Menu
 

Topic:

Hoelang gaatjes ontsmetten?

Ingrid  schreef op: 22-07-2012 10:18:50
Gisteren heeft mijn 6 jarige dochter gaatjes laten prikken.Dit wilde ze zelf heel graag.Nu moeten we iedere dag ontsmetten met Sterilon(2x per dag) en even een aantal keren aan de achterzijde draaien.
Nu vertelde die mevrouw bij de Juwelier om er gewoon een druppeltje op te laten vallen maar dit valt echt niet mee want alles loopt erlangs.
Is het niet veel handiger om gewoon een doordrenkt watje te nemen en het dan te ontsmetten?.
En moeten we dit echt 6 weken achter elkaar 2x per dag doen?.
Als het de komende weken goed gaat dan lijkt mij het voldoende om het alleen 's avonds voor het naar bed gaan te doen en dan even te ontsmetten en een aantal keren te draaien.Ik vind het ook vervelend om er steeds aan te moeten zitten.Gelukkig ziet het er goed uit.
Deden jullie ook echt 2x per dag ontsmetten of was 1x voldoende.Zij werken echt strikt vlgns het GGD protocol dus ik kreeg een heel A4 tje mee met instructies.

Ik ben benieuwd,

Gr Ingrid.
 
Quote
Navigatie
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Mitch  schreef op: 22-07-2012 10:26:43
Ik heb juist begrepen dar het draaien van de oorbel achterhaalt is, door het draaien maak je het wondje iedere keer weer open waardoor het makkelijker geinfecteerd kan raken.
Je oorbellen zorgen er juist voor dat de gaatjes open blijven en dat heeft 6 weken nodig om echt goed te genezen.

Bij het druppelen, wc papier achter de oren en iets aan het lelletje trekken en dan druppelen.
Een vochtig watje ontsmet naar mijn idee alleen eromheen.
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Ingrid  schreef op: 22-07-2012 10:39:26
Ik moest wel draaien. 2 maal per dag en ook druppelen. Heb het 6 weken gedaan. Hoe ook rekening mee dat ze de eerste week liever niet zwemmen. Ivm met open wondjes en bacterieen. Wij hebben de eerste week niet gezwommen, de eerste 5 weken daarna meteen na zwemmen ontsmetten en draaien.

 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
M&j  schreef op: 22-07-2012 10:44:22
Bij mijn dochter moesten wij wel twee keer per dag draaien totdat het niet meer vast ging zitten maar wij hoefden niet te ontsmetten, nooit geen probleem gehad. Zij mocht er ook gewoon mee gaan zwemmen in het zwembad, dat is schoon water.
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Suus  schreef op: 22-07-2012 11:00:16
Ik moest ook 2 keer per dag sterilon doen. Toen het gaatje geen vocht meer bevatte ben ik het 1 keer per dag gaan doen, 's morgens zodat het niet broeit.

Na 4 weken was het echt dicht en "droog" en ben ik gestopt.
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Mama_anja  schreef op: 22-07-2012 13:24:09
moest ook 6 weken lang dat 2 x perdag doen deed ik het niet zat hij vast dus dat wel 6 weken gedaan
maar heb inmiddels al geen oorbellen meer kon er niet tegen helas
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Macife  schreef op: 22-07-2012 13:25:34
mijn moeder heeft de oorbel bij mij altijd eruit gehaald..

oorbel doordrenkt met sterilon en dat weer in het gaatje gedaan
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Ingrid  schreef op: 22-07-2012 14:44:47
Bedankt voor de reacties.
Hier kwam de Juwelier zelfs ermee dat ze 6-9 weken niet mag zwemmen maar dat gaan we dus echt niet doen want dat gaat me echt te ver.Over 4 weken beginnen sowieso weer haar zwemlessen.Ik heb het zojuist ook aan mijn schoonzus gevraagd want die heeft een grotere dochter.Zij heeft alleen de 1ste 2 weken 2x schoongemaakt en gedraaid en toen dat goed ging alleen nog 's avonds voor het naar bed gaan schoongemaakt en gedraaid en toen is het allemaal zonder problemen gegaan.Dat draaien lijkt me dus wel zinvol want als er wondvocht uit het gaatje komt en dat gaat hard worden en je draait niet dan creeer je juist een vervelende infectie.
Tot nu toe ziet het er allemaal netjes en rustig uit en heeft ze nergens last van.Ik hoop dat het goed blijft gaan.Zelf vervelende ervaringen gehad met oorbellen en onstoken gaatjes maar wschl was het schieten van gaatjes 30 jaar geleden iets minder secuur en hygienisch als dat het nu is.

Misschien nog meer adviezen??.
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Ingrid  schreef op: 23-07-2012 08:53:26
Nou meiden echt een beetje balen hierzo.
Gisteravond ging ik de gaatjes ontsmetten en zag ik dus dat het vlindertje achter de oorbel gedraaid zat.Hij was er dus uitgeschoten.Ik heb geporbeerd om het voorzichtig te verwijderen maar daardoor kwam dus de hele oorbel eruit zetten en die krijg ik dus niet meer terug gezet.Echt heel erg zonde gewoon.Ik zal vandaag even langs de Juwelier gaan om te kijken of zij hem terug kunnen zetten maar anders is het direct einde verhaal van de gaatjes.De Juwelier waar ik ze heb laten schieten is sowieso nu dicht met vakantie dus het wordt een andere.Ik had het natuurlijk beter kunnen laten zitten en het vandaag door een Juwelier moeten laten doen maar ik dacht dat achterkantje is er zo vanaf en zet ik zo terug.Maar het zat muurvast en daardoor schoot de oorbel eruit.Ik vrees dat het gaatje ondertussen wel dichtgegroeid zal zijn maar straks weten we het zeker bij de Juwelier.
Voel me er echt een beetje dom over moet ik zeggen.

Groetjes.
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Gewoon Ik  schreef op: 23-07-2012 08:54:59
Hier mochten we niet draaien en we hoefde ook geeen sterilon te gebruiken maar moesten Labello gebruiken
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Donnee  schreef op: 12-04-2014 13:12:30
Oh wat balen voor jullie Ingrid!
Mijn dochtertje van 5 heeft net een week oorbellen en ik moet zeggen dat het goed gaat (even afkloppen).
Ze mocht gewoon de volgende dag gaan zwemmen en ik heb speciale druppeltjes met arnica en kamille gekregen van de juwelier. Ik moet zeggen dat het me erg goed bevalt, ze heeft geen pijn en er komt ook niet echt troep uit of zo. Ik ga gewoon door tot het flesje op is of tot de 6 weken voorbij zijn. Er was mij ook gezegd dat ik de oorbellen er absoluut niet uit mocht halen in het begin, dus ik neem maar even niet het risico om dat te doen en vertrouw er maar op dat door het draaien de druppeltjes hun werk doen.
Sterkte met de kleine meid, hopelijk ziet ze het zitten om het nog een keer te laten schieten en anders komt het later wel weer, toch? 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Debby1977  schreef op: 12-04-2014 13:35:09
Topic is pas 1,5 jaar oud
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Heyyyy Heleauuuuu   schreef op: 24-01-2017 13:06:11
Ik heb zelf net voor het eerst oorbellen ( ben 14 ) zaterdag laten schieten, de juwelier zei tegen mij wel dat ik moest draaien en antisept gebruiken ( ik kreeg een flesje mee) ik heb niet het idee dat het helpt maar oke... Ik ga er braaf mee door volgens mij moet je 6 weken druppelen
 
Quote
RE: Hoelang gaatjes ontsmetten?
Rianne  schreef op: 15-11-2018 21:49:25
Zwembad schoon water? Gadver, zwembadwater is juist goor

Quote M&J:
Bij mijn dochter moesten wij wel twee keer per dag draaien totdat het niet meer vast ging zitten maar wij hoefden niet te ontsmetten, nooit geen probleem gehad. Zij mocht er ook gewoon mee gaan zwemmen in het zwembad, dat is schoon water.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoelang gaatjes ontsmetten?
Naam
Bericht