Menu
 

Topic:

van alles rondom mijn zwangerschap

Melissa  schreef op: 11-09-2012 10:37:08

Aangezien de hoofdlijn in het volgende verhaal zwangerschap is plaats ik het in dat onderwerp, ik hoop dat het goed staat!


Ik merk dat mijn keuzes wat vragen opwekken en op mijn mobiel heb ik niet de mogelijkheid om uitgebreid te reageren. Dus nu even een kleine (hoop ik) uitleg over hoe ik in de zwangerschap en aankomende bevalling sta. Ik ben bang dat je eerst nu een kop koffie of thee kan pakken en voor het komende kwartier onder de pannen bent, hahahaha (oh en ik open dit om mensen te informeren, niet om een fikse discussie te beginnen, vragen mag altijd, maar ik zou het fijn vinden als het topic niet uitloopt op een felle discussie)


Zoals de meesten nu wel weten ben ik zwanger van ons derde kindje. Bij elke zwangerschap een duidelijker beeld gekregen van wat ik vind wat belangrijk is en hoe ik denk dat het 'hoort' Even een samenvatting

Eerste bevalling, een ziekenhuis bevalling, (in mijn mening) door het vele getoucheer, machines die piepen en elk kwartier een ander op de zaal ben ik gaan verkrampen, ik werd steeds uit mijn oermodus gehaald, na 10 uur weeënstorm had ik net 1a2cm ontsluiting, toen ruggeprik gekregen en ik zou wee-opwekkers krijgen, maar na de ruggeprik zat ik binnen 20 minuten op 10cm en floepte Dominiek er na 1 perswee eruit. Geen fijne bevalling waarin regeltjes en protocollen belangrijker waren dan mijn persoonlijke behoeftes.

Tweede bevalling, thuis, werd niet serieus genomen door verloskundige, weeën waren niet krachtig genoeg, wilde ook niet komen kijken toen ik zei dat de baby er bijna was, is gekomen nadat mijn boze moeder met haar gesproken had, alleen toen MOEST er vanalles gebeuren van haar, ik MOEST het bad uit (waarom?) , ik MOEST getoucheerd worden, er MOEST een randje weg gemasseerd worden (in 3 uur van 0 naar 9,5 , was het niet snel genoeg?) en nadat ik een keer of twee vriendelijk had gezegd dat ze moest stoppen heb ik het demonisch geschreeuwd dat ze haar vingers uit mij moest halen en toen werd ze boos. Toen voelde ik dat de ontsluitingswee omsloeg in een perswee en ik kon het niet eens meer zeggen, zonder te persen floepte Valentijn eruit. Die werd op mijn buik gelegd, navelstreng direct doorgeknipt, prik voor de placenta in mijn been en tijdens de eerste voeding werd ik even lekker gehecht (een hechting). Ondertussen liep iedereen als kip zonder kop rond en mij van alles te vragen terwijl ik gewoon rust wilde om van mijn kind te genieten. Bij beide bevallingen trouwens minimaal bloed verloren!  Wel een betere bevalling, maar nog steeds veel puntjes waar ik het niet mee eens ben, oh en zonder vragen is er ook nog een lepel vitamine K in Valentijn gegoten, nogvoor de eerste borstvoeding!


Na de kraamtijd van Valentijn heb ik meerdere longembolieën gehad, de theorie achteraf was dat ik te weinig heb bewogen in de kraamtijd. ik heb een half jaar hierdoor bloedverdunners moeten spuiten.

Vorig jaar was ik zwanger van ons derde kindje. Ik had me aangemeld bij de verloskundige hier in de buurt (een andere dat van de vorige twee), alles leek goed te gaan, maar ineens mocht ik niet thuis bevallen ivm mijn gewicht. Maar ik was niet zwaarder dan de vorige keer. Maakte niet uit, de regels waren strenger geworden en ik was 2kg zwaarder dan toegestaan voor een thuisbevalling. Nog aangegegeven dat overgewicht meer risico zou geven op fluxus en schouderdystocie, en ik heb nu toch wel twee keer bewezen dat ik daar zeer weinig kans op heb (een vorige bevalling verteld meer over een komende bevalling dan landelijke statistieken), deed er niet toe, dit waren de regels, ook aangegeven dat ik echt niet in het ziekenhuis kan bevallen, dat ik daar in de stress raak en de ontsluiting tegenhoud. Maar het mocht niet baten, regionale regels waren belangrjiker dan mijn persoonlijke welzijn.

Ook moest ik ineens in het ziekenhuis bevallen omdat ik de longembolies heb gehad. Daar was ik het dus mooi niet mee eens. ZE kunnen er toch niets aan doen, als je het hebt tja dan is het echt dikke vette pech, maar er bestaan geen behandeling voor een embolie, alleen verdunners om volgende embolieën te voorkomen. Ik heb gesprekken gehad met de gynaecoloog en met de longarts en na veel vasthoudendheid heeft de gyn toegegeven dat het geen meerwaarde heeft om bij haar onder controle te komen en/of te bevallen en dat het meer een gevoelskwestie was.

Inmiddels had ik een verloskundige gevonden die helemaal aansloot op mijn visie over bevallen. En mij ook steunde in mijn visie. Ik denk dat ik het beste thuis beval, terwijl iedereen van mij af blijft, het liefst laat mij lekker in bad zitten tot je een baby hoort huilen en wacht dan het liefst nog even tot ik je roep. Helemaal haar idee. Enige probleem, de praktijk is meer dan 100km hier vandaan. Toch besloten we dat we het gingen proberen.

En toen kwam de 12 weken echo, waarop bleek dat het kindje met 9 weken gestopt was met leven .....

  (tijd voor een tweede bakkie koffie? Ga ik even naar het toilet, tot zo ... )


Nu dus voor de vierde keer zwanger, Eerst eigenlijk niets gedaan, ik mocht met 8 weken een echo om te kijken of het hartje klopte, tot die tijd me ook niet te blij gemaakt na wat er vorig jaar gebeurd was, het hartje klopte met 8 weken, toch nog niet blij, want een kindje wat met 9 weken overlijdt heeft met 8 weken ook een kloppend hartje gehad (toch?) , wel na de 8 weken echo contact gehad met de verloskundige die zo ver weg zit, een heel fijn gesprek waarin ik me gesterkt voelde in mijn visie op bevallen! Alleen die afstand (ik heb geen rijbewijs), dus gevraagd of ze een collega wist in de buurt met een soortgelijke visie. Echt veel waren er niet, maar ze had gehoord van een praktijk 6km verderop die misschien wel zou bevallen. Ik was erg sceptisch maar toen ik 12 weken was toch maar gebeld. Ik mocht direct dezelfde avond langskomen en we hebben een dikke anderhalf uur zitten praten. Het was een zeer fijn gesprek en ik heb uitgelegd hoe ik in het leven sta, hoe ik vind dat ik het beste beval en ook over mijn jongens en hoe 'geitenwollesokken' we soms kunnen zijn (Valentijn die bv krijgt, beide jongens die regelmatig bij ons in bed slapen, dat de baby straks 24/7 bij mij in lichamelijk contact blijft) En het sloot aan, ze was gewoon enthousiast dat ik er zo in stond als dat ik deed. En mijn 'eisenpakket' vond ze niets meer dan normaal. Heerlijk!!! Mijn eisenpakket (even bevalplan erbij pakken)

Ik vat het samen, het alles op papier veel vriendelijker staan

Ontsluiting
*ik wil dat de vk de tien top tips bij bevallen heeft gelezen
*Ik wil zelf mij posities bepalen
* Ik wil alleen op eigen verzoek getocheerd worden
* ik wil de ontsluiting in een bevalbad opvangen
* Ik wil dat er actief naar mij geluisterd word en dat wat ik aanvoel niet weg gewuift word

Na de geboorte
Direct na de uitdrijving iedereen weg, alleen ik, mijn man en de baby en de rest mag terugkomen wanneer wij dat verzoeken. In deze tijd word er kennis gemaakt met elkaar en uitgebreid de eerste voeding gegeven, in deze tijd wil ik ook NIET gehecht worden
* geen oxytocine voor placenta
* navelstreng helemaal uit laten kloppen (zo laat mogelijk doorknippen)
* Niet trekken aan navelstreng of duwen op buik om placenta geboren te laten worden
* Geen bemoeienis met borstvoeding (geef nu 4 jaar bv in totaal, ik weet wat ik doe)
* Geen vitK voor de baby
* Verdoven als er gehecht moet worden

Kraamtijd
* baby slaapt altijd bij mij
* bv komt moeilijk op gang, toch word er geen kv bij gegeven tenzij geadviseerd door een ibclc lactatiekundige
* (voor mezelf voornamelijk) ivm met eerdere embolies, dagelijks voldoende beweging krijgen.


Dat heb ik nu op papier

Verder heeft de praktijk zelf een bevalbad die ik mag huren voor een prikkie, dus dat ik helemaal mooi. Ik mag gewoon in dat bad blijven zitten en al wil ik getoucheerd worden dan kan dat ik bad zelf. En heel kort samengevat wil ik het gewoon 'alleen' doen en baas zijn over mijn eigen bevalling en alleen voor noodgevallen een verloskundige aanwezig.

En ja, het plan is er voor als alles goed loopt, in nood moet je er altijd vanaf wijken. En ik ben een apart plan aan het schrijven voor het geval ik naar het ziekenhuis zou moeten.


En nu sprak ik van de week iemand hierover, ook dat ik ook een beetje tegen de kraamzorg opzag, iedere keer voel ik gewoon dat ze me vreemd vinden, geen fles willen geven terwijl het zo moeilijk loopt, kinderen die bij me in bed slapen, draagdoeken ... En die adviseerde me een kraamverzorgster die net zo in het leven stond, ik heb gebeld en ook zei was echt enthousiast, het leek haar erg leuk om te kramen in een gezin waarin en familiebed is , waarin peuters borstvoeding krijgen en er getandemt gaat worden, waarin kindjes echt de hele tijd bij hun mama mogen zijn. De 26e komt ze praten en kijken we of het klikt.


Tja dat was toch wel het grootste gedeelte. Hoop dat er mensen zijn die het uit kunnen lezen hahahaha




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Sennamvyent  schreef op: 11-09-2012 21:46:55
Ik snap wat je bedoelt Suus, maar weet even niet zo goed wat ik daarvan moet denken.
Merk dat ik teveel op mezelf betrek bij dit onderwerp en dat is niet de bedoeling.
Ik begrijp je iig
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Blauwtje  schreef op: 11-09-2012 21:54:56
Pethidine.
We hebben dezelfde ervaring Sis!

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 21:57:43
Bah wat een vreselijke ervaring Sis en Blauwtje!

Ik snap 't punt van Suus wel hoor. En ik zou er zelf dus absoluut niet voor kiezen, vanwege de redenen die jij noemt Sis en voor mij de belangrijkste reden, het op gang komen van de borstvoeding en een voldoende krachtige baby die bv wil proberen.
Maar toch vind ik dat elke vrouw die keuze zelf mag maken. Liefst geheel geinformeerd over de risico's want dat schort er nog regelmatig aan.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 22:03:25
Laatst een discussie bij iemand op Facebook. Die vroeg ervaring met de ruggenprik. Een van haar vrienden zei.. tis volledig veilig, anders zouden ze je dat niet laten doen. Tja...
Wel even een verklaring tekenen dat wij niet aansprakelijk zijn, mevrouw, verder heel veilig.

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Blauwtje  schreef op: 11-09-2012 22:06:17
Moeilijk punt. ik ben het eigenlijk met zowel Suus als Alice wel eens alleen het komt niet overeen haha.

Sis, indd. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik niks van dr wilde weten maar wel veel meer een soort van afstand in vergelijking met de andere kinderen. Omdat ik niet bewust heb meegemaakt dat ze geboren is. Ik was er wel, maar ik was er ook niet.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Minou  schreef op: 11-09-2012 22:08:31
Melissa, super dat jij gewoon dit verteld, wat mensen er ook van vinden..dit ben jij!
Heb ik beweodering voor.


Ik heb er nooit bij stilgestaan..een bevalligsplan.

Amber begon thuis, meconium, dus zh, knip vaccuum, hechten..auw.

Stella ingeled, geen vruchtwater meer, turbobevalling door oxytocine, naweeen vreselijk.

Ik kijk er iig met een fijn gevoel op terug.

Pijnstilling is niet in me opgekomen, dus die ervaring heb ik niet.

Sis en Paulien..lijkt me vreselijk...
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 11-09-2012 22:09:57
Ik ben bij ons eerste kindje waarvan ik wist dat ze niet levensvatbaar was, wel met een ruggeprik bevallen. Omdat het mij emotioneel te veel deed om de bevalling "normaal" mee te maken en omdat de gezondheid van het kindje toch niet meer uitmaakte.

Bij mijn 2 zonen heb ik geen ruggeprik gehad. Omdat bij de eerste al genoeg ontsluiting had om binnen een uur te persen en bij de tweede heb ik niet eens weeen gehad, alleen 3 persweeen en toen was hij er.. (Wel gek want omdat ik een drukgevoel voelde kwam de verloskundige toch maar langs en had ik al bijna 9cm zonder pijn..) Maar mocht het wel mogelijk zijn geweest had ik er ook niet voor gekozen, puur om de risico's die eraan vastzitten.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 22:10:14

Maar dat is ook maf, Sis, jij geeft eerder aan dat jouw kind bij je bevalling had kunnen zijn want het ging zo .. .nou ja..rustig en prettig zeg maar, maar je krijgt dit middel om te slapen midden in je weeen. Dat is ook bizar, eigenlijk niet nodig.

Bij ons in het ziekenhuis is er volgens mij niet altijd iemand die een ruggenprik mag zetten aanwezig. Sis jij kent het ziekenhuis wel, het RIjnland in Leiderdorp, maar het is best een redelijk groot ziekenhuis. Toen Thomas met ks kwam (spoedgeval) was het overdag dus was de gyn aanwezig, maar Maeve was midden in de nacht en dan moet de gyn dus opgeroepen worden. En als ik aan die verpleegsters denk die mij daar moesten helpen, oh mijn haren gaan weer overeind haha....


Maar goed, zo goed heb ik me er dus niet in verdiept, maar is een ruggeprik zoooo risicovol? Bij Thomas en Jonah zat hij gelijk goed en eerder bij een ander soort operatie ook, maar bij Maeve lukte het maar niet. Toen prikte ze keer op keer. Waar voelt u het nu mevrouw? Nou ik voel een koude plek rechtsonderin mijn been...oh opnieuw, en nu?? Nou nu voel ik het daar, heeft aardig wat keren prikken gekost, maar dat kan dus echt een verlamming opleveren?

 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 22:10:44
En bedankt voor de knuffels, herkenbaar dus helaas..
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Cir  schreef op: 11-09-2012 22:11:29
Ik vind dat iedereen zelf moet kunnen beslissen over pijnstilling. Een ander kan voor jou nooit aanvoelen hoe onhoudbaar de pijn voor jou is, dat kun je alleen maar zelf.
Als ik zie hoe mijn zus 11 jaar terug met een trauma en volledig uitgeput die bevalling uitkwam dan ben ik blij dat het tegenwoordig wel makkelijker is om pijnstilling te krijgen.

Ik ben zelf 3x zonder en 1 keer met pijnstilling bevallen. Mijn derde bevalling kreeg ik die remifentanil. Mij is dat wel heel goed bevallen. Ik werd er niet suf van. De pijn was zeker niet helemaal weg maar doordat de piek er vanaf was kon ik me veel beter ontspannen en zat ik binnen no-time op volledige ontsluiting.
Bij mijn vierde bevalling wilde ik weer zo bevallen maar de ontsluiting ging te snel dus kon het helaas niet meer.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Liefje  schreef op: 11-09-2012 22:14:19
Heb net weer even een pagina gelezen met de risicos en daar was ik wel redelijk van op de hoogte. Maar goed het maakt voor mij eigenlijk ook niet uit ga uit van een keizersnede en dan heb ik ook geen keus.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Alice  schreef op: 11-09-2012 22:17:17
Geen kritiek hoor Liefje, maar waarom kies je voor een keizersnede? Gewoon interesse..
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Liefje  schreef op: 11-09-2012 22:22:53
hm die risicos zie ik dan weer niet vermeld staan...tenminste niet op de site waar ik gekeken heb en dan kan ik wel snappen dat jij er dus een beetje tegen bent mits medisch noodzakelijk.

ik heb er totaal geen last van gehad en ik las op die site ook dat de apagscore van die kindjes meestal lager is maar die van mij had meteen over een 10 voor
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Liefje  schreef op: 11-09-2012 22:30:50
 dat is mijn motto ook altijd...
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Bepje  schreef op: 11-09-2012 23:18:33
Mooi dat je alles zo goed op een rijtje hebt Melissa en dat je er stellig in bent.
Ik ben nooit bevallen zonder gedoe, geknipt, gescheurd wat achteraf een totaalruptuur geweest blijkt te zijn, langdurig omdat de kinderen pas tijdens de bevalling indalen enz.
Zoals jij het je voorsteld lijkt het me prachtig en ik hoop van harte dat je zo`n bevalling krijgt.

Even een vraagje: Wat bedoel je met tandemen ?
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Moedervan5  schreef op: 11-09-2012 23:22:06
Ik ben ook niet happig op pijnstilling met bevallen. Maar ieder zijn keuze hè. Toen ik moest bevallen van mijn overleden kindje, heb ik het echt helemaal zelf gedaan met mijn vriend, de vk stond op afstand te kijken en zei verder ook niks, ik wist precies wat ik moest doen. Ookal is hij levenloos te wereld gekomen, ik denk dat dit wel een hele mooie en serene bevalling is geweest. De puurheid, de rust en de uiterste kalmte op dat moment is onbeschrijfelijk. Een ander punt is, niet bijvoeden, uiterst gevaarlijk voor een pasgeboren baby. Een baby moet voldoende drinken. En ook de vit K is belangrijk. Dit heb ik van de kinderneuroloog, toen ik zwanger was van Sasha wou ik graag weten wat de nu precies een sinus trombose is, en waardoor het kan ontstaan, evenals de vit k wat gegeven word. En wat dacht je van infarcten in de placenta, heeft ook allemaal te maken met stolling, dus ik vind dat jij, Melissa, onverantwoordelijk bezig bent, ze hebben niet voor niets een protocol.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Marly-jane  schreef op: 12-09-2012 04:44:23
ik hoop voor je dat het gaat zoals je het graag wilt.
Helaas zijn er vele dingen die je zelf niet in de hand hebt. Ik vind wel dat je verplicht bent aan je kinderen om alles te doen / laten doen voor jou gezondheid. Je kinderen hebben er niks aan als jou wat overkomt. Dus in sommige gevallen moet je afwijken van je bevalplan en ziekenhuis plan en je overgeven aan de kennis en kunde van de artsen.
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Pino  schreef op: 12-09-2012 19:35:18
Ik heb je verhaal gelezen en ik kan alleen maar zeggen: respect!!! Echt goed van je dat je voor je eigen wensen vecht en superfijn dat je mensen (vk en kraamhulp) hebt gevonden die er hetzelfde in staan. Ik hoop van harte dat je een hele fijne bevalling mag hebben en wens je veel succes toe!
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Melissa  schreef op: 13-09-2012 13:40:59
Tandemen is twee kinderen van verschillende leeftijden hebben die bv krijgen.

En de discussie vind ik niet erg, maar meng me er niet in. Denk dat iedereen mijn standpunt wel weet inmiddels haha
 
Quote
RE: van alles rondom mijn zwangerschap
Mariëtte35  schreef op: 13-09-2012 13:58:04
Ook ik kan mij helemaal vinden in je bevallingsplan!
Wat pijnbestrijding betreft het werd mij 5 jaar geleden tijdens de bevalling aangeboden of ik een ruggenprik op een prik in mijn been wilde, ik wilde eerst weten wat het eventueel met onze baby kon doen en toen heb ik besloten om geen van beide te willen. Pijn hoort er nu eenmaal bij en nadat je baby op je buik ligt ben je deze pijn ook erg snel weer vergeten.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op van alles rondom mijn zwangerschap
Naam
Bericht