Menu
 

Topic:

Soms snap ik het niet

Debby1977  schreef op: 07-07-2012 18:00:19
Je ziet (ook hier) vaak hele verhalen van dingen die mensen kopen, Ipad's de nieuwste telefoontjes,de duurste merkkleren. Maar er zitten mensen tussen waarvan ik zeker weet dat ze of in de schuldsanering zitten,of gewoon financieel heel krap. En dan vraag ik me af............waar doe je het van,vertel me je geheim

Ik ben er niet jaloers op,want al die dingen zeggen mij niks,maar ben gewoon nieuwsgierig, beun je dan zwart bij? Want volgens mij kun je toch niet zo riant leven in de wsnp?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Soms snap ik het niet
Ivy  schreef op: 09-07-2012 05:44:49

Quote Patriciia*:


Huis huren is wel zo slim? Iets betalen wat nooit van jou zal worden?



Maar je kunt wel wat je aan belasting en onderhoud bespaart opsparen. Durf te wedden dat je tegenwoordig na 10 jaar meer overhoudt dan aan een koophuis ;-)

Zeker met bepaalde hypotheken.

En je hebt een hoop minder gedoe dan met een koophuis en behoudt je vrijheid om te vertrekken zonder gebonden te zitten aan een huis.

Nog afgezien van het feit dat je schuldenvrij kunt zijn (een hypotheek is natuurlijk ook gewoon schuld).
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Ivy  schreef op: 09-07-2012 05:56:09
Ik begrijp soms ook niet hoe sommige mensen luxe producten kunnen betalen. Maar als je echt iets wilt, zul je er misschien alles voor over hebben. En een abonnement voor een tel. afsluiten of iets op afbetaling kopen zal dan wel niet als een probleem gezien worden.

Zelf rijd ik in een stokoude auto (als 't ie rijdt tenminste ;-)) en een mobiele telefoon heb ik niet. Heb dus geen idee hoe mensen dat doen.

Maar ik kan ook niet zeggen dat het me iets uitmaakt of iemand anders wel of niet makkelijk iets kan kopen of doen.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Hope  schreef op: 09-07-2012 08:07:45
Maar wat ik dan dus niet begrijp, Mamaloes bijvoorbeeld, waarom dan een chihuahua aanschaffen of kado krijgen? Dat zijn dus de dingen die ik niet snap.
Nu heb jij hem gekregen en ik wil jou niet aanvallen, maar ik kan me voorstellen dat als je krap komt te zitten je niet de huisdieren de deur uit doet.
Maar om in zo'n situatie een hond aan te schaffen (en dan ook nog een rashondje), dat begrijp ik dan niet. Die dingen kosten altijd geld. Niet alleen de voeding enz. Maar de dierenarts is ook geen goedkoop uitje. Dat hoeft niet elke maand natuurlijk, maar je kan nooit voorspellen of zo'n beest ziek wordt. En dan?

Je kunt idd niet kijken hoe mensen aan hun spullen komen. Maar ik zie hier op het dorp ook een alleenstaande moeder in een huisje zitten dat er niet uit ziet, er wordt geen cent uitgegeven aan de leefomgeving maar er springt wel een een enorme rashond door het piepkleine kamertje die volgens mij bakken met geld moet kosten.
Vind het dan altijd jammer dat de keuze voor zo'n dure hond gemaakt wordt en niet om het huisje voor je kind op orde te krijgen zodat het er een beetje gezellig uit ziet.

Dit bovenstaande is niet tegen jou hoor Mamaloes, nogmaals ik begrijp je verhaal zoals je het opschrijft. Het is meer in het algemeen dat ik mee voor kan stellen dat die situaties vragen oproepen.
Omdat juist de middenmoot goed moet nadenken over wat ze aanschaffen en de keuze maken om dingen wel of niet te doen qua luxe. En als je dan die luxe wel ziet bij mensen die het juist niet zouden kunnen, dan komt dat vreemd over. Of omschrijf ik het zo niet goed?
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Myself  schreef op: 09-07-2012 08:32:13

Quote SismvNick:
Nou lekker, je zal zo'n monteur in huis hebben..

Ik heb ook een uitkering, maar wat je hier in huis ziet is toch ook allemaal merk hoor..

Hoe ik dat doe? Ik laat me man hard werken

Laats waren hier 2 mannen, voor een put te vervangen, en we stonden lekker te praten, over de kinderen, over dat ik ziek was en niet kon werken. Ook verteld dat ik een uitkering daardoor had.. Verder totaal niet over me man gesproken..

Hoop maar dat die mannen niet zo'n rare gedachtegang hebben.



Hoezo lekker je zal zo'n monteur in huis hebben?
Je wilt niet weten hoe lekker mijn monteur is
Hij doet zijn vak goed en is ook een sociaal mens, lult de oren van je kop, dus ongezellig zal het niet zijn

Dit topic ging toch om het feit dat je soms niet kan begrijpen hoe anderen dat doen?
En ja, zo denken wij ook wel eens, dus reageerde ik.
Als cv-monteur kom je nou eenmaal vaak in alle ruimtes van het huis ivm de radiatoren die daar hangen, dus ja, je ziet ook vanalles.
Als men dan beiden thuis zijn en zelf vertellen over de bijstand en het krappe budget, krab je jezelf wel eens achter de oren van 'hoe doen ze dat dan'?
Dan kan je een leefwijze van iemand qua wat je ziet, niet rijmen met het verhaal wat er verteld wordt.
Dat bedoelde ik te zeggen met mijn reactie.

En hoe met verder leeft en wat men allemaal doet zal me een worst wezen, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit eens denk 'ik snap er helemaal niets van'.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Myself  schreef op: 09-07-2012 08:44:35
Als je het zo zegt moet ik je gelijk geven Sis, da's waar.

Zulke situaties zullen er vast ook tussen zitten, en net zoals hier ook al omschreven werd dat mensen geholpen worden door familie.

Maar hij kwam ook meerdere jaren op dezelfde adressen, hoorde dan dezelfde verhalen, maar zag wel keer op keer 'luxe' in huis.

Het gaat een ander natuurlijk verder ook niets aan, maar net als TO hebben wij daardoor wel onze momenten van bedenkingen over anderen.
En zo zullen anderen op hun beurt vast ook weer iets over ons denken .
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Hope  schreef op: 09-07-2012 08:44:40
Dat klopt Sis, dan heb je alle spullen al in huis. En daar gaat het ook om hier natuurlijk, dat we niet kunnen zien hoe mensen aan de spullen gekomen zijn.
Maar wel de spullen die aangeschaft worden terwijl ze er al zo voor zitten snap je?
Jij hebt een verzekering voor je hondjes, maar ik denk dat de meeste mensen dat niet hebben. Vooral niet als je al niet veel uit te geven hebt, dan gaan ze geen verzekering voor de hond nemen schat ik zo.
En dat bedoel ik dus ook, wij denken nu 100x na voor we iets doen, willen dingen zo goed mogelijk geregeld hebben om niet in de problemen te komen terwijl er dan gewoon gedacht wordt......wie dan leeft die dan zorgt. En wie draait er dan op voor de kosten als de hond onder de auto loopt?

En oh ja.....jij bent dan jaloers op grotere keukens, ik ben weer jaloers op jouw volautomatische espressomachine hahaha. Ik heb zo'n zin in een latte, maar helaas.....ik ga ff een senseobakkie maken. (ik neem tenminste aan dat je allerlei koffie kan maken met dat apparaat van jou?
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Debby1977  schreef op: 09-07-2012 09:03:56
Sis welke dierenverzekering heb je? Ik heb al bij verschillende gekeken maar kom duurder uit als 17 euro per maand
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:09:43
Ik kan mijn hond ook niet verzekeren voor 17 euro per maand, ik kom op 30 euro...omdat hij als pupje geopereerd is aan een navelbreuk.

Onze hond is nu 7 maanden en ik denk dat hij zeker al 2500 euro heeft gekost. Nu zal dat vast anders zijn als je een kleinere of volwassen hond in huis haalt, maar dan nog kan je gewoon hoge kosten hebben door ongelukjes etc



 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:15:46
Maar die 2500 zijn niet allemaal medische kosten. Aanschaf, spullen, cursussen, voer, consulten voor prikken, en dan nog een deel emdische kosten.

Het merendeeel niet verzekerbaar en daarom snap ik niet dat men bij weinig inkomen een hond houdt zeg maar.

 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Hope  schreef op: 09-07-2012 09:16:44
Haha, zo kan je mazzel hebben met de tablets én met de koffieautomaat! Wie niet waagt die niet wint, ik had ook aangewezen welke ik wilde hebben.

Maar dat is ideaal zeg, dat je er alles mee kan! Nu drink ik overdag de senseo en 's avonds maakt mijn man een lekkere cappuccino door melk op te schuimen in de magnetron. Maar zo'n apparaat dat gewoon doet wat je wil de hele dag door......hmmmm.....ik wil ook!!!!

Maar dat is vet off topic natuurlijk!
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mitch  schreef op: 09-07-2012 09:18:02
Ik kan mijn hond niet verzekeren, hij is te oud
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:19:21
Als ik bij jouw verzekeraar alles invul zit ik op 23 euro basis en dan komt er nog wat bij omdat hij bij de da is geweest afgelopen half jaar maar dan moet ik hem mailen en krijg een offerte.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:21:09

Quote SismvNick:
consulte, prikken, en medische kosten worden vergoed.

De aanschaf indd niet



Nee, maar ik bedoel daar dus mee dat een hond veel geld kost. Mijn hond eet al voor 65 euro in de maand. Ik heb van alles voor hem aan moeten schaffen, doe cursussen met hem van 150 euro per cursus.

Ik wist dat en heb dat meegenomen in de overweging of we hem in huis zouden halen. Maar ik begrijp dan dus soms niet hoe anderen dat doen. Misschien alleen een zak voer van een tientje of zo en de jaarlijks eprikken.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:23:36
Ik weet het niet, vooralsnog heb ik gekozen het niet te doen. stel dat ik 300 per jaar betaal, hij wordt gemiddeld wel 10. Ik kan zijn kosten nu gewoon betalen, dus heb ik geen verzekering genomen. Bij labs is het grootste risico probs met gewrichten en die vallen bijna overal buiten.

 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Jo  schreef op: 09-07-2012 09:27:25
Ik denk dat heel veel mensen een hond nemen en er niet zo bij stil staan dat het veel geld kan kosten.
Met alleen voer kom je er natuurlijk niet.

En ik ben heel blij met mensen zoals Suus die met de hond op cursus gaan.
Van week was ik ergens op visite, daar kwam een jong hondje, die sprong steeds op me, beet in mijn tenen en in de benen van de kinderen, hing in mijn kleren en luisterde gewoon NIET.
Het beestje is nu al onhandelbaar en het baasje heeft er totaal geen controle over.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Debby1977  schreef op: 09-07-2012 09:29:31
Voor Bob kom ik op 30 euro. Maar ik doe het ook niet,in principe kunnen we het zo betalen. Nu eeet hij nog niet zoveel,maar 1 zak voer voor hem kost ook al 22 euro en hij doet er een week of 3/4 mee. Maar je weet gewoon dat ene huisdier altijd kosten met zich meebrengt, en als je er financieel niet zo goed voorstaat is het gewoon niet verstandig een huisdier aan te schaffen
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:35:30
Op zich had ik het ook zonder cursus gekund hoor, wij hebben eerder een grote hond gehad en ik weet hoe ik hem moet trainen maar ik vind het zelf gewoon erg leuk om met hem bezig te zijn....zonder kinderen of man erbij die zich ermee bemoeien haha Nu kan je ons soort hond gewoon heel erg veel leren en ik vind dat super leuk.

Wat mij trouwens wel opvalt nu ik weer met een hond over straat en hei ga ik OF praatjes maak met mensen met een hond OF enorme ruzie krijg

 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 09:37:17
@Sis, ik volg ook geen cursus om die reden. Ik heb een Labrador Retriever en ga uiteindelijk jachttraining volgen. Ben nu met de 2e voorloper daarvoor bezig omdat ik dat leuk vind en omdat je uit een hond (sommige rassen) gewoon heel veel kan halen buiten het gewone onder apel staan.

 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Jo  schreef op: 09-07-2012 09:52:57
Alleen zo jammer dat heel veel mensen de hond niet opvoeden
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 10:03:19
Dat doet die van mij niet hooooooor
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Jo  schreef op: 09-07-2012 10:04:21
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 10:07:45
Solo is heb ik 3 weken terug chemisch laten castreren, arm beest weet niet eens wat neuken uberhaupt is

Maar wat ik net schreef over ruzie... ik kom echt opvallend vaak mensen met honden tegen die zo vreselijk onnozel zijn.
Honden met vreemd gedrag of honds gedrag wat je niet wilt en waar gewoon niet op ingegrepen wordt...
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Suus  schreef op: 09-07-2012 10:21:04
Precies dat soort situaties heb ik ook vaak! En dan gaat zo'n baas appelig staan kijken. Ik ruk zo'n beest dan wel van Solo af...vinden ze dan gek ook nog.

 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mamaloes  schreef op: 09-07-2012 10:50:10

Quote Hope:
Maar wat ik dan dus niet begrijp, Mamaloes bijvoorbeeld, waarom dan een chihuahua aanschaffen of kado krijgen? Dat zijn dus de dingen die ik niet snap.
Nu heb jij hem gekregen en ik wil jou niet aanvallen, maar ik kan me voorstellen dat als je krap komt te zitten je niet de huisdieren de deur uit doet.
Maar om in zo'n situatie een hond aan te schaffen (en dan ook nog een rashondje), dat begrijp ik dan niet. Die dingen kosten altijd geld. Niet alleen de voeding enz. Maar de dierenarts is ook geen goedkoop uitje. Dat hoeft niet elke maand natuurlijk, maar je kan nooit voorspellen of zo'n beest ziek wordt. En dan?

Je kunt idd niet kijken hoe mensen aan hun spullen komen. Maar ik zie hier op het dorp ook een alleenstaande moeder in een huisje zitten dat er niet uit ziet, er wordt geen cent uitgegeven aan de leefomgeving maar er springt wel een een enorme rashond door het piepkleine kamertje die volgens mij bakken met geld moet kosten.
Vind het dan altijd jammer dat de keuze voor zo'n dure hond gemaakt wordt en niet om het huisje voor je kind op orde te krijgen zodat het er een beetje gezellig uit ziet.

Dit bovenstaande is niet tegen jou hoor Mamaloes, nogmaals ik begrijp je verhaal zoals je het opschrijft. Het is meer in het algemeen dat ik mee voor kan stellen dat die situaties vragen oproepen.
Omdat juist de middenmoot goed moet nadenken over wat ze aanschaffen en de keuze maken om dingen wel of niet te doen qua luxe. En als je dan die luxe wel ziet bij mensen die het juist niet zouden kunnen, dan komt dat vreemd over. Of omschrijf ik het zo niet goed?



Ik snap je helemaal hoor! Ik denk soms wel eens hetzelfde over andere mensen haha, terwijl ik dus weet hoe het kan lopen! Wij wisten dat onze financiele situatie beter zou worden anders hadden we het nooit gedaan een hondje aanschaffen... Hij heeft ons wel enorm veel plezier en liefde gebracht in een enorme klote tijd!
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Hope  schreef op: 09-07-2012 10:51:45
Oh gelukkig! Het is altijd lastig om iets op te schrijven, het kan maar zo verkeerd over komen! Maar je begrijp wat ik bedoel
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mama Van Drie  schreef op: 09-07-2012 16:11:53
De honden die ik tegenkom en lelijk doen tegen mijn hond zijn altijd de jack russels, wat een klote beesten vind ik dat.
Ik loop met mijn hond aan de riem langs het kanaal hier, komt mij iemand tegemoet met een jack russel....nou...die gaat al grauwen en grommen en te keer voordat we passeren, mijn hond grauwt en blaft en gaat nooit te keer, zo ook niet als die jack russels zich zo laten gelden.
Nou nou wat een kabaal om niks zeg ik dan wel eens.

Vraag me af waarom ze dat zo doen want er is niks aan de hand maar ze doen altijd rottig.

Ik vind wel dat als je weet dat je hond andere honden aanvalt dat je hem dan niet los moet laten.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mitch  schreef op: 09-07-2012 16:15:05
Mjah Jack Russels denken vaak dat ze pittbulls zijn
Ik heb er ook een en als pup was het een kreng!! Echt ik vond er niks aan!
8 weken oud en we werden verzocht de puppybak te verlaten want de andere honden (herders, rottweilers etc) hadden last van hem
Maar met opvoeden kom je ver, mijn jack is een sul eerste klas, laat zich grijpen door katten, beste vriendje was ons konijn etc etc.
Hij is laatst wel op de rug gelegt door een andere jack grrr...
Dus ik denk dat het echt met opvoeden te maken heeft.

Weet je wat ik pas klote hondjes vind (sorry voor mijn frans) maar poedels!!! mennnnn blehhh
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mama Van Drie  schreef op: 09-07-2012 16:17:42
Ik denk dat het ook opvoeding is hoor, ik zie toch wel vaak gedrag bij honden dat ik denk hm.....zou mijn hond niet moeten flikken.

Nu heb ik natuurlijk het allerschattigste hondje van NL
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mitch  schreef op: 09-07-2012 16:19:02
Ja sorry dat was mijn opaatje al, de jouwe mag een goede tweede plaats innemen haha.

Nu heb je natuurlijk ook wel karakters he, een jack zal een veel strakkere hand nodig hebben dan een volgzame lobbes.
 
Quote
RE: Soms snap ik het niet
Mamami  schreef op: 09-07-2012 21:25:16
Beroepsmatig werk ik met honden en kan je vertellen dat de Terriers en Chihuahua's het ergste zijn.Grote poedels zijn mijn favoriete ras, de middelgrote en kleine varianten vind ik minder
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Soms snap ik het niet
Naam
Bericht