Menu
 

Topic:

even jullie mening nodig...

Elisa  schreef op: 14-07-2012 20:38:24
Beste dames,

Ik heb even jullie mening nodig. In april heb ik een tweedehands auto gekocht die weinig km heeft gereden. We hebben er een auto voor ingeruild. Ze zeiden dat als ze de nieuwe auto hadden nagekeken ik hem kon meenemen. In juni kreeg ik een lekke band. Ik heb toen de band laten verwisselen door een andere garage. ( heb geen reservewiel dus ik vond het niet verstandig om de auto naar de garage te rijden waar die gekocht is.

Bij die andere garage constateerde ze droogtescheuren op alle banden. Omdat we met de auto op vakantie wilden wilde ik de rest van de banden ook laten vervangen. Maar eigenlijk vond k dat de rest van de banden door de garage waar die gekocht is, vervangen moeten worden.
Daarom heb ik de lekke band laten vervangen door een bekend merk, dan kan de garage makkelijk aan de andere banden komen.

Na veel gedoe, de garage zag het probleem niet echt, zijn de banden vervangen. Hoe het prijstechnisch zou worden geregeld, daar sou de garage me over bellen. Ik vind vandaag een brief bij de post van de garage met een rekening met een opmerking dat de banden een verbetering van de auto betekend. Er is weliswaar korting verleend alleen naar mijn mening had dit voor rekening moeten komen van de garage. Wat vinden jullie?

Overigens gaat de auto nu weer terug vanwege lekkage bij elektronica.
 
Quote
Navigatie
RE: even jullie mening nodig...
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 14-07-2012 20:58:25
Ik denk dat je de banden niet kunt verhalen op de garage, dat kun je zelf zien als je de auto koopt. Kijk als het electronica is, kun je niet zien en zal ook binnen de garantie vallen. Maar banden is iets waar jezelf op moet letten. En als het nou binnen een week of 2 was, maar 2 maanden. Ik vind het netjes dat ze korting hebben gegeven. Maar zoo zie ik het. Misschien dat iemand anders er anders over denkt.
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Elisa  schreef op: 14-07-2012 21:13:11
Dat klopt, alleen de scheuren waren helaas allen te zien als de banden van de auto af gehaald waren. Op mijn verzoek hebben ze de hele auto nagekeken voordat ik hem definitief kocht. Omdat het zo lastig te zien is van de buitenkant neem ik het ze daarom ook niet kwalijk.
Zij hebben het toen ook gemist. Ik heb er verder op vertrouwd dat ze de auze de auto goed nagekeken hebben.
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Mitch  schreef op: 14-07-2012 21:21:38
Wie zegt dat ze erop kunnen vertrouwen dat jij de banden niet omgewisselt heb in de tussentijd ;-)
Een garage erop vertrouwen dat ze je auto goed nakijken voor de verkoop is ook niet echt snugger natuurlijk ;-) ietsje minder vertrouwen hebben in een ander denk ik.
Heb je verder wel garantie dan?
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 14-07-2012 21:22:13
Dan hebben hun dat idd ook gemist. Alleen is het dan ook niet netjes dat je ergens anders een band erop laat leggen van een merk en dan hun eigenlijk 'verplicht' om ook die banden erop te moeten gooien. Ik zou eerst gebeld hebben met de betreffende garage dat je een lekke band had en dat blijkt dat bij alle banden dus scheurtjes zaten. Maar ik zeg het nu makkelijk heh, ik sta der niet voor.
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 14-07-2012 21:24:03
en idd wat Mitch ook zegt, hun moeten er ook op vertrouwen dat het nog steeds dezelfde banden zijn.
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 15-07-2012 11:24:28
Ik vind het ook heel netjes dat je korting hebt gekregen op de banden. Als ze bij deze auto vantevoren al de banden vernieuwd hadden dan was de auto ook een stukje duurder geweest denk je niet? En banden valt echt niet onder de garantie.

En de auto helemaal na laten kijken door de garage waar je hem koopt is nooit zo slim, natuurlijk zeggen hun dat de auto in orde is ook al zou hij dat niet zijn. Dan zouden ze hem nooit verkopen. Als je een auto wilt controleren rij dan tijdens je proefrit naar een andere garage en laat hem daar even snel nakijken.
 
Quote
RE: even jullie mening nodig...
Elisa  schreef op: 15-07-2012 14:34:47
De banden worden bij de garage geregistreerd en krijgen een nummer van de garage dus nee, de banden verwisseld hebben kon ik niet dus met dat verhaal kunnen ze niet aankomen.

@ mama van kristel& anouk: ik heb de garage gelijk gebeld toen ik bij de andere garage was om het verhaal uit te leggen. Ik heb op hun advies een het goedkoopste merkband gekocht zodat zij de andere banden makkelijk kon krijgen (Deze band was een stuk duurder dan een band) Daarbij verplicht ik ze tot niks. Ze hadden ook 4 eigen banden erop kunnen gooien en 1 in rekening brengen. Dat heb ik ze ook nog voorgesteld. Maar ik had de auto nodig voor mijn werk dus moest er gelijk een band op.

@ Nicole moeder van Tatum: de auto is al best duur voor zo`n tweedehands auto. Als ik de banden in die staat gezien had, had ik het verkoopbedrag er niet voor betaald. Dat is het hem juist. Ik heb een auto gekocht die weinig km heeft gereden en redelijk nieuw is zodat ik kosten zou uitsparen in de eerste paar jaren, niet zodat ik twee maanden na aankoop een complete bandenset moest gaan verwisselen.

Ik heb notabene bij de vorige auto die ik heb ingeruild 2 sets banden met velgen gegeven aan de garage omdat de banden toch alleen op die auto paste. Daar hebben ze geen cent voor hoeven te betalen. Inruilwaarde was alleen gebaseerd op de auto en niet op de extra sets banden.

Maar ja, ik zal inderdaad te goed van vertrouwen zijn geweest. Jammer want bij deze garage ben ik al mijn hele leven en de rest van mijn familie ook.
 
Quote
Navigatie


Reageren op even jullie mening nodig...
Naam
Bericht