Menu
 

Topic:

verdrietig...

Ano  schreef op: 25-07-2012 18:22:14
Ik heb een dochtertje van 1,5 jaar die al vanaf haar geboorte elke dag piept en zeurt en huilt maar ook haar blije momenten heeft.
Nu wilde mijn man en ik maandag een dagje uit en ik vroeg aan iemand of die op haar wilde passen zodat we echt even uit konden.
Maar dat wil ze niet omdat haar hoofd er niet naar staat de hele dag een zielig piepend kind in huis te hebben.
Mijn man vind dat ze het recht heeft dat te zeggen en alleen maar eerlijk is, ik word er eerlijk gezegd heel verdrietig van...stel ik me dan echt zo aan dat ik dit gewoon jammer vind?
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: verdrietig...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 25-07-2012 23:11:30
En dan nog vind ik het ergens vreemd. Je past toch op het kind om het kind, dat verandert toch niet door de manier waarop het gevraagd wordt? Dan zou ik zeggen ja natuurlijk wil ik oppassen maar ik vind het wel een beetje vreemd hoe je het brengt o.i.d. Ik ken het hele verhaal niet maar het komt op mij allemaal een beetje vreemd over.
 
RE: verdrietig...
Even Zo  schreef op: 25-07-2012 23:16:33
oei nu ben ik de draad kwijt..geen idee wat achter dit verhaal zit :-S

Maargoed, als alles "normaal"was..vind ik wel: je kan jezelf niet met een ander vergelijken. Het doorbuffelen wat bijna alle moeders, logisch, daar ben je moeder voor.Maar de 1 is de ander niet.
Je lijf en geest speelt ook mee, en we zijn allemaal anders daar in.
Ik dacht ook 3 a 4 jaar hup doorgaan doorgaan. En dat deed ik, en het ging...maar ben tever gegaan en daar had ik wel mooi mezelf mee op den duur. En dan zit je bij de huisarts en aan de pillen (waar ik altijd zo op tegen was, want dat zit ja achter je oren......dacht ik).
Daarom zeg ik: oordeel niet over anderen..en ga je zelf niet vergelijken met anderen, dat kan gewoon niet.
Dat is net als met pijn, de 1 kan veel hebben, de ander niet.

Het is mooi als je constant door kan gaan, maar ooit houd het op, dat is mijn ervaring. En hoe fijn is het als je mensen naast je heb, die een keer ingrijpen en je een stukje lucht krijgt. Beter dan jezelf uitputten, totdat je ECHT op bent(niet meer kunnen denken en voelen..en dan heb je het tever laten komen). En ik denk dat elk mens op dat punt kan komen, de 1 met een paar maand, de andere pas naar jaaaaren. Maar de tijd haalt je in.
 
RE: verdrietig...
Proudmum  schreef op: 26-07-2012 02:29:34
oke ik wil me best bekend maken.
Lieve ma, ik weet best dat je wekenlang op Marit gepast hebt.
En nee, misschien was het niet slim dit topic hier te openen, maar ik wilde weten of het reeel was dat een oma het niet ziet zitten om voor 1 dagje op een jengelig zeurderig kind te passen.
Daarom heb ik het zo neutraal mogelijk gehouden en anoniem gedaan.
En waarom jouw kleinkind zo jengelig en zeurderig is (wat overigens lang niet altijd zo is) dat weet jij net zo goed als ik.
Ze is alergisch voor van alles en nog niet waar we nog niet precies uit zijn wat allemaal, ze heeft een pittig karakter, wil graag vermaakt worden etc etc.
Jammer dat het gezien word alsof ik oma afkraak, dat is niet waar, ik vroeg me alleen af of het reel is dat een oma nee zegt op zo'n vraag.
Ik ben opgevoed dat je voor anderen doorgaat tot je er bij neervalt, dat is niet goed dat weet ik, mijn man (de zoon van yea) is opgevoed dat je eerst voor jezelf kiest.
Prima, ieder zijn ding en daarom wilde ik weten wat over het algemeen als reeel word gezien. Oma is een schat en staat altijd klaar en daarom snapte ik dit niet en wilde dus van neutrale mensen weten wat een neutrale reactie is.
Dus niet om Oma af te kraken.
Jemig, het is voor de zoveelste keer dat ik op dit forum mezelf schijnbaar niet goed weet te verwoorden en het verkeerd opgevat word.

 
RE: verdrietig...
Nijntjepluis  schreef op: 26-07-2012 03:00:03
mama ano haha ik ben heel goed met mekkerende kindjes haha
 
RE: verdrietig...
Mamalu  schreef op: 26-07-2012 08:47:46
Het maakt me eerlijk gezegd niet uit wat het verhaal erachter is, en wat oma allemaal vind en blablabla... als ik echt nood heb aan een dagje met m'n man, omdat we allebei aan het einde van ons latijn zijn en echt even rust nodig hebben om batterijtjes op te laden dan laat m'n moeder alles vallen en staat ze er voor mij. Zeker als ik het anders amper vraag... of ze nu al vaak op het kind van mijn broer/zus heeft gepast, doet er hier niet toe, daar heeft TO nooit iets aan gehad. Ik vind oma ronduit egoïstisch. Ik dacht eerst dat het om een vriendin ging, en tja... daar kan je het natuurlijk altijd van verwachten maar van je (schoon)moeder? Nee... als je het echt nodig hebt, moet je (schoon)moeder er voor je staan! (persoonlijke mening)
 
RE: verdrietig...
Son  schreef op: 26-07-2012 08:54:04
even hier dan maar...
Het is voor mij wel herkenbaar.
Ik werk thuis als gastouder, dus heb weinig opvang nodig. Nu is zoonlief echt een kanjer, maar kan ook nog al janken. Dus breng je hem niet zo snel weg. Met gevolg....ik kom bijna nooit meer ergens...als ik oppas nodig heb om bijvoorbeeld te autorijden, hoor je al : "ik hoop niet dat hij gaat janken" "als het maar gezellig wordt" "oooh dat is wel lang dan" " misschien had S beter vrij kunnen regelen"

Dus waarom voor de lol nog een keer weg willen ?
Dus snap je verdriet, frustratie en ongenoegen wel.
...
 
RE: verdrietig...
Anna28  schreef op: 26-07-2012 08:56:01
mamalu: mijn moeder is verre van egoistisch. ze heeft 15 kleinkinderen en staat voor ieder kleinkind altijd klaar. TO zal kunnen bevestigen dat oma ook voor haar en haar kinderen altijd heeft klaargestaan. Jarenlang. En nog altijd zodra ze het vraagt.
Behalve nu deze ene keer. En dat heeft zijn redenen.

Wil ik toch even rechtzetten

En verder heeft het niet zoveel zin denk ik om de oma hier een rotgevoel te bezorgen door de reacties. Oma heeft voor deze keer nee gezegd, en dat mag. TO vroeg of het reeel was dat ze dat kon verwachten. Daar is antwoord op gekomen van veel mensen: nee, je kunt dat niet van iedereen zomaar verwachten.

Deze kwestie wordt verder mondeling uitgepraat en niet via dit forum.



 
RE: verdrietig...
Orange   schreef op: 26-07-2012 09:02:09
Als het om één dagje weg is zonder de jongste dan had oma best ja kunnen zeggen. Ik ken het verhaal er aan voorafgaande niet maar soms is het fijn de zorg even te laten en één leuke dag te hebben met de rest van je gezin.

Hier waren wij helemaal op door één slechtslapende zoon. Werd rond één uur wakker en dan weer om vijf uur. Let wel dit waren al de betere tijden want hier huilde hij al niet meer. Als wij vroegen om oppas dan wilde men wel maar dan avonden onder het mom dat wij er even uit waren. Leuk, kom je om 23 uur terug en kan je er twee uur later weer uit en alsnog vroeg op. Nu hij eindelijk beter slaapt (net 4 jaar geworden) kan hij ineens bij iedereen terecht..
Als je altijd voor iedereen klaarstaat dan is het mijn inziens terecht verdrietig dat iemand de last niet héél eventjes neemt.
 
RE: verdrietig...
Mamalu  schreef op: 26-07-2012 09:03:35
En net toevallig is deze éne keer de keer dat TO (en niet iemand anders in de familie) hulp nodig heeft? Weeral... maakt voor mij niet uit hoeveel andere kleinkinderen er zijn... dan moet oma maar een beter evenwicht zoeken tussen alle kleinkinderen. Maar de éne supervaak opvangen en de andere niet, kan voor mij niet.

En als je een topic opent, krijg je verschillende reacties, ook reacties die mss niet zo fijn zijn voor de éne of andere partij. De meeste vinden de reactie van oma terecht/ te verwachten, ik niet. En dat wilde ik TO toch even meegeven.


Voor de rest, ik ken jullie hele verhaal niet, zo lang zit ik hier nog niet, dus mijn reactie is enkel gebaseerd op wat hier staat.
 
RE: verdrietig...
Anna28  schreef op: 26-07-2012 09:08:09
Mamalu, oma heeft dag en nacht klaargestaan voor de kinderen van TO.
Je mag best weten dat oma meer doet en heeft gedaan voor deze kinderen dan andere kleinkinderen.
En dat geeft niet, dat verdiend TO zeker. (kleding maken, oppassen, kinderen opvangen enz)
Dus je redenatie dat oma maar een beter evenwicht moet vinden is bevooroordeeld.

 
RE: verdrietig...
Alice  schreef op: 26-07-2012 09:10:53
Ik vind niet dat iemand, wie dan ook, de plicht heeft om op een kind te passen. Hoe hard de moeder er ook doorheen zit.
Iemand kiest zelf voor een kind, niemand anders. Het is ook niemands verantwoording dan die van jezelf.

Wil niet zeggen dat 't niet fijn kan zijn als iemand het aanbiedt of 't voor je wilt doen, maar je kunt dat niet verwachten of iemand toe verplichten.

Oma heeft 't recht om nee te zeggen. Je kunt niet oordelen waarom oma 't niet wilde. Wie weet wat ze aan haar hoofd heeft.

Waar ik persoonlijk ietsje meer wenkbrauwen van op trek is de manier waarop TO zelf over haar kindje praat. De manier waarop ze het gevraagd heeft aan oma.
 
RE: verdrietig...
Anna28  schreef op: 26-07-2012 09:12:49
maar weet je, er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal.
Logisch dat jullie het hele verhaal niet kennen en reageren op wat hier staat.

Ik krijg erg de neiging om mijn moeder te gaan verdedigen, logisch ook, omdat ik haar ken en het hele verhaal ken.

Maar misschien moet ik het maar hierbij laten.
Ze komen er wel uit samen, daar vertrouw ik op.

 
RE: verdrietig...
Angelique  schreef op: 26-07-2012 09:21:21
idd alice

iedereen heeft recht om NEE te zeggen

mijnouders en schoonouders staaan altijd voor ons klaar
ik mag altijd vragen of ze willen oppassen en vaak gebeurd dat ook
mijn schoonouders zijn met pensioen en echt helemaal niet moeilijk
mijn moeder werkt nog in de zorg en zoalng ze vrij is of de volgene dag niet moet werken ook erg makkelijk
maaar toch zijn er momenten dat ze gene zin hebben niet kunnen of toch liever willen uitslapen (bij vraag voor een anchtje)
en dat is hun geod recht
doen ze het super willen ze niet ook super
zijn mijn kindjes en die zorg draag ik dan uiteindlijk zelf
mijn kleinste man heeft i begin heeel moeilijk gehad we zaten midde in een verhuising en ja hij is even bij schoonouders geweest voor mij even rust en kunnen helpen in huis en ryan niet in de rommel maaar eerlijk waren ze tot zo laat en niet langer of als het niet gaat moet je direct komen
jayden heeft periode geahd dat ie veel wakker werd snachs en ryan dito dus in die periode vroeg ik t nooi mits echt ndoig was maar ook dan heb ik wel is nee liever niet gehoor en juist dat begrijp ik dan super goed
overdag vonden ze geen prbleem maar snchs niet
en zo kan ik heel geod begrijpen dat oma zegt nou liever niet hele dag


nog even tipje naar to en fam
ivm herkenbaarheid was het wellicht niet zon slim topic je doel was niet zo duidelijk en uiteindlijk komt het nu beetje over of heir een fam moddergevecht word uitgevochten
terwijl ik tussen de regels door lees dat het niet zo is
houd de eer aan jullie zelf en laat t topic links liggen
ga bij elkaar langs met bak koffie en zorg dat dit soort dingen er niet tussen gaat staan
 
RE: verdrietig...
Myself  schreef op: 26-07-2012 09:21:37
Wat jammer dat dit via internet gebeurd.
Dingen kunnen zo anders opgevat worden als je ze opschrijft, dan dat je ze bedoelt hebt.
Hopelijk praten jullie het snel in echt uit met elkaar.
 
RE: verdrietig...
Proudmum  schreef op: 26-07-2012 09:21:41
wat moet ik nog zeggen, wat moet ik nog schrijven?
Ik ga het persoonlijk met haar oplossen buiten het forum om en trek er mijn lering uit.
 
RE: verdrietig...
Sapperdeflap  schreef op: 26-07-2012 09:22:15
Ik zit echt met verbazing dit topic te lezen.

TO heeft een probleem met het vinden van oppas en opent een topic.Blijkbaar leest een deel van de familie, waaronder oma, hier mee en kunnen dus via internet lezen over het hoe en wat. Vervolgens vallen een hoop mensen over het feit dat oma "nee" heeft gezegd en vinden dat oma toch moet oppassen, terwijl oma al het recht heeft om "nee" te zeggen.

Ik ben het geheel met Alice eens: je kiest zelf voor kinderen en moet zelf voor ze zorgen. Het is fijn als iemand op wil passen als iemand er flink doorheen zit, maar je kan niet iemand verplichten tot passen op een kind dat blijkbaar flink veel jengelt/huilt. (ook niet als een kind de vrolijkheid zelve is trouwens)

Oma hoeft mijns inziens ook helemaal geen reden op te geven om "nee" te zeggen. "Geen zin" is ook een reden en het doet er niet toe of je dat een goede reden vindt of niet.

Nogmaals: ik kan er met mijn pet niet bij dat dit soort strubbelingen sans gene het net op worden geslingerd. Ik zou flink over de emmer zijn als ik oma was en dit soort dingen over mezelf zou lezen!
 
RE: verdrietig...
Anna28  schreef op: 26-07-2012 09:22:31

Quote proudmum:
wat moet ik nog zeggen, wat moet ik nog schrijven?
Ik ga het persoonlijk met haar oplossen buiten het forum om en trek er mijn lering uit.



 
RE: verdrietig...
Mamav2zoons  schreef op: 26-07-2012 09:23:00
tjonge zit heel de fam hier op ml??? zoals ik op kan maken is anna28 ook fammilie?? (schoonzus van TO?)
ik voel mee met TO en hoop niet dat jullie haar dit topic kwalijk nemen oma en schoonzus, ze zit niet zo lekker in haar vel dat is aan alles te merken
ik weet de situatie ook niet daarvoor kom ik hier niet vaak genoeg kom , maar dit lijkt me niet zo handig als je elkaar in real life kent
 
RE: verdrietig...
Niempje-3  schreef op: 26-07-2012 09:23:37

Quote ano:
Nou hopen dat mijn man nog wil gaan want hij wilde eigenlijk alleen als ik oppas had voor haar.


Sorry, maar als d'r eigen vader haar al niet mee wilt hebben hoe kun je dan "verlangen" van een ander om op jullie kind te passen? Ook als is het maar voor een dagje zodat jullie met een dagje uit kunnen. Is in mijn ogen ook niet bijtanken. Bijtanken doe je samen zonder de kinderen, desnoods in een hotel maar kan ook makkelijk thuis. Zolang de kinderen er niet bij zijn.

Ik weet uit ervaring hoe het je kan slopen als je op een kindje past wat alleen maar huilt. Het vreet energie, je hebt knallende koppijn naderhand en ja hoe vervelend ook je kunt beter eerlijk zijn dat je niet wilt oppassen. Ook als is het maar voor een dagje.

Ik sta ook altijd voor jan-en-alleman klaar en het aantal kinderen maakt mij niet uit. Zolang ik maar niet op het kindje van vrienden hoef te passen. Want het is echt geen doen. Zodra moeder uit beeld is gaat ze gillen, krijsen, hysterisch janken en het houdt niet op. Met haar is zelf een uurtje alleen al teveel. Dus nee ik ben ook heel eerlijk geweest dat ik in geval van nood best een uurtje op wil passen maar dat ze daarna echt met een andere oplossing moet komen. En een dagje uit vind ik geen geval van nood.

Nu is het gelukkig opgelost voor je jullie maar denk niet dat jullie de rust kunnen pakken als je een dagje op stap gaat.
 
RE: verdrietig...
Baby2  schreef op: 26-07-2012 09:25:10
Hoop dat jullie er uit komen met elkaar! Blijkt maar weer dat het internet niet zo anoniem is!!!
 
RE: verdrietig...
Annie  schreef op: 26-07-2012 09:25:44
Het zal aan mij liggen maar ik begrijp echt niet zo goed waarom dit soort dingen op een forum besproken moeten worden door (schoon)dochter en (schoon)moeder. Ik zou zeggen ga even bij elkaar langs, praat het uit en laat dit topic voor wat het is!
 
RE: verdrietig...
Anna28  schreef op: 26-07-2012 09:26:28

Quote Annie:
Het zal aan mij liggen maar ik begrijp echt niet zo goed waarom dit soort dingen op een forum besproken moeten worden door (schoon)dochter en (schoon)moeder. Ik zou zeggen ga even bij elkaar langs, praat het uit en laat dit topic voor wat het is!



wordt aan gewerkt

 
RE: verdrietig...
Angelique  schreef op: 26-07-2012 09:28:58

Quote Baby2:
Hoop dat jullie er uit komen met elkaar! Blijkt maar weer dat het internet niet zo anoniem is!!!



even aanhalen het is al langer bekend hier op forum dat alle drie de familie leden hier schrijven
ook team is hier al van op de hoogte das natuurlijk geen prbleem maar ja dan loop je risicos als je hier zulke topics opent
al zal de fam weten hoe ze dit bedoeld en ga ik er ook vanauit dat t weer geod komt hun kennende


nog even deze in herhaaling
nog even tipje naar to en fam
ivm herkenbaarheid was het wellicht niet zon slim topic je doel was niet zo duidelijk en uiteindlijk komt het nu beetje over of heir een fam moddergevecht word uitgevochten
terwijl ik tussen de regels door lees dat het niet zo is
houd de eer aan jullie zelf en laat t topic links liggen
ga bij elkaar langs met bak koffie en zorg dat dit soort dingen er niet tussen gaat staan
 
RE: verdrietig...
Sapperdeflap  schreef op: 26-07-2012 09:33:13
Goed gezegd Angelique!
 
RE: verdrietig...
Sapperdeflap  schreef op: 26-07-2012 11:58:09
Bizar dat iemand zulke zooi over zijn familie willens en wetens het internet op gooit. Mijn zwager/zus zou flinke ruzie met me krijgen als hij/zij dat zou doen!

Ik vind het sneu om de oma zo door de modder te sleuren en ik zou, als ik de oma was, er voorlopig voor passen om op te passen.
 
RE: verdrietig...
Alice  schreef op: 26-07-2012 12:10:54
Hmmm.. sapperdeflap.. er zijn hier wel meer topics waarbij familieleden worden besproken. Denk dat dat ook niet erg is. Ja, als ze hier mee lezen is 't niet erg slim. Want dan ben echt niet anoniem. En misschien was 't ook wel opzet, kans dat ze herkend zou worden was vrij groot.
Maar als je de posts van TO leest, is ze niet bezig haar schoonmoeder door de modder te sleuren.
Ze vraagt of ze het zelf verkeerd inschat.
 
RE: verdrietig...
Nijntjepluis  schreef op: 26-07-2012 12:11:41
nou ja mocht je oppas nodig hebben
heb met moeiijke kindjes gewerkt en vind het heerlijk wordt er rustig van haha dikke knuf!!
 
RE: verdrietig...
Proudmum  schreef op: 26-07-2012 12:38:25
mag ik vragen waar ik mijn schoonmoeder door de modder sleur?
mag ik vragen waar ik haar al negatief betitel?
ik stelde alleen de vraag of het reeel was als ieman nee zei op zo n vraag
 
RE: verdrietig...
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 26-07-2012 12:57:17
Ow, is het proudmum... Tja, niet erg slim om een topic te openen als je weet dat je familie meeschrijft en al helemaal degene waar het over gaat! Als ik jou was proudmum zou ik nergens meer op ingaan straks heb je nog een familie ruzie. Het is al vaker gebeurd dat je (vast onbedoeld) te lang en te veel doorging over je topic. Het is maar een tip.
 
RE: verdrietig...
Alice  schreef op: 26-07-2012 13:00:25
Ja, met Nina eens.
Misschien vragen om een slotje op dit topic, Proudmum, ter bescherming van jezelf
 
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
Fout
Je kan geen berichten plaatsen in gesloten topics... Ga terug