Menu
 

Topic:

laag hb en bevallen, ervaringen?

Pacific  schreef op: 08-08-2012 13:45:32
Ik ben maandag uitgerekend en wil graag thuis bevallen. Kon eerst niet ivm dwars/stuitligging, maar de kleine is een dag voor de versie uit zichzelf gedraaid en ligt nu zelf al heel diep in mn bekken. Volgens vk duurt de bevalling niet lang meer omdat ik al 3 cm ontsluiting heb.

Maar nu was ik daar gisterochtend voor een extra controele, voelde me al 2 dgn niet lekker, hoofdpijn, duizelig enz. Dus moest komen voor mn bloeddruk, die was goed. Voor de zekerheid wilde ze ook mn ijzer controleren, die was dus erg laag 5,9 vandaag dus de klachten. Het was een vingerprik, dus om een duidelijk overzicht te krigjen van de cellen verweese ze me doro naar het lab, daar kreeg ik gistermiddag de uitslag van en was het 5.7. Maar toen vroeg ik of het verder nog kwaad kon voor de bevalling, maar ze zei van niet en kreeg ook niks voorgeschreven.

Is die niet raar? Heb het nu een paar mensen verteld en ze zeggen allemaal dat dit te laag is zo vlak voor een bevalling.

Heeft iemand ervaring met een laag HB en bevallen?
 
Quote
Navigatie
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Danimvsenna  schreef op: 08-08-2012 14:19:54
Geen idee hoe laag mijn HB gehalte is, amar die is altijd aan de lage kant. Ook tijdens mijn zwangerschap. Had ook ene lage bloeddruk. Verder was er niks ana de hand, zolang ik mezelf goed voelde.

Week na mijn bevalling met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis. En na ontslag wel ijzertabletten mee gekregen omdat mijn hb nogsteeds laag was. Heb denk ik 1 of 2 keer die tabletten ingenomen, maar vond het neit ech nodig.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Joyce_1979  schreef op: 08-08-2012 14:42:02
Haal anders even wat floradix bij de da of apotheek. Dat hielp bij mij goed. Het is een drankje wat je extra inneemt voor het eten.

als je er ook echt last van hebt snap ik niet dat ze je geen tips meegeven of heb je die wel gehad?
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Mrtj  schreef op: 08-08-2012 14:43:22
Let op als je ijzerpillen zou gaan krijgen. Die krengen verstoppen enorm (en dat is niet altijd iets wat je wilt direct na een bevalling)
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
M&j  schreef op: 08-08-2012 15:03:39
Ik ben twee keer thuis bevallen met een laag HB en dat was geen probleem. Mooi is hoger ook omdat je die energie nodig hebt voor je herstel maar ook dat ging bij mij vlotjes. Mijn HB was ook ergens in de 5 met nog iets en de HA vond het geeneens laag.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Pacific  schreef op: 08-08-2012 15:22:19
Net door de vk praktijk gebeld. Gister had ik een vakantie invaller. En nu had ik zegmaar iemand zelf uit het team, ze vonden het toch wel extreem laag en hebben overlegd met de gyn. Ik krijg vanmiddag nog een ijzer infuus. Ook moet ik als de weeen beginnen de komende week in het zkh bevallen. Baal ik wel van want wil graag thuis bevallen. Maar goed, ik laat het maar over mn heenkomen.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
M.m.  schreef op: 08-08-2012 15:46:48
Je weet natuurlijk niet vantevoren hoe je op de bevalling gaat reageren. Ik had (achteraf gezien) ook een te laag hb voor de bevalling. Ik verloor geen extreme hoeveelheid bloed tijdens de bevalling maar wel genoeg om mijn HB zo ver te laten dalen dat ik na de bevalling onwel werd. Ik kon niets meer, behalve flauwvallen (mijn hoofd optillen als ik in bed lag was al genoeg). Toen moest ik aan de bloedtransfusie. En dat vond ik zo direct na de bevalling heel naar. Heeft lang geduurd voordat ik daar van opgeknapt was. Ik bleef heel lang slap.
Als ik een normaal HB had gehad voor de bevalling was dit nooit gebeurd!

Dus ik zou idd het ijzerinfuus accepteren. Beter zo dan straksmet de gebakken peren!

M.M.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Pacific  schreef op: 08-08-2012 15:57:00
Ja zo denk ik ook hoor. Ben blij dat ik gister heb gebeld om dat ik me niet lekker voelde. Vandaag gaat het namelijk wel weer, en had ik het ook niet geweten. Ik had gister aardig wat voorweeen, was nog lang niet het 'echte'werk maar was zowat knockout gisteravond, kon niks anders dan in bed of de bank hangen. Hoe voel je je dan wel niet als je echt moet bevallen. Dus ben 'blij' dat ik weet, het schijnt dat je zelf ook al snel het verschil merkt.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
M.m.  schreef op: 08-08-2012 16:07:53
Bij mijn tweede zwangerschap heb ik kort voor de bevalling, omdat ik weer laag hb had, floradix gebruikt! Dát voelde ik! Werkte heel goed. En ja, dan ga je een stuk lekkerder de bevalling in.

Succes!

M.M.
 
Quote
RE: laag hb en bevallen, ervaringen?
Pacific  schreef op: 22-08-2012 09:17:40
Inmiddels al ruim een week overtijd, gister weer ijzer geprikt en nu 6,8 dus helemaal super. Is nu 2 weken na het ijzerinfuus en heeft dus goed zn werk gedaan! Nu nog bevallen haha
 
Quote
Navigatie


Reageren op laag hb en bevallen, ervaringen?
Naam
Bericht