Menu
 

Topic:

Eosinofiele oesofagitis

Vlindertjes  schreef op: 07-09-2012 13:38:06
Iemand toevallig ervaring mee?
 
Quote
Navigatie
RE: Eosinofiele oesofagitis
Liset_mv3  schreef op: 07-09-2012 13:52:13
EEn wattes?
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Mitch  schreef op: 07-09-2012 14:07:09
Hier gelukkig geen ervaring mee, wel een maagklantje maar met pillen goed houdbaar.
Vanwaar de vraag? Jijzelf hier wel bekend mee?
Liset_mv3 wikipedia is your friend.


Eosinofiele oesofagitis is een chronische ontstekingsziekte van de slokdarm. De aandoening komt voor bij kinderen en volwassenen. Tot enkele jaren geleden werd ze niet goed herkend. Recente gegevens wijzen erop dat het aantal gevallen van de ziekte snel toeneemt[1].


Volwassenen met de ziekte hebben vaak last van brandend maagzuur of slikklachten. Het eten zakt niet goed (dysfagie) en kan zelfs vast blijven zitten in de slokdarm (voedselimpactie). Bij mensen met deze klachten kan met een endoscoop de binnenkant van de slokdarm bekeken worden (endoscopie). Vaak wordt bij dit onderzoek vastgesteld dat de slokdarm vernauwd is. Soms is dit zo ernstig dat deze vernauwingen opgerekt moeten worden. Om de diagnose te stellen worden tijdens de endoscopie weefselhapjes genomen.


Het is nog niet duidelijk waardoor de ziekte veroorzaakt wordt. Het lijkt erop dat veel mensen met de aandoening allergisch zijn voor bepaalde voedselbestanddelen. Momenteel wordt in het AMC door de afdeling Maag,- Darm- en Leverziekten onderzocht wat de rol is van voedselallergieën bij deze aandoening. Daarnaast is er mogelijk een relatie met de refluxziekte.


De behandelmogelijkheden zijn beperkt tot het vermijden van voedselbestanddelen waarvoor de patiënt allergisch is en medicijnen die de ontstekingsreactie remmen[2]. Er wordt op dit moment onderzoek verricht naar nieuwe en betere behandelmogelijkheden.

 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Nina1  schreef op: 07-09-2012 14:10:45

Even opgezocht:
Eosinofiele oesofagitis
 is een chronische ontstekingsziekte van de slokdarm. De aandoening komt voor bij kinderen en volwassenen. Tot enkele jaren geleden werd ze niet goed herkend. Recente gegevens wijzen erop dat het aantal gevallen van de ziekte snel toeneemt


Volwassenen met de ziekte hebben vaak last vanbrandend maagzuur of slikklachten. Het eten zakt niet goed (dysfagie) en kan zelfs vast blijven zitten in de slokdarm (voedselimpactie). 

Nee sorry geen ervaring mee maar lokt mr. Geen pretje!

 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Vlindertjes  schreef op: 08-09-2012 09:28:14

We zijn afgelopen week met onze dochter bij een andere kinderarts geweest en die denkt dat ze totaal geen reflux heeft maar dus een voedselallergie. Ik had stiekem gehoopt dat er hier al moeders zouden zijn die er ervaring mee hebben. Wij hebben nu de keus om onderzoeken te gaan doen en daarmoesten we van de kinderarts maar even over nadenken. Dus vandaar mijn vraag wie er ervaring mee heeft.

 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Hoop  schreef op: 02-10-2012 21:06:29
mijn zoon is nmiddels 8, en heel zijn leven al veel allergieen. dit jaar is vastgesteld dat hij eosinofiele oesofagitits heeft. hij is voor nog meer allergies als dat wij dachten, en een heel lang en zwaar traject staat ons te wachten. vooral voor onze zoon is het ontzettend zwaar, sondevoeding en helemaal niets meer wat lekker is, tot er is uitgezocht waar hij niet tegen kan, iedere keer weer scopieen, en als er een scopie niet goed is, en er zit weer een ontsteking, moet je weer en stap terug in voeding om te kijken of het dat voedsel is..... wij houden ons voor ogen dat het ooit iets beter wordt, maar voorlopig is het loodzwaar en slopend.
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Vlindertjes  schreef op: 03-10-2012 14:41:50
Wat naar @hoop Zo erg zal onze dochter het dan niet hebben als ze het daadwerkellijk heeft. Wij moeten volgende week weer met haar naar de kinderats en willen wel graag dat ze een ph metrie meting gaan doen en dan eerst maar afwachten wat daar uit gaat komen.
Hoe zijn jullie erachter gekomen en had hij al van baby af aan klachten?
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Hoop  schreef op: 11-10-2012 09:17:06
hij heeft vanaf de geboorte al heel veel klachten, veel spugen heel veel huilen en ontzettend veel eczeem. maar hij groeide goed, dus in eerste instantie zeiden ze dat hij nergens allergisch voor was. met een half jaar is hij einndelijk onderzocht, en toen bleek dat hij toen al heel veel allergieen had.
die voeding hebben we tot op heden ook niet meer gegeven....wel heeft hij altijd astma gehad en veel buipijn. vorig jaar kreeg hij slikklachten, en toen wisten ze waar ze naar moesten zoeken.....eindelijk een verklaring voor zijn klachten, maar wel een pittig traject, vooral voor het mannetje zelf....
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Vlindertjes  schreef op: 11-10-2012 10:25:12
Wij zijn afgelopen dinsdag weer bij de kinderarts geweest en die wil toch eerst logopedie en kijken of ze niet een parasiet heeft, dus de ontlasting is ook opgestuurd. We moeten in november weer komen dus eerst dit weer afwachten.

Ze heeft ook astma al gaat dat nu goed en veel buikpijn. Wij zijn zelf erg aan het twijfelen of het reflux is of toch.....

Hoe gaat het nu met jullie zoon?
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Hoop  schreef op: 19-10-2012 15:45:40
voorlopig nog een flinke zoektocht voor jullie dus... vervelend dat ze veel buikpijn heeft.
mijn zoon mag sinds 5 weken ook geen tarwe meer, wat heel erg lastig is, maar hij kreeg er waarschijnlijk weer ontsteking van in zijn slokdarm. volgende week vrijdag weten we dat zeker, want dan rijgt hij weer een scopie. als de ontsteking dan weg is, is hij inderdaad allergisch voor tarwe en kunnen we verder gaan zoeken wat nog meer niet goed gaat.
 
Quote
RE: Eosinofiele oesofagitis
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 04-01-2013 07:22:55
gemeld
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eosinofiele oesofagitis
Naam
Bericht