Menu
 

Topic:

galblaas operatie

Marion  schreef op: 07-08-2012 22:17:50
hallo, ik krijg binnenkort een galblaasoperatie. nu vroeg ik mij af hoe lang je erna moet herstellen. zijn hier ook meiden die zo'n operatie hebben gehad? hoe lang erna ging je weer aan het werk? hoe lang moet je in het ziekenhuis blijven?

mvg marion
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: galblaas operatie
Minou  schreef op: 07-08-2012 22:26:23
Ik lag 2 dagen in het zh, galblaas was ook ontstoken dus 1 dagje extra ab infuus. Na 2 weken kon ik weer werken.

Normaal is het de dag van de operatie en de volgende dag naar huis, tenzij je het via een snee krijgt. Ik had de zg kijkoperatie ( sneetjes, 4 stuks en via de vavel gaat ie eruit).

Wel last van het gas dat ze inbrengen om je buik te doen zwellen ( voelde ik in mijn rechterschouder en zij, dat gevoel werd na een paar dagen minder).

Sorry was ff in het kort want ik ga slapen. Ik weet dat er hier verschillende meiden die operatie ook hebben gehad.

Sterkte..! Aanvallen zijn de hel he!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Miesje  schreef op: 07-08-2012 22:29:30
ik heb vorig jaar begin juli die operatie gehad.
ik moest 1 nachtje blijven

ik ha de eerste dagen nog wel wat pijn en last van het gas dat ze in in je buik doen.beetje kortademig soms en last van schoudere en ribben.

was na 2 weken weer goed fit, alleen soms nog wat snel moe.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Esther Mv Thomas  schreef op: 07-08-2012 22:47:42
Ik heb die operatie 3 maanden na mijn keizersnede gehad, inmiddels alweer 6 jaar geleden.
Ik heb 1 nachtje moeten blijven en 2 dagen later zorgde ik alweer alleen voor ons zoontje (toen dus 3 maanden oud).
Ik ben een week later gaan werken, ik heb geen lichamelijk zwaar werk (zit op kantoor), dus dat scheelt ook wel. Als ik nog in een winkel had gewerkt (bijv.) dan had ik een week langer gewacht.
Verder nergens last van gehad, dat had ik van de keizersnede trouwens ook nagenoeg niet....(niet zoals ik wel eens lees; ik heb echt geluk gehad).
Ik heb 4 mooie sneetjes erbij en nooit meer last gehad van een aanval.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 08-08-2012 00:32:07
Mijn galblaas is er afgelopen mei uitgehaald via een kijkoperatie. Ik moest 2 nachtjes blijven. Ik vond de nasleep toch wel redelijk heftig. De wondjes op zich deden geen pijn. Ze trokken hooguit een beetje, maar ik heb van binnen nog zeker 2 weken een beurs gevoel gehad (alsof ik een harde stomp in mn buik had gekregen) en onder de wondjes links zat een harde schijf.
Ik heb ook echt een week plat gelegen en ik vond de schouderpijn door het gas wat ze in je blazen het pijnlijkste! Vreselijk gevoel!!
Verder heb ik nog 3 weken krom gelopen. Rechtop lopen ging echt niet vanwege een trekkende pijn rondom de wond onder het middenrif.
Ik ben tot zeker 2 maanden na de operatie erg moe geweest... Ik voel me pas sinds een paar weken weer een beetje de oude.

Maar dan nu het belangrijkste: Het is het allemaal waard geweest!!! Ik kan weer alles eten! YEAH!!! Geen pijnaanvallen meer!!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mariëtte35  schreef op: 08-08-2012 08:22:39
Ik heb 24 april met spoed een galblaas operatie gehad omdat mijn ontstekingswaarden weer aan het stijgen waren. 26 maart ben ik opgenomen in het ziekenhuis doordat ze niet herkend hebben dat ik galstenen had heb ik een fikse ontsteking aan mijn alvleesklier, lever en darmen gehad, ik heb toen 2,5 week in het ziekenhuis gelegen officieel mocht ik pas geopereerd worden 6 weken na begin alvleesklier ontsteking echter werd het dus al eerder en met spoed.

Ik heb 3 dagen in het ziekenhuis gelegen na de operatie omdat het niet goed ging met mij, heb nog een aantal uren na de operatie op de IC gelegen, heb nog 2 dagen zuurstof nodig gehad en ik had een drain, ik ben wel geopereerd dmv een kijkoperatie. Mijn herstel duurde langer normaal mag je na 2 weken alles weer hervatten maar ik mocht dat niet, ik moest er echt 6 weken voor nemen. Ik was erg verzwakt toen ik deze operatie kreeg en daarom duurde het allemaal niets iets langer bij mij dan wat het normaal zou zijn.

Ik ben wel heel blij dat ik geopereerd ben want ik heb geen pijn en aanvallen meer gehad!

Heel veel succes en sterkte!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 08-08-2012 09:11:29
Hier ook via kijkoperatie.
Ik moest één nachtje blijven, maar dat was alleen omdat ik zo misselijk was van de narcose.
averder is het me goed meegeballen.
Tuurlijk ook last gehad van mijn schouder enzo door het gas, maar dat was niks vergeleken met die koliekpijnen tijdens zo'n aanval.
Toen ik nog niet wist waar het vandaan kwam dacht ik serieus dat ik dood ging haha.
Maar inderdaad het ongemak heeft hooguit twee weken geduurd.

Sterkte ... komt goed!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Anske  schreef op: 08-08-2012 10:47:48
Ook die van mij is eruit. thank god
Echt waar op mijn blote knieen.

Ik ben s'ochtends op 7 uur geholpen en de andere dag om elf uur mocht ik naar huis. Op zich heb ik er niet zoveel last van gehad, ja 4 sneetjes, maar omdat ik nogal overgewicht heb trok die bij mijn navel wel een beetje. Niet dat ik daar pijn aan had ofzo, maar dat is een rattig litteken geworden. Ik heb de meeste pijn gehad, op de aanvallen na dan, van het gas wat ze in je spuiten. Dat verdwijnt vanzelf maar ik vond het echt pijnlijk bij elke beweging die je doet.
Ik ben nog wel een week of 2-3 moe geweest en ik denk van de narcose of van de aanvallen. Want als ik een aanval had gehad dan was ik de hele week kapot.
Succes met de operatie straks, ik zal aan je denken.
Ik was ontzettend bang maar de operatie heb ik echt niets van gemerkt.
Waar ik niet goed van werd was dat je een vochtinfuus had en ik echt elk half uur moest plassen. En dan was ik zo draaierig als ik van de wc afkwam dat ik echt plat moest.
En ik snapte maar niet waarom ik zo vaak moest plassen want ik dronk niet haha, nou daarom dus ahahaahah.

Succes meid, het is miljoenen keren beter dan nog 1 zo'n aanval
 
Quote
RE: galblaas operatie
Boterbloem  schreef op: 08-08-2012 11:09:12
Ook ik heb mijn galblaas eruit.

Ik heb 1 nachtje in het ziekenhuis gelegen. Als je naar de wc bent geweest en je eet de volgende ochtend weer dan mag je in principe naar huis (bij geen complicaties natuurlijk).

Vond de eerste 2 dagen wel pijnlijk (vooral door het gas wat nog in je zit) maar daarna viel het mij reuze mee. Heb denk ik in totaal een week last gehad van de gas waarvan maar 2 dagen erg en de andere dagen dat je het merkte maar niet echt last last zeg maar. Na 3 dagen kon ik weer goed uit bed en ik zou na 2 weken prima weer hebben kunnen werken. Geen last van de sneetjes gehad.

Heb wel een paar maanden last gehad van een kloppend gevoel op de plek waar de galblaas zat, niet pijnlijk maar gewoon alsof ik mijn hartslag daar voelde, en daarna nooit meer iets ervan gemerkt. De littekens vallen amper op, echt heel klein en nooit meer een aanval gehad en ik kan alles eten.

Het is het echt dubbel en dwars waard geweest. Want wat waren die aanvallen pijnlijk zeg!!

Oh en de eerste dag na de operatie heb ik echt opgerolt gelegen, kon me niet eens strekken. Weet nog dati k dacht: dit komt noooooooooooooooooit goed, maar de volgende ochtend ging het al een stuk beter ;-)

Inderdaad: het stomp op je buik idee dat je beurs voelt. Maar het is minder pijnlijk als een aanval.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 08-08-2012 19:09:12
Die van mij is er 8 weken na de bevalling uit gehaald, liep er al een jaar mee en toen kwamen ze er pas achter wat het was.
Ben met spoed geopereerd savonds omdat de aanvallen niet op hielden, elke 2 dgn zat ik op de eerste hulp voor morfine.
Wat een hel als ik er nog aan denk en dat met een pas geboren baby, uren op de douche vloer lag ik schuin om de pijn uit te kunnen houden en de warme douche kop op de buik.

Na de operatie heb ik een beetje krom gelopen omdat het zo trekt, de hechtingen.
Verder geen pijn niets!

Alleen nu 6 jaar laten nog steeds gal aanvallen, pijn snachts in de maagstreek en altijd diaree.
Ben al binnenste buiten gekeerd in het ziekenhuis en het enige wat ze vinden is dat mijn gal nu terug loopt naar de maag, hopeloos ben ik er van want die pijn is ondragelijk en nu gaan we weer het ziekenhuis project in aangezien ik wil weten wat er nou mis is en wat er aan te doen is.

Als ik een droge boterham eet moet ik al naar de wc rennen, kan niet ophouden dus met alles hou je rekening op het werk niets eten niet met de bus want stel dat je moet.

Lees hier dat verder niemand deze klachten heeft alleen ik.

Het is na de operatie begonnen het ontlasting probleem daarvoor nooit problemen!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 08-08-2012 19:10:24
Mijn ontlasting is geel en waterig net gal, zo was de ontlasting na een flinke gal koliek destijds ook!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Minou  schreef op: 08-08-2012 19:17:11
Ik heb ook nog wel eens aanvallen..idd maagstreek en uitstralend naar de rug. Ik weet hoe dat komt in mijn geval..ik eet dan wel eens laat in de avond gekruid of te veel chocola...dan is het in de ochtend raak en duurt een klein kwartier..

mamavannoeya
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 08-08-2012 21:58:50
Minou, ja met tomaat, gekruid eten, zuur eten, pittig heb ik gegarandeerd smorgens een aanval of snachts, eigenlijk altijd al ik lig of net wakker word en nog blijf liggen.

Heb jij ook problemen met de ontlasting sinds de operatie?
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 08-08-2012 21:59:38
Ik moet dan questran in nemen meteen het trekt ook niet weg uit zich zelf bij mij....
 
Quote
RE: galblaas operatie
Chantalmvsamen  schreef op: 09-08-2012 17:32:34
Bij mij is hij er ook uitgehaald via een Kijkoperatie en de volgende dag was ik al weer thuis en zat ik alweer op de fiets.
Ik heb nergens geen last van gehad geen pijn of wat dan ook, dus ik hoefde ook niet te herstellen of iets was gelijk weer fit!!haha
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 14-08-2012 19:29:19
Ik ben twee weken geleden bevallen en heb sinds dien 3 keer een aanval gehad. De eerste keer 6 aanvallen van 20 minuten tussen 17:00 uur en 02:00 uur s'avonds. Toen is er een HA langs gekomen en heeft me platgespoten met morfine, wat was ik uitgeput. Nu nogsteeds met die nachtvoedingen erbij. Morgen moet ik naar de MLD- arts. Ik hoop dat ze het ellendige ding eruit gaan slopen!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 14-08-2012 22:51:03
Jeetje Cir wat heftig!!
Ik hoop voor je dat je snel onder het mes mag!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Minou  schreef op: 15-08-2012 09:55:01

Quote Mamavannoeya:
Minou, ja met tomaat, gekruid eten, zuur eten, pittig heb ik gegarandeerd smorgens een aanval of snachts, eigenlijk altijd al ik lig of net wakker word en nog blijf liggen.

Heb jij ook problemen met de ontlasting sinds de operatie?



Nee dat niet, is geen verandering in. Had ook gewoon normale ontlastig ook voor die tijd.

Cir: ik hoop dat je snel wordt geholpen!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Jessmv3  schreef op: 15-08-2012 10:59:19
Ik heb zo juist ook te horen gekregen dat mijn galblaas eruit moet. Heb op 4 september een afspraak bij de chirurg ben benieuwd wanneer ik geopereerd moet worden.
Vind het wel erg spannend allemaal
 
Quote
RE: galblaas operatie
Cir  schreef op: 15-08-2012 18:20:54
Vandaag in ziekenhuis geweest. Ik krijg (wsl maandag) eerst een ERCP om een steentje weg te halen die nu aan het zweven is in de galwegen.
Iemand ervaring met zo'n ingreep?
Brrr, ben wel wat angstig ervoor.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Minou  schreef op: 15-08-2012 18:50:24
Ieks! Mmm das via een slangetje in je slokdarm. De een vindt het te doen de andere minder...

Positief was de ervaring van een medepatient, hij vond het meevallen. Maar ja je hoort ook andere verhalen. Lijkt me zelf niet prettig iig.

Sterkte meis!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Minou  schreef op: 15-08-2012 18:51:14

Quote Jessmv3:
Ik heb zo juist ook te horen gekregen dat mijn galblaas eruit moet. Heb op 4 september een afspraak bij de chirurg ben benieuwd wanneer ik geopereerd moet worden.
Vind het wel erg spannend allemaal



meestal gebeurt dat wel redelijk snel hoor, zeker als je vaak een aanval hebt.
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 15-08-2012 19:17:49
Lees net al de verhalen hier, ook ik heb een aantal weken terug veel pijn gehad in de bovenbuik en na echo bleek een fikse ontsteking aan de galblaas en vervormde galblaas.

Advies van de ha was om af te wachten of de pijn vanzelf over zou gaan. De pijn is wel over gelukkig, maar ben echt elke avond beroerd na het eten.
Dus volgens de ha is het het beste om een afspraak te maken bij de chirurg alleen durf ik dat nog niet echt...
Ik heb zoiets van de pijn is weg dus zal het wel goedkomen, maar zo vaak beroerd na het eten is ook niet fijn. Moet ook regelmatig overgeven. Hebben jullie daar ook last van gehad en was dat na de tijd over?

Ik lees dat de meesten al vrij snel weer wat dingen kunnen doen, valt het dus echt zo mee?

Fijn om hier alle ervaringen te lezen van anderen die al wel een operatie hebben gedaan...zie er zelf gewoon erg tegenop als de galblaas er uit moet.


 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamavannoeya  schreef op: 15-08-2012 20:07:19
Kwebbel doe het maar wel hoor het word alleen maar erger en erger ik kreeg het in de zwangerschap en toen mijn dochter 6 wkn was is die er met spoed uit gehaald, het was niet meer te doen op het laatst uren lang aanvallen je kan beter zeggen 2 uur per dag niet...echt doen hoor ik heb mijn schildklier er door beschadigd die is door het vele overgeven ontstoken geweest waarschijnlijk die werkt te langzaam nu en dan de diaree sinds de operatie, daar had ik nooit problemen mee voor de operatie....ze gaan weer onderzoeken wat het kan zijn
 
Quote
RE: galblaas operatie
Esther Mv Thomas  schreef op: 15-08-2012 20:11:54
Ik had na mijn bevalling ook elke dag wel een aanval en soms duurde deze uren aan 1 stuk. Toch werd ik pas 3 maanden na de bevalling geopereerd, ze namen mij niet echt serieus geloof ik......
Maar ik zeg: doen!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 15-08-2012 21:03:47
Toch wel dus... dat overgeven is gewoon vervelend. Die pijn heb ik niet meer gehad, maar die ene aanval deed echt zoveel pijn !
Dus twijfel daarom ook, heb stom genoeg stiekum de hoop dat het vanzelf overgaat...tegen beter weten in denk ik.

De aanval die ik had duurde ook erg lang dikke dag en dan continu met korte tijd even niet.

Als ik jullie verhalen lees, gewoon doen dus.. tja tis ook een stukje angst voor operaties...stom he ! En dan ben ik bang voor eventuele pijn naderhand, met twee kleintjes ook niet prettig denk ik dan...maar net wat je zegt te lang wachten is ook niet goed.. zucht..

Misschien toch maar de ha weer bellen..
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 15-08-2012 21:04:36
Gek genoeg heb ik alleen last van de misselijkheid na het avondeten.. overdag valt het mee...
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mamaloes  schreef op: 15-08-2012 22:19:51
Ik heb ook veel overgegeven ja.. Vreselijk was het!
Ik at op het laatst nauwelijks meer iets uit angst voor een aanval. Ik heb de weken voor de operatie geleefd op fruit en rijstewafels...

Ook ik was heel erg bang voor de operatie (heb een naaldenfobie), maar het is het zo waard geweest allemaal! Dus ik zeg ook: DOEN!
 
Quote
RE: galblaas operatie
Kwebbel  schreef op: 16-08-2012 06:42:21
Bedankt voor alle reacties, zit er ook aan te denken om toch maar een afspraak te maken bij de ha voor een doorverwijzing... Hoor vooral positieve verhalen dus na het eruit halen..

Hebben jullie geen last van kwalen achteraf? Of was echt alles over?
 
Quote
RE: galblaas operatie
M@rion  schreef op: 16-08-2012 12:00:57
bedankt meiden voor de verhalen. ik moet begin september naar de anesthesist en daarna kan het gebeuren. heel stom, maar sinds een aantal weken heb ik geen last meer gehad, terwijl ik wel wekelijks last had! wij hebben het warm eten ook verplaatst naar tussen de middag, en dat scheelt al een hoop.
ondertussen heb ik er al 7 jaar last van (ja i know, veel te lang). ik was toen zwanger van mijn zoontje en had een enorme lange aanval, ben toen opgenomen in het ziekenhuis, maar toen deden ze er niks aan vanwege de zwschap. en in de jaren had ik er soms last van, maar de laatste tijd steeds vaker. ik heb wel verschillende soorten aanvallen. de hele heftige, die heel veel pijn doen, dat ik niks meer kan, maar die maar een paar minuten duren. en ik heb van die minder pijnlijke, zeurende pijn, die de hele nacht wel duurt. hadden jullie dat ook?
 
Quote
RE: galblaas operatie
Mitch  schreef op: 16-08-2012 12:02:15
Waar voel je zo een galaanval precies dan?
En hoe voelt het?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op galblaas operatie
Naam
Bericht