Menu
 

Topic:

slaapkamervraag voor grote gezinnen.

Anoniem Nu Even  schreef op: 02-07-2012 11:58:52
hoi allemaal.

ik ben een moeder met 4 kinderen en heb een vriend met 3 kinderen.
we wonen nog niet samen maar hij heeft een koophuis met 3 slaapkamers,en ik een huur met ook 3 slaapkamers.
nu willen we in de toekomst gaan samenwonen.
zijn huis is echt te klein voor 7 kinderen,hij heeft 1 redelijke slaapkamer,1 kleinere en 1 hele kleine. dus zijn huis gaat in de verkoop.
zelf huur ik,maar sta al enige tijd ingeschreven voor een grotere woning met 4 slaapkamers.
ik verwacht binnen een jaar wel een woning met 4 slaapkamers (5 is hier niet te krijgen)
maar nu...7 kinderen te verdelen,hij heeft co ouderschap dus zijn kinderen zullen regelmatig bij ons zijn.
mijn oudste en zijn oudste zijn 10 en 11.(jongen en meisje)
de overige 5 zijn onder de 5 jaar.dat zijn 2 jongens en 3 meisjes.
hoe zouden jullie dat doen?
zelf hadden we in gedachten mijn oudste het kleinste kamertje te geven voor haarzelf alleen (zit vervroegd in de pubertijd).
maar dan de rest...dan zouden we 3 jongens op 1 kamer zetten en de 3 meisjes op een kamer...
maar is dat wel te doen?
zijn er mensen hier die ook 3 kinderen op 1 kamer hebben?
ik hoor graag jullie ervaringen
 
Quote
Navigatie
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Fruitsalade  schreef op: 02-07-2012 12:07:41
Heb je geen grote zolder??? Daar kan je eventueel ook een slaapkamer maken


Is er misschien een mogelijkheid om zelf in de kleinste kamer te slapen en de overige kamers te splitsen?


Ik vind het lastig, vooral omdat de kinderen geen broers en zussen zijn. Dat ligt voor mij gevoelsmatig toch weer even anders
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Anoniem Nu Even  schreef op: 02-07-2012 12:15:41
nou,in onze huidige huizen is het niet mogelijk,ik heb geen zolder en hij heeft er wel 1tje maar daar zit geeneens een trap naar boven in,geen raampjes,niet geisoleerd en te laag om er in te staan,dus verhuizen moet sowieso.
maar hier zijn in de omgeveing niet echt grote woningen,zeker niet in de huursector.als ik aL een woning met zolder krijg,zal het gewoon 1 met vlizotrap zijn,niet afgewerkt en een klein dakraampje...
we willen de oudste 2 zeker vanwege hun leeftijd en omdat het ook jongen en meisje zijn,absoluut niet op 1 kamer hebben.
er zijn meerdere problemen met mijn oudste,dus voor haar is het echt belangrijk een eigen plekje te hebben.daar is mijn vriend het ook mee eens.
verder zijn de andere kinderen echt nog jong.alleen zou zijn oudste (die bijna 12 word) dan dus wel bij zijn biologische broertje en mijn zoon moeten slapen...
probleem met opsplitsen van kamers is toch ook vaak de ramen enzo? erg lastig,inderdaad ook omdat het geen broers/zussen zijn...
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Anoniem Nu Even  schreef op: 02-07-2012 12:17:06
overigens willen we best in het kleinste kamertje slapen hoor,als er maar wel een 2 persoonsbed in past,in de kleinste van hem is dat nog niet eens mogelijk...
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Alice  schreef op: 02-07-2012 12:18:27
En samen op zoek gaan naar een huis om te kopen?
Is er misschien iets meer keus / mogelijkheden
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Anoniem Nu Even  schreef op: 02-07-2012 12:21:01
dat is financieel voorlopig niet haalbaar helaas....
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Mama Van Drie  schreef op: 02-07-2012 12:28:27
Nou, ik vind het allemaal niet echt ideaal klinken, nu ze nog onder de 5 zijn is het misschien nog te doen maar als ze ouder worden?
Ik zou dat niet eens willen voor mijn kinderen.

Kunnen ze wel redelijk met elkaar overweg, die jongeren kids dan bedoel ik.

Jammer dat er geen woningen met een zolder zijn, dat zou een stuk meer mogelijkheden geven.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
_sas_  schreef op: 02-07-2012 12:33:01
Wij hebben hier 3 jongens op 1 kamer. We hebben 4 kinderen van 14, 13, 12 en 1,5 jaar oud. De oudste 3 delen een grote kamer. De jongste heeft een klein kamertje. En wijzelf slapen in een relatief kleine kamer, waar net een bed van 160 cm, 2 nachtkastjes en een kledingkast in past. Je zult mij niet horen zeggen dat het ideaal is, maar het is wel te doen. Overigens hebben al onze kinderen wel dezelfde vader, maar is alleen de jongste biologisch van mij. Ze wonen wel alle 4 permanent bij ons.

Ik weet niet hoe de regeling bij jullie precies is; dus welke dagen, welke kids bij jullie zijn. Misschien kun je daar wat mee, zodat ze bijvoorbeeld niet allemaal altijd tegelijk in de kamer slapen?
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Alice  schreef op: 02-07-2012 12:33:16
Ach vroeger sliepen ze met 3 in 1 bed!
Is ook niemand minder van geworden hoor.

Denk dat 't voor de kinderen ook nog wel hartstikke leuk is!
Neem 't als zoals het komt TO.
Misschien krijgen jullie wel een huisje met een zolder en kunnen jullie die eventueel eenvoudig verbouwen.
Of van 1 kamer, 2 kamers maken. Dat weet je nu nog niet.

Tegen de tijd dat de kleintjes groot zijn, zitten jullie misschien weer ergens anders!
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Anoniem Nu Even  schreef op: 02-07-2012 12:50:55
Alice,inderdaad,maar vroeger waren het meestal biologische broers en zussen volgens mij
de kleintjes kunnen het prima met elkaar vinden,de oudste 2 ook trouwens,(te goed...) dus voor voorlopig maakt het niet zo heel veel uit dat de kleintjes bij elkaar slapen.

mama van 3,inderdaad jammer,en gelukkig kunnen ze het prima met elkaar vinden,maar het niet willen voor mijn kinderen,ik denk (zeker de kleintjes) dat ze straks niet beter weten.ik zou ook het liefst iedereen een eigen plekje geven,mja toen werd ik verliefd op een man die er zelf al 3 had

_sas_ het probleem hier is dus eigenlijk dat de leeftijden van de kinderen door elkaar heen lopen (dus mijn biologische kinderen en die van hem hebben dus dezelfde leeftijden) onze oudste 2 hebben ook dezelfde leeftijd (maar wij willen echt niet dat ze bij elkaar slapen) de rest onder de 5 dan,1 jongen van hem,1 van mij,1 meisje van hem,2 van mij.
voorlopig kan dat nog wel..
verder is de regeling nogal ingewikkeld,sowieso elk weekend zijn kinderen,muv 1 zaterdag om de week. zijn dochter is alleen elk weekend bij ons,zijn zoons eigenlijk op 1 dag na,elke doordeweekse dag wel 1 of allebei...
snap je het nog? haha. maargoed,zijn kinderen zijn er dus alleen 1 dag in de week niet en 1 zaterdag om de week niet...

 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Janinamv4  schreef op: 02-07-2012 13:05:00
hier slapen 3 broertjes bij elkaar leeftijd 2 van bijna 4 en 1 van 5, de jongste slaapt nog alleen, we hebben 2 ruime kamers van 16m2 en 1 van 8m2, kan zijn dat ze straks met z'n 4én willen slapen, maar kan ook 2 om 2

wij hebben ook geen zolder, de toekomst voor ons is toch hier blijven wonen,

ze vinden het fijn, slapen ook allemaal goed, hier dus geen problemen
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Deborah Mv...  schreef op: 02-07-2012 13:31:50
Wanneer je woning krijgt met zolder. Zou ik een vaste trap plaatsen (rond 1500 euro) en een dakraam via de woningstichting koste hier 4 euro per maand.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Deborah Mv...  schreef op: 02-07-2012 13:35:58
Wij hebben 4 kinderen.
En 4 slaapkamers.
Priscilla heeft de grootste kamer. Levi en Stan delen een kamer.
Jim heeft een kleine baby kamer. En wij slapen op zolder. Deze is niet hoog... Maar voor ons prima. Wij slapen er toch alleen maar, de schuine wanden afgetimmerd voor opberg ruimte.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Ivy  schreef op: 02-07-2012 13:51:20
Hier 6 kinderen en 4 slaapkamers. De oudste 2 hebben een eigen kamertje. Dan 2 middelste delen een kamer, Kind 5 en 6 hebben een geïmproviseerd kamertje in een stuk van de woonkamer (al slapen die bij ons, in elk geval de jongste). Ik vind samen op een kamer slapen prima kunnen, hoor. Kinderen hier vinden het geen probleem.

Wat ik hier wel ga doen, omdat het kamertje hier beneden zo piepklein is, is een stapelbed bouwen, maar dan een beetje in een soort kajuit/bedsteevorm. Dus een stapelbed helemaal ombouwen en met kleine luikjes erin. Misschien dat zoiets haalbaar is bij jullie??? Ik heb dan het idee dat ze toch een eigen hoekje hebben.

Of een stapelbed en een hoogslaper? Ik denk dat de kinderen er snel genoeg aan zullen wennen als ze met 3 op een kamer moeten. Als het zo is, is het gewoon zo. Roeien met de riemen die je hebt en er gewoon samen iets zo leuk mogelijk van maken.

En wat betreft het feit dat de kinderen niet allemaal biologische broertjes en zusjes zijn, ik heb tot m'n 17e een kamer gedeeld op internaat. Was best gezellig

 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Mieps01  schreef op: 02-07-2012 16:14:22
Het klinkt mij als een recept voor narigheid. relaties met kinderen uit voorgaande relaties zijn al lastiger.. Maar als je zo hutje mutje moet gaan wonen, wordt het volgens mij wel heel erg lastig. Ik zou heel heel hard gaan trekken aan die financiën en inzetten op uiteindelijk kopen en in de tussentijd blijven latten, vast allesbehalve ideaal.. Maar ik denk dat als je zo krap moet wonen, dat de kans dat je betreft samen red ook niet erg groot is.. Sorry.van nieuw samengestelde gezinnen redt 2 op de 3 stelletjes de 3 jaar grens niet. Rottige waarheid, maar wel waarheid. Het is al lastig genoeg..en ik hoop dat je bij die 1 op de 3 hoort die het wel voor elkaar krijgt..maar zo'n woonsituatie lijkt mij echt niet bijdragen aan je succeskansen.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Emv3  schreef op: 02-07-2012 16:22:41

Quote Mieps01:
Het klinkt mij als een recept voor narigheid. relaties met kinderen uit voorgaande relaties zijn al lastiger.. Maar als je zo hutje mutje moet gaan wonen, wordt het volgens mij wel heel erg lastig. Ik zou heel heel hard gaan trekken aan die financiën en inzetten op uiteindelijk kopen en in de tussentijd blijven latten, vast allesbehalve ideaal.. Maar ik denk dat als je zo krap moet wonen, dat de kans dat je betreft samen red ook niet erg groot is.. Sorry.van nieuw samengestelde gezinnen redt 2 op de 3 stelletjes de 3 jaar grens niet. Rottige waarheid, maar wel waarheid. Het is al lastig genoeg..en ik hoop dat je bij die 1 op de 3 hoort die het wel voor elkaar krijgt..maar zo'n woonsituatie lijkt mij echt niet bijdragen aan je succeskansen.




Tja echt een antwoord op de vraag geloof ik....


Kinderen kunne best bij elkaar op de kamer slapen, sterker nog dat kan de band zelfs versterken.
Zorg dat er duidelijke slaap/speel regels zijn.

Fijn dat je een nieuwe relatie hebt!
Hier alweer 9 jaar een samengesteld gezin
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Mieps01  schreef op: 02-07-2012 18:23:54
Tja, zo gaat dat soms. Dat je een antwoord wat misschien niet meteen een antwoord is op de gestelde vraag. Maar wel belangrijk advies.

Ik heb 3 kinderen en er komt een 4 e. Ik kom uit een gezin van 5 kinderen. ( niet samengesteld) Het is niet dat ik niet weet wat een druk gezin is. Mijn vader die uit een gezin met 8 kinderen komt, zei altijd dat het een verschrikking was om te slapen met zijn 3 en op een kamer. Dat het soms moet omdat je geen andere oplossingen hebt, maakt het nog geen fijne oplossing.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Ivy  schreef op: 03-07-2012 10:32:46
Mieps01 Mijn vader sliep ook met 4 op een kamer en die komt hier altijd binnen met de opmerking dat het hier zo gezellig is en dat hij dat juist mist van vroeger Niet dat ze hier met 4 slapen, maar gewoon het idee van een kleiner huis met veel kinderen bedoelt hij dan.

Ik denk dat of een kamer delen wel of niet leuk is, helemaal van de personen afhangt. Dat jouw vader het niet leuk vond en jij het niet zo leuk vond, wil niet zeggen dat andere kinderen dat ook zo zullen zien.

Bovendien denk ik dat het voor de sociale ontwikkeling van kinderen wel heel goed is om een kamer te delen. Tenslotte zullen ze later, als het goed is, als ze een relatie krijgen ook een kamer moeten delen ;-) Stuk makkelijker als ze dat dan al gewend zijn.
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Pino  schreef op: 03-07-2012 11:32:02
zelf geen ervaring (drie kids met elk een eigen kamer) maar onze vroegere buren wonen in een gewoon hoekhuis met 3 slaapkamers en een grote zolder en hebben inmiddels 8 kinderen (allemaal van hun samen dus)! weet niet hoe ze het nu doen (nu de oudsten wat ouder worden) maar het was altijd: jongste op de babykamer en dan 1 meidenkamer en 1 jongenskamer! kan prima toch! en kids weten niet beter; het is maar net wat je gewend bent!
succes!
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Lente-marjolein  schreef op: 03-07-2012 11:38:39
Wat willen de kinderen?
Hebben ze zelf ideeën? vooral de oudsten kunnen meedenken
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Femke  schreef op: 03-07-2012 12:28:56
Klinkt misschien niet zo aardig, maar moet er niet aan denken, waar begin je aan, snap dat je bij je nieuwe partner wil zijn, maar of iedereen daar in de toekomst gelukkig van gaat worden...Nu vriendjes zijn is toch heel anders als week op/af bij elkaar op de lip, stel je voor dat ze allemaal 6 jaar ouder zijn...
2 kinderen op 1 kamer is echt geen probleem, maar stiefzusjes en broertjes is toch anders, zeker als de ene er wel veel vaker slaapt dan de andere. En dan die puberteit straks, een plekje prive is dan toch wel erg lekker om te studeren, voor de verkering....Samengesteld gezin zijn lijkt me erg moeilijk en ik ken maar weinig succeverhalen en dan met zoveel kindjes...Ik zou er een LAT op na houden en dan kan het later ook nog altijd!
 
Quote
RE: slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Mrtj  schreef op: 03-07-2012 14:14:58
Ik zou toch echt inzetten op meer kamers. Dus inderdaad of de zolder verbouwen met dakkapel(len) en een vaste trap. Of er inderdaad zelf gaan slapen. Of toch een huis met meer kamers kopen. Ik zou de regel hanteren van maximaal twee kinderen per kamer. Liever nog ieder kind zijn eigen (kleine) kamer(tje). Ik ben het met Femke en Mieps01 eens, het is vragen om problemen. Je hebt te maken met een nieuw samengesteld gezin. Met kinderen die een nieuwe plek in het gezin moeten vinden, die er in wisselende mate zijn thuis, waar het hutje-mutje is. Het is echt aanpoten, zo'n samengesteld gezin. En om je daar als kind (of als ouder) dan niet af en toe aan te kunnen onttrekken op je eigen plekje, pfff.....

En voor nu lukt het nog, maar straks heb je veel meer puberende kinderen die allemaal hun eigen privacy willen. Hoe gaat dat dan uitpakken?

Nee, ik (= moeder van een samengesteld gezin) zou het niet doen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op slaapkamervraag voor grote gezinnen.
Naam
Bericht