Menu
 

Topic:

Aangeven plassen, niet op potje willen

Vlindertjes  schreef op: 06-08-2012 12:49:17
Onze dochter van ruim 3 jaar kan heel goed aangeven dat ze moet plassen maar wil beslist niet op het potje of toilet zitten. Wat dus als gevolg heeft dat ze het net zolang ophoudt totdat ze het echt niet meer volhoudt en dan uiteindelijk in de broek plast als ze geen pamper omheeft. Is er iemand die hier een tip voor heeft? We hebben al het sticker beloningsysteem wat dus ook niet helpt. We hebben er al boekjes over gelezen, het volledig losgelaten. Maar we hadden nu zoiets van het is vakantie en wie weet gaat het nu lukken, maar we lopen dus hier tegenaan. Ze komt ook gewoon zeggen dat ze moet plassen......

Wie o wie heeft een tip?
 
Quote
Navigatie
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Onsjanneke  schreef op: 06-08-2012 12:55:27
Vind ze het heel erg als ze in haar broek plast?

Mijn zoontje heeft dat ook een hele tijd gehad. Wist prima wanneer hij moest poepen of plassen maar durfde echt niet op het potje of de wc.

Wij hebben niet gepusht. Met drie jaar en drie maanden (toenbegon het lekkere weer) hebben we zn luier uit gedaan en in zn onderbroek laten lopen.

Het is toen 1 keer mis gegaan. Maar hij was zo boos, vooral op zxichzelf, omdat hij wist dat ie moest plassen maar er niks ee had gedaan. Toen ging de knop om. Vanaf toen gelijk dag en nacht zindelijk. Geen een ongelukje meer gehad, en na een week op het potje durfde hij de wc aan.

Mijn tip is dus. Niet te veel pushen. Probeer het af en toe, en dan komt het vanzelf goed.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 06-08-2012 12:57:46
Helaas vind ze het zelf niet heel erg om in de broek te plassen, we maken daar ook nooit een probleem van, hup even wassen en schoon spul aan. Ze kan het al zeker wel een half jaar aangeven dat ze moet plassen, maar het probleem blijft het op het potje of toilet gaan....
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Mai-lin  schreef op: 06-08-2012 13:05:49
En als je nu eens een heeeeeel leuke toiletbrilverkleiner (hoe heet dat ding?) koopt, haar erop zet en een leuk boekje gaat voorlezen of een liedje zingen of wat dan ook?
Is even tijdrovend, maar wie weet ontspant ze zich dan en lukt het wel.
Desnoods nog iets heeeeel lekkers of een heel leuk kadootje in het vooruitzicht stellen....

Lukt het niet, dan lukt het niet, maar dan wacht het lekkers of het kadootje ook nog.

Ik ben normaal niet zo omkoperig, hoor, hihi, maar bij mijn oudste zoon heeft het wel gewerkt. Die kon het ook, dat wist ik, maar hij weigerde. Bleef steeds in de broek plassen.

Hij was toen bijna 3. Hij wilde graag een piratenboot... heb hem toen beloofd dat hij die mocht hebben, als hij 3 daagjes alles op de WC zou doen... Kalendertje gemaakt. Binnen een week was hij dag en nacht zindelijk...

Nu durfde hij wel op de WC, dus dat ik nog een extra drempel bij haar, maar ik denk dat als je die angst weet te overwinnen, dat het dan ook heel snel goed zal zijn.

Geeft ze trouwens aan waarom ze niet wil? Is ze bang erin te vallen?
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Mai-lin  schreef op: 06-08-2012 13:07:22
Onze dochter durfde trouwens niet op het potje, die was toen net 2. We hebben haar toen met potje en al op de stoel gezet en zijn een boterham gaan eten. Kind was afgeleid, plasje kwam vanzelf en sinds toen durfde ze wel...
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 06-08-2012 13:10:21
We hebben al een prinsessen toiletbrilverkleiner, maar dat helpt niet. Ook al een mooie k3 barbiepop beloofd, want die wil ze erg graag hebben en bij 5 stickertjes krijgt ze sowieso een cadeautje, maar dit alles helpt niet voldoende. Van de week 1 dag gehad dat we met heel veel geduld 3 plasjes op het potje kregen maar daarna nog niet weer gebeurd. We zitten bij haar boekje te lezen als ze al op het potje wil zitten.......

Nog andere tips?
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Onbekend  schreef op: 06-08-2012 13:38:10
Mijn oudste dochterr durfde niet te poepen op het toilet. Totdat mijn schoonmoedr haar een knuffeltje meegaf die haar zou helpen. Ze zei dan: ik wens dat ik kan poepen of zoiets. En toen lukte het. Na verloop van tijd ook zonder knuffeltje.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Mi01  schreef op: 06-08-2012 13:46:21
Ik geef weinig snoep,maar met zindelijkheids training krijg je hier een paar dagen snoep voor plas of poep. Heeft 3 x als een speer gewerkt. Gewoon een jelly bean ofzo.of mm's niks groots. Stickers vinden ze bij mij leuk, maar doen ze het niet voor de rakkers.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 06-08-2012 14:01:30
Ben er na ervaring zelf van overtuig dat training niet werkt, tenminste niet bij elk kind. De oudste kan ik trainen wat ik wil die wordt echt nog niet zindelijk, al beloofde ik haar 1000 kadootjes, dat boeit haar niet. Is inmiddels al 4.5 jaar.
De jongste gaf zelf met 2,10 jaar aan dat ze geen luier meer om wilde en sinds die tijd dag en nacht zindelijk, heeft geen training of wat dan ook nodig gehad. Ongelukjes zijn er bij haar niet bij.
Een kind wordt zindelijk als ze eraan toe is. Bij mij was de jongste met nog geen 3 jaar zindelijk en de oudste vind het nog prima om in de luier te plassen. Zij is er echt nog niet klaar voor.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-08-2012 14:21:23
Een toppie dans suc6 verzekerd!
Dat heeft hier al 2 kinderen al zinelijk gemaakt en de 3e is er af en toe mee bezig. Als ze plast heel overdreven blij toppie toppie roepen duimen omhoog en rond draaien hoe geker hoe beter
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Heleen  schreef op: 06-08-2012 14:39:00
Ik zit in precies dezelfde situatie alleen mijn zoontje is nu 2,8 jaar dus nog wel een stukje jonger, hij geeft precies aan wanneer hij moet poepen komt dan huilend naar me toe maar zodra we bij de wc/potje komen gaat hij nog harder huilen en rent hard weg. hij blijf zo gerust uren bezig (pas heeft hij het 3 dagen opgehouden) en uiteindelijk gaat hij in de wc zitten en doet het in zijn broek, hij vind dit totaal niet vies want hij zegt hier niets over en gaat gewoon verder spelen, ik merk het dan doordat hij er niet meer over praat. Ik ga er nu nog maar even vanuit dat hij nog niet durft ik heb nu het sticker systeem geprobeerd dit werkt niet, ook cadeautjes en snoepjes werken hier nog niet. Ik geef hem nu iedere keer zelf de keus wil hij niet dan niet. Ik vind het erg lastig waar je goed aan doe!
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 06-08-2012 15:58:32
vreugdedans en alle andere dingen hebben we al geprobeerd. Ze had vandaag ook gepoept in de onderbroek en vind dit dan wel vies en wil schoon.
Ik hoop stiekem hier nog de gouden tip te krijgen, want in principe is ze dus zindelijk alleen niet op het potje of toilet....
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Mitch  schreef op: 06-08-2012 16:51:29
Wat vind ze precies eng dan?
Misschien beginnen om een luier in haar potje te leggen dat ze zo toch nog in haar luier poept en plast zonder dat hij aan is.
Dat ze zo steeds meer afstand durft te nemen van haar ontlasting?

Ik herken het gelukkig niet, mijn zoon haatte het potje en is meteen op de wc gaan zitten toen hij eraan toe was, dus ik gok maar een beetje mee hihi.
(wij hadden trouwens de poeppie dans )
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 06-08-2012 20:00:52
Ik weet niet wat ze precies eng vind en of dat het wel echt is, ze heeft het gewoon echt niet in haar hoofd. Ik denk ook meer dat het het loslaten is. De plas is van haar en hoort niet weg te gaan.....
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Grietje   schreef op: 07-08-2012 09:56:43
Geen gouden tip maar wel herkenning. Mijn dochter durfde ook niet op het potje of de wc. Ze wilde zelfs niet zonder luier rondlopen met mooi weer. Ik heb niet teveel aangedrongen. Wel af en toe tegen haar gezegd dat ze strakjes, als ze groter is wel op de wc kan en durft. Niet veel later, ze was toen 2,9 jaar zei ze uit zichzelf: ik wil een onderbroek aan, ik ben een grote meid (de onderbroeken lagen uiteraard al klaar). En vanaf die dag is ze zindelijk. Zomaar ineens, zonder training, zonder stickers plakken. Ze heeft wel een kadootje gekregen omdat ik zo trots op haar was. En nu is ze net drie en 's nachts ook zindelijk.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 09-08-2012 09:59:30
De oplossing was blijkbaar een pamper in het potje leggen, ze is gisteren de hele dag droog geweest en tot nu toe vandaag ook, als is de dag natuurlijk nog maar net begonnen. Ze geeft aan dat ze moet plassen en gaat dan dus op het potje zitten waar de pamper in ligt en dan plast ze, maar zonder pamper dus niet. Ze wil gewoon haar urine niet zien. Dus als dit goed gaat moeten we maar weer een stap verder en er toiletpapier inleggen ofzo.... Maar we zijn trots!
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Sweety  schreef op: 10-08-2012 09:35:01
Hoi mijn dochter van 3 wil maar al te graag naar de wc het potje is een nachtmerrie voor d'r heb hem van een vriendin gekregen en is er bijna nooit op geweest. ind e nacht nog niet maar dat komt langzaam op gang.
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Esthermv2  schreef op: 10-08-2012 10:11:00
Kan het niet zijn dat ze de plasspiertjes nog niet helemaal onder controle heeft? En dus de plas loslaat op het verkeerde moment.....misschien dat ze daarom niet wil, bang dat t mis gaat.....?
Misschien helpt het om een onderbroekje in de luier aan te doen. Dan zijn de nare gevolgen niet zo groot, ook voor jou en voelt ze beter dat alles nat wordt...want dat voel je niet in die luiers van tegenwoordig.
Ik zou zowiezo het potje achterwege laten...anders is ze straks daar aan gewend en wil ze niet meer op de wc.....
Heel veel succes! (o...en misschien overbodig;...helemaal geen punt van maken..)
 
Quote
RE: Aangeven plassen, niet op potje willen
Vlindertjes  schreef op: 10-08-2012 20:19:33
Ze plast inmiddels gewoon op het potje en heeft zelfs geen ongelukljes gehad. Ook vanmorgen was haar pamper droog en toen ze wakker werd wilde ze eerst op het potje zitten om een plasje te doen! Dus blijkbaar was een aantal keren de pamper in het potje leggen om daarop te plassen genoeg. Nu nog zien hoe we haar op het toilet krijgen, maar dat zal ook vast vanzelf wel goed komen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Aangeven plassen, niet op potje willen
Naam
Bericht