Menu
 

Topic:

alleen buiten spelen

Mamav2zoons  schreef op: 08-07-2012 00:10:04
mijn zoontje word bijna 4 gaat na de vakantie naar de basisschool.
Wij hebben achter ons huis een speeltuintje dat iddenin tussen de huizen legt er zijn 2 brandgangen en aan de achterzijde kun je door een paadje bij een straat komen.
nou mijn zoontje wil dus graag alleen buiten spelen (buiten de poort in dat speeltuintje) er wonen hier in de buurt geen kids van zijn leeftijd alleen ouder. ik liet hem dus weleens gaan alleen en ga dan heel vaak kijken (heb nog een zoontje van 1) maar hij is zo vrij en sociaal hij praat met iedereen die langsfiets of loopt zo van "kom eens hier met mij spelen"en eergister ging ik dus kijken zat hij bij een opa van een ander kindje (nog nooit gezien eerder) zowat op schoot op de wip (aan de andere kant de kleinzoon van de man) dat is nou typisch mn zoon die vind iedereen aardig. dus nu heb ik besloten dat hij echt niet meer alleen buiten de poort mag spelen. ik probeer weleens uit te leggen dat niet alle mensen lief en aardig zijn maar ik vind het ook wel wat hebben dat hij zo onbevangen met iedereen contact zoekt. zijn jullie kids van ruim 3 ook zo? en vinden jullie het overdreven dat hij niet alleen mag spelen?
 
Quote
Navigatie
RE: alleen buiten spelen
Angelique  schreef op: 08-07-2012 00:47:30
mijn zoon is in april 4 geworden en is echt exact zoals jou zoon zo vrij en sociaal en onschuldig maar hier gaat hij dusniet alleen naar buiten mede omdat hij ook nergens gevaar ziet
wij hebben een speeltuin voor de deur ons huis heeft van voren een carpoort direct op een straat niet druk goed overzchterlijk alleen bestemmings verkeer maar toch he het idee
nee voorlopig niet alleen buiten spelen dat vertrouwen moet groeien
ik leer hem wel al dat hij nooit met vreemde enz mee mag maar ja t blijft lastig begrijpbaar voor hem
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mieps01  schreef op: 08-07-2012 03:18:42
Die van 6 mag niet eens spelen zonder dat er een volwassene bij is die ook speciaal op hem let. Dus wel met de vader of moeder van een vriendje erbij als ze hem vragen, maar niet alleen. Mijn zoons maken keuzes zoals bijna alle kinderen op die leeftijd.. Mede door impuls. Mijn oudste is een tijdje terug met een koppige kop zo bij onze buren weggefietst en doorgereden naar een ander vriendje... Een heel stuk verderop. Mijn en de buurman hadden hem zo weer gevonden, maar het was toch zo gebeurd, en dan is hij 6 en niet 3.. Mijn 4 jarige.... Dat gebeurd al helemaal niet. Neem je 1 jarige in de buggy en neem wat te drinken mee en ga er lekker bij zitten. Ik moet er niet aan denken dat mijn zoons bij onbekenden (zo goed als)op schoot gaan zitten terwijl ik er niet eens bij ben.. Ik vind het horen bij hoe drie jarigen zijn.. Daarom ben ik erbij om te zorgen dat het niet gebeurd.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Liefje  schreef op: 08-07-2012 06:54:38
overdreven? ik vind het gewoon nog veels te vroeg! hier in de buurt ligt het speeltuintje ook tussen huizen in maar wel lang de weg en speelt er ook een meiske van 3 alleen buiten (ja soms met zus erbij die een jaar of 6/7 is die de verantwoordelijkheid over haar zusje krijgt---hoe stom kun je als ouder zijn) en ik kan dat niet snappen, er hoeft maar 1x 1 iemand te denken nou die nemen we mee en de ouders hebben het niet eens door.

daarnaast kijkt dit kind ook nogeens niet uit bij oversteken dus het zal me niks verbazen als het een x onder de auto ligt.

mijn zoon is bijna 5 en die laat ik echt nog niet alleen buiten spelen, mama gaat gewoon mee en hij vind dat ook normaal.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Jen9  schreef op: 08-07-2012 07:18:06
Vanaf die leeftijd ben ik heel langzaam begonnen. Nu ligt t ook wel aan de buurt..wij wonen aan een autovrije straat.. Eerst een half jaar alleen op de stoep voor t huis (dan kon ik hem zien, ik bleef dan in de keuken), en zo steeds een stapje verder. Vanaf 5 alleen buiten, maar dan liep ik wel elke 2 minuten naar buiten of stond ik om een hoekje te kijken.

Veel rollenselen geoefend thuis, wat doe je al;s iemand dat vraagt, wat doe je als iemand vraagt komt je de puppies in de auto bekijken, want doe je als een vriendje vraagt kom je bij me spelen..

Nu is hij 6,5 en laat ik hem gerust gaan.

Kinderen worden steeds langer "klein" gehouden.. mogen bijvoorbeeld pas in groep 8 alleen op de fiets (ander verhaal natuurlijk), maar daarmee creeer je meer problemen en risico's dan dat je er voorkomt.

Maar nogmaals, het hangt erg van je buurt af en nog meer van je kind!
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Trotsemama  schreef op: 08-07-2012 08:22:26
Ik vind het echt niet overdreven! Mijn oudste is ruim 4 en mag echt niet alleen buiten spelen. Ik vind het te gevaarlijk. Zo jammer, eigenlijjk, maar je hebt overal mensen voor. Je hoort zoveel nare berichten. Je mag je kind best meegeven, dat niet iedereen lief en aardig is.
Ik vind een jaar of 7-8 een mooie leeftijd om alleen te gaan. Ik heb het er laatst met meer ouders over gehad en die dachten er allemaal hetzelfde over. Dus het is echt niet vreemd.

Buiten mijn zicht, wordt er nog niet alleen gespeeld.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Caatje  schreef op: 08-07-2012 09:26:46
Ons dochtertje van 4 speelt wel alleen buiten. Wij wonen in een arbeiderswijkje dus wij hebben een voortuintje dan een stoep en dan een weg. Ze mag van ons op de stoep aan onze kant. Daar luistert ze goed naar. Ze was één keer naar de overkant gegaan zonder mij te roepen en daarna heb ik haar meteen naar binnen gehaald. Dikke tranen, dus daar heeft ze van geleerd.
Dat gezegd hebbende moet ik wel zeggen dat ik regelmatig buiten kom om te kijken waar ze uithangt, want meestal als ze alleen speelt ben ik aan het koken en dus niet in de gelegenheid om buiten te zitten. En ik heb een buurvrouw die graag buiten zit en het ook een beetje in de gaten houdt. Dus helemaal alleen is ze niet.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mo27  schreef op: 08-07-2012 09:31:58
Mijn dochter van bijna 7 speelt ook alleem buiten. ze mag de hele wijk door en een straat oversteken naar andere speeltuin. al haar klasgenootjes uit fe straat mogen dat ook en ze spelen dan echt heel de middag samen. zo leuk.

In het begin vond ik het ook moeilijk maar op gegeven moment kan je ze niet binnen houden of hier op de stoep voor de deur.

Ja en dan moet je het loslaten en het laten gaan. En het gaat echt onwijs goed. ze heeft haar horloge om. Ze komt netjes op de afgesproken tijd thuis. tussendoor laat ze haar gezicht nog even zien en komt ze wat te drinken en snoepje halen.

En natuurlijk vind ik het soms ook wel lastig hoor. Maar ik vind het nu wel steeds makkelijker worden.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
M&j  schreef op: 08-07-2012 09:44:34
Vanaf die leeftijd, iets eerder zelfs zijn wij ook begonnen. wij hebben achter ook een omsloten speeltuintje. Ben het eens met jen9. Mijn jongste is zeven en speelt nu in heel de buurt en moet na de schoolvakantie zelf van/naar school fietsen.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Jen9  schreef op: 08-07-2012 10:34:31
Hier gaan ze vanaf een jaar of 9 alleen naar t strand met een heel zooitje... zal er ook aan moeten geloven aankomende zomer... Maar dat vind i best wel eng.. tja, loslaten is moeilijk!

Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat kinderen pas vanaf 8 alleen buiten mogen spelen, vanaf wanneer mogen ze dan alleen op de fiets naar school vraag ik me af? Maar nogmaals, de situatie is overal anders...
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Patricia2211  schreef op: 08-07-2012 10:37:43
hier in de buurt is het gebruikelijk ook kinderen alleen buiten te laten op die leeftijd, of zelfs nog jonger (lees ongeveer 1,5 a 2 jarigen) die dan met een (iets) ouder broertje of zusje gaan spelen.

levensgevaarlijk vind ik het, ze lopen of fietsen dan ook nog eens midden over de weg, en vaak zijn er toch wel wat automobilisten die wat harder rijden door de doorgaande straat hier om de hoek.

nee ik laat het romy niet toe om alleen buiten te gaan, ze mag in de voortuin, en bij de buren in de tuin als hun kleinkinderen er zijn, en een stukje op de parkeerplaats die voor de deur ligt, en als we buiten zitten mogen ze wel een beetje op straat komen, maar dan zit er altiijd iemand op een stoel op straat bij om ze in de gaten te houden.

mijn dochter speelt ook graag met anderen uit de buurt, maar laatst was het zo dat er dus een meisje van 5 op de fiets was, en romy wou dus ook fietsen. dus duidelijk gezegd tot waar ze mocht, maar dat andere meisje ging verder als wat romy mocht (echt uit het zicht en andere straten in) en toen heb ik romy in de tuin geroepen omdat ze haar dus achterna wou gaan.

 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mafkees  schreef op: 08-07-2012 10:38:01
de oudste is hier 6 jaar en mag echt nog niet alleen naar buiten. hij vraagt er ook niet om en ik heb er nog eentje van 2, dus één van ons gaat altijd mee.

geen probleem.

het is hier gewoonweg te onveilig om alleen naar buiten te gaan. loslaten is altijd moeilijk, maar ik denk dat je het alleen kunt inschatten hoe je kind zelf is en hoe je buurt is.

mijn zoon spreekt iedereen aan en vindt iedereen nog leuk...loslaten oke, maar gevaar opzoeken hoeft nu zeker nog niet.

alleen naar school is voorlopig geen optie. bijna 8 km verderop door een drukke binnenstad...uhm...nee!
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Eventjes Zo  schreef op: 08-07-2012 11:17:25
Ik vind het ook erg moeilijk. Mijn zoontje is 4 en mag wel rond een blok naast ons huis fietsen. Maar vriendjes uit de straat zitten al alleen in de speeltuin. Zelfs met jongere broertjes en zusjes erbij en de ouders zitten gewoon thuis. Tja, ik vind het nog te vroeg. Als zoontje gaat spelen/fietsen dan zit een van ons voor het huis en ook moet hij van mij zich aan mij laten zien af en toe. Dat ik niet steeds aan de straat moet staan. Maar alleen laten gaan, nee dat doe ik niet.

Ook verbaas ik me over de tijden dat de kinderen nog buiten spelen. Hier in de straat lopen kinderen van 3 soms nog om half 9/ 9 uur buiten s'avonds. Dan ligt mijn kindje al lang te slapen. Dat voelt soms ook wel dubbel, alsof ik super streng ben. Maar als ik om mij heen vraag dan zijn zij ook verbaasd. Dus ik doe het toch wel aardig goed.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Eventjes Zo  schreef op: 08-07-2012 11:18:11
Dan bedoel ik wel een speeltuin wat echt een aantal straten verderop is. Dus ze moeten ook een aantal keer oversteken.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Marion  schreef op: 08-07-2012 11:19:36
jeetje, ben ik dan zo'n vrije moeder ofzo? een 6 jarige die nog niet alleen buiten mag spelen? ik vind dat bijzonder laat eerlijk gezegd! hier in de buurt spelen allemaal kids van die leeftijd.

mijn zoontje mocht ook al met 4 jaar alleen spelen, wel in de gaten houden natuurlijk, maar hij was echt niet meer in de tuin te houden. mijn twins worden in november 4, maar mogen nog niet alleen spelen, ik vrees alleen dat dit niet lang meer gaat duren want ze willen nu al wel alleen spelen. tja loslaten hoort er ook bij he!
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Anna28  schreef op: 08-07-2012 11:24:12

Quote marion:
jeetje, ben ik dan zo'n vrije moeder ofzo? een 6 jarige die nog niet alleen buiten mag spelen? ik vind dat bijzonder laat eerlijk gezegd! hier in de buurt spelen allemaal kids van die leeftijd.

mijn zoontje mocht ook al met 4 jaar alleen spelen, wel in de gaten houden natuurlijk, maar hij was echt niet meer in de tuin te houden. mijn twins worden in november 4, maar mogen nog niet alleen spelen, ik vrees alleen dat dit niet lang meer gaat duren want ze willen nu al wel alleen spelen. tja loslaten hoort er ook bij he!



Het ligt er heel erg aan waar je woont natuurlijk!
Ik ben opgegroeid in een heel rustig dorpje, nooit iets aan de hand. Daar speelde je met 3 jaar al samen met andere kindjes alleen in de speeltuin. En die lag niet eens achter het huis.

Nu woon ik in een grote stad, vlakbij Amsterdam. Zou er niet aan moeten denken dat mijn zoon daar straks alleen gaat spelen voordat hij 6 of 7 is. Hier loopt zoveel raar gespuis rond...
Als je uit onze poort loopt sta je midden op een veldje met speeltoestellen, maar ik geloof niet dat er kinderen onder de 8 alleen spelen.

Dus ligt niet alleen aan hoe je zelf bent, ook heel erg aan waar je woont.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Miesje  schreef op: 08-07-2012 11:24:43
vind het ook niet overdreven hoor, vind bijna 4 ook nog veel te jong.
mijn oudste van 7,5 mag pas sinds half jaar alleen buiten spelen,en dan alleen in onze straat of het speeltuintje+pleintje links van onze straat.
daar houd hij zich keurig aan.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mafkees  schreef op: 08-07-2012 11:34:28
@ marion: van mij mag alles, behalve alleen buiten spelen
ik vind met 6 jaar alleen buiten spelen heel bijzonder....maar jij woont waarschijnlijk niet bij mij in de straat

als ik in een andere stad/dorp had gewoond, hadden misschien meer mensen het wel al gedaan, en dan waren de omstandigheden anders en had ik het wel gedurft.

maar je gaat toch geen gevaar opzoeken als het niet nodig is?
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Annie  schreef op: 08-07-2012 11:38:09
Nou ik ben wel benieuwd waar de meesten van jullie dan wonen?
Ik woon aan de rand van een grote stad en de kinderen spelen hier vanaf een jaar of 3/4 alleen buiten op het autovrije pleintje tussen de huizen in. Nou is er altijd wel sociale controle op dat pleintje, misschien scheelt dat ook. Vanaf ongeveer 6 jaar mogen de kinderen hier 1 weg oversteken om naar een grotere speeltuin te gaan.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Blauwtje  schreef op: 08-07-2012 11:38:58
Ik denk dat je deze situatie niet met een ander kunt vergelijken, het is zo afhankelijk van hoe je woont.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mafkees  schreef op: 08-07-2012 11:39:36
ik woon hartje Utrecht....zie hier alleen Turkse en Marokkaanse kinderen alleen op straat op die leeftijd....dus ik ben niet de enige hier...en ook al wel.

3 jaar al? pff...respect hoor.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Nimmie  schreef op: 08-07-2012 11:40:48
Daisy speelt ook alleen buiten ze is 5 mag hier rondom het blok spelen woon op een hofje en daar naast een groot parkeerterrein aan de andere kant op ons hof staat 2 hekjes en daar achter een trapje met hek daar mag ze ook nog wel komen maar niet trapje af.

Die van 8 mag verder zij wil ook vaak de hond uitlaten met de overbuur jongen die laat ook zn hond uit.. en wandelen ze samen naar de uitlaat plek die ik weer kan zien als ik boven ben.

 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Jo  schreef op: 08-07-2012 11:42:43
Wij wonen wel in een dorp maar aan een paar drukke straten.
Hier kunnen ze een groot rondje maken om een blok huizen en daar op de stoep mogen ze alleen spelen.
De straat mag mijn dochter (6,5) niet over of op en dat heeft ze tot nu toe nog nooit gedaan.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Minou  schreef op: 08-07-2012 11:47:30

Quote mafkees:
ik woon hartje Utrecht....zie hier alleen Turkse en Marokkaanse kinderen alleen op straat op die leeftijd....dus ik ben niet de enige hier...en ook al wel.

3 jaar al? pff...respect hoor.



Zijn we bijna buren..hihi! Ik woon in Zeist.

 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Juulmvjens  schreef op: 08-07-2012 11:52:58
Wij wonen in een dorp en hebben een speeltuintje voor de deur. Vanaf 3 mochten ze van mij alleen voor spelen maar ik zat dan de hele tijd neurotisch achter de lamellen.

Mijn oudste van 6,5 mag ook naar een grotere speeltuin om de hoek en heel soms mag de jongste van 4 mee. Ik ga dan wel vaak even kijken.

Zelf vind ik het ook moeilijk hoor, dat loslaten maar dat zal wel met een boel dingen zo blijven.

Ik ben het eens met de dames hierboven dat het er ook vanaf hangt waar je woont.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Patricia2211  schreef op: 08-07-2012 11:57:56
wij wonen dus in een stad, vlak bij een kanaal, en hier in de straten moet ik zeggen dat het een jaar of 2 geleden altijd rumoerig was en veel vechtpartijen enz. nu is het iets rustiger, maar er staan 2 straten verder vaak groepen te dealen, drinken enz enz. en ja, als de politie er vaak niets van durft te zeggen, of ze moeten er met 3 of 4 wagens voor komen, dan heb ik niet graag dat mijn 3 jarige alleen of met een ander klein kind over straat gaat, vooral omdat ze dus zo graag met iedereen ergens naartoe wil.
denk idd dat het een groot verschil is qua buurt waar je woont.
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Jolanda1974  schreef op: 08-07-2012 12:00:05
Het hangt echt af van de omgeving en gekken heb je overal. Die waren er in "onze tijd" ook al en zal altijd zo blijven. Het is zaak om je kinderen duidelijke regels/grenzen mee te geven zonder dat het op paniek gaat lijken.

Hier spelen onze dochters van bijna 5 en 6 al een tijdje alleen buiten. Maar wij wonen in een kinderrijke buurt en als ze naar de speeltuin willen hoeven ze niet over te steken. Het verkeer wat er rijdt zijn alleen de bewoners die aan het speeltuintje wonen. Onze jongste dochter kreeg eerder de vrijheid dan de oudste. Het is begonnen met spelen op de stoep voor het huis tot de tuin van de buren, daarna mochten ze van hoek tot hoek, daarna een rondje om het huis, en zo stapje voor stapje naar de speeltuin. Onze oudste dochter mag af en toe naar een andere speeltuin omdat daar veel van d'r klasgenootjes wonen. Maar daar mag ze alleen heen als ze het gevraagt heeft.

 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Liefje  schreef op: 08-07-2012 12:09:09
ja bij hangt het er dus niet af van waar ik woon, ik doe het gewoon niet wat is nou de moeite om zelf op het bankje bij de speeltuin te zitten.

dorp of stad er zal maar een gek zijn die je kind meesleurt in de auto..
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Mamav2zoons  schreef op: 08-07-2012 12:13:42
bedankt voor jullie reacties! heel verschillend allemaal zeg! wij wonen ook in een rustig dorp en het ligt zeker wel aan de omgeving maar hier lopen net zo goed gekken rond waarschijnlijk.
mijn zoontje wil zo graag buiten de poort spelen maar ik weet zeker dat hij met iedereen mee gaat als ze dat vragen en ik weet ook niet zo goed hoe ik hem aan zn verstand kan brengen dat hij dat niet moet doen zonder hem bang te maken. dus het zal wel drama worden als hij hier op de dam moet blijven haha!
 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Boterbloem  schreef op: 08-07-2012 12:27:14
Hier gingen ze met 3 jaar 'alleen' de straat op.
Nou ja, dat dachten ze tenminste. Tot die tijd gingen we samen overal naartoe. Overal leren hoe je moet oversteken enzovoort.

Met 3 jaar mochten ze dan alleen, wat betekend dat ze zelf de poort uitgingen maar ik ging er stiekem achteraan. Dus zodra zij de poort uitgingen, deur op slot en snel bij elk hoekje staan. Het begin met om het huis mogen fietsen, lopen en spelen. Vervolgens kwam er nog een huizenblok bij. Pas na maanden mochten ze ook oversteken naar het speeltuintje en lette ik op of ze dat netjes deden enzovoort... Telkens korte tijdjes naar buiten dus.

Toen kwam de tijd dat ik wat vaker in de achtertuin bezig ging of in de voortuin en om de paar minuten ging kijken. Dan kon ik ze nog wel horen als er wat was, maar niet meer zien elke seconde.

En nu gaan ze beide zelf naar buiten. Mijn dochter is met eind 2 begonnen buiten de poort en vanaf dag 1 gewoon netjes. Ze kijkt beter uit als de 8+ers die zomaar oversteken achter de bal aan (die zitten vaak nog meer in hun spel als jonge kinderen, geen aanval of kritiek want als we het daarom moeten laten kunnen we ze met 15 nog nietb uiten de poort laten omdat ik velen zomaar zie oversteken) en ze blijft netjes waar wij zeggen dat ze moet blijven. Een enkel foutje hier of daar als ze met een vriendje speelt die wel wat verder mag, maar dat kun je ze weer leren.

Net als Jen9 veel over gehad: wat als.... Wat moeten ze dan doen enzovoort... Zelfs uitgeprobeert met iemand die zij niet kenden om bijvoorbeeld te laten vragen: wil je een snoepje, en ze renden netjes naar mij toe. (dikke tip! Gewoon iemand die jij wel kent maar zij niet echt, zo fijn om te kijken hoe ze reageren!)

Zij weten niet dat ik dit uitgeprobeerd heb, enkel dat ik het goed vind hoe ze er op reageerden.

Maar ik vind het wel een persoonlijk iets. Ik woon in een klein dorp, relatief veilig. Overal kan wat gebeuren, maar ik hoor veel vaker dat kinderen van 12 worden meegenomen en die kan ik ook niet opsluiten. Hier letten alle ouders op elkaars kinderen. Gebeurd er iets wat niet door de beugel kan dan spreken we andermans kind er op aan en gaan we naar de ouders. Dat weten de kinderen ook. En dan is het makkelijker om een 3 of 4 jarige los te laten dan wanneer het echt alleen op straat is. Eigenlijk zijn hier altijd wel ouders op straat.

Ik heb echte buitenkinderen en ben hier erg blij mee. En nu hobbel ik gewoon af en toe even buitenlangs om te kijken waar ze zijn en met andere moeders melden we even via mail of facebook berichten dat hun kind bij ons thuis is enzovoort.

Geen water in de buurt, dat zou mij dus echt tegenhouden. Geen drukke weg direct om de hoek, zou mij persoonlijk ook tegenhouden (op jonge leeftijd dan).

Echt van die dingen waarin je je eigen gevoel moet volgen. Tegelijkertijd ook eerlijk blijven naar jezelf dat het niet is omdat je je kind klein wilt houden. Ze moeten het toch eens leren, hoe jonger ze dingen goed leren, hoe makkelijker het vaak gaat.

Net als met uitkijken, je ziet ouders die met kinderen van 6 jaar zelf het uitkijkwerk doen. Leer ze dat zij moeten uitkijken onderweg. Elke keer weer. Misschien niet altijd even handig, maar zo wordt het er zo ingestampt. Hier van kleins af aan al gedaan en ze weten niet beter, we kijken naar links, we kijken naar recht, nog een keer naar links en tijdens het oversteken treuzelen we niet en lopen we goed door maar rennen we niet.

 
Quote
RE: alleen buiten spelen
Marion  schreef op: 08-07-2012 12:34:19
liefje, maar zo heb je toch totaal geen leven. een gek kan dat namelijk overal doen, ook op school. je kan nu eenmaal niet 24/7 bij je kind zijn.
ik woon in een stad in friesland, een kinderrijke buurt en hier mogen ze ook de wijk wel doorgaan. de kids blijven eigenlijk altijd wel in de buurt spelen.
het zal idd ook wel liggen aan waar je woont, hier is het heel normaal dat een 6 jarige lekker buiten speelt!
 
Quote
Navigatie


Reageren op alleen buiten spelen
Naam
Bericht