Menu
 

Topic:

Kan het bijna niet geloven

An  schreef op: 10-08-2012 15:20:01
Eigenlijk kan ik het bijna niet geloven, of eigenlijk wil ik het liever niet geloven.

Mijn dochter van 6 jaar had laatst een feestje van een meisje uit haar klas. De kinderen die er kwamen waren allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd.

Ik had netjes haar autostoel meegegeven (met rugleuning) en de vraag van vader was of ze er echt in moest. Ja, want op alleen een zitverhoger blijft ze niet goed zitten. (mijn dochter heeft een lichamelijke handicap).

Toen mijn dochter weer thuis was vertelde ze dat een aantal kinderen achterin de achterbak/bagageruimte zaten en moesten bukken als ze politie zagen.
Ik ben hier werkelijk erg van geschroken. Ik vraag me ook af of de rest van de kinderen ook gewoon los in de auto zaten.

Nu vraag ik mij af wat ik hier mee moet. Het is gelukkig wel goed afgelopen, maar ik heb nu werkelijk waar mijn twijfels over hoe anderen mensen je kind blootstellen aan ernstige risico's.
Mijn kind hebben ze dan wel in haar stoeltje gezet, maar ondertussen wel blootgesteld aan extra gevaar, want bij een aanrijding etc. loopt zij extra gevaar door rondvliegende kinderen. (staat een beetje raar, maar zo is het wel duidelijk).

Moet ik het er met de ouders over hebben? Zullen zij echt niet begrijpen wat voor gevolgen dit kan hebben en dat je zeker met andermans kinderen niet zo om kan gaan?

Ik ben er echt een beetje naar van. Het heeft mijn vertrouwen in andere ouders een behoorlijke klap gegeven. Als er weer een feestje is of er met school een uitstapje per auto is dan voel ik nu de noodzaak om de betreffende bestuurder eerst eens goed uit te horen hoe de kinderen vervoerd gaan worden.

Wat zouden jullie doen? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
 
Quote
Navigatie
RE: Kan het bijna niet geloven
Mitch  schreef op: 13-08-2012 13:37:35
Ja maar wist niet zeker of je mijn stukkie wel gelezen had of alleen die ene zin
Iets met zeg nooit nooit

Net als mensen die hard roepen dat ze ALTIJD zouden helpen bij een ongeluk of een inbreker ALTIJD achterna zouden gaan.
is onzin, in sommige situaties weet je niet hoe je reageerd tenzij je het meegemaakt heb, en dan nog verschilt het per keer.

Je kan zulke principes hebben, alles heeft ene grens.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan het bijna niet geloven
Naam
Bericht