Menu
 

Topic:

licht verteerbaar voedsel

C@th  schreef op: 20-07-2012 16:02:19
Hoi hoi,

Ik ben nu 10 weken zwanger en ik heb last van hyperemisis (extreem braken) nu heb ik al in het ziekenhuis gelegen aan het infuus omdat ik al aan het uitdrogen was. nu gaat het steeds op en af. de misselijkheidszetpillen werken niet meer en ik wordt gek van het spugen. ik probeer nog steeds zoveel mogelijk te eten en te drinken.
nu ben ik eigenlijk op zoek naar verschillende licht verteerbare dingen om te eten en te drinken

ik kan nu al de thee niet binnen houden (drink ook al een aantal weken alleen nog maar thee en dat komt dus ook letterlijk en figuurlijk mijn strot uit)
wat kan ik nog gaan eten en drinken? iets anders dan een beschuitje met rookvlees want dat eet ik al. mijn etenspatroon is zo mega saai. ik wil gewoon iets anders eten maar weet niet wat. help dus!!!
 
Quote
Navigatie
RE: licht verteerbaar voedsel
Suus  schreef op: 20-07-2012 16:03:56
biscuit, cracker met suiker of kaas, ik dronk liters wicky en appelsap en 7Up. bouillon, eigenlijk wat je na een griep langzaam eet
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Artois  schreef op: 20-07-2012 16:08:26
bouillon met een beschuitje erin? Krijg je ook meteen wat zout binnen. Als je thee niet binnen kan houden is dat het enige wat ik kan bedenken.

Sterkte ermee, ik hoop dat het snel wat beter wordt!
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Miesje  schreef op: 20-07-2012 16:13:35
idd boullion,crackers,biscuit,vanille vla,geroosterd brood,soepstengels,helder soepje
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Alice  schreef op: 20-07-2012 16:13:50
Cracotte met jam?
Als drinken, sportdrank zoals Aquarius. Zit zout, suiker en vitaminen in, heb je nodig (bedoel geen energydrankjes he, geen Redbull ofzo)
ORS kan ook, maar zo'n sportdrankje is iets lekkerder.


 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Jo  schreef op: 20-07-2012 16:14:15
Heb je al cola geprobeert?
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Alice  schreef op: 20-07-2012 16:14:45
Of iets met gember...
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Ils33  schreef op: 20-07-2012 16:26:06
Ik weet wat het is hypermesis ik weet niet wat je het beste kan pakken. Want uit eigen ervaring weet ik toch dat alles eruitkomt. Ik had ook bijna nergens zin in behalve in een bananenmilkshake..maar ook die kwam er ook uit. Wil je heel veel sterkte wensen. Kreeg ook vaak de opmerking je weet waar je het voor doet en dat vond ik zo'n vervelende opmerking. Mijn tweede zwangerschap hield ik me wel erg vast aan het gevoel van opluchting dat ik had na de bevalling van de eerste. Het gevoel zo enorm te genieten van bewijze een boterham en een kopje thee. Hoop dat jij dat ook kunt.
Wat jeetje wat is dat zwaar! Ik wens je heel veel sterkte meis.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Ils33  schreef op: 20-07-2012 16:31:32
O,ja vergeet niet na de zwangerschap even bloed te laten prikken.. om eventuele tekorten in je lichaam te ontdekken (vitamines) om ze optijd aan te vullen.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Jolijn  schreef op: 20-07-2012 17:36:32
ik heb maanden geleefd op zoute sticks en cola light. Had ook nergens anders zin in.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Xsara  schreef op: 20-07-2012 18:15:14
ik zou dus het tegenovergestelde doen, gewoon eten wat ik lekker vind. als het er toch weer uitkomt dan kun je toch net zo goed gewoon eten waar je dan gewoon lekker zin in hebt. dsn heb je daar misschien nog een bevredigend gevoel van.. nu is het zoo dubbelop allemaal..

maar goed, ik was wel misselijk maar cola hielp bij mij heel goed en weet dus eigenlijk ook helemaal niet hoe jij je voelt..

sterkte hopenlijk is het gauw over of tenminste minder..
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Kyla  schreef op: 20-07-2012 18:38:00
Eten wat je lekker vind, veel kleine hoeveelheden. Dus niet ineens een beker thee, maar hele kleine slokjes. Ik overleefde op crackers en raar maar waar, chocomel of extran. Moet je nog voor controle terug naar het zkh?
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Cir  schreef op: 21-07-2012 23:14:37
Oh vreselijk he, die misselijkheid. Ik heb er ook zo'n last van gehad. Kon er echt depressief van worden, er kwam geen einde aan. Ik vond helemaal niets lekker, water ging nog net, en dan niet uit een glas maar zo uit de kraan. Als ik niets dronk werd de misselijkheid nog erger dus ik dwong mezelf iedere keer naar die kraan te lopen. Eten ging ook nauwelijks. Ik at vaak creackers, verschillende soorten. Tijdje havermoudpap gegeten, die kant en klare van melkunie. Na de 20 weken werd het bij mij beter. Alleen die vieze smaak in m'n mond is heel lang gebleven en is er nu af en toe nog.

Sterkte meid!
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
C@th  schreef op: 14-08-2012 10:33:14
allemaal bedankt voor jullie reacties, ik zal even een update geven.
de dag er na (21/7) werd ik weer opgenomen vanwege uidroging. 5 dagen later mocht ik weer naar huis. daar ging het langzaam weer slechter en afgelopen donderdag (9/8) ben ik flauwgevallen door het niet meer kunnen eten en drinken. weer opgenomen en ben net weer thuis. nu maar hopen dat het zo blijft.

ik eet nu knackebrod met runderrookvlees, thee en vla en custardpap. met warm eten doe ik het nog een beetje rustig aan, gister wel gedaan maar dat viel me zwaar dus voorlopig blijven we lekker aan het knackebrod en dat mag ik van de gyn langzaam gaan uitbreiden, niet te snel ze willen me niet meer zien pas voor een eventuele bevalling (wat zijn ze toch weer aardig hihi) ik voel me nu best goed..
ik denk dat het gaat zoals mijn vorige zwangerschap, geen vet meer (dus bakboter, olijfolie, frituurvet) en als dat zo is, overleef ik het wel

die opmerkingen van "je weet waarvoor je het doet" heb ik ook meer dan genoeg van. ik zeg dan ook altijd, ja dat weet ik, maar mag ik nu ook eens genieten? elke zwangerschap van mij is hetzelfde, ziek ziek ziek ziek en nog eens ziek.. ik kijk uit naar de bevalling, die doe ik zo. geen probleem.

ik heb ook tegen mijn vriend gezegt dat ik na de bevalling naar de dokter ga voor een sterilisatie. ik wil echt nooit meer zwanger zijn. ik ga er positief in, maar op het moment dat ik de 1e keer in het ziekenhuis lig heb ik er al zat van. zwanger zijn is voor mij geen prettig.. ben dol op mijn kinderen. Mijn verloskundige zei het heel mooi, je bent gemaakt om moeder te zijn, niet om zwanger te zijn

iedereen bedankt voor de tips!!
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Marimammavanalec  schreef op: 14-08-2012 11:29:17
Pff meissie je hebt het wel weer voor de kiezen gehad hoor.
Hopen dat je nu uit het ziekenhuis blijft tot d-day

Kussie en een knuf voor jou
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Mitch  schreef op: 14-08-2012 11:31:19
Ow wat lijkt mij dat een ellende!!
Ik hoop dat het snel beter gaat want dit is echt niet leuk!
Ja je weet waarvoor je het doet, wat een dooddoener als je uitgedroogt in het ziekenhuis ligt

Kan je niet proberen juist te eten wat lekker is, en ook veel.. mocht je dan braken dan blijft er misschien nog iets in of zo?
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Anmv3  schreef op: 14-08-2012 11:41:49
oh, gatsie wat super vervelend voor je !

heb zelf alle 3 de zwangerschappen me misselijk gevoeld en gespuugd..ik at veel van die zoute stokjes, die van 50 cent per zak..die had ik echt overal mee naartoe..en ik dronk veel appelsap, die kan ik nu dus ook niet meer zien

ik zou vooral niet gaan eten wat je tegenstaat, want dat komt er geheid weer uit..gewoon eten waar je je goed bij voelt en zin aan hebt..gele vla hielp bij mij ook goed..

bij mijn oudste heb ik tot 20 weken gespuugd, ging zelf met een een emmer onder de arm op controle bij de gyn

gek genoeg had ik wel vaak zin in patat met een kroket en at dat ook met smaak op

wens je veel succes en hoop dat het iets af mag nemen de komende weken en je gevoel van niet meer zwanger willen worden begrijp ik maar al te goed ! ik heb het ook 3 zwangerschappen gehad en voelde me echt ellendig, iedereen heeft goed adviezen en zeggen dat je weet waar je het voor doet, maar mennnn die mensen kon ik wel een klap geven
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Ingrid  schreef op: 14-08-2012 11:58:14
Ik weet precies hoe jij je voelt. O wat ben ik ziek geweest. Heb 8 dagen aan infuus gelegen en verder mocht ik niets. Het emasefene zetpillen gehad. Die nam ik 30 minuten voor het eten. Ging dan in bed liggen eten en bleef min. 30 minuten naar het eten liggen. Als ik dan geluk had bleef het zitten.
In het ziekenhuis heb ik zelfs geroepen haal het maar weg. Ik was op een gegeven moment gal aan het braken. Mijn hele slokdarm was hierdoor verbrand.
Ik kan je niet veel adviezen gegeven want eigenlijk niets hielp echt. Hebben ze je schildklier al getest? Want die gaat meestal te snel werken door het velen braken en daar moet soms iets aan gedaan worden. Wat dan wel iets helpt voor het braken.

Ik probeerde ook te eten waar ik zin in had. Heb de hele zwangerschap bijna geen warm eten gehad. Milkshake van de mac dronk ik graag al bleef dat ook niet zitten.

Ik ben naar deze zwangerschap weer zwanger geweest. Eerste was een dochter. Bij de tweede had ik gelukkig in een iets mindere mate.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Irma Mv T En B  schreef op: 14-08-2012 12:41:39
Mijn zusje heeft het ook gehad bij alle twee haar zwangerschappen.
Vond het echt vreselijk voor haar, je staat zo machteloos als zus.
Het enige wat ik kon doen was haar een dikke knuffel geven en er voor haar zijn en haar helpen als het niet ging.

Helaas kan ik dat niet voor jou kan jou alleen maar een hele dikke virtuele knuffel geven en je heel veel sterkte en kracht wensen.

Irma
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Myself  schreef op: 14-08-2012 12:53:11
Ik ken een paar mensen die veel baat hadden bij het drinken van cola bij misselijkheid.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
C@th  schreef op: 16-08-2012 22:48:52

Quote ingrid:
Ik weet precies hoe jij je voelt. O wat ben ik ziek geweest. Heb 8 dagen aan infuus gelegen en verder mocht ik niets. Het emasefene zetpillen gehad. Die nam ik 30 minuten voor het eten. Ging dan in bed liggen eten en bleef min. 30 minuten naar het eten liggen. Als ik dan geluk had bleef het zitten.
In het ziekenhuis heb ik zelfs geroepen haal het maar weg. Ik was op een gegeven moment gal aan het braken. Mijn hele slokdarm was hierdoor verbrand.
Ik kan je niet veel adviezen gegeven want eigenlijk niets hielp echt. Hebben ze je schildklier al getest? Want die gaat meestal te snel werken door het velen braken en daar moet soms iets aan gedaan worden. Wat dan wel iets helpt voor het braken.

Ik probeerde ook te eten waar ik zin in had. Heb de hele zwangerschap bijna geen warm eten gehad. Milkshake van de mac dronk ik graag al bleef dat ook niet zitten.

Ik ben naar deze zwangerschap weer zwanger geweest. Eerste was een dochter. Bij de tweede had ik gelukkig in een iets mindere mate.



ja schildklier is getest (blijkbaar een standaard test in dit ziekenhuis want ik wist het niet eens) mijn schildklier werkte normaal.
het ligt waarschijnlijk toch echt aan het hcg hormoon

cola en redbull lust ik niet. dus die worden moeilijk. ach ik blijf lekker op mijn theetje hangen. en water.. dat zijn lekkere dingen. ik zie vanzelf wel wanneer mijn lijf toe is aan iets anders dat het kan verdragen.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
C@th  schreef op: 16-08-2012 22:49:36
wil jullie ook bedanken voor de virtuele knuffels.. het voelt goed.. maar ik wil niet klagen sommige hebben het veel slechter dan ik.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Lente-marjolein  schreef op: 16-08-2012 22:56:23
Ach meis, sterkte

Ik ben ook niet gemaakt om zwanger te zijn, 3x drama. Niet zo erg als bij jou gelukkig.
Het enige avond eten dat ik binnenhield was Kofta en Kaasfondue, ik heb echt een gek lijf

Heel veel succes de komende maanden!!
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
C@th  schreef op: 16-08-2012 23:04:50
haha ja ik heb ook een gek lijf. ik eet sinds gister ook smeerkaas op mijn cracker "slankie sambal" maar gebakken vlees kan ik niet verdragen.. nu jij dan ik... vind het zo maf...
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Lente-marjolein  schreef op: 16-08-2012 23:07:38
gebakken vlees was het ergste.
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Alice  schreef op: 16-08-2012 23:09:41
Hoe vallen producten als bonen (witte, bruine, kidney) of erwten.. of mais..?

Sterkte.. lijkt me niet makkelijk! Hoop dat 't snel beter gaat
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
C@th  schreef op: 17-08-2012 18:07:43
moet eerlijk zeggen dat ik nog geen bonen ofzo geprobeerd heb sinds dat ik uit het ziekenhuis ben. ik heb gister wel sla op en aardappelpuree en kipfilet uit de oven en dat viel goed.. vandaag weer een rotdag, alles wat ik eet ligt zwaar op de maag. hopelijk is het maar eenmalig....
 
Quote
RE: licht verteerbaar voedsel
Alice  schreef op: 17-08-2012 18:53:22
Ok.. het zou kunnen dat dat wel lukt. Is erg zetmeelrijk en wordt eerst in de mond al deels verteerd en de rest gebeurt eigenlijk in de darmen. Maag komt er nauwelijks aan te pas.

Hoop dat je je morgen weer een stuk beter voelt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op licht verteerbaar voedsel
Naam
Bericht