Menu
 

Topic:

baby plast 's nachts niet

Krumelke  schreef op: 13-08-2012 22:38:35
onze dochter van 12 weken plast snachts niet.

ze krijgt voeding rond 20.00, krijgt na het voeden een schone luier. ze gaat slapen rond 22.00 en komt dan rond 03.30 / 04.00 voor een voeding. ze heeft dan een kurkdroge luier. die voeding drinkt ze niet extra veel of lang ofzo.

kan het kwaad dat ze niet plast snachts?

ze huilt overdag heel erg veel en omdat we er maar niet achter komen hoe en wat dat veroorzaakt (lijken meer dingen te spelen), vroeg ik me ineens af of dat niet plassen er ook mee te maken kan hebben.

ze krijgt trouwens volledig borstvoeding (welke momenteel niet echt lekker loopt).
 
Quote
Navigatie
RE: baby plast 's nachts niet
Inky69  schreef op: 13-08-2012 22:51:22
Zou ze wel voldoende voeding krijgen dan?
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
_sas_  schreef op: 13-08-2012 22:55:03
Dit lijkt me niet goed. Ik heb ook volledige borstvoeding gegeven, maar mijn zoontje had altijd goede plasluiers behalve toen hij echt ziek was. Ik zou dit zeker met de huisarts opnemen en aangezien je aangeeft dat de borstvoeding niet goed loopt ook een lactatiekundige inschakelen. Succes!
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Mieps01  schreef op: 14-08-2012 01:51:24
Ik heb 3 x met veel moeite redelijk lang bv gegeven. Altijd moeite met op gang krijgen en ook altijd moeite om het goed op nivo te krijgen bij regel dagen. 6 maanden volledig, 2 x tot 9 maanden en de laatste tot 12. Die regendagen zijn niet altijd precies volgens het boekje. Ik zou ook contact opnemen met een lactatiedeskundige. Tegelijkertijd zou ik meteen beginnen met heel goed opletten of je kindje die nachtvoeding(en) wel goed aanhapt en wel werkelijk drinkt! Je moet je kindje echt zien slikken, dis niet alleen slaperig gesabbel.Droge luiers is gewoon niet goed en huilen overdag betekent misschien wel dat je kindje dan de hele dag wil inhalen..
Ik heb me bij de eerste zelf ook erg verzet tegen nachtvoedingen, maar bij de tweede en derde wist ik dat juist die nachtvoedingen heel goed zijn om je melkproductie goed op weg te helpen.
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Mieps01  schreef op: 14-08-2012 01:56:19
oh en ik weet niet of je op verzoek voedt, maar het mag ook op jouw verzoek hè! Dat je je kindje nog eens extra aan te leggen net voordat jij gaat slapen. Dan jaag je productie misschien wat aan, en je kindje krijgt misschien net meer binnen in de nacht
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Son  schreef op: 14-08-2012 07:23:11
Die van mij deed dat ook nooit. Ze was altijd droog. De eerste maanden wel, maar dat was heel weimig.
Ze heeft ook nooit in bed geplast en was dus al gelijk zindelijk snachts.
Zoonlief daarentegen...die is nu 2 en jeetje, wat een dikke plasluiers. Die moet ok sochtends direct verschonen. Mijn dochter liet ik altijd even lopenn dr luier...vond het zondw om droge luier weg te gooien
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Krumelke  schreef op: 14-08-2012 11:15:53
ik voed op verzoek inderdaad. ik heb niets tegen nachtvoedingen. ze komt altijd snachts. als ik haar wakker maak om 00.00 uur bijvoorbeeld drinkt ze een beetje en slaapt dan niet lang daarna. dus onderbreek dan haar lange slaap die ze wel nodig heeft. ze plast dan wel iets maar niet veel trouwens.

mijn zoon had steeds minder dikke plasluiers als baby maar nooit dat hij helemaal niet plaste. hij was overigens met 2 jr dag en nacht zindelijk.
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Mitch  schreef op: 14-08-2012 11:33:18
Heeft ze overdag wel gewoon goede plasluiers?
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Worteltje  schreef op: 14-08-2012 11:38:04
Mijne plast s'nachts ook niet. Ze is nu bijna 1 maar altijd droge luiers. Nu heeft zij natuurlijk geen nachtvoedingen meer en toen ze dat wel had had ze 5 voedingen op een nacht, dus dat kan niet vergeleken worden. Anders gewoon ff bij huisarts navragen, misschien ligt het huilen hier wel aan, je weet naar nooit.
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Mam Van Twee  schreef op: 14-08-2012 12:24:54
Ik weet niet welke issues er spelen, maar mocht je er niet uitkomen denk dan ook eens aan een osteopaat. Dat is fysiotherapie van de weke delen. Het herstelt natuurlijke beweegbaarheid van weefsels. Zie http://www.osteopathie.nl/veel_voorkomende_klachten_bij_babys.html

Mijn dochtertje en mijn nichtje hebben er veel baat bij gehad.
Bij mijn nichtje zat er iets niet lekker in haar nekje door de heftige bevalling incl vaccuumpomp, waardoor het aanleggen heel lastig ging. Dan had ze pijn en wilde dan dus niet drinken. Ook was ze vrij licht dus had ze wel om de 2-3 uur voeding nodig.

Mijn dochtertje had last van de supersnelle bevalling - kort maar heftig. Maag en darmpjes waren niet helemaal netjes "ontvouwen" zoals de osteopaat het omschreef en haar middenrif was heel gespannen met als gevolg refluxklachten.
Ze was net een plankje en totaal niet ontspannen. Ze kon niet eens op haar rug in de box liggen. Poepen ging slecht, terwijl dat bij bv-baby's juist vaak veel makkelijker gaat.

Succes met het vinden van een goede modus met je kindje en de bv.
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Krumelke  schreef op: 14-08-2012 14:11:37
osteopaat gaan we al naar toe sinds ze 2 weken oud is. maar helaas doet dat tot nog toe eigenlijk nauwelijks iets. bij mijn zoon deed het destijds wel veel.

hier ook snelle bevalling (3/4 uur).

donderdag afspraak bij de kinderarts kan ik het dan meteen ook even vragen.

overdag heeft ze wel goede plasluiers. tis puur die van de voeding van 20.00 - 03.30 uur. de luier die ik na de voeding van 20.00 uur om doe is om 03.30 krukdroog. als ze dan tegen 7.00 weer komt voor een voeding is de luier wel ingeplast (niet extreem veel, maar gewoon).

vannacht heeft ze elke 3 uur gedronken dus nu wel allemaal plasluiers natuurlijk.
 
Quote
RE: baby plast 's nachts niet
Melissa  schreef op: 15-08-2012 09:21:14
Niet plassen snachts is heel normaal.
 
Quote
Navigatie


Reageren op baby plast 's nachts niet
Naam
Bericht