Menu
 

Topic:

zwemlessen

Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 15:43:35
Naomi staat ingeschreven voor zwemles en is binnenkort aan de beurt, maar het staat me zo tegen dat je niet mee mag om te kijken, behalve eens in de 2 maanden een kijkdag.
Moet dan meteen denken aan die pedo zwemleraar, pesten tijdens de les en dat soort dingen. Wil er gewoon zelf bij zijn om te weten dat het goed gaat, van het omkleden tot de les en weer terug.
Mijn moeder was ook altijd bij mijn lessen en dat gaf mij een veiliger gevoel.
Nu dus beslissen, gaan we ervoor of gaan we het haar zelf leren.
Vind het maar lastig op deze manier.
 
Quote
Navigatie
RE: zwemlessen
Joltje  schreef op: 18-08-2012 15:48:13
Ik heb daar in het begin ook wel moeite mee gehad, maar ik heb dat toch maar losgelaten. Zelf gaan aanleren kan natuurlijk, maar dan zullen ze nooit officieel een diploma hebben en daarnaast denk ik dat ze dingen geleed krijgen die wij ze als ouders niet gauw zullen leren.....bijv. door zo een gat duiken / zwemmen.......
 
Quote
RE: zwemlessen
Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 15:51:40
Ja die lessen zijn inderdaad veel uitgebreider. Ik kom uit de tijd van schoolslag, rugzwemmen en dan was het klaar voor A.
B nooit gedaan, want ik durfde die 7 meter onder water niet.
 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 15:52:21
Kinderen leren oha minder snel als er ouders bij zijn, ze raken toch afgeleid. Ik vind het geen probleem. Mijn zoon is overigens stelselmatig mishandeld door zijn leerkracht in groep 1/2.. dit soort dingen gebeuren niet alleen bij zwemles/. Je creeert alleen een schijnveiligheid.. de wereld is zoveel groter dan zwemles...

Zelf leren.., tja, dat kan denk ik alleen als je weet hoe je zwemmen aan moet leren.. Er komt nogal wat bij kijken tegenwoordig
 
Quote
RE: zwemlessen
Jo  schreef op: 18-08-2012 15:56:39
Hier zijn 5 groepen, 1 tm 3 in het ondiepe bad en 4 en 5 in het diepe.
Het diepe bad is naast de kantine en kun je dus kijken achter grote glazen ramen.
Je merkt bij kijkdagen ook dat kinderen minder opletten of gaan geinen omdat ouders kijken.

Jeetje Jen9 wat erg zeg voor je zoontje!
 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 15:59:49
Is de leerkracht alleen? Hier zijn er altijd 3 leerkrachten in het water.. dat maakt de kans toch kleiner.
 
Quote
RE: zwemlessen
Minou  schreef op: 18-08-2012 16:21:11
Hier idem, kijkles eens in de1 of 2 maanden. Ik vind het prima. Anders letten ze meer op mama dan op de juf/meester.

In het begin (ondiepe bad) zijn er 2 of 3 instructeurs in het bad vanaf het diepe niet meer.
Amber heeft nu haar A en volgende week verder met B .
 
Quote
RE: zwemlessen
Jolanda1974  schreef op: 18-08-2012 16:34:31
Persoonlijk vind ik dat je te ver gaat in de verkeerde gedachte. Rotte appels heb je overal en het zulke verschrikkelijke dingen gebeuren het meeste in de vertrouwde omgeving van het kind. en het zijn niet alleen mannen hè die zulke verschrikkelijke dingen doen.

Natuurlijk willen we allemaal onze kinderen beschermen / behoeden voor zulke verschrikkelijke dingen maar je kunt er ook tever in gaan. In mijn ogen moet je kinderen los laten en ze begeleiden op hun pad. Je kunt ze nu eenmaal niet opsluiten in huis. Dan had je niet aan kinderen moeten beginnen. Misschien een beetje bot maar zo is het wel. Nogmaals rotte appels heb je overal. Helaas weet Jen9 en hun gezin daar alles van. Het is een grote wereld daar buiten en daar hoor je je kinderen in te begeleiden, ook op de slechte paden. Die veranderen niet als je je kind continue in de gaten wilt houden, hoe begrijpelijk misschien ook. Maar je moet een lijn trekken. Laat je angst niet overheersen, die geef je over aan je kinderen en daar worden het op den duur geen personen van die stevig in hun schoenen staan. Ze zullen het nog lastig krijgen om hun eigen boontjes te doppen.

Nogmaals, ik wil mijn kinderen ook het liefst voor alles beschermen maar de realiteit werkt gewoon weg niet zo. Ook de rottige dingen horen bij het leven.


 
Quote
RE: zwemlessen
Int  schreef op: 18-08-2012 16:41:32
Ik ben juist blji dat het maar af en toe kijles is (laatste kwartiertje eens in de 6 weken). Want zodra de ouders langs de kant zitten, letten ze veel minder op de badmeester/juf. Zelfs als ik even door het raam kijk is hij al afgeleid. En dat geldt ook voor de andere kindjes.

Ik zou niet bang zijn voor rare dingen hoor. Dan kun je je wel overal druk om maken. Dat dat soort nare dingen gebeuren is maar zo incidenteel. En dan vaak nog bij 1 of 1 lessen of met vertandelijk beperkten. De kans dat zoiets in een gewoon zwembad bij een normale lesgroep met veel kindjes gebeurd is zo klein. Bij ons zijn er trouwens altijd 2 of 4 badjes tegelijk aan het zwemmen.

Op school ben je er toch ook niet altijd bij, en bij andere clubjes. Probeer gewoon vertrouwen te hebben!

Succes met de zwemlessen. Het is idd een stuk pittiger dan vroeger!
 
Quote
RE: zwemlessen
Jill  schreef op: 18-08-2012 16:51:01
Je kunt natuurlijk ook naar een ander zwembad?!
 
Quote
RE: zwemlessen
Gewoon Ik  schreef op: 18-08-2012 16:52:26
Hier mocht/mag je altijd kijken bij de zwemles. Denk dat je kind het na een paar keer niet meer door heeft dat je zit te kijken. Maar heb niet voor dit zwembad gekozen om deze rede hoor
 
Quote
RE: zwemlessen
Mafkees  schreef op: 18-08-2012 17:59:32
bij ons mag je er elke keer bij zitten. dat is wel bijzonder want dat doen zeker niet alle zwembaden.

ik heb met dezelfde gedachten gespeeld als jij....mijn kleine jongen met een wildvreemde meester en dan alleen...nee...had ik ook liever niet.

hier heeft mijn zoon alleen oog voor het lessen en ik volg het een uur lang op de voet

jolanda...op zich heb je wel gelijk...de gedachten zijn fout, ik zou willen dat ik niet zo "beschermend" zou hoeven te zijn, maar ik zie ook graag de realiteit in. we leven nu eenmaal in een rare maatschappij en we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn!
doordraaien is een tweede, maar toevallig had deze zwemschool het idee om ouders er altijd bij te hebben, voor mij een geruststelling!

TO: ik zou doen waar jij je het beste bij voelt! is er geen ander zwembad in de buurt waar je eventueel wel zou mogen kijken? of door een raam of zo?
 
Quote
RE: zwemlessen
Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 18:02:44
Ik ga denk ik toch voor een ander zwembad, dan moet ik wel drie kwartier rijden, maar goed dat is niet anders.

Het verhaal over pedofielen is niet het enige waar ik mee zit hoor, ook het pesten onderling, niet goed mee kunnen komen, onder water raken en dat soort dingen. Ik geloof nooit dat 1 persoon 8 tot 10 kinderen voldoende in de gaten kan houden op een gevaarlijke plek als in het water. Het zal meestal wel goed gaan, maar lang niet altijd.

Snap ook die onzin niet over het afleiden tijdens de les, dat werd ook aangegeven bij dit zwembad, maar toen ik vroeger les had zat ik echt niet de hele tijd naar mijn moeder te zwaaien hoor.

Maar goed, toch maar naar een andere woonplaats dan, hopelijk is het maar voor even, we gaan alleen voor a zoals het er nu uitziet.

 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 18:08:02
Maar hoe doen jullie het dan bij andere situaties? Sportclubs, muziekles, school, buiten spelen?

Uit onderzoek blijkt trouwens dat juist de kinderen die teveel beschermd worden eerder slachtoffer zijn van allerlei ellende!
 
Quote
RE: zwemlessen
Mafkees  schreef op: 18-08-2012 18:12:00
das een andere discussie Jen vind ik. Loslaten heet dat meer.

een zwemschool uitkiezen waar mijn kind zwemles krijgt, deed ik zorgvuldig en mijn eigen angsten gingen mee in de keuze waarom het deze is geworden.

zelfde met de basisschool. ik kies geen school omdat het zo lekker in de buurt is, of omdat de buurkinderen er ook op zitten: het moet bij mijn kind passen en bij mij.

je hebt als ouder niet overal grip op, en dat hoeft ook niet en dat is niet goed.
maar waar ik wel geruster van wordt en wat mij prettig lijkt: daar kies ik voor.

over het algemeen kan ik niet zeggen dat ik mijn kinderen téveel bescherm. maak alleen andere keuzes
 
Quote
RE: zwemlessen
Gewoon Ik  schreef op: 18-08-2012 18:14:20
Ik bleef nooit kijken en wist toen ik voor deze zwemschool koos niet eens dat je mocht blijven kijken. De keus voor mij was hij zat in de buurt en ik hoorde op het schoolplein een hoop moeders die hun kind dat daat op zwemles zat.
 
Quote
RE: zwemlessen
Spekse  schreef op: 18-08-2012 18:15:56
Zo'n zwemleraar weet echt wel wat hij/zij doet daar hebben ze voor geleerd en jou groepje is niet de enige in het zwembad dus vind jou gedachte niet eerlijk alsof iedere volwassenen zulke gedachtes heeft
Ik snap je wel maar eerlijk is het niet
En kinderen leren beter zonder dat ouders erbij zijn want je gaat je toch met dingen bemoeien als je het ergens niet mee eens bent
 
Quote
RE: zwemlessen
Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 18:21:29
Naar school gaat ze gewoon, dat is nou eenmaal verplicht, maar wel een school die ook aan veiligheid denkt.
Buiten spelen doen ze wel, maar nog niet te ver, alleen achter in de poort, zodat ik ze nog kan horen en evt zien. Had ik liever ook niet, maar goed, ze moeten het toch leren.
Muziekles enzo doen ze niet aan, nog geen interesse in en dat wil ik ook niet naast zwemles en school, daar zijn ze vaak al zo moe van.

Ik snap niet dat iedereen de conclusie trekt dat mijn kinderen overbeschermd zijn. Ze zijn heel sociaal en praten met iedereen en vertrouwen ook iedereen, dat maakt me wel voorzichtiger.

Zwemles is gewoon een ding waar ik me niet prettig bij voel, misschien omdat ik vroeger zelf een lul van een badmeester had, geen idee, maar zwemles staat me tegen. Dat staat los van andere situaties.

Die onderzoeken en verhalen over overbeschermen geloof ik niet, is gewoon afhankelijk van de situatie. Mijn buurmeisje was overbeschermd, mijn ouders keken verder niet echt naar me om. Ik ben toch echt degene die in de problemen is gekomen, zij niet.
Maar dat betrek ik niet op mijn kinderen, die situatie is heel anders.
 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 19:13:43
Maar waarom is zwemles onveiliger dan school, dat lijkt me dus juist niet.. Of zitten er niet meerdere leraren in t water?

Idd, ik bedoel meer loslaten.. Kinderen bijvoorbeeld die laat losgelaten worden in t verkeer, krijgen later meer ongelukken om maar eens een voorbeeld te noemen. Je moet ze begeleiden. Wij oefenen vaak toneelstukjes, wat te doen als een vreemd iemand met ze praat, vraagt of ze meegaan puppies kijken, etcetera...... Zo raken ze geoefend..
 
Quote
RE: zwemlessen
Mafkees  schreef op: 18-08-2012 19:15:36
dat doen wij ook ja. steeds meer voorbeelden en andere situaties, wil de kinderen niet bang maken maar wel voorbereiden...lastig hoor soms

hier is er echt met zwemles maar 1 meester hoor in het bad. was het maar waar dat ze er meerdere in het water deden, dat schoot het tenminste eens op
 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 19:20:02
Hihi, bedoel niet meerdere met 1 groepje, maar drie groepjes tegelijk....

Niet naar iemand omkijken is uiteraard het andere uiterste, deze 2 groepen zijn het meest kwetsbaar, helaas zie ik dat door mijn werk maar al te veel in de praktijk. Ben er wel van overtuigd dat de meeste ouders wel denken het beste te doen en dat is al heel wat!.. je moet ze begeleiden en voorbereiden.. erg moeilijk is t wel, ja!.... Voorkomen kan je niks, daar ben ik helaas ook achter.
 
Quote
RE: zwemlessen
Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 19:36:09
Ik weet niet waarom ik dat het gevoel heb met zwemlessen, ik kan niet verklaren waarom, maar heb daar altijd een slecht gevoel bij gehad. Kan me niet herinneren dat ik daar vroeger zelf iets meegemaakt heb.
Met school heb ik dat dan weer veel minder en met alleen buitenspelen ben ik wel voorzichtig, maar niet abnormaal volgens mij. Ze zijn bijna 4 en 5,5 en mogen in onze (vrij lange) poort spelen. Als ik dan de poort uitloop kan ik ze zien, maar ze hebben zo wel iets meer vrijheid tot ze zover zijn dat ze ook de hoek om mogen en de speeltuin in. Ben halverwege de vakantie hiermee begonnen dus wil even een paar weken aankijken hoe dat gaat en later mogen ze ook de speeltuin in. Verder dan dat voorlopig niet, want anders moeten ze over steken.
 
Quote
RE: zwemlessen
Mafkees  schreef op: 18-08-2012 19:52:45
Karin, je kinderen zijn nog jong. je moet echt doen waar je je goed bij voelt hoor!
als er wat zou gebeuren en je staat er zelf niet achter, vergeef je je zelf nooit! je hebt tijd genoeg!

hier 2 kinderen van 2 en 6 jaar en ze gaan nog helemaal niet alleen buiten spelen.
loslaten kan ik heel goed, zelfstandig zijn ze allebei ook redelijk naar hun leeftijd.
maar veiligheid staat bij mij op nr. 1

blijf dichtbij jezelf, dan maak je echt de juiste keuze
 
Quote
RE: zwemlessen
Jolanda1974  schreef op: 18-08-2012 20:00:13
Nogmaals het zijn NIET ALLEEN MANNEN die zulke vreselijke dingen doen en gedachtes hebben. Ik begrijp het wel hoor, wil ook graag onze kinderen beschermen tegen al het kwaad wat er op hun pad komt maar dat kan nu eenmaal niet. Tegenslagen, enge dingen, het hoort er allemaal bij. En het is jouw taak om je kind te begeleiden en er op voor te bereiden zonder ze bang te maken voor de samenleving.

Onze jongste dochter (5 jaar) is een paar weken terug aangesproken door een man in de speeltuin of ze zijn piemel wilde zien. Onze dochter reageerde heel adequaat door de zeggen dat ze dat niet wilt en dat ze het maar raar vindt. Deze speeltuin ligt tussen de huizen waar iedereen die eraan woont de kinderen kan horen en zien. Wil je niet onnodig bang maken maar dat geeft ook geen garantie. Dat je ze kan zien en horen. Er is bij ons verder gelukkig niks gebeurd en ik moet er ook niet aan denken wat er had kunnen gebeuren maar onze dochter was er heel nuchter onder. Die heeft er nog een dag over gepraat en daarna was het voor haar klaar. Op advies van de zedenpolitie, want we hebben natuurlijk wel aangifte gedaan, hebben we het er niet meer met haar over of met andere kinderen in de buurt om stemmingmakerij en praatjes te voorkomen.

Nogmaals gekken heb je overal. Je kunt je kinderen niet voor alles beschermen. Hoe graag je dat zou willen.

overigens heb ik een keer een interview gezien met Peter R. de Vries, dat ondanks dat je goede afspraken maakt met je kind, ze duidelijk voorlicht, wachtwoorden afspreekt. Er komt altijd een keer dat ze dat "vergeten" zijn en toch meegaan met zo'n persoon. Maar het kan ook een bekende zijn hè die zulke dingen doet en gedachtes heeft. En dat zijn meestal de mensen die je vertrouwd.

Net zoals dat meisje wat vermoord is door een politie agent. Haar ouders hadden ook tegen haar gezegd, als er wat is, ga naar de buurman want die zit bij de politie. En toch heeft hij haar vermoord.
 
Quote
RE: zwemlessen
Jen9  schreef op: 18-08-2012 20:07:49
Vrouwen halen absoluut minder vaak sexuele mishandeling uit, maar er zijn nog zoveel andere vormen.. Daar hebben we hier een slachtoffertje van thuis, en dat was toch echt een vrouw..

Voorkomen kan je het idd nooit, wel proberen voor te bereiden, maar idd, zelfs dan..

Begint wel een heel andere discussie te worden...

t Blijft een heel moeilijk iets..
 
Quote
RE: zwemlessen
Mitch  schreef op: 18-08-2012 20:07:59
Doe waar jij je het beste bij voelt.

Mijn zoon zat hier een half uur verderop op zwemles omdat ik daar een goed gevoel bij had, alles was open, je kon alles zien.
Kinderen bemoeide zich alleen tijdens het spelen (5 minuutjes) met de ouders maar zelfs dan werden we vaak genegeerd hoor.

Mensen kunnen wel roepen dat je je kind niet tegen alles kan beschermen, klopt, maar wel tegen hetgeen ik in de hand heb.
Wat anderen doen en goed vinden moeten anderen weten, dit is mijn manier.

Hij heeft 1 aanvaring gehad in het zwembad met een invaljuf en ik was echt wel blij dat ik het kon zien, anders had het heel anders afgelopen.
Overbezorgt? Klopt!! ben ik!... zo heeft iedereen zijn gebrek.
 
Quote
RE: zwemlessen
Karinmv3  schreef op: 18-08-2012 20:10:05
Ik vertrouw bekenden ook niet hoor, en ik weet niet hoe je erbij komt dat ik denk dat het alleen mannen zijn? Dat denk ik juist niet en heb ik zelf mogen ervaren.

Mannen, vrouwen, mensen in het algemeen vertrouw ik niet.
Mijn kinderen vertrouwen andere mensen wel, dat wil ik ook zo houden, maar niet teveel.
Als de kinderen in de poort spelen zit ik dus ook in het gangetje naast onze schuur. Wat andere mensen tegen ze zeggen kan ik horen. Dus voor nu heb ik daar wel invloed op. Als een of andere idioot zulke dingen vraagt hoor ik dat en dan is hij zijn leven niet zeker.
Als ze straks in de speeltuin gaan, ga ik in de poort zitten, dan hoor ik ze ook nog.
Maar nee doe het niet met plezier, maar zoals je zelf al zegt moeten ze wel wat vrijheid krijgen, maar waar dat niet echt noodzakelijk is doe ik dat niet, bij zwemles dus bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: zwemlessen
Minou  schreef op: 18-08-2012 21:11:50
Even een dikke knuf voor jou lieve Karin..gewoon omdat je die vast wel kunt gebruiken denk ik

 
Quote
RE: zwemlessen
Mamavannoeya  schreef op: 18-08-2012 21:17:55
Hier op zwemles kan je naar boven gaan om te kijken op een beeld scherm, er hangen camera s en ze zijn met 3 zwemleraren in 1 bad les aan het geven!
 
Quote
RE: zwemlessen
Caithy  schreef op: 18-08-2012 22:32:16
Ik had hetzelfde gevoel! Ik hoef er niet perse naast te zitten maar ik wil vanuit de kantine mijn kind kunnen zien!

 
Quote
RE: zwemlessen
Nimmie  schreef op: 19-08-2012 09:21:57
Ik kan mijn kind vanuit de kantine zien en als ik denk dat t bij mn kind niet lekker zit mag ik erbij blijven, dit is wel een uitzondering!
 
Quote
Navigatie


Reageren op zwemlessen
Naam
Bericht