Menu
 

Topic:

kleding en school

Even Anno  schreef op: 10-09-2012 21:55:12
Ik kan er niks aandoen maar ik erger mij rot, vorig jaar (groep 2) ook al...probleem: iedere keer komt dochterlief thuis met kleren die te vies zijn om aan te pakken. Met het beste vlekkenspul er niet uit te krijgen.
Nu vraag ik mij af: ben ik nou de enige die zich eraan stoort + bij wie is het net zo?

Ik kreeg vorig jaar al te horen: ja je moet ze niet de mooiste kleren aandoen. Nee oke, ben ik volledig mee eens, hou er ook rekening mee. Maar toch vind ik het doodzonde als ze iedere keer thuis komt en het regelrecht de container in kan.
En dan denk ik: wat moet ik het kind dan aantrekken? Je wil toch ook dat ze er een beetje leuk bij loopt?

Had het vandaag even gehad, maar was gewoon de druppel die de emmer over liet lopen denk ik...
Vorige week maandag werd door de nieuwe juf gezegd: vanaf volgende week maandagmiddag gym! Dus ik gevraagd waar ik bij gymkleren dan aan moet denken. Ze zei: gewoon een oude korte broek van deze zomer als je hebt + een shirtje, we willen niemand op de kosten jagen.

Prima, alles klaargelegd. De kids moeten zich vanaf nu ook gaan douchen (afspoelen en afdrogen). Mijn dochter (en denk niet dat ze de enige is) heeft soms best nog wel moeite met aan en uitkleden. Bijvoorbeeld met normale knopen aan een broek of een shirt dat strak zit. Na het douchen gaat het aankleden (ook na zwemles altijd) een stuk moeilijker doordat alles stroef is omdat het vochtig is.
Dus ik een broek uitzoeken (lange), met drukknoopjes, zodat  ik het haar en de juf wat makkelijker maak kwa omkleden. Was een witte broek deze keer, moet ik eerlijk zeggen..niet de beste kleur voor kinderen, maar een klein vlekje of iets kan altijd  gebeuren en is te wassen denk ik dan.

Hoor ik na 15.00 dat ze niet naar de gymzaal zijn geweest maar een soort buitengym hebben gehad, lees: spelen. In hun nette kleren...ze zijn naar een soort speelkuil gegaan waar vaak wat oudere kinderen hangen die daar skaten en doen (ook zo;'n baan ligt daar) En dochter: ja daar heb ik vanaf gegleden, want dat mocht van juf hoor!

Zucht....als ik dat geweten had, dan had ik haar wel een andere broek aan gedaan. In ieder geval een iets donkerdere kleur. En ik vraag mij ook wel eens af, houden ze uberhaupt wel toezicht op de kinderen en wat ze uitspoken?
Nouja resultaat, broek half stuk/zwart...

Hoe gaan jullie daar nou mee om? Vorig jaar in groep 2, kwam ze constant thuis met een soort roestvlekken van de speeltoestellen..op een gegeven moment heb ik daar iets van gezegd, want werkelijk alles wat ze aandeed, kon ik weg gooien(broeken, jurkjes etc).
Je doet een kind toch ook geen bevlekte kleren aan naar school??

Inmiddels ben ik gewend aan de zandbakkleren, ze hebben bepaald zand dat op 1 of andere manier vettig is en niet uit de kleren wil. Sokken krijg je bijvoorbeeld ook niet meer schoon erna. Was ze uit, en doe ze dan maar weer aan, want ja dat ziet toch niemand als ze schoenen aan heeft..


Moet ik het van mij afzetten, of toch een gesprekje aangaan met de nieuwe juf? Of wel een broek die onder de vlekken zit aandoen naar school? Of gewoon luchtiger worden en de boel maar weggooien?

Kijk ik maak er geen probleem van als er een keer ergens een vlek in zit, of dat er een gat in een knie zit, daar zijn het kinderen voor. Maar vraag mij echt af of dit normaal is....
Helaas kan ik het mij ook niet veroorloven om constant nieuwe broeken en rokjes aan te schaffen...

Zo ook eind schooljaar groep2, dochter bleef over ivm mijn werk. Haal ik haar op, zeiknat,mega vieze zand (geel en zwart!) kleren. Denk: zeg dat dan even, dan trek ik het kind iets aan waar eventueel al een vlekje of iets inzit!!!

HELP..heel verhaal, maar serieus...ben ik nou echt de enige?
 
Quote
Navigatie
RE: kleding en school
Kaasje  schreef op: 10-09-2012 22:06:39
Vervelend van al je vlekken... roest vind ik ook wel een beetje raar.
Zijn de speeldingen dan nog wel veilig vraag ik mij af...

Heb je wel eens Dasty geprobeerd van de wibra om je vlekken eruit te krijgen?
Dat spuit ik hier op de vieze broeken van de jongens... het meeste krijg ik er wel uit zo.

Verder geen oplossingen, ik heb ook sloddervossen die het schoolplein aanvegen met hun broek
 
Quote
RE: kleding en school
Angelique  schreef op: 10-09-2012 22:12:40
hier valt het gelukkig mee
hij zit in groep 1 en ja hij is een keer dwars door een mega plas gerolt had ie netjes schone kleren aan gekregen en de vuile in een zakje maar alles was gelukkig zo schoon

verder is het echt een viespeuk altijd inde zandbak schoenen en broeken vol zand
ook liggen er veize houtsnippers en daar rolt ie ook altijd in als het nat is is het net teer echt goor maar ook dat gaat er gelukkig nog uit (gebruik in die gevallen altijd vanish )
en hij komt ook wel is onder de verf thuis
ik let niet op goeie of minder goede kleren
hij krijgt gewoon alles aan naar school
echt nette kleren zoals witte broeken krijgt ie niet want in huis krijgt ie het ook voor elkaar goor te worden dus nee gewoon kleren voor alle dagen
tot nu niet een weg hoeven doen maar maak  me er ook niet heel druk om

bij jou dochter klinkt wle wat extremer zou dan toch is met de juf aankaarten
 
Quote
RE: kleding en school
Sara1976  schreef op: 10-09-2012 22:12:51
sorry ik vind het echt niet normaal dat ze zo thuis komt. Ok mijn dochter komt ook nooit schoon van school en van de BSO al helemaal niet. Maar als ik jouw verhaal zo lees....nee zo erg is het niet
 
Quote
RE: kleding en school
Monica Mv 2  schreef op: 10-09-2012 22:14:19
Ik herken het niet eigenlijk.

Mijn dochter had wel een tijd in groep 1/2 dat de knieën kapot waren, navraag bleek dat de kids een soort van treintje maken en dan op de knietjes rond gingen.

Zandbak kleren zijn niet heel vies, gewoon wassen en het was eruit.

Bij Guus heb ik die problemen nooit gehad. Alles wat eens een keer vies was kreeg ik eruit. Nu komt hij heel erg vaak met grasvlekken op zijn broeken, ik krijg ze er vrijwel altijd uit.

Ligt het aan de soort kleding dan?
 
Quote
RE: kleding en school
Debbel79  schreef op: 10-09-2012 22:14:50
hier hetzelfde probleem hoor. N.ora presteerd het elke dag weer om met kleding thuis te komen met vlekken/gaten of verf oid.

ik doe haar ook nooit goede kleren aan. koop veel leuk spul op marktplaats/ dan loopt ze er toch leuk bij zonder dat ik me al te veel opwind over de vlekken en toestanden
 
Quote
RE: kleding en school
Even Anno  schreef op: 10-09-2012 22:19:57
hey, ik heb wel eens gehoord van dasty, maar zag laatst heel veel soorten van dasty...welke gebruik jij daarvan?? Ik gebruik vanish (heb voor kleur/en voor wit en zelfs ossengal geprobeerd bij vlekken...)Maak jij je er niet druk om? Trek je ze dan die kleren weer aan (als het er niet uit wil) of koop je dan nieuwe?

Ja die roestvlekken waren echt van de glijbaan/speeltoestel..en juf zei toen: ow wat raar, heb er verder niemand over gehoord. :-S

Sjah ik baal er dan gewoon van, want als ze hier bijvoorbeeld in de straat naar de speeltuin gaat, dan kleed ik haar ff om.
Als ik wist dat ze vandaag niet ging gymen in de speeltuin, had ik haar ook even een iets oudere broek aan gedaan en zeker geen witte.

En een echte sloddervos heb ik niet hoor maar ze zei ook: het mocht van juf hoor!
Dan denk ik: uhh hallo? Waar is nou dat stukje toezicht dan? Als kinderen van een skatebaan afglijden (vraag mij ook af waarom ze daar heen zijn gegaan, want is echt voor oudere kinderen, zijn geen normale speeltoestellen of een glijbaan etc) dan zeg je toch even: jongens dat kan niet, dan gaan je kleren stuk!
Ik heb het vorig jaar ook gezien, dat de kinderen dan buiten speelde en 2 juffen die toezicht moeten houden, waren samen druk in gesprek met een kop koffie...ik vind dat storend.

En klinkt misschien dom, maar ik baal net zo hard van een broek voor 5 euro heb gekocht dan een broek van 20,00. Is al zo vaak gebeurd dat binnen 1 dag iets totaal versmeerd was. Ik vind het gewoon zonde, ben zuinig op spullen...

Leggings die stuk zijn, ben ik al tig keer tegen gekomen..en daar val ik ook niet over, want ja dat is 1 keer op de knie goed terecht komen en er zit een gat in. Ik koop ze dan ook niet meer bij de H&M etc, maar bij de zeeman.
Een gat in een broek door een valpartij of iets, ook geen probleem...het zijn natuurlijk niet voor niks kinderen he, alleen die constante smerige kleren heb ik echt een probleem mee.

Misschien dat ik mij te druk maak er om hoor? Maar denk wel eens: hoe doen anderen dat dan?

 
Quote
RE: kleding en school
Angelique  schreef op: 10-09-2012 22:23:28
dasty die gele moet je dan hebben
 
Quote
RE: kleding en school
Even Anno  schreef op: 10-09-2012 22:29:16
oops. dat was 2 keer...

Denk niet dat het aan het soort kleren ligt...koop ze in verschillende winkels, en ook veel op MP (en dan ben ik misch te zuinig..dan nog kan ik er van balen..op mp zijn ze ook niet meer zo goedkoop)

Ze hebben hier zand in de zandbak wat niet van dat gewone speelzand is..maar gewoon vettig aanvoeld. Daardoor krijg je het niet uit de kleren. Heb vorig jaar wel een moeder, woont hier in de straat gesproken erover. En die had precies hetzelfde..en ja die trok haar zoon gerust een broek aan dat te klein is ipv even aankaarten bij de juf.
Daar heb ik dan ook weer moeite mee...

Vorig jaar hoorde je op het schoolplein geregeld ouders erover tegen elkaar, maar volgens mij niemand die het met de juf erover had. Ik vorig jaar dus wel, helaas heeft dat toen niet geholpen.
School is nu net een week begonnen hier, en vind het dan ook weer zo lastig om meteen met de nieuwe juf erover te hebben...gevoel van: jahoor ben IK de zeikerd weer..

Heel verschillend merk ik nu al hier, hoe de kids thuis komen..

Zal zowieso met mijn dochter er eens over praten, want als er niet op gelet word dan is zij toch degene die dan zelf moet opletten en weet wat wel en niet kan..

Grasvlekken krijg ik trouwens ook best goed uit kleding. Maar de vlekken zijn hier echt bruin/geel/zwart.


 
Quote
RE: kleding en school
Mieps01  schreef op: 10-09-2012 22:55:57
Mijn zoon komt niet zo thuis. Wel eens versleten knieën van jongensspel maar niet zo structureel sls bij jou. En dan zijn de mijne ook nog eens echte knoeierds.
 
Quote
RE: kleding en school
Nina1  schreef op: 10-09-2012 22:58:26
Grasvlakten met ossengalzeep of citroentje van mylene.

Ja ik ben zo'n moeder die mijn kinderen doms wel eens kleding met een vlekje erin aantrektSanders kan ik mijn jongste 4x per dag andere schone kleren aan dOen. 
Maak me er niet zo druk over eigenlijk. Laat ze lekker.
Ik denk dat de juf dacht ti's lekker weer wegaan lekkernaar buiten. Gebeurd hier ook wel. Primade juf zegt hier ook niet van kijk uit je kleding of dan gaat het stuk.Maar maak het bespreekbaar kom je niet verder met de juf dan naar directie. 
 
Quote
RE: kleding en school
Stefke  schreef op: 10-09-2012 23:15:42
Dat er geel zand in de zandbak zit ipv zandbakzand vind ik niet kunnen! Ik denk dat een mailtje naar de directie al een en ander oplost! En roestige toestellen hebben een likje verf nodig!

 
Quote
RE: kleding en school
Mafkees  schreef op: 10-09-2012 23:22:19
ik ben denk ik en uitzondering.

ik heb een vrij dure smaak voor de kleding voor mijn jongens. maar sinds de oudste op school is, heb ik daar snel verandering in gebracht.
ik heb echt een stapel schoolkleding en een stapel andere/nette kleding.

hij komt ook echt vies uit school. in weer en wind spelen ze buiten, maakt slidings over het gras, in de zandbak, met water, etc.
ik wil hem lekker laten ontdekken.

zo gaat hij dus wel eens met een broek met gat in de knie naar school. als ik hem ophaal van school en hij ziet er zo ranzig uit en heeft daar een heerlijke frisse blije kop bij, ben ik intens gelukkig.
ze leren door te spelen en te ervaren. maakt mij niet zoveel uit. als de vlekken er echt niet uitgaan (zeldzaam, want ik gebruik ook dasty) dan gooi ik het óf weg of het is een mooi kledingstuk voor school. jammer dan.

ik probeer hem wel aan te leren nu dat het wel vies mag worden maar niet stuk.
vies vind ik niet erg, echt niet. laat lekker gaan, over een paar jaar willen ze geeneens meer zo spelen of vies worden.

dus ik vind het niet kunnen dat je er wat van wil zeggen. het zijn kinderen en die leren door te ontdekken.
sla je slag tijdens de uitverkoop en dan maar iets minder mooi gekleed naar school, scheelt jezelf een hoop ergenis denk ik
 
Quote
RE: kleding en school
Liefje  schreef op: 11-09-2012 00:50:29

Het gaat haar niet om het geld maar om de kleding en daar zou ik ook niet blij van worden op scholen hoort er goed zandbak zand in te liggen en geen vies spul.

Ik ben zon moeder die haar kind dus nooit in te kleine of kleding met vlekken naar school laat gaan  en kleed hem dus wel vaak om.

 
Quote
RE: kleding en school
Marly-jane  schreef op: 11-09-2012 06:48:48
ik snap je punt zeker, ik wil ook dat mijn kinderen er verzorgd bij lopen. Maar vaak heeft de juf een klas met zovele kinderen, ze kan niet op elk shirtje en broekje letten. Hier laatst mijn zoon lekker geverfd in zn nieuwe witte shirt met print. de verf was uitwasbaar (nou mijn wasmachine kreeg het er niet uit helaas) Tja meneer wilde geen verfschort aan. en juf denkt dan nou dan maar niet. Ik begrijp dat ook wel weer van de juf. ze heeft zovele kindjes en alles vliegt door de klas en ze moet ogen in dr achterhoofd hebben.

ik kijk ook altijd naar kleding in de uitverkoop. dan doet het minder pijn in de portemonaie als wer wel wat mee is. maar dat gele zand, ja dan blijf je bezig natuurlijk. ik zou daar toch eens even over kletsen met school/ directie. of daar niet ander zand in kan. en roestige speeltoestellen lijken me ook niet dat die nog goedgekeurd worden. dus daar mag je ook best eens wat over zeggen. hopen dat ze er dan wel wat mee doen.

 
Quote
RE: kleding en school
Veerle  schreef op: 11-09-2012 08:01:07
Vies worden is niet erg. Maar dan moet er wel gewoon zand in de zandbak en de speeltoestellen moeten geen roest afgeven. Dat je dan een keer een witte broek weg kan gooien omdat ze ipv gym voor een (niet zo'n handige speelplek) hebben gekozen is dan geen ramp.
En bij verven moet je een schort aan en anders verf je maar niet. Mooie chaos and order jurk onder de zwarte verf. Na de schoolfoto nog even gaan verven...hoe verzint ze het?
Alle kinderen in een extra net pak!
 
Quote
RE: kleding en school
Bianca  schreef op: 11-09-2012 08:14:13
Hier hadden ze ook overal van dat vieze zand liggen ( onder de schommels, glijbaan etc)
En die vlekkenn kreeg ik er ook niet uit gewassen mijn dochter kwam echt helemaal onder de bruin gele zandvlekken thuis.
Veel moeders hebben hier over geklaagd en nu is al het zand verwijderd en ligt er kunst gras sindsdien hebben ze al die vlekken niet meer.
Ik baalde er ook van ook al koste het me bijwijze van maar 5 euro het rokje na 1 keer dragen kon het echt niet meer aan het was ook geen klein vlekje maar echt grote vlekken dat doe je dan echt niet meer opnieuw aan.
Mijn kinderen mogen spelen en doen springen hier ook rustig in de plassen en komen dan binnen met modder in hun haren maar dat krijg ik er allemaal uitgewassen het ligt echt aan dat zand hoor.
 
Quote
RE: kleding en school
Mv2  schreef op: 11-09-2012 09:53:15
Ik vind dat echt niet normaal hoor om zo thuis te komen. Mijn dochter komt ook vaak vies thuis, zand, modder, verf...ach dat was ik er wel uit maar als ze met vlekken thuis zou komen die er niet meer uit gaan dan zou ik het zeker aankaarten. Heb je het er al eens met andere moeders over gehad? Want jij zou niet de enigste met dit probleem moeten zijn. Ik zou het dan ook zeker aangeven bij de directie en niet bij de juf want die kan daar vrij weinig mee. 
 
Quote
RE: kleding en school
Even Anno  schreef op: 11-09-2012 10:57:54
bedankt voor alle reacties.
Ik zal het even in de gaten houden, groep 3 speelt alleen met overblijven nog bij het peuter/kleuter gedeelte (waar ook de zandbak is) dus daar hebben we nu veel minder last van.
Zal ook eens andere moeders vragen of zij ook die problemen hebben, weet er wel 2 maar die zeggen het tegen elkaar en verder niet tegen de school.

Nu net de 2e week dat ze naar school gaan, dus ik heb mij voorgenomen om dit voorval dan maar even te laten gaan. Maak wel een foto van de broek (dat als het weer gebeurt je niet met lege handen staat, maar ook serieus kan laten zien dat het een probleem is).

Ik koop ook inderdaad vaak in de uitverkoop en via mp etc, maar inderdaad als je dan je dochter een nieuw rokje aantrekt van 5,00 en vervolgens kan die niet meer aan, dan is het nog zonde.
Kleine vlekjes (bijv in een mouw ofzo), die trek ik rustig weer aan. Maar echt versmeerde kleren niet.
Daarbij vind ik het ook sneu als mijn dochter er dan zo bij zou lopen, want geheid dat je commentaar krijgt en wie weet zelfs pesten. Dus netjes erbij lopen is wel zo prettig.
Echt dure kleding is hier zowieso niet aan de orde. Maar elke week een nieuwe broek zou er wel inhakken.

Ik ga het dus in de gaten houden. En als ze weer zo thuis komt dan kan eens informeren bij dochter waar ze gespeeld heeft en het eventueel aankaarten bij juf/directie.
Heb er overigens alle begrip voor dat de juf nou eenmaal niet alles in de gaten kan houden hoor. Maar een skateboardkuil is niet handig, als je er vanuit gaat dat ze naar de gymzaal gaan Vraag mij ook af wat ze daar nou moeten.

Vorig jaar heb ik wel een gesprek opgevangen, er zouden schoolfoto's gemaakt worden. Alle kindjes gaan dan super mooi naar school natuurlijk, was er een meisje met nieuwe roze ballerina's en prachtig roze jurkje. Zei de juf dat ze ook buiten gingen spelen, in de zandbak etc.
Dus die moeder: daar ben ik niet zo blij mee, zijn net nieuwe schoenen, wil je haar die dan in ieder geval even uit laten trekken als ze in het zand gaan?
Zei de juf doodleuk: hoezo? Die schoenen kan je toch zo even in de wasmachine doen erna?
De moeder was niet blij.

Vlak voor de zomervakantie, haalde mijn moeder mijn dochter een keer op van school. Dikke scheur in de broek (blijven haken aan iets). Dus mijn moeder keek al zo van: niet weer he..zegt de juf: ach dan maak je er toch gewoon een korte broek van.
Die juf was dus echt heel erg...

Misschien dat dit een voorvalletje was en het hier ook bij blijft bij deze nieuwe juf. Wil er ook niet meteen boven opspringen.

En idd, roestvlekken en dat zandbakzand zijn de ergste dingen daar. 
 
Quote
RE: kleding en school
Sabrah  schreef op: 11-09-2012 11:16:04
Ik zou als ik jou was eens navragen bij andere ouders of zij dit ook zo ondervinden. Zo ja dan kun je altijd naar de MR van de school stappen. Die horen dit op zijn minst te bespreken in hun overleg en indien er meerdere klachten zijn hier wat aan doen.

Ik zou me hier ook aan storen hoor! Wat voor voorbeeld geeft een juf mee als ze kinderen alles maar laat doen? Het kan inderdaad een keer voorkomen, het blijven kinderen. Maar een goede leerkracht zou echt wel in kunnen grijpen als ze ziet dat het uit de hand loopt. 
Mijn kinderen kwamen toen ze in de lagere groepen zaten vooral met heel veel zand thuis. Ik liet ze standaard alles uitkloppen voor ze binnenkwamen. Het zat echt dan tot hun haren aan toe. Maar ja, dat gebeurt nu eenmaal in een zandbak. Heb hier nooit vette vlekken aan overgehouden. Verf op hun kleding nooit problemen mee gehad. School gebruikt verf die met koud water zo te verwijderen is.

 
Quote
RE: kleding en school
Pino  schreef op: 11-09-2012 11:44:26
Heb niet alles gelezen maar vind het eerlijk gezegd ook niet normaal dat ze zo thuiskomt!
Roestvlekken lijkt mij kapotte (en onveilige?!) speeltoestellen. Zandbak zou geen vlekken moeten geven (althans niks wat er niet normaal uit te wassen is) en qua verven enzo: doen ze dan geen schortjes voor of oude overhemden aan?!

Bij mij (kids in groep 2 en 4) komen ze eigenlijk zelden met vlekken thuis!! Wel met vrachten zand in de schoenen  maar geen vlekken van zand of speeltoestellen. En als er geknutseld wordt, wordt er ook opgelet!

Daarnaast vind ik het ook geen normale gang van zaken dat er gezegd wordt dat de kinderen gaan gymmen en ze vervolgens naar een soort hangjongerenplek gaan! Lijkt mij dat de ouders daar toch van op de hoogte gesteld horen te worden?! En wellicht zelfs dat er ouders meegaan, want lijkt me ook dat 1 juf daar niet alle kindjes in de gaten kan houden!

Ik zou er werk van maken via juf, MR of schoolhoofd of iets dergelijks.

Succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op kleding en school
Naam
Bericht