringetje. (moeilijk uit te leggen) mijn dochters hebben er diertjes op staan, zo kan een oorbel nooit in het oor groeien, ideaal!

mijn nichtje heeft dat ook gehad dat het achterkantje in haar oor groeide, sneu en erg pijnlijk, maar laten we eerlijk zijn, dat gebeurd echt als je er niet naar om kijkt, oorbellen moet  je blijven draaien!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Stefke  schreef op: 11-09-2012 22:58:37
Eerlijk? Ik vind oorlellen bij zulke kleintjes erg ordinair.
Maar gelukkig verschillen smaken dus vooral doen als jij je er goed bij voelt!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Anon  schreef op: 11-09-2012 23:12:20
hier een meisje van 4 die heel goed om kon gaan met ontstekingen. helaas bleek ze allergissch. uiteindelijk hebben we de oorbellen na een half jaar eruit gehaald. dochterlief heeft het geweldig gedaan en was echt wel oud genoeg om er mee om te gaan. ze heeft gewoon domme pech gehad.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Kimmvsemenmex  schreef op: 11-09-2012 23:15:16
Ik hou er ook niet van. 
Maar buiten het feit dat ik het ook wat ordinairs vind hebben, vind ik 3 jaar erg jong. 
Toen ik nog piercings zette mochten wij van de GGD niet eens oorbellen zetten bij kinderen onder de 5-6 jaar. Het liefst pas vanaf 12 jaar. 
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Marly-jane  schreef op: 12-09-2012 07:13:52
mijn dochter wilde ook dolgraag oorbellen. al vanaf dat ze bijna 3 jaar oud was. Ik was heel stellig, het gebeurd niet, je krijgt ze als je je zwemdiploma haalt. Dacht zo rond een jaar of 6, gezien ze rond 5 jaar op zwemles zou mogen.  ze zeurde er tijden om. Toen werd ze 4 en kwam in de kleuterklas. De een na de ander kreeg daar echte oorbelletjes. en weer vroeg ze erom. Toen heb ik gezegt als je echt wil dan mag het, maar als we daar staan en je wil toch niet, prima, maar dan ga ik niet weer met je heen de eerste tijd. Dat was dat. en toen had ze dus vlak voordat ze 4,5 was oorbellen. ze is nu ruim 5 en alles gaat nog prima. nooit ontstoken niks. ze doet zelf oorbellen in en uit.

Ik denk nu achteraf waar maakte ik me druk om en waarom was ik eerst zo tegen. maar ja als het wel was gaan ontsteken oid dan had ik gedacht zie je wel ik had voet bij stuk moeten houden haha. dus tja, wat is de juiste keuze.
ik vind het ook erg schattig vanaf een jaar of 3. daaronder zou ik zelf ook niet doen omdat ze dan nog zo veel slapen en dat lijkt me dan niet prettig liggen plus dat ze het uit kunnen halen in in hun mondje kunnen stoppen. vanaf 3 jaar vind ik het wel kunnen. maar dat is mijn mening je moet doen waar jij je goed bij voelt en wat jij en je dochter leuk vinden.
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Fruitsalade  schreef op: 12-09-2012 07:49:40
Ze is net 3 toch??? Of in elk geval toch nog niet zo lang? Ik kan ook abuis zijn hoor!


Ik zou kijken of ze het tot haar 4e volhoudt en ze dan als verjaardagscadeau geven! Ik was zelf ook 4 toen ik ze voor mijn verjaardag van mijn tante kreeg.

Voor Isaura wil ik het ook zo doen. Nu taalt ze er totaal nog niet naar, maar mocht ze rond die leeftijd graag oorbelletjes willen, kan ze ze voor d'r 4e verjaardag krijgen
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Danimvsenna  schreef op: 12-09-2012 18:03:09
@ Fruitsalade, Ja ze is nog maar net 3. Heb er nog eens een nachtje overna gedacht, en heb besloten iig te waschten tot ze minimaal 4 is!
 
Quote
RE: Oorbellen bij een 3 jarige?
Femke  schreef op: 13-09-2012 13:55:24
Hier (vrij grote stad) schieten ze ze nergens onder de 6 jaar, ze schieten ze 1 voor 1 en ze moeten na de eerste nog wel voor de tweede gaan, dus hier alleen als ze baby zijn en dan pas na 6 jaar..wij hadden het "geluk"dat mijn dochter een achterkantje zo vaak aanduwde dat het achterkantje in haar oor zat...was een bloedbad om hem erweer uit te krijgen...hier kreeg mijn dochter ze 1 dag voor haar 6e verjaardag..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oorbellen bij een 3 jarige?
Naam
Bericht