Menu
 

Topic:

buiten spelen

Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 09:46:03
Wat laten jullie je 2/3 jarige buiten doen??

Even de situatie.

In de achtertuin mogen ze niet spelen, deze is veel te gevaarlijk. Ten eerste wonen wij in ee souterain woning en is onze achtertuin beneden en onze leefruimte boven, ten tweede wonen wij pal aan het water, we hebben het wel afgeschermd, maar ik ben als de dood. Een ongeluk gebeurt altijd in een klein hoekje. Dus in de achtertuin mogen ze niet spelen. Stel dat ik wat moet halen, moet de hele bups weer naar binnen en naar boven, dus nee dat doen we niet. Aan de voorkant mogen ze wel spelen, maar daar rijdt ook verkeer en er lopen nog wel eens ongure figuren rond, dus buitenspelen mag, mits een van ons er bij is.
Er is geen speeltoestel e.d. in de buurt, dus het enige wat ze kunnen doen is fietsen, krijten en bellenblazen. Poppenwagen komt ook nog wel eens mee, maar daar blijft het dan ook wel bij. Omdat ze niet alleen mogen spelen weten ze ook niet zo goed wat ze moeten doen. Ze komen vaak bij ons zitten en laten de boel de boel. Echt zelf spelen doen ze niet. Hoogstens als ze de fiets mee hebben, dan gaan ze een paar keer heen en weer, maar dan houdt het ook weer op.


Weet iemand nog iets leuks om ze buiten te laten doen???
 
Quote
Navigatie
RE: buiten spelen
Xsara  schreef op: 10-08-2012 09:56:35
Ze zijn nog zo jong dat ik erin zou investeren om de tuin kindveilig te maken. Wij hebben onze tuin ook helemaal dichtgemaakt waardoor ze altijd met een gerust hart voor ons, lekker buiten kunnen zijn.

buitenspelen moet je ook leren en als jullie buiten blijven en hun geen/weinig aandacht geven dan gaan ze vanzelf iets zoeken. Onze kids voetballen, fietsen en rennen de hele tijd door. hier zijn wel veel andere kinderen maar ze spelen ook vaak met elkaar (broer en zus 2 en 5) of gewoon alleen.

 
Quote
RE: buiten spelen
Mamalu  schreef op: 10-08-2012 10:03:41
Ik zou ook proberen op één of andere manier de tuin echt veilig te maken...
 
Quote
RE: buiten spelen
Annie  schreef op: 10-08-2012 10:17:08
Lijkt me simpel...

Zorgen dat de tuin kindveilig is!
Desnoods doe je ze zwemvestjes om. Jij op een tuinstoel erbij en zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Als je echt even naar binnen moet dan kun je ze toch meenemen (of beneden binnen zetten).
Maar niet buitenspelen zou voor mij echt geen optie zijn.
 
Quote
RE: buiten spelen
Angelique  schreef op: 10-08-2012 10:20:45
met oog op verhuizen zou ik geen cent aan die tuin uitgeven maar goed dat weten andere niet

de zandbak vinden ze ook niet leuk ??
dan zou ik toch iets van duplo ofzo mee naar buiten nemen
gister hebben we hier tijd met de cliks buiten zitten spelen vonden ze beide leuk
en anders neem je een van mijn waterbanen mee van weekend als dan beetje lekker is kunnen ze lekker kliederen heb er twee dus een kan ik wel ff missen
 
Quote
RE: buiten spelen
Anmv3  schreef op: 10-08-2012 11:44:09
zo gauw mogelijk verhuizen !!

nee, flauw..lijkt me ook niks als je zo aan het water woont..bah dan zou ik ze ook zeker niet alleen laten spelen..

erbij gaan zitten lijkt mij de enige optie, of wat buitenspeelgoed binnen halen, zoals een knikkerpot met knikkers..maar echt veel mogelijkheden heb je daar ook niet in..
 
Quote
RE: buiten spelen
Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 11:44:48
Die tuin doe ik inderdaad niet meer. Ook al hadden we gebleven hadden ze nooit in de tuin mogen spelen. Het is geen gewoon vaartje, maar er vaart veel beroepsvaart..

De zandbak die geplaatst is zit allemaal smerig ongedierte in, dus slaan we ook over...


Ik heb buiten kinderen dus als ik echt even naar binnen moet kost dat behoorlijk veel tijd...

Waterbaan vind ik lief, maar het is al zo'n zooitje hier...

Zwemvestjes is geen optie, het is echt gevaarlijk. Zelfs wij verzuipen hier als we er in vallen...

Ik vind het zo rot dat ze met dit mooie weer zo weinig buiten kunnen doen
 
Quote
RE: buiten spelen
Marie8  schreef op: 10-08-2012 11:51:50
Als je er toch bij moet zijn, zou ik de fiets of auto pakken en ergens anders laten spelen. In een wel fijne speeltuin. Of misschien ergens gemeentespeeltuin, dat kost vaak bijna niks en er zijn toiletten etc. aanwezig.
Of lekker picknicken ergens in een parkje.
Naar het bos....gewoon kijken wat er allemaal is. Een 2/3 jarige heeft nog niet de concentratie lang 1 ding te doen dus op zich is het niet zo heel vreemd dat ze zichzelf nog niet heel lang kunnen vermaken.
Binnenspeelgoed mee naar buiten nemen.
Stoepkrijten?? Met de bal spelen? (je zal ze misschien moeten laten zien wat ze ermee kunnen en/of zelf meedoen)
 
Quote
RE: buiten spelen
Mam Van Twee  schreef op: 10-08-2012 12:05:54
Ik zou ook voor de achtertuin gaan - op een simpele manier met gaas is water goed af te schermen en met zwemvest aan.

Wij hebben een boot en allebei de kinderen hebben standaard een zwemvest aan als ze een voet op de trap naar buiten zetten. We hebben wel automatisch opblazende vestjes, want die zijn minder dik dan vestjes met schuim en zitten comfortabeler. Maar ook die kinderschuimvestjes functioneren prima en wennen ze snel aan. De jongste van 1,5 jaar kwam na 2 dagen al aanslepen met het vestje, om aan te geven dat ze naar buiten wilde.

Als de tuin zelf niet veel soeps is: vaak zijn stoeptegels gratis af te halen [zie marktplaats] eventueel grindtegels omkeren geeft ook een gladde tegel. Dan is er redelijk snel wat van te maken.

Wij hebben een zandschildpad staan, maar daar zit geen zand in. Als het warm is doe ik er water in en anders duploblokjes of ballen etc.

Wat hier een hit is op dit moment bij de oudste van 5 is een dekentje mee en picknicken op de stoep. Klein boodschappen mandje of haar fietsmandje erbij en er wordt met van alles gesleept en gespeeld. (poppen, keukenspulletjes, boekjes).

Op het kinderdagverblijf deden ze dat ook veel met de peuters. Kleedje mee, boekjes en blokjes mee en rotzooien maar.

 
Quote
RE: buiten spelen
Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 12:06:14
Ja en nee, ik heb daarnaast natuurlijk ook gewoon een huishouden... Als het gaat springen we op de fiets en gaan we op weg, maar er zit niks in de buurt. zit toch wel gauw een half uur op de fiet wil je een normale speeltuin zonder spuiten e.d. tegen komen. Daarnaast werken mijn man en ik vaak wisselend dus het moet ook nog eens zo zijn dat wanneer hij thuis komt direct de kinderen over kan nemen en ik gelijk op weg kan naar mijn werk.

T lijkt wel of ik niks wil aannemen van jullie... zo is het niet hoor
 
Quote
RE: buiten spelen
Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 12:12:12


Dit is mijn achtertuin. Dat hekje zit er omdat de kinderen voorheen nog op de veranda mochten spelen. Nu zijn ze daar te groot voor. Met een beetje mazzel verhuizen we sept, maar nu mooi weer, dus wil ze nu ook gewoon nog wat te doen geven. Het water wat er er achter ligt, daar vaart dus beroepsvaart
 
Quote
RE: buiten spelen
Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 12:14:19






Dit is de voorkant, en dit is eigenlijk dus het enige wat ze doen
 
Quote
RE: buiten spelen
Bettie  schreef op: 10-08-2012 12:30:00
Wat hier in de vakantie perfect werkte was een niet opgepompt luchtbed neerleggen (een picknickkleed of oud laken kan natuurlijk ook) en dan van het binnenspeelgoed een tas maken (met van alles wat; boekjes, duplo, thomas de trein, houten puzzels) en ze vanuit die tas laten spelen. Was een succes.
 
Quote
RE: buiten spelen
Karinmv3  schreef op: 10-08-2012 12:35:56
Ik zet vaak zo'n mini zwembadje neer, formaat voetenbad. Dan een paar bekertjes en blokjes/ballen en ik hoor ze zo een uur niet meer.

Kan me voorstellen dat je graag weg wilt als ik je zo hoor. Klinkt een beetje als een buurt waar ik vroeger woonde en daar wilde ik ook weg voor Naomi geboren was. Gelukkig lukte dat.
 
Quote
RE: buiten spelen
Angelique  schreef op: 10-08-2012 12:53:48
ken de situatie meer dan goed en tja mijn ideetjes zijn ook gewoon op sorry meis van weekend kunnen ze zich lekker hier achter uitleven
 
Quote
RE: buiten spelen
Roos  schreef op: 10-08-2012 13:00:18
Heel eerlijk gezegd zie ik het probleem niet zo,het achterstuk is afgezet met 2 hekken als ik het goed begrijp,eerts vanwaar de foto gemaakt is en dan nog waar het tuinstel staat.
Ik zou dus wel een kleed neer leggen lekker een bak met wat en maar kliederen!
Met dit weer leef je toch zo goed als buiten dus jij bent er ook bij!
 
Quote
RE: buiten spelen
Nelia  schreef op: 10-08-2012 14:51:00
Is het niet mogelijk om de veranda toch voor de time-beeing te gebruiken? Je geeft aan dat ze er te groot voor zijn geworden, maar als het buitenkinderen zijn, dan liever daar een zandbakje, een kleedje e.d. dan binnen blijven of wachten tot papa of mama mee kan gaan.
 
Quote
RE: buiten spelen
Mamavan2boys  schreef op: 10-08-2012 15:17:16
Wij wonen op een flat met 2 Kids, hier hebben we dus ook niet veel en kan ze ook nooit alleen alleen laten ( wonen 4 hoog) hier hebben ze ook krijt, inklapbare (nep) Waterbaan en fietsen kan dus niet eens. Daarom heb ik pas een watertafel gekocht, die kan je leegmaken en zo weer binnen zetten. Die zou toch op de achterplaats kunnen staan waar je kindjes fietsen? Hier geven ze dan met dat water de plantjes water en doen de ramen wassen. Als ze het zat zijn gaan ze weer binnen spelen..

Sterkte nog even!
 
Quote
RE: buiten spelen
Fruitsalade  schreef op: 10-08-2012 17:36:12
De veranda is verrot, gaan we ook niks meer aan doen, dus daar durf ik ze ook al niet te laten spelen.

Dat wat afgezet is, is heeel simpel afgezet met pallets. Om iets rustiger te zitten

Met water spelen is dus voor beneden buiten geen optie, want water en een teiltje... Moet ik weer de hele bups naar binnen nemen...

Mijn kindjes fietsen voor de deur, en ik kan in deze buurt echt niks buiten laten staan, dat is oa ook de rede dat we weg willen.


Ik denk dat ik het maar zo hou als het nu is. Als we samen thuis zijn is het te doen, het is nog maar voor eventjes.. en ik denk dat ik me druk maak voor niks, want ach ze spelen op hun manier wel weer....

 
Quote
RE: buiten spelen
Nelia  schreef op: 10-08-2012 17:39:47
Dan nog maar even op deze manier doorbikkelen en hopen dat je snel positief nieuws krijgt en kunt verhuizen!
 
Quote
RE: buiten spelen
Miesje  schreef op: 10-08-2012 17:40:34
hmm kan me nu nog meer voorstellen dat je graag wil verhuizen..
dit is niks..en water bij de achtertuin,en geen veilige voortuin/straat en ook geen speeltuintje vlakbij.
lastig hoor...
 
Quote
Navigatie


Reageren op buiten spelen
Naam
Bericht