Menu
 

Topic:

verdelen inboedel

Anoniem  schreef op: 09-07-2012 22:58:20
lieve meiden wie kan mij advies geven? na de zoveelste zaak op de rechtbank,hoeft ex geen allimentatie te betalen,maar zal wel alle schulden op zich nemen zegt die!
over de inboedel zou die wel een lijsje maken en dat opsturen naar mijn advocaat,hij zei al meteen dat hij de schilderijen wilde hebben die ik van mijn vader gekregen heb! ik denk dat mijn vader een hartaanval krijgt als ik hem dat zeg!
hij wilde nog veel meer zoals de wasmachine,bed,computer enz.
maar hoe moet ik dan wassen met 3 kinderen? slapen op de grond? computer heeft zoon nodig voor school?
nu zei mijn vriendin dat de eerste levensbehoeftes voor de vrouw met kids zijn zoals wasmachine enzo?
als mijn vader de schilderijen terug komt halen kunnen ze me dan wat maken?
volgens mij komt nooit een einde aan deze ellende
 
Quote
Navigatie
RE: verdelen inboedel
Mem89  schreef op: 09-07-2012 23:19:44
geen idee hoe dat allemaal in elkaar steekt,
maar wil je (en je kids) veel sterkte toewensen!!!
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Anoniem  schreef op: 09-07-2012 23:21:50
dankjewel!
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Bettie  schreef op: 09-07-2012 23:22:16
Op de site van de Nibud staat hierover wel het e.e.a. vermeld. Misschien heb je daar wat aan?

Kan je verder alleen maar alle sterkte toewensen want zo te lezen gaat het niet echt van een leien dakje.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Janneke01  schreef op: 10-07-2012 07:39:04
Waarom wilt hij die schilderijen graag? Zijn ze veel waard dan?

Heel veel sterkte met dit alles, hopelijk is het snel allemaal achter de rug.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 10-07-2012 07:48:58
Ik zou de schilderijen direct terug geven aan mijn vader, zeggen dat die niet van jullie waren, maar van hem en dat ze bij jullie hingen. Wat een eikel van een ex heb jij zeg, klinkt meer als pesten dan echt die spullen willen.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Mama Van Drie  schreef op: 10-07-2012 07:53:53
Lekker zo'n scheiding zeg, het wordt je niet makkelijk gemaakt.
Die schilderijen zou hij niet krijgen wta mij betreft, die zou ik al laten weghalen door je vader.

Wat de wasmachine betreft....waarom heb jij daar meer recht op als hij?
Computer idem.....kan toch niet zo zijn dat jij alle apparaten krijgt bv en hij alleen een paar kasten, dat vind ik geen eerlijke verdeling.
Maar ik weet het niet hoor, heb met zoiets nooit te maken gehad.

Het is natuurlijk wel zo dat je zelf misschien ook iets moet aanschaffen omdat dat met de verdeling naar je ex is gegaan.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Klessebes  schreef op: 10-07-2012 07:54:40
onwijs veel sterkte toegewenst... hoop dat ik zoiets nooit mee hoef te maken....
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Baby2  schreef op: 10-07-2012 08:18:48
Ik wil je veel sterkte wensen

Heb echt geen flauw idee hoe dit normaal geregeld word.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
C.  schreef op: 10-07-2012 08:56:29

Quote SismvNick:
Als ie een echte vent is laat hij de spullen die jij nodig hebt om fatsoenlijk voor de kinderen te zorgen staan. En dat zou ik hem zeggen ook.

Hij kan je kind toch niet laten zitten met zijn school werk.. En zonder schonen kleren.. Hij hoeft al niks te betalen ook.

Ik ben voor gelijke rechten van vader en moeder, maar een beetje vent laat zijn kinderen niet zo achter..



Was ook mijn eerste gedachte!

Maar ze schrijft hij neemt ook alle schulden op zich, misschien zijn die wel zo hoog dat hij genoemde artikelen voorlopig niet kan betalen.

 
Quote
RE: verdelen inboedel
Joltje  schreef op: 10-07-2012 09:20:48
wij zijn op dit moment bezig met de scheiding van mijn schoonouders en ons is uitgelegd dat als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dat er in huis niets meer is van jou of van hem ( buiten natuurlijk de kleding en bijv. slaapkamers voor de kids) Maar pak een tv, of een wasmachien, of een pc...jullie hebben daar beiden evenveel recht op. Volgens onze advocaat zou je dus het geld van de rekeningen moeten delen, de schulden moeten delen en dan de waarde van de inboedel laten bepalen en dat moet dan netjes verdeeld worden. Het kan niet zo zijn dat jij spulletjes meeneemt die de bijv. een waarde hebben van 5.000 euro en je hem laat zitten met spulletjes die misschien nog geen 750,00 euro waard zijn..dat mag niet. dan had je op huwelijkse voorwaarden moeten trouwen en alles moeten beschrijven.
Hij neemt de schuld van 20.000 euro over, ik ben bang dat dat hem ook recht geeft om iets meer aan spullen te krijgen....het zou er op neer komen, als ik jou verhaal even zo lees dat schuldenvrij de deur uit zou gaan, met alle spullen die jij denkt nodig te hebben en hij zou dus achterblijven met een schuld van 20.000 en berooid qua spullen..........................................er is wel 1 voordeel..hij gaat geen alimentatie betalen...........misschien kun je die 20.000 en de alimentatie tegenover elkaar laten wegvallen , ik geef je even een voorbeeld..mijn schoonvader mag zijn pensioen houden, mijn schoonmoeder het spaargeld.....dit zou voor mijn schoonvader betekenen dat hij zeg binnen 4 jaar ZIJN deel van het spaargeld terug hefeft..hij gaat dus na 4 jaar verdienen, want mijn schoonmoeder heeft het recht op de helt van het pensioen opgegeven.....als je dus die 20.000 kan laten wegvallen tegen de alimentatie, dan blijft alleen nog de verdeling van de spullen over en mag jou man ook niet meer spullen eisen omdat hij de schuld op zich heeft genomen..maar dat moet je dan wel heel goed zwart op wit laten vastleggen.....
Hoe het zit met de schilderijen van je vader, dat weet ik even niet. Bij sommige dingen is duidelijk dat het niet voor jullie is..bijv. de kleding van de kinderen...maar schilderijen...ja, als JULLIE dat samen cadeau hebben gekregen van jou vader, dan zou hij recht hebben op de helft......het zou hem netjes staan als hij dat allemaal zou teruggeven, maar als ik het zo lees, loopt de scheiding niet echt lekker, dus dat zal wel een twistpunt worden.
heel veel succes, want ik weet wat voor een ellende het is........
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Worteltje  schreef op: 10-07-2012 10:32:54
Pas op he, als hij schulden overneemt en hij kan niet betalen mogen ze alsnog bij jou komen ook al staat t opgenomen in echtscheidingsconvenant.
Mijn ex heeft de spullen laten staan omdat zijn kinderen in dat huis wonen was zijn redenering. Alleen zijn eigen pc heeft hij meegenomen, die was hij nog aan het afbetalen dus logisch.
Ook nam hij onze lening over en hij kreeg een moeilijke periode en mooi dat ze bij mij kwamen. Dat mocht ook wettelijk. Ik heb er nu geen last meer van omdat ik wsnp heb doorlopen maar zou als ik jou was er nog even 3x over nadenken. Straks heeft hij groot deel inboedel omdat hij de schulden heeft, betaald niet(zo komt hij bij mij over in je stukje) en moet je alsnog dokken. Ondertussen krijg jij geen allimentatie.
Ik ben ook voor gelijkheid voor vaders en moeders maar het moet wel eerlijk gaan.
Ik heb zelf nooit meer om allimentatie gevraagd omdat hij met die schuld zit. Heb altijd bijna alles alleen voor mijn kids gedaan. Wettelijk kon ik erom vragen maar ach, kom er zo ook wel. Heb ook nooit om partner allimentatie gevraagd, dat vind ik zo'n oneerlijk iets. Maar dat zou je dus wel kunnen doen. Schilderijen zou ik door je vader laten weghalen. Mijn mening is dat ook al ben je onder gemeenschap van goederen getrouwd, wat van jou is is van jou. Jammer genoeg ben ik expert, ben 2x gescheiden Maar ook bij die andere heb ik al zijn spullen gegeven en op marktplaats nieuwe meubeltjes gekocht.
S6!
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Macife  schreef op: 10-07-2012 10:39:33
als hij zo op de schilderijen hamert zou ik ze vandaag nog weg brengen
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Joltje  schreef op: 10-07-2012 11:22:00
@ macife, even een vraagje aan jou n.a.v bovenstaand stukje.....jij schrijft dat , als hij zijn schulden niet afbetaald, dat ze dan toch nog bij to kunnen komen. Is dat dan alleen voor de schulden die jullie samen hebben gemaakt of blijf je altijd aansprakelijk als een ex de fout ingaat ook al ben je dan gescheiden? Dus schulden heeft gemaakt na de scheiding?
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Caithy  schreef op: 10-07-2012 11:44:48
Hier is het bij mijn man en zijn ex in het convenant inbegrepen dat ze beiden verantwoordelijk zijn voor de schuld, zelfs met bedragen en al erin (juist ze niets bij mijn man konden halen!).

Ik zou ook die schilderijen vervangen door iets anders, zodat er wel iets hangt! (gna gna gna).
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Made  schreef op: 10-07-2012 12:34:18

Quote SismvNick:
Als ie een echte vent is laat hij de spullen die jij nodig hebt om fatsoenlijk voor de kinderen te zorgen staan. En dat zou ik hem zeggen ook.

Hij kan je kind toch niet laten zitten met zijn school werk.. En zonder schonen kleren.. Hij hoeft al niks te betalen ook.

Ik ben voor gelijke rechten van vader en moeder, maar een beetje vent laat zijn kinderen niet zo achter..



Helemaal mee eens!

Mijn ex is destijds met een tasje kleding en een belastingschuld vertrokken. Huis was op zijn naam stond heeft hij zellfs laten overschrijven. Niet om mij er een plezier mee te doen, maar omdat hij niet wilde dat onze dochter eronder zou lijden. Ze woont toch het grootste gedeelte bij mij.

Ik heb het idee dat je ex dit puur doet om te treiteren, maar hierin niet door heeft dat hij je kinderen ermee te kort komt.
Ik zou de schilderijen ook laten ophalen door je vader.
Mocht hij wel de wasmachine en dergelijke meenemen, zou je nog kunnen informeren bij bijzondere bijstand (hangt af van je inkomen), wasmachine is geen luxe meer tegenwoordig.
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Anoniem  schreef op: 10-07-2012 19:06:23
lieve meiden harstikke bedankt voor alle tips,het is inderdaad een eikel,gisteren zei de advocaat ook al dat het echt een hopeloze zaak is,en het mooiste is dat hij een auto onder zijn kont heeft als een directeur,en ik mag alles met 3 kids doen met mijn
de schulden heeft hij alleen gemaakt!
nu ga ik via een uitzendbureau werken voor 40 uur,maar probleem is als ik ga verhuizen heb ik helemaal geen cent om een gordijn ,vloerbekleding of behang te kopen,dus ik weet ook niet of ik daar ergens een lening voor krijg als ik 40 uur ga werken?
maar weten jullie hoe ik dit bereken?
ik ga 40 uur werken voor 9,27 bruto moet ik dit dan per week uitrekenen? of maal 52 en dan delen door 12?
omdat je bij een uitzendbureau pw krijgt betaald?
wat hou ik dan netto over klopt het 1329? lijkt me erg weinig?
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Slabbertje  schreef op: 10-07-2012 19:10:40
kijk af en toe eens op de site gratisoptehalen.nl daar worden vaak prachtige spullen,meubels ,verf etc aangeboden en misschien wel bij je in de buurt
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Slabbertje  schreef op: 10-07-2012 19:13:16
ik wilde je ook nog even sterkte wensen...zo een vent ben je toch liever kwijt dan rijk...er komt een hoop op je af maar als je dadelijk alles weer beetje op de rails hebt dan zucht je van verlichting
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Anoniem  schreef op: 10-07-2012 21:31:02
ja slabbertje inderdaad heerlijk die vrijheid wat ik nu al voel
 
Quote
RE: verdelen inboedel
Slabbertje  schreef op: 10-07-2012 22:15:18

Quote anoniem:
ja slabbertje inderdaad heerlijk die vrijheid wat ik nu al voel



heerlijk gevoel he...dat maakt je sterk en dan komt al het andere ook helemaal goed, alles op zijn tijd he
 
Quote
Navigatie


Reageren op verdelen inboedel
Naam
Bericht