Menu
 

Topic:

Gastric bypass

Kolibrie  schreef op: 06-09-2012 10:49:25
Lieve allemaal,

Ik open dit topic omdat ik op zoek ben naar een beetje steun en begrip van andere dames die dit traject hebben doorlopen en omdat ik graag mijn verhaal kwijt wil...

In november 2011 ben ik gestart met het traject voor een GBP bij de Nederlandse Obesitas kliniek... Voor zover je het een traject kunt noemen... Ik kreeg een intake gesprek en er werd daarna een afspraak gemaakt voor de gesprekken bij de betrokken specialisten... Die gesprekken vonden allemaal plaats op een halve dag... Een gesprek van een half uur per specialist... Ik voelde me alsof ik bij een of andere commerciële instelling beland was... (wat achteraf ook nog waar lijkt want ik begreep dat ze geld krijgen van het ziekenhuis voor elke patiënt die ze aanleveren voor operatie) Er komt op zo'n dag zoveel over je heen en het zijn gesprekken die soms best wel diep gaan dat ik het zeer vermoeiend vond en me niet voelde alsof ik alles duidelijk heb kunnen uitleggen... Dat heb ik ook aangegeven, ik heb namelijk Add en vind het moeilijk me zo lang te concentreren... Na deze gesprekken waar ik me niet al te best over voelde kreeg ik telefonisch te horen dat het niet door kon gaan... Ik was niet geschikt vanwege mijn Add... Dat moest ik eerst maar oplossen! ( eeeeeh, nou als ze me willen vertellen hoe dat moet.... Hoor ik het graag) Ik vond dit zo moeilijk, want natuurlijk is dit niet op te lossen... En ik had net een jaar therapie gehad bij een psychosociaalhulpverleenster om structuur in mijn leven aan te brengen en ik voelde me juist goed! Het ging goed en had de meeste dingen voor elkaar... Nou daar sta je dan, ik voelde me afgeschreven... Ik had al zo vaak om hulp geroepen en steeds lijkt het alsof je staat te roepen in het niets... Want er geeft niemanderhalf antwoord... Ik wil weer gezond worden, dingen doen met mijn zoontje en de actieve moeder kunnen zijn die ik zo graag wil zijn... Maar het antwoord was NEE....

Na dat ik dit nieuws een tijdje had laten bezinken ben ik teruggegaan naar de huisarts... Die ving me gelukkig goed op... Hij heeft wat ziekenhuizen afgebeld met de vraag of zij Add reden vinden tot afwijzing vinden voor een GBP... In het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein vonden ze datgelukkig niet... En daar ben ik nu opnieuw gestart met het traject, zij kijken ook niet naar wat de NOK heeft gezegd... Zij vormen hun eigen mening op basis van hun eigen gesprekken... Alle gesprekken met de specialisten heb ik op dit moment al achter de rug... En ze hebben ook allemaal al gezegd dat ze geen reden zien waarom het niet zou kunnen... En ik dus geschikt ben wat hun betreft...

Nu wacht ik tot ze allemaal samen overleg hebben gehad, en ik het definitieve advies krijg in het ziekenhuis....

Aan de ene kant lijkt het misschien voor sommigen alsof het allemaal niet veel voorstelt.... Maar het doet me zoveel! Die mensen bepalen of ik oud genoeg mag worden om mijn kleinkinderen te ontmoeten over 20 jaar.... En of ik met mijn zoontje kan gaan voetballen... Of hij straks word gepest op school omdat zijn moeder dik is... En of ik mijn zoontje kan zien opgroeien of hem kan geven wat hij nodig heeft...

En hoe overtuigd ik ook ben van de noodzaak van deze ingreep voor mij, maar ook voor ons gezin... Toch is daar die angst... Doe ik er goed aan? Wat als ik nou doodga tijdens de operatie?

Als je niet mag wil je zo graag, en als het zo dichtbij komt dat je bijna zeker weet dat je mag wordt je angstig....

Ik ben dus een beetje op zoek naar verhalen van anderen... En vooral naar steun! Dat heb ik echt nodig op dit moment!


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende
RE: Gastric bypass
Minou  schreef op: 23-09-2012 16:51:15

Quote Kolibrie:
Heb gsteren een brief gekregen van het ziekenhuis... Met....DE OPERATIEDATUM!!!! Stresssss!!! 11 oktober al! Nu slaan de zenuwen pas goed toe!




ooh dat komt dan ineens dichtbij he! Logisch dat je de zenuwen krijgt.

 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 23-09-2012 17:06:06
Thanx, een knuffel heb ik wel ff nodig!
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 23-09-2012 20:12:29
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeey, gefeliciteerd meid.
Spannend zeker, maar wees blij.
Jij weet nu waar je aan toe bent.
Ik helaas nog steeds niet.
Heel erg veel succes en je kan het.
Ik zal aan je denken hoor
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 24-09-2012 09:07:25
@misbren, thanx! Ben idd ook wel blij dt ik het weet.. Ik wil me op een of andere manier voorbereiden, maar er valt weinig voor te bereiden behalve het huis aan kant maken... Dus daar ga ik maar mee bezig vandaag... Maar ik krijg echt van die sentimentele gedachtes... Van een afscheidsbrief schrijven voor mijn zoontje, mocht het mis gaan... En dat soort idiote dingen... Echt erg!
 
Quote
RE: Gastric bypass
Saskia1980  schreef op: 24-09-2012 10:07:28

Quote Kolibrie:
Heb gsteren een brief gekregen van het ziekenhuis... Met....DE OPERATIEDATUM!!!! Stresssss!!! 11 oktober al! Nu slaan de zenuwen pas goed toe!



Wow dat is snel zeg... heerlijk... 
 
Quote
RE: Gastric bypass
Xsara  schreef op: 27-09-2012 12:04:27
super meid..!!
 
Quote
RE: Gastric bypass
E Mv 2  schreef op: 27-09-2012 12:47:02
Ik heb hier al eens geschreven maar had geen zin om het op te zoeken.
Heb dus ook een sleeve sinds 23 dec 2011 en ben er heel goed mee afgevallen,bijna 50 kg nu en zit al even op een gezond gewicht.
Heb wel een littekenbreuk gehad maar dat was zo opgelost.
Sleeve operatie viel me kwa pijn enz reuze mee alleen was ik dus echt kots en kots misselijk,ben op vrijdag geoppereerd en heb tot en met woensdag me doodellendig gevoelt en alleen maar overgegeven.
Nu sinds een paar maanden gaat het eten moeizaam,had het idee dat het in de slokdarm bleef staan en dat blijkt dus ook zo te zijn omdat er een knik in mijn maag zit.
Dit wordt ook 11 okt opgelost maar nu in het mmc,ze wilde het eerst gewoon verholpen maar min arts ging liever voor save en zet hem hem om naar een gbp,wel wordt de lengte van de darmen anders dan normaal omdat ik niet meer hoef af te vallen.
Moet zeggen dat ik er evengoed nog steeds enorm blij mee ben en het zo weer zou doen incl de complicaties.
Kijk er ook niet zo tegen op,alleen tegen dat ellendige infuus
Voor mijn sleeve heb ik ook moeten crashen alleen ben ik van mezelf uit7 weken van te voren begonnen,heb shakes van eiwitpoeder.nl gebruikt.

Als je nog vragen hebt hoor ik ze wel
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 27-09-2012 22:17:41
Hoi e mv 2, toevalli zeg dat je op dezelfde datum aan de beurt beNT! Spannend voor je! morgen zit ik precies twee weken voor de operatie.. En ga vanaf morgen tot de operatie heel erg minderen met vet en proberen zo goed als geen suiker te eten... Dus hoop dat ik dat een beetje vol kan houden en dat het mijn operatie positief beinvloedt...
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 01-10-2012 09:51:32
Aaaaah, net gebelt, voorlopige ok datum is 9 oktober, das dus volgende week dinsdag.
Morgenmiddag mag ik bellen of het officieel is......
Kolibri, das gewoon in dezelfde week...
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 01-10-2012 10:57:11
Ik las het net op je fb.... Geweldig wat snel! Wat spannend!! Ik ben 2 dagen na jou aan de beurt!! het klinkt gek, maar waar ik eerst heel zenuwachtig was kijk ik er nu steeds meer naar uit! We gaan kilo's knallen!
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 01-10-2012 13:12:19

Eg wel, vind het wel leuk dat we bijna tegelijk geopeeerd worden, kunnen we hier samen blijven afvallen en ervaringen delen.


Ik zie er ook heel erg naar uit, maar wel weer spannend.

 
Quote
RE: Gastric bypass
E Mv 2  schreef op: 01-10-2012 13:33:38
EIgenlijk zou ik vandaag al aan de beurt zijn geweest...balen nog even doorzetten!!
Eten gaat echt steeds slechter,zelfs vloeibaar zoals gortepap enz komt er uit.
Op 2 weken tijd ruim 3 kg eraf weer,zo hoeft het ook niet.
Jullie heel veel succes!Jammer dat we niet in hetzelfde zh zijn
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 01-10-2012 14:32:47
@e mv2, wat naar meid... Ik dacht dat je 11 oktober aan de beurt was.... Maar echt heel naar dat je niet kan eten... Dan voel je je vast slapjes enzo... Kun je wel drinken? Anders moet je mschien eiwitshakes gaan gebruiken als je dat niet al doet... Dan hou je toch een beetje kracht!
 
Quote
RE: Gastric bypass
E Mv 2  schreef op: 01-10-2012 16:12:13
Eerste instantie had de arts 1 okt gezegd,was bijna zeker maar zou het nog tel. bevestigen.
Bellen ze me werd het de 15de,dus ik de arts gebeld en die heeft 11 okt geregeld.
Shakes krijg ik helemaal niet af!!
Bij mij blijft alles in de slokdarm staan dus zo'n shake is heel vervelend omdat het zoveel lucht bevat,drinken gaat dan wel goed en dan niet en ja ben super slap en gammel
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 01-10-2012 21:57:44
Wat vervelend joh... ik kan verder niet echt iets verzinnen wat je misschien zou kunnen helpen... Ik hoop dat je gauw aan de beurt bent en dat je ervan af komt!
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 01-10-2012 22:17:27

Quote E mv 2:
EIgenlijk zou ik vandaag al aan de beurt zijn geweest...balen nog even doorzetten!!
Eten gaat echt steeds slechter,zelfs vloeibaar zoals gortepap enz komt er uit.
Op 2 weken tijd ruim 3 kg eraf weer,zo hoeft het ook niet.
Jullie heel veel succes!Jammer dat we niet in hetzelfde zh zijn



Jeetje wat naar voor je.
Ik kan wel gewoon eten alleen heb ik nu vaker last van blokkades, zullen de zenuwen wel zijn.
Ik word geopereerd in rijnstate in arnhem.
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 02-10-2012 07:57:20
Ik moest gisteren zo lachen om mijn man... We hadden het samen over mijn operatie en alles wat daarbij hoort.... Ineens zeg hij : HEEJ! (alsof hij ineens hetlicht gezien heeft), waarom wordt die vervolgoperatie om het overtollige vel weg te halen eigenlijk niet vergoed?? Dat vel kunnen ze toch ook nog gebruiken? In het brandwondencentrum ofzo, daar hebben ze dat toch nodig?? Dus ik was even stil (ik dacht meen je dit nou echt? Heb je dit echt net gezegd) en daarna begon ik heel hard te lachen! Ik zei tegen hem, ja goed idee! Dan lopen die mensen straks met straie op hun gezicht! Ik lach echt helemaal dubbel, wat een mafkees is mijn man zeg! Hahahah!

( oja en het is niet respectloos bedoeld richting mensen met brandwonden want dat is natuurlijk heel erg! En mijn man was serieus....)
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 02-10-2012 17:16:59

Nou, hij heeft wel een punt eigenlijk, liever straie dan een brandwond.


Ik heb geen man maar ik zou ook helemaal dubbel gelegen hebben,  haha


Nu is het trouwens officieel, ik word maandag om 20.00u opgenomen en dinsdag ben ik als 1e aan de beurt, spannend

 
Quote
RE: Gastric bypass
Saskia1980  schreef op: 02-10-2012 18:01:49
Waar worden jullie geopereerd?


 
Quote
RE: Gastric bypass
E Mv 2  schreef op: 02-10-2012 18:19:08
Deze keer in Veldhoven,vorige keer in Roermond

Kolibrie wat een geniaal idee van je man 2 vliegen in 1 klap
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 02-10-2012 19:12:55
deze keer in arnhem, vorige keer in emmen
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 02-10-2012 19:13:48

Quote E mv 2:
Kolibrie wat een geniaal idee van je man 2 vliegen in 1 klap



ja tis allemaal hartstikke leuk en grappig!! Tot je rondloopt met straie op je neus 
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 02-10-2012 19:14:13
Ik word geopereerd in Nieuwegein
 
Quote
RE: Gastric bypass
Xsara  schreef op: 03-10-2012 17:48:04
dames , het is bijna zover he?? ik wens jullie HEEEEEEL veel succes!!!

 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 03-10-2012 21:40:16
Hier nog 8 dgn maar wrdt gek van de spanning! Ik slaap slecht en maak voortdurent ruzie met mijn man en probeer wanhopig mijn huis aan kant te maken, maar het wil niet lukken....
 
Quote
RE: Gastric bypass
E Mv 2  schreef op: 04-10-2012 11:23:38
Volgende week is het zo ver!!
Kolibrie probeer het los te laten,hoe moeilijk het ook is.
Het is nog een week en in die week kan je nog zoveel doen
 
Quote
RE: Gastric bypass
Angelique  schreef op: 04-10-2012 12:46:21
ooooo 3 ingrepen in een week hierzo wat bijzonder zeg
zet hem op damessss
 
Quote
RE: Gastric bypass
Misbren  schreef op: 04-10-2012 14:51:56
Pfff, tijd gaat snel, mijn zenuwen gieren hoog, maar alles komt goed met ons allemaal xxx
 
Quote
RE: Gastric bypass
Saskia1980  schreef op: 04-10-2012 15:14:55
Ik heb een akkoord van de verzekering!! 
En krijg volgende week mijn operatie datum te horen, wordt in Brugge geopereerd door Dr. Dillemans
 
Quote
RE: Gastric bypass
Kolibrie  schreef op: 04-10-2012 16:20:32
Wow, wat geweldig Saskia! Gefeliciteerd meid! Wat spannend!

ik ben inmiddels wat rustiger... Weet nu waar het vandaan kwam... Vanmorgen ongesteld geworden... Ben nogal onregelmatig dus heb er nooit erg in tot het zover is... Wel fijn, dan is het volgende week dnderdag als ik geopereerd word in ieder geval geweest!

Ben nu een heerlijke jachtschotel aan het maken... De sucadelapjes staan te sudderen en het hele huis ruikt ernaar... Heeeeeeeerlijk! Even afscheid nemen van iets wat ik na de operatie waarschijnlijk niet meer eten kan... Dus laatste keer genieten!!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Volgende


Reageren op Gastric bypass
Naam
Bericht