Menu
 

Topic:

Dagindeling kinderen

Baby2  schreef op: 14-08-2012 12:17:30
Ik heb 2 zoontjes, van 4 en bijna 1 jaar oud, wat ik me afvraag is hoe de dagindeling van jullie kinderen er uit ziet. Ik vind het soms moeilijk om met name mijn oudste de hele dag bezig te houden. Hij gaat na de vakantie voor het eerst naar school en veel vriendjes heeft hij nu dus nog niet, wonen ook niet veel kinderen van zijn leeftijd in de buurt dus van samen spelen komt nog niet veel. Mijn vraag is eigenlijk wat doen jullie met je kinderen, knutsel je bijvoorbeeld veel of verzin je wat anders? Ben heel benieuwd hoe anderen dat doen, ik ben zelf niet echt creatief, ik ga nog wel eens met hem iets bakken, of we gaan een tekening maken, verder wandel ik veel met de kinderen, langs de kinderboerderij, de speeltuin en naar de dierentuin. Ook gaan we wel eens naar het zwembad, maar er zijn van die dagen dat ik wel eens denk: wat moeten we nu doen???
Uiteraard draait ook het huishouden gewoon door en werk ik daarnaast. Ben benieuwd naar jullie reacties
 
Quote
Navigatie
RE: Dagindeling kinderen
Mam Van Twee  schreef op: 14-08-2012 12:33:24
mijn oudste vroeg op die leeftijd ook veel aandacht. Ze is erg gericht op interactie en kan niet zo goed zelf met iets spelen.

Ik betrok haar heel erg bij de dagelijkse dingen. Dus uitgebreid helpen bij het boodschappen doen, helpen bij het in de koelkast zetten etc. Helpen met de was opvouwen of dan iets met haar pop doen, terwijl ik de was wegwerkte etc.

Positief benaderen als ze iets een tijdje alleen gedaan had of de kookwekker zetten voor 15 minuutjes.

Maar heel herkenbaar dat het lastig is, zo net voor het naar school gaan.
 
Quote
RE: Dagindeling kinderen
Son  schreef op: 14-08-2012 12:49:57
Probeer niet te moeilijk te denken..Knutselen is altijd leuk, maar vooral verven is een hoop toestand.


Maak met wc rollen iets leuk. Leg een stuk behang op de grond en laat hem een reuze tekening maken.
Stoepkrijten....pak een doos, bouw een tent/hut.
Laat hem in de speeltuin zelf spelen, hij maakt vanzelf contact. Die van mij is 2 en kan nog niet samen spelen, maar hij vindt altijd wel iemand om achter aan te huppelen.

Maak een cake bak koekjes, ga naar een strandje, naar de eendjes, picknicken, ijsjes maken, ijsje kopen, fietsen, naar de kinderboerderij.

Laat hem bedenken wat hij wil eten en laat hem zelf een lijstje maken (opnoemen wat je nodig hebt.) Samen naar de winkel en hij mag alles voor dat eten pakken en zoeken. Laat hem betalen en thuis het opruimen. Beetje helpen met koken waar het kan...

maar soms is het ook gewoon lekker zelf laten gaan...lekker duplo, film kijken, in de tuin in de zandbak. Je kan ze niet altijd maar vermaken hoor.
 
Quote
RE: Dagindeling kinderen
Jolanda1974  schreef op: 14-08-2012 12:50:41
Ik heb dat nooit gehad met onze kinderen. Die konden zichzelf heel goed vermaken. Maar inderdaad wat mama van twee ook zegt, betrekken bij de dagelijkse dingen. Wij hebben gelukkig een grote achtertuin waar ze heerlijk in konden (kunnen) ravotten en daar hebben ze zeker gebruik van gemaakt. We hadden van alles in de tuin staan, een glijbaan met klimtoren, schommel, zandbak, speelhuisje en in de zomer gewoon lekker water.
 
Quote
RE: Dagindeling kinderen
Baby2  schreef op: 14-08-2012 13:02:01
Bedankt voor de tips, het betrekken bij de dagelijkse dingen dat is iets wat ik zeker ga doen!!! In principe hebben wij een grote tuin en genoeg buitenspeelgoed, glijbaan, trampoline, zandbak, speelhuisje, nu een zwembadje en de garage staat vol met buitenspeelgoed maar hij wil altijd dat ik er bij ben en ik vind het ook heel erg leuk om met hem te spelen maar ik heb natuurlijk ook wel eens iets anders te doen........ En dat vind ik lastig combineren en dan ga je je afvragen doe ik het allemaal wel goed en bied ik hem voldoende aan.......... Lastig soms en dan ga je denken hoe doen anderen dat.
 
Quote
RE: Dagindeling kinderen
Son  schreef op: 14-08-2012 13:13:09
Wat je ook kan proberen is om afspraken te maken.
Ik ga nu samen met je bouwen (bijvoorbeeld) en dan ga ik straks aardappelen schillen en dan ga jij nog even alleen bouwen. Als ik dan klaar ben met aardappelen schillen, dan kunnen we samen weer iets anders doen.

Dan weet hij waar hij aan toe is en zal dat dan misschien accepteren.
Ik weet natuurlijk niet of het werkt, maar je zou het kunnen proberen.
 
Quote
RE: Dagindeling kinderen
Ffzo  schreef op: 14-08-2012 17:36:14
Ik speel nauwelijks met mijn kinderen in de zin van knutselen, kleien, verven. Af en toe speel ik even mee met de lego of barbies en spelen we regelmatig gezelschapsspelletjes maar voor de rest moeten ze zich echt zelf vermaken. Ik ben geen animatieteam. Ze zijn dit van klein af aan gewend dus hier ook geen problemen met zichzelf vermaken. Ze helpen vaak en graag met eten koken (aardappels schillen met dunschiller, groente wassen, sla/dressing maken)

Mijn kinderen zijn 6 en 8 dus wel iets ouder dan die van jou. Maar mijn ervaring is hoe meer je je bezighoudt met hen vermaken hoe lastiger ze zelf kunnen spelen.

Vriendin van mijn dochter speelt vaak hier en zij is gewend dat haar moeder samen met haar speelt met de barbies en dan echt urenlang. Sorry maar de barbie leeftijd heb ik al gehad, het meisje kan zich echt geen 5 tellen alleen vermaken. Respect voor mensen die urenlang met hun kind kunnen spelen maar ik kan/wil dat echt niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dagindeling kinderen
Naam
Bericht