Menu
 

Topic:

verdrietig...

Ano  schreef op: 25-07-2012 18:22:14
Ik heb een dochtertje van 1,5 jaar die al vanaf haar geboorte elke dag piept en zeurt en huilt maar ook haar blije momenten heeft.
Nu wilde mijn man en ik maandag een dagje uit en ik vroeg aan iemand of die op haar wilde passen zodat we echt even uit konden.
Maar dat wil ze niet omdat haar hoofd er niet naar staat de hele dag een zielig piepend kind in huis te hebben.
Mijn man vind dat ze het recht heeft dat te zeggen en alleen maar eerlijk is, ik word er eerlijk gezegd heel verdrietig van...stel ik me dan echt zo aan dat ik dit gewoon jammer vind?
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: verdrietig...
Mamavan2boys  schreef op: 25-07-2012 20:09:33
Welke provincie woon je ?

Wat erg dat zelfs oma het niet wil...
 
RE: verdrietig...
Lente-marjolein  schreef op: 25-07-2012 20:09:52
Ik vind het hard.
Ik zou absoluut ja gezegd hebben, bied het ook regelmatig aan, bijvoorbeeld aan ouders die er even doorheen zitten, of een huilbaby hebben etc.
Voor mij kost het een paar uurtjes/een dag/een nacht en even tijd voor elkaar, eventueel met nog een ander kind erbij kan zoveel goeds doen.
Broer of zus zal last hebben van een kleine gup in huis die het moeilijk heeft.
Ik zou zo willen oppassen mocht je in de buurt wonen.

Dikke knuf, misschien helpt dat voor nu dan maar even.
 
RE: verdrietig...
Annie  schreef op: 25-07-2012 20:11:07
@mamavan2zoons: Nee hoor, maar ik zou NU echt geen zin hebben in een jankend kind. (degene aan wie oppas gevraagd werd, zei toch ook dat haar hoofd er nu niet naar stond) Als je zelf om wat voor reden dan ook (even) niet zo lekker in je vel zit duurt de dag met een kind van een ander dat zoveel aandacht nodig heeft echt heeeeeel lang. Dan zou ik eerder wat leuks gaan doen met het broertje/zusje om zo die ouders te ontlasten. Het moet ook voor mij als oppas wel leuk blijven.

@TO: Gaan de kinderen niet naar een kinderdagverblijf ofzo? Als je dan een dagje vrijneemt op de dag dat ze normaal naar het dagverblijf gaan, ben je ook even ontlast!


 
RE: verdrietig...
Mamavonn  schreef op: 25-07-2012 20:15:04
Haar eigen oma wil dat niet? Mooie boel zeg.

ik zou het wel doen. Tenminste als je een goede vriendin oid was. Dat heeft niets te maken met of je een kind hebt wat huilt of niet.

Vervelend zeg. Is er hoop op verbetering bij je kind?
 
RE: verdrietig...
Ano  schreef op: 25-07-2012 20:18:27
ik heb als een geschenk uit de hemel iemand op de stoep nu die graag op haar wil passen.dat ik haar niet gevraagd had had had een speciale reden.
op de rest vd vragen kom ik straks even terug.
 
RE: verdrietig...
Nimmie  schreef op: 25-07-2012 20:19:23
ik zou ook zo op willen passen maar helaas moet ik zelf tot half 1 werken maandag hahaha en trouwens denk dat ik ook in zon uitschot woon
 
RE: verdrietig...
Annie  schreef op: 25-07-2012 20:20:11
Ano fijn dat het alsnog op gelost is!
 
RE: verdrietig...
Nelia  schreef op: 25-07-2012 20:38:05
Vind het wel raar dat een oma niet op wil passen, terwijl je aangeeft nooit oppas voor haar te vragen. Oftewel oma heeft nog amper op haar kleindochter gepast. Zij moet als directe familie toch juist zien dat jullie er aan onder door gaan en deze 'rust' even nodig hebben? Wat is voor haar dan één dagje?! Je geeft de reden, begrijpelijk wellicht, van het huilen en jengelen niet aan. Wellicht dat oma anders hierover denkt?

Fijn om te horen dat alsnog iemand zich aangeboden heeft. Een hele fijne dag!
 
RE: verdrietig...
Mamma V. Tim En Tara  schreef op: 25-07-2012 20:44:17
Als je nog oppas nodig heb...
Woon in vianen.
 
RE: verdrietig...
Ils33  schreef op: 25-07-2012 20:55:08
Lieve ano, ik snap hoe het is had zelf zo'n huilend kind.
Het is loeei zwaar! En hij huilt nog veel.
En ik weet ook hoe fijn het is als iemand hem dan even overneemt.
Mijn moeder kon niet omgaan met mijn kind, kon daar echt niet tegen. En verzon allemaal smoesjes om maar niet te hoeven oppassen. Ze zei het niet zo bot zoals bij jou. (want auw dat komt aan, ook al weet je wel dat je kindje veel huilt) Dikke respect voor jou!!
 
RE: verdrietig...
Monica Mv 2  schreef op: 25-07-2012 20:56:41
Ik herken je verdriet hoor.

Kirsten hoef ik me nooit zo'n zorgen over te maken, die is nu ook logeren bij oma omdat wij morgenvroeg in het ziekenhuis moeten zijn met Guus.

Kirsten kan altijd wel ergens terecht.

Guus, guus weet geeneens wat logeren is. Vorige week werd hij voor de tigste keer opgenomen in het ziekenhuis. Hij ziet dat als 1 feest, ze helpen hem van de buikpijn een paar daagjes af EN hij mag er logeren.

Hij kan af en toe een paar uur naar oma maar verder echt helemaal nergens. De mensen om ons heen vinden Guus zijn luier en de medicijnen geven echt als een groot probleem dus hij kan nergens heen.

Nu kan hij vanaf komende zondag 1,5e dag per week naar de zorgboerderij. Zo heeft Kirsten ons een alleen en wij even rust. (hoop ik)

Je verdriet herken ik. Ik begrijp de andere mensen maar het komt hard aan en dat doet pijn.
 
RE: verdrietig...
Anno  schreef op: 25-07-2012 21:02:38
Wil nog een laatste keer benadrukken dat niet oma heeft gezegd dat haar kind jengelig en vervelend is, dat heeft TO zelf tegen oma gezegd.
Het is niet fijn voor oma om neergezet te worden als een oma die haar kleinkind vervelend vind en niet wil oppassen om die reden
 
RE: verdrietig...
Yea.v.l  schreef op: 25-07-2012 21:12:50
Is niet helemaal eerlijk zoals schoondochter lief het bracht, "Wil je op een jankend zeurderig kind maandag passen"Nu daar had ik niet zo zin in, voor een paar uur prima. Heel veel op andere dochter gepast weken lang met verhuizing, geen probleem mee.Vraag je zelf eens af "HOE komt dat lieve kleinkind toch zo zeurderig en jengelen"?
Ik heb er 6 groot gebracht en geniet nu van mijn vrijheid, past ook regelmatig op. Ik vind het ook niet erg gepast om op dit form deze dingen neer te zetten. Negatieve aandacht is nooit goed. Jammer hoor!
 
RE: verdrietig...
Suus  schreef op: 25-07-2012 21:12:55
Ik snap wel dat het voor jou verdrietig is...maar ik vind oma geen gek iemand hierom.

Jij vraagt iets van haar en zij geeft aan dat haar hoofd daar nu niet naar staat...dat moet ze kunnen zeggen.

Misschien kan je haar vragen of (en in welke vorm) het voor haar wel een optie is om op te passen.
 
RE: verdrietig...
Marie8  schreef op: 25-07-2012 21:26:18
Ik ben van mening dat je niet mag verwachten dat een ander zomaar op je kinderen past, die as eerste je eigen verantwoordelijkheid zijn. En er dankbaar voor moet zijn als de ander dat wil.
Dat gezegd hebbende vind ik dat je voor familie en vrienden klaar moet staan. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, maar ieder familielid en iedere vriend mag hier zijn of haar piepende en jengelende kind afzetten. En zeker als er blijkbaar ook nog een reden voor is, het kind nota bene pas 1,5 is en je er als familie een beetje doorheen zit.
Dus in die zin, zeker als het oma is, zou ik erg beledigd zijn en snap ik je verdriet.
 
RE: verdrietig...
Satekroket  schreef op: 25-07-2012 21:38:29
Wanneer het oma teveel is, dan is het haar goed recht om nee te zeggen. Oma is waarschijnlijk niet meer erg jong? Maar dat maakt ook niet uit. Wanneer je zelf geen nee kunt zeggen, dan snap je misschien niet goed, dat een ander het wel kan.
Ik heb gelukkig ondertussen geleerd om nee te zeggen. En ik vind dat dat gerespekteerd moet worden.
Het is geen kwestie van niet willen, oma KAN niet. Ze kan het niet aan. Hier ook een oma die het niet aan kan. Dus daarom vragen we het gewoon niet of ze op kan passen. Het is gewoon geen optie. Daarom is oma niet minder lief of aardig. Iedereen heeft toch zijn mogelijkheden en beperkingen. Je verwacht begrip voor jouw situatie en jullie gezin. Jullie hebben rust nodig. Maar je hebt geen begrip voor oma, die het gewoon niet aankan. Het is niet haar kind, dan heb je geen keus, dan moet je ervoor zorgen. Het is haar kleínkind, daar mag ze van genieten, maar ze moet helemaal niets.
 
RE: verdrietig...
Pink  schreef op: 25-07-2012 21:52:12
yea.v.l Ken jij deze schoondochter??? Anders snap ik het niet
 
RE: verdrietig...
Even Zo  schreef op: 25-07-2012 21:58:05
sis, nee een dagje uit met een jankend kind is voor jou/mij niet bijtanken maar voor de persoon waar je het voor doet en voor het gezin. En weet wel zeker dat ze daar lucht door krijgen. Daar gaat het om, iets voor een ander doen en niet voor jezelf.

Nouja, hoop dat ik nu goed heb kunnen uitleggen hoe ik het bedoel...

Ik las dat TO iemand heeft gevonden...wat fijn!
Geniet ervan. Denk ook dat je andere kindje soms best wat "tekort"komt omdat de jongste heel veel tijd en aandacht vergt. Dus super fijn als je die even in het zonnetje kan zetten. En mama zelf natuurlijk, want je moet op de 1e plaats goed voor jezelf zorgen voordat je goed voor een ander kan zorgen.
Ben blij voor je meid!

En natuurlijk staat het mensen vrij om nee te zeggen..maar de manier waarop vind IK persoonlijk een beetje bot hoor. En dat zou mij ook kwetsen (tevens ook de mensen die ik om mij heen heb, als ik zo tegen hen zou praten).
Kan mij voorstellen dat het bijvoorbeeld even heel slecht uitkomt, maar dan zou ik zelf een andere dag samen prikken...ik weet niet, ik vind de reactie gewoon wat vreemd.
Kortaf, lomp en de deur is dicht. En dat ken ik niet..
Als ik bijv dinsdag echt niet kan, dan kijk ik naar woensdag of donderdag...maarja dat is mijn mening en zoals ik ben, en gelukkig ook de mensen om mij heen.
Bij sommige werkt het anders...
 
RE: verdrietig...
Mamavan2boys  schreef op: 25-07-2012 21:59:36
Denk dat zij de oma is die niet wilde oppassen. Maarja het is zo moeilijk het heeft altijd 2 kanten, oma heeft haar recht om nee te zeggen, altijd natuurlijk. Maar gelukkig is het opgelost, soms komt iets uit onverwachtse hoek!
 
RE: verdrietig...
Yea.v.l  schreef op: 25-07-2012 22:02:07
Is de mijne, een lieve meid verder hoor.
 
RE: verdrietig...
Mamav2zoons  schreef op: 25-07-2012 22:23:30
ik vind het ook rot voor je! het is inderdaad niet leuk als iemand zo over je kindje denkt ik zou ook graag op je dochter passen hoor! zoals ik al eerder in dit topic schreef is mijn jongste ook zo en dat is dus ook al vanaf hij geboren is mijn moeder heeft hem toen weleens meegenomen omdat ik er dus echt doorheen zat en even wat tijd voor mezelf had (lees bijslapen daar was ik toen echt heel blij mee mijn oudste was en is heel makkelijk dus dan gaat alles geweoon wat makkelijker.trek je er niks van aan hoor meid! ik lees gewoon in je verhaal dat het niet makkelijk is voor je
 
RE: verdrietig...
Worteltje  schreef op: 25-07-2012 22:26:40
Ik begrijp allebei de kanten. Dat to verdrietig is en waarschijnlijk erdoorheen zit maar ook dat iemand niet op wil passen.
Het is geen plicht en velen vergeten dat het voor oma's erg zwaar is! Ze zijn niet meer de jongste. Ik heb een pittige kleine tante van 11 maanden, ben nu bijna 38 en ben s'avonds bekaf, toen ik mijn tweeling 16 jaar geleden kreeg was ik 21 en was t veel makkelijker.
Ik zit er ook doorheen, zorg al 11 maanden 24 uur per dag voor de kleine boef. Ook wij zaten en zitten nog steeds in een zware periode en ik heb ook geen oppas. Nu heeft mijn moppie ook schisis en 1e maanden behoorlijk gehuild tot de 1e operatie. Hoe graag ik zou willen ik zou zelf niemand opzadelen met een(mijne bedoel ik) druk jengelend kind, dat gaat tegen mijn gevoel in. Ze is nu grootste gedeelte van de dag vrolijk maar kan heel moeilijk inslapen. Ik denk altijd dat ik er zelf voor heb gekozen en dat ik er geen anderen mee kan opzadelen. Maar dat is mijn gevoel he.
 
RE: verdrietig...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 25-07-2012 22:31:19
Ik vind het ook een beetje raar hoor. Kijk als ze nou vaak genoeg oppast kan ik me voorstellen dat ze het een keer niet wil. Maar zoals TO het overbrengt past er bijna nooit iemand op. Als een vriendin of familie dit aan mij vroeg had ik het direct gedaan, mijn moeder heeft zelfs wel eens 5 dagen achter elkaar opgepast op mijn oudste die als baby 13 uur per dag huilde. Zodat wij even konden bijtanken. Vind het echt sneu voor TO hoor.
 
RE: verdrietig...
Nelia  schreef op: 25-07-2012 22:31:29
Gaat mij een lichtje branden bij schoondochter/schoonmoeder hier op ML... Kan mij nu iets beter verplaatsen in de reactie van oma dan in mijn post hierboven en als ik de goede persoon voor mij heb, dan snap ik haar reactie "hoe komt het dat dit lieve kleinkind zo zeurderig en jengelig is"...
 
RE: verdrietig...
Meelezer  schreef op: 25-07-2012 22:34:11
het lijkt me niet fijn om als oma zo neergezet te worden eigenlijk

Meiden: de oma heeft niet gezegt dat het kindje vervelend is, dat lees ik meerdere keren. en toch lees ik dingen over de oma die niet erg aardig zijn.

yea is de oma waar het om gaat. ze zegt zelf dat ze wel veel heeft opgepast op de andere dochter.
 
RE: verdrietig...
Marie8  schreef op: 25-07-2012 22:40:47
Hm das inderdaad vreemd. Er zitten natuurlijk meerdere kanten aan een verhaal.
 
RE: verdrietig...
Suus  schreef op: 25-07-2012 22:42:54
Door Yea herkende ik TO, Yea heeft vaker op ML gepost. Denk eerlijk gezegd dat het totaal niet handig is dit topic.
 
RE: verdrietig...
Alice  schreef op: 25-07-2012 22:45:43
Same here. Mij is ook duidelijk wie TO is en als je toch weet dat je schoonfamilie hier ook wel 's leest/schrijft, dan open je toch niet zo'n topic. Ano ben je dan echt niet met zo'n verhaal.

Ik vind het nog steeds naar voor je TO, sta ook nog volledig achter mijn eerste post in dit topic. Maar in 't vervolg kun je denk ik beter naar een ander forum gaan met zo'n verhaal.
 
RE: verdrietig...
Satekroket  schreef op: 25-07-2012 22:49:43
Of de telefoon even pakken en het met je schoonmoeder uitpraten. Wel zo makkelijk en dan hoeft het niet in het openbaar in een topic waar iedereen mee kan lezen.
En als er over mij zo gesproken zou worden, dan zou ik al helemaal niet willen oppassen.
 
RE: verdrietig...
Yea.v.l  schreef op: 25-07-2012 22:59:54
Dank je satekroket!
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
Fout
Je kan geen berichten plaatsen in gesloten topics... Ga terug