Menu
 

Topic:

Betoog Bennie Jolink

Mikmvg  schreef op: 28-08-2012 19:07:27
Omdat het een man is met het hart op de juiste plaats, een onvervalste achterhoeker, met meer verstand dan menigeen denkt, wil ik jullie zijn betoog niet onthouden. Wie weet helpt het jullie bij het maken van een keuze voor 12 september.

http://www.normaal.nl/downloads/Politiek_betoog_2012.pdf
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Betoog Bennie Jolink
Jo  schreef op: 29-08-2012 21:19:13
Ik ben het er mee eens, alle allochtonen het land uit die crimineel zijn, geen respect hebben voor onze normen en waarden, extremist zijn, onterecht uitkeringen hebben.

Maarrrrrrrrrrrr dan ook al de Nederlanders zoals hierboven beschreven het land uit
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 21:28:50
het land uit kan niet, vind ik.

maar er moeten daarvoor zeker strengere regels en controle komen. overschrijd je deze: pittige straf aanhangen, dan denken ze wel 2 keer na!
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Jo  schreef op: 29-08-2012 21:56:27
Wat ik schreef was ook meer sarcastisch bedoeld
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Jen9  schreef op: 29-08-2012 22:28:28
Maar wat zijn onze normen en waarden... even advocaat van de duivel spelen..
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Jen9   schreef op: 29-08-2012 22:35:21
Mafkees, je zegt beter lezen.. maar heb jij echt t partijprogramma gelzen... jij zegt beter lezen, maar ik denk dat je t hele programma even moet lezen en dan zie je toch echt dat hij tegen alle moslims is! Kijk alleen maar hoe t programma over Marokkanen praat! En dat is slechts 1 voor beeld!
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 22:40:02
Harder straffen is minder criminaliteit.. denk je dat echt? Ga 's in Amerika kijken, daar zijn de straffen niet voor de poes, maar veel meer criminaliteit dan hier...

En wat wil je dan doen met christenen, joden, belgen.. die zich niet aan de regels houden? Waarom geldt dat expliciet voor Marokkanen? Er zijn evengoed belgen die zich misdragen hoor.
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 22:46:14
van Belgen, Nederlanders, Joden, Chinezen, etc. heb ik 0,0 last in mijn dagelijks leven.....dus waarom zou ik daartegen zijn?

als ik in Belgie, in een dorp in Friesland of op Vlieland zou wonen zou ik misschien wel heel anders denken.

en Jen9: ik heb wel degelijk het hele programma gelezen, we pikken er nu 1 mini onderwerp uit waar we over praten hier. Is het een overhoring?

het is duidelijk dat jullie niet voor de PVV kiezen
zonde...met hen zou het nog wat kunnen worden in dit land

waar stemmen jullie dan zoal op? is elk punt van dat programma jouw levensmotto dan? moet je je ook zo verdedigen steeds maar weer? of kies je voor lekker veilig?

ik ben geen rechterhand van Wilders , dus op elke vraag kan ik geen antwoord geven. Ik ben duidelijk dat ik de mening deel dat de moslims die zich misdragen over de grens gezet moeten worden. prima toch? wat is het probleem daarvan?

 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 22:52:07
Het probleem ervan is dat het een geen oplossing is, of alleszins maar een tijdelijke.
Je maakt het probleem alleen maar groter ermee. De haat en het onbegrip voor elkaar.

Zal ik jouw zoon 's over de grens zetten als hij zich 1x misdraagt? Of niet omdat hij dat recht heeft omdat hij hier toevallig geboren is, of omdat hij toevallig blanke ouders heeft?
Meeste marrokanen zijn hier ook geboren. En kun je je er iets bij voorstellen wat 't met een vader of moeder doet als je zoon het land uit wordt gegooid? Ga je dan blij zijn en zeggen, ja dat is terecht, ik ben blij dat ik hier nog woon? Of komt er enkel nog maar meer haat?

Het is gewoon een kortzichtige oplossing, heel makkelijk geroepen, maar nooit door te voeren.
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 22:58:51
nee!! het merendeel van de turkse of marokkaanse mensen gaat dit geen ruk aan, het gaat om de gasten zonder baan, zonder levensdoel, die de boel verzieken. nu scheer je zelf de hele groep over 1 kam en das net niet de bedoeling,want daar gaat het niet om

dat gebeurd met mijn kind toch niet? als hij misschien later geen werk heeft, onterecht een uitkering ontvangt, iemand vermoord en bedreigd etc.... dan verdiend hij een zware straf, absoluut, maar nee...hij hoeft niet het land uit. kan niet. dit is zijn land.
een marokkaan heeft altijd een vaderland, ook al is ie hier geboren. dus worden ze dan daarheen gestuurd. das toch logisch? (en nee..dat gebeurd niet na 1 keer door rood rijden)

ik geloof dat het anders kan. er zijn regels. als je te hard rijd krijg je ook een boete. we weten niet beter, we zijn misschien wel even pissig maar accepteren,. daar komt toch ook geen haat en oorlog van?
de regels zijn te soepel hier. er is teveel vrijheid gekomen. nu terugdraaien lijkt een harde maatregel, maar we moeten echt de rem erop gaan zetten anders loopt het echt uit de hand. niet door wilders, maar door hoe alles is veranderd de afgelopen 20 a 30 jaar!

ik geloof niet dat het voor kortere tijd een oplossing is. NL is te makkelijk geweest.


 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 23:04:03
25 jaar geleden was er 1 turkse familie hier in de wijk.
echt waar...

nu barst de wijk uit zijn voegen zoveel buitenlanders wonen er. en hebben ze bijna allemaal ee hoofddoek op.
25 jaar geleden waren we nog verbaasd overeen hoofddoek.

10 jaar geleden stond ik met open mond dat AH en Dirk hun bedrijfskleding gingen uitbreiden met een hoofddoek.

nu is het allemaal maar normaal. niemand kijkt er meer van op. het is gewoon geworden, en zo met heel veel dingen.

toen ik jong was kon ik gemakkelijk op straat spelen na het eten. nu is dat levensgevaarlijk, want op elke hoek staat een (gevaarlijk) groepje hangmarokkanen.

er zou maar 3 % burka-dragers zijn....ja....amehoela! wonen ze zeker precies allemaal bij mij in de straat! dat kan ook allemaal maar gewoon....nu zijn we verbaasd, maar wat over 10 jaar? vinden we dat dan ook normaal?
gaat onze vrijheid ook aan banden worden gelegd? is straks de huisarts een persoon met een burka?


dat is een beetje mijn punt...heel langzaam sluipen zaken erin, die ik gewoonweg niet prettig vind.
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 23:05:12

Nee, sorry, ik vind het niet logisch dat je iemand die hier geboren is, naar een ander land stuurt omdat hij wat mispeuterd heeft.
Vind het ook raar dat je niet kan begrijpen dat dat voor meer problemen zorgt dan dat het problemen oplost.
Een boete voor te hard rijden is wel effe iets heel anders dan het land uitgooien en nooit meer zien he. Ook marokkanen hebben vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, zonen, dochters, vrienden... Je ontwricht daarmee een gezin, maar volgens jou zijn die dan even pissig en accepteren ze het? Nou, ik zou er raar van opkijken als mijn moeder zo zou reageren. Laat staan mijn zoon.

 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mamaloes  schreef op: 29-08-2012 23:05:15
Respect Mafkees dat je het probeerd uit te leggen! Ik heb al tig keer een berichtje getypt, maar ik haal het telkens weer weg haha! Het is echt een eindeloze discussie... Zoveel mensen, zoveel meningen!
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 23:10:57
als je er als marokkaan bewust voor kiest om een halve marokkaan te zijn en een halve nederlander, je wilt niet werken maar mensenlevens zuur maken en je hand ophouden voor een uitkering en nog beledigd zijn als het even niet mee zit,

moet je dus ook accepteren dat als je na een 2e fout eruit gezet kan worden.
dan is Wilders hard voor de ouders, zussen, tantes?

nee nee...die lieve luie Marokkaan heeft zelf de touwtjes in handen dan!
dat is een consequentie!

als ik nu iemand vermoord weet ik ook dat ik over 5 minuten een politieauto is gesleurd wordt. dat is toch logich?

ik zeg niet dat deze ouders er dan makkelijk overheen stappen, dan snap je niet wat ik bedoel te zeggen: er zijn nu bepaalde straffen hier. bijv. te hard rijden is 150 euro.
dat is flut, maar het hoort er nu eenmaal bij dus accepteren we dat dan maar. dat is een regel van het land.

een marokkaan die zich niet inzet voor deze maatschappij, alleen maar verpest ipv opbouwt krijgt nu alle ruimte hier. dus zij en wij zijn het niet gewend.

nu kan daar verandering in komen. doe je stout? dan krijg je straf.
even vreemd, maar een kwestie van wennen

 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Suus  schreef op: 29-08-2012 23:14:47
Dat d
Soort visies zouden voor elke nederlander moeten gelden ongeacht afkomst. Jen9 ik vind het ook niet ok als zo'n schilderij of iets over een ander gemaakt wordt. 
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 23:15:03
Ja.. maar ik zie het probleem niet zo van een hoofddoek of burka.. Ik vind het prima als iemand zoiets wil dragen. Net als een christen een kruisje draagt, of een Jood een keppel. Ik kan er echt niet anders van worden.
Ik denk persoonlijk dat als je deze mensen gewoon het respect geeft wat elk mens verdient en ze de kans geeft om zich in deze maatschappij thuis te voelen, dat ze vanzelf minder waarde gaan hechten aan die hoofddoek of burka. Ze hoeven zich dan niet meer te onderscheiden, want ze zijn niet anders. Nu worden ze als anders behandeld en trekken daarom naar elkaar toe.

Zou jij ook doen, als iedereen iets tegen jou en je familie heeft, dan ga jij je enkel nog ophouden met je eigen familie, daar ben je veilig, geliefd en kun je jezelf zijn.
Je vecht misschien 1 week tegen het niet geaccepteerd worden, misschien 2, en als je echt volhardend bent, een half jaar, maar daarna hou je 't wel voor gezien hoor.

Dat is wat ik bedoel met oorzaak en gevolg.
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 23:18:57
Nou, ik snap wel dat je je straf terecht vindt, maar daarmee los je het probleem van integratie nog niet op.
Ok, dan heb je 5000 marokkanen het land uit gezet, dan hou je (ik noem maar wat) 20.000 gezinnen over bij wie er onvrede heerst, die boos zijn, die bang zijn... dat is geen basis voor integratie, je komt alleen maar verder af te staan van integratie op die manier.
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 23:19:24
aan een burka zal ik nooit wennen.
is het een man? een vrouw? ik wil een gezichtsuitdrukking zien! ze verstoppen zich? waarom? hoofddoeken zijn erg ingeburgerd ondertussen, stoor ik me ook niet zo aan.

maar goed...Alice, ik wil nog even zeggen dat het fijn discussieren met je is
ik brei er een einde aan.

ik kan jou niet overtuigen en jij mij niet.
zou wel grappig zijn, dat ik volgende maand toch ineens op de partij voor de dieren stem ofzo
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 23:22:26
Lol... ja, dan stem ik voor de gein 's CDA ofzo haha!
Nee, maar zonder gekheid, t zijn moeilijke onderwerpen en als je zover van elkaar afstaat, dan kom je niet tot een compromis. Maar tis niet slecht om er soms even over te discussieren. Vind het zeker wel interessant hoe je denkt. Zal het er wel nooit mee eens kunnen worden.
Maar wel tof dat er ook respectvol gediscussieerd kan worden, toch?
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 23:22:32
integratie lukt niet! het werkt niet! dat is nu toch wel bewezen?

ben dol op multi culti, maar dat is het niet meer. er zijn hier in de wijk wel 10 basisscholen bijv. maar allemaal zwarter dan zwart.

geef mijn kinderen graag multi culti mee, maar dat betekent een mengelmoes. en dat is het niet meer helaas.
ik denk dat die poging mislukt is.

afgelopen maand: ramadan! hier zijn alle eethuisjes van marokkanen. prima, lekker eten, ik klaag niet  maar....meestal eten wij tussen 17 en 18 en ivm de ramadan gingen ze pas om 21.30 uur open......
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Mafkees  schreef op: 29-08-2012 23:24:02
gisteren met mijn Turkse en Marokkaanse vrienden de stemwijzer ingevuld. we hebben zo gelachen toen bij de Turk de PVV met stip er bovenuit kwam hahahaha
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Alice  schreef op: 29-08-2012 23:30:16
Haha, ja das wel grappig.
Maar goed.. ik ga mijn bedje in, nog even nagenieten van een prachtige echo die ik vanavond heb gehad
 
Quote
RE: Betoog Bennie Jolink
Jen9  schreef op: 30-08-2012 04:42:26
Nee hoor, geen overhoring haha, maar jij zeget tegen Alice dat ze beter moet lezen, terwijl ze in deze wel gelijk had!

Stemwijzer zegt niks, zijn zo weinig onderwerpen. Ik weet niet of  de Turk in kwestie een moslim is, maar denk niet dat hij achter die standpunten staat

Die burka'svind ik ook enge dingen, maar om nu zoveek geld uit te geven aan een verbod dan zijn er belangrijkere dingen, denk ik... Ik werk trouwens in 1 van de grootste wijken met t hoogste perecentage allochtonen in Rotterdam, maar voel me zelden onveilig.. de soms ronduit gevaarlijke  leerlingen die ik heb zijn Nederlands en blank (geen multi-cultischool, maar zeer speciaal onderwijs, beetje lastig om uit te leggen, kinderen komen soms 50km, met de taxi...)
Ik zie amper burka's..gelukkig..

Tja, een Marokkaan terugsturen, terwijl hij hier geboren is en ook een Marokkaans paspoort heeft.. dat kan niet, krijg je wettelijk ook niet voor elkaar. Dat maakt Wilders mede een populist. En ik vind t erg asociaal naar Marokko toe.
Maar straffen, ja, lijkt me duidelijk.. ja.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Betoog Bennie Jolink
Naam
Bericht