Menu
 

Topic:

kindjes van 4

Anno  schreef op: 11-09-2012 14:07:25
Mijn zoontje is in april 4 geworden nu had ik de vraag van hoe groot en zwaar zijn jullie kinderen van die leeftijd, welk gedrag laten ze zien op school en thuis hoe gaan ze om met andere kinderen enz. Ben gewoon zo benuwd hoe andere moeters en of vaders hun kinderen zien.
 
Quote
Navigatie
RE: kindjes van 4
Debbel79  schreef op: 11-09-2012 14:13:47
fiene is 1.08 mrt, 20 kilo, is heel sociaal, tekent en knutselt graag. is heel precies, niks gaat buiten de lijntjes met kleuren bijvoorbeeld. speelt altijd graag met andere kindjes, gevoelig meisje. trekt zich  kritiek enorm aan.

op school het voorbeeldkindje van de klas, thuis soms een regelrechte draak en stijfkop haha
 
Quote
RE: kindjes van 4
Angelique  schreef op: 11-09-2012 14:13:56
jayden ook in april 4
hij woog toen 15 kg met 105 cm
hij is een kwebbel kous gaat echt hele dag door
anere kinderen vind ie wat lastig ze willen spelen en hij ziet dat soms ook als plagen
was hij voor de vakntie nog erg van ik ben de beste en ik ben de baas leert hij nu wel langzaam samen spelen maar hij vin het lastig om dingen te delen
als hij alleen is kan hij zich super vermaken en uren spelen met zijn treinen bijvoorbeeld
op school gaat t goed hij luisterd steeds beter kan netjes stil zitten en ook gewoon de opdrachtjes doen
hij is wel erg op volwassenen gefocusd maar ze zien wel verbetering
de juf noemt hem wel bespraakt hij kan zich erg geod uitdrukken en komt met taal waar je u tegen zegt
kleuren beoit hem niet als ie zijn best doet kan hij stokpoppetjes tekenen en ander moment zijn het weer krassen
hij is wel heel erg ebzig met tellen cijfers de letters en de dagen van de week

hij en zijn broer ach dat zijn echte broers ze kunnen tijdelijk wle leuk samen spelen maar vaak is het toch mot want de een heeft iets wat de andere wil
jayden wil vooral alles wat van ryan is of wat ryan heeft hebben een als hij het dan heeft dan is het ook over en verdrijwntd at weer in de kast op naar het volgende wat ryan heeft
 
Quote
RE: kindjes van 4
Blauwtje  schreef op: 11-09-2012 14:18:14

Sam is net 4 geworden vorige week. 1.05 en 19 kilo.
Verder op school net begonnen dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen nog.

Tekent soms koppotertjes als hij dat wil, maar meestal is het niet meer dan wat krassen nog. Vind knutselen en kleien erg leuk. Ook samen spelletjes doen is favoriet.
Kan zich alleen niet erg goed vermaken.
Nog meer? ;-)
 
Quote
RE: kindjes van 4
Saskia1980  schreef op: 11-09-2012 14:27:53
Channa is 1.20 en te zwaar 
Zij heeft een regulatiestoornis waardoor ze altijd erg in de knoop zit met zichzelf en dr papa en mama erg moeilijk maakt. Wij lopen bij Lucertis en is daar onderzocht doordat we merkte dat ze "anders" was dan leeftijdsgenootjes. 
Ze heeft ook vleugjes van ADHD en PDD-Nos en daarbij erg hoogbegaafd.
Ze is een echte kletskous van 's ochtends tot 's avonds, kan heel zorgzaam zijn, met andere kindjes spelen gaat steeds beter. Kan zich thuis moeilijk vermaken en als het aan haar ligt kijkt ze de hele dag tv of achter de computer. 
Ze is snel afgeleid en heeft hele korte lontjes, ze is erg onzeker en een heel gevoelig meisje. Ze is ons speciale exemplaar 
 
Quote
RE: kindjes van 4
Anno  schreef op: 11-09-2012 14:30:18
mijn zoontje is 1.04 en 15 kg erg klein mannetje in de klas. hij is op school ook het liefste kindje van de klas thuis inderdaad ook af en toe een draak. hij moet altijd even de kat uit de boom kijken en komt dan vanzelf wel op gang hij is erg lief voor zijn zusje en voor zijn mama met papa zoekt hij vaak wat ruzie (lijkt wel of hij jarloers is) vooral als wij samen zij. hij kan dingen erg goed verwoorden spelen met kinderen appart is nog eng.

wat leuk om die verhalen te lezen
 
Quote
RE: kindjes van 4
Sennamvyent  schreef op: 11-09-2012 14:33:31
Yenthe is in april 4 geworden. Ze is 116 cm en weegt zo'n 18 kg.

Thuis is ze best moeilijk in de omgang. Is snel boos en kan zich totaal niet alleen vermaken.
Op school is ze volgens mij rustig en verlegen.

Ze vertelt graag, thuis en op school en is dol op knutselen. Heel goede fijne motoriek, netjes tekenen en kleuren.
Haar woordenschat is enorm. De juf op de PSZ verbaasde zich daarover en de juffen nu ook. Ze is dol op alles wat met cijfers en letters te maken heeft en wil erg graag leren lezen en schrijven en rekenen

Met andere kinderen spelen vindt ze best moeilijk, de wereld draait naar haar idee nog helemaal om Yenthe. met sommige kinderen heeft ze een klik en speelt ze uren zonder problemen, met andere kinderen heeft ze steeds woorden
 
Quote
RE: kindjes van 4
Veerle  schreef op: 11-09-2012 14:36:32
Mijn zoon is ook maar net een metertje. Weegt rond de 16 kilo. Is afgelopen zomer ineens best hard gegroeid, nog steeds klein en zeker de kleinste van de klas.
Op school gaat hij super. Na de vakantie gestart en dat is geen enkel probleem. Praat mee in de kring alsof hij er al jaren zit. Hij is enorm braaf en behulpzaam.
Kan zich prima alleen vermaken, kan super geconcentreerd werken en neemt alles in zich op als een sponsje en onthoudt dat ook.

Alles hierboven omdraaien en je hebt mijn dochter .
 
Quote
RE: kindjes van 4
Nathaliemv3  schreef op: 11-09-2012 15:43:05
Mijn zoontje wordt volgende maand 4  hij is 1.02 m en weegt 16 kilo
 
Quote
RE: kindjes van 4
Sun Mv 3  schreef op: 11-09-2012 16:00:08

Mijn zoon is in juni 4 geworden en gaat nu 3 weken naar school. Hij is 105 cm en weegt 19 kilo denk ik. Hij wil het liefst de hele dag met vriendjes spelen. Soms lijkt hij wel verliefd op ze... Hij heeft vandaag een speelafspraakje gemaakt met een jongetje uit groep 2. Thuis vermaakt hij zich goed met de trein maar verder speelt hij niet zo graag alleen. Op school is hij braaf en dat hadden we ook wel verwacht. Hij is een kind dat heel goed luistert naar volwassenen (meestal ook naar ons) maar verder niet zoveel met andere volwassenen heeft. Hij is gek op voorlezen en rijmen, maar heeft nog niet zoveel met cijfers. Verder wel leergierig.

 
Quote
RE: kindjes van 4
Trotsemama  schreef op: 11-09-2012 16:16:37
Mijn dochter is 4,5 jaar oud ongeveer 1.05m en weegt 15 kg. Een fijn meisje.
Ze is lief en gevoelig. Ze knutselt graag en vindt het geweldig om zich te verkleden en mooi te maken.
Ze zit nu in groep 1 en heeft het goed naar haar zin. Ze gaat graag naar school en speelt vaak met vriendjes uit haar klas.

Ze kan goed voor zichzelf opkomen, maar is wel een softie, huilt vrij snel. Maar daarentegen durft ze wel heel veel.
 
Quote
RE: kindjes van 4
Debbel79  schreef op: 11-09-2012 17:12:57

Quote debbel79:
fiene is 1.08 mrt, 20 kilo, is heel sociaal, tekent en knutselt graag. is heel precies, niks gaat buiten de lijntjes met kleuren bijvoorbeeld. speelt altijd graag met andere kindjes, gevoelig meisje. trekt zich  kritiek enorm aan.

op school het voorbeeldkindje van de klas, thuis soms een regelrechte draak en stijfkop haha



herstel... in de war met de oudste... 1.08mtr en 17 kilo!!!
 
Quote
RE: kindjes van 4
Lelie  schreef op: 11-09-2012 18:08:53
Mijn dochter wordt in december 5 is 105 cm lang en 14 a 15 kilo. Ze is heel sociaal, niet bang om in de klas te praten, maar soms ook erg onzeker. Het is een heel lief kind, heel open ook, maakt gerust met vreemden een praatje. Thuis kan ze uren knutselen of prinsesje spelen, maar het kan soms ook een draak zijn, vooral tegen haar kleine zusje.... De ene dag spelen ze heel lief samen, de andere dag is het oorlog. Verder vindt ze het nu ook leuk om 'lelijke' woorden te zeggen, zoals poepie, scheetje en piemel, maar dat wordt natuurlijk niet geaccepteerd door ons haha.
Oja en het belangrijkste... ze praat de HELE dag!
 
Quote
RE: kindjes van 4
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 18:58:27

Mijn oudste van nu 7.5 jaar oud was met laatste bezoek CB, dat is met 3.9 jaar oud, 1.04 en 15 kg. Op school moest hij heel erg wennen en heeft denk ik het eerste half jaar niets opgenomen. Hij heeft dan ook een jaartje extra gekleuterd, echt de goede beslissign voor hem. Hij is geen hardloper of streber.

Mijn dochter wordt bijna 5, die was met laatste bezoek CB ook 1.04 en ik meen 18 kg.
Zij is wel een streber, zit nu net in groep 2 en wil van alles, wil leren lezen en schrijven. Heel precies en doet overal haar best op. Het is wel een hele pittige tante, kan heel erg vrolijk zijn maar ook heel erg boos.


Mijn jongste is een bijzonder geval en loopt bij een revalidatiecentrum wegens motorische problemen. Hij is nu 3. 9 jaar oud en was in juni al 1.12 en weegt ongeveer 18 kg. Hij komt straks als grootste kleuter de klas in. Hij is qua intelligentie in orde, erg onzeker maar probeert alles wel goed te doen.

 
Quote
RE: kindjes van 4
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 19:00:31

Oh je vroeg ook om de omgang met andere kinderen, mijn oudste is een allemans vriendje en spreekt veel af met andere kindjes, ook uit de buurt, erg gezellig allemaal.


Mijn middelste, mijn dochter, lukt het nog niet zo goed om af te spreken, wel een allemans vriendje maar afspreken lukt niet zo goed, daar moet ik even wat meer werk van maken.

Mijn jongste is lastig in de omgang met andere kinderen, dus ben benieuwd hoe dat straks op school gaat verlopen.

 
Quote
RE: kindjes van 4
Méanne  schreef op: 11-09-2012 19:20:36
Mijn zoon wordt in november 4 jaar en is 1.13 en 21 kilo. Hij zit nu ruim een week in groep 1 cluster 2 onderwijs.

Hij is de jongste van de klas maar dat is totaal niet te merken volgens de juffen.

Thuis gaat het stukken beter nu hij beter begint te praten.

Alleen slapen en warm eten blijft moeilijk!!
 
Quote
RE: kindjes van 4
Anno  schreef op: 12-09-2012 14:46:22
Als ik het zo lees valt de lengte en gewicht van mijn zoontje best mee. zijn jullie kinderen ook anders thuis dan op school.
 
Quote
RE: kindjes van 4
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-09-2012 13:51:50
Tatum is van februari 4 jaar. Ze is 112cm en weegt 18,5kg. Op school is ze hetzelfde als thuis. Heel druk, kan zich niet lang met 1 ding bezig houden. heel ongeconcentreerd, een wervelwind, maar wel supersociaal. Iedereen op school kent Tatum. Maakt niet uit waar je komt, overal hoor je "hoi Tatum". Ook de grotere kinderen. Ligt dus schijnbaar heel goed bij andere kinderen. We lopen wel met haar bij het GGZ omdat ze nog steeds niet poepzindelijk is. Dit heeft ook te maken met het niet kunnen concentreren en motivatiegebrek. Kleuren kan ze wel, mits ze het wil, anders is het gewoon kriebelkrassen, net zoals het tekenen. Puzzelen kan ze best goed. Maar ze is meer iemand die moet bewegen. Ze doet graag rennen, schommelen, fietsen, klimmen, glijden, zwemmen enz enz. En hier is ze ook heel goed in. Ze kent dan ook weinig gevaar.
 
Quote
RE: kindjes van 4
>monique  schreef op: 15-09-2012 14:08:00
sjors is nu 4 jaar en 9 maanden en is 1.12 lang en weegt 17 kilo.
is erg sociaal, al is dat wel iets minder geworden door 2 grietjes hier in de wijk
op school vind hij het leuk en vind alle kindjes lief.
hij is heel beleefd naar andere toe.
maar hij kan naar ons toe als een blad aan een boom ineens omdraaien, dan is ie ineens boos, en tegendraads, niks is goed.
warm eten doet ie eigenlijk nog steeds niet.

ach ja een normale 4 jarige dus
 
Quote
RE: kindjes van 4
Gewoon Ik  schreef op: 15-09-2012 14:15:28
Tess wordt volgende maand vier en was 2 maand terug 84,4 cm en ong 12 kilo.

Ze is erg sociaal, kan goed met andere kindjes spelen maar ook heel erg goed alleen. Op het KDV is ze de clown van de groep
 
Quote
Navigatie


Reageren op kindjes van 4
Naam
Bericht