Menu
 

Topic:

Nachtzindelijk

Fruitsalade  schreef op: 27-06-2012 21:45:12
Hoe maken jullie je peuter nachtzindeijk???


Als Thiuri 's middags slaapt, slaapt hij altijd zonder luier. Hij blijft dan goed droog, maar hoe maken jullie je peuter nachtzindelijk? Een tijdje terug heb ik hem zonder luier in bed gelegd en werd hij zelf om 12 uur wakker omdat hij moest plassen. Daarna zonder luier teruggelegd maar was hij toch nat. Hij wilde toen geen luier aan.


Nu vanavond wilde hij weer geen luier aan toen hij naar bed ging, dus een extra zeiltje in zijn bed gelegd en zonder luier in bed gelegd. Ik laat hem sowieso nog even plassen voordat wij naar bed gaan, maar ik heb geen idee of ik het juist aanpak, vooral omdat hij nog wel altijd nat is als we hem uit bed halen (hij komt er zelf niet uit)
 
Quote
Navigatie
RE: Nachtzindelijk
Bettie  schreef op: 27-06-2012 21:48:08
Niet....dat ging hier helemaal vanzelf.

Na 4 nachten een droge luier ben ik begonnen met complimentjes geven dat hij het zo goed deed en dat hij echt groot werd. Vervolgens een 'beloning' in het vooruitzicht gesteld dat als hij 7 nachtjes droog was hij mee mocht naar de winkel om een klein cadeautje te kopen. Vanaf de 7e nacht geen luier meer gegeven en het gaat boven verwachting goed.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Bettie  schreef op: 27-06-2012 21:49:08
O ja....enne, ik haal Geerten niet uit bed om nog een keer te plassen.


In de beginperiode ging ik nog wel eens naar hem toe als ik 'm 's nachts hoorde kletsen om hem dan extra te plassen maar ik heb hem er nooit voor wakker gemaakt.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Fruitsalade  schreef op: 27-06-2012 21:50:29
Ja, dat had ik ook liever gehad, maar hij heeft geen flauw idee van de complimentjes en de hoeveelheid nachtjes. Dat snapt hij echt nog niet. Ik vind het ook zo sneu om hem een luier aan te geven als hij dat niet wil. Overdag wil hij hem wel eens aan (gemakszucht) maar dan mag hij het niet van mij. Dus als hij dan zelf aangeeft dat hij geen luier wil, vind ik het zo sneu om hem dan wel aan te doen
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Marimammavanalec  schreef op: 27-06-2012 21:50:46
Ik ben ook met het zindelijk worden bezig, overdag dan Hoe lang duurde dat bij jullie voor ze overdag helemaal zonder luier waren?
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Mamaloes  schreef op: 27-06-2012 21:51:14
Niet... Mijn oudste van 5,5 plast 's nachts nog steeds in z'n luier. Heb echt al van alles geprobeerd, maar niks helpt! Mijn jongste van net 4 was gewoon ineens droog 's nachts. Niks getraint of wat dan ook!
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Vikki  schreef op: 27-06-2012 21:53:10
Hier ook wel eens periodes geprobeerd. Oudste was altijd door en door nat. Pas toen hij een paar keer droog was, heb ik zijn luier uitgelaten. Hij was wel al 6. Jongste was 5 en die was gewoon vaak droog, dus ook luier uit. Dus ging eigenlijk vanzelf. Ik vond ze nog snel, papa was 13 en ikzelf 7
Ik heb ze ook wel eens wakker gemaakt om te plassen, maar dat maakte niet veel oud bij oudste, jongste was sowieso droog.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Fruitsalade  schreef op: 27-06-2012 21:54:38
Hmmm dan zie ik het straks wel... Mogelijk sta ik een bed te verschonen whahahaah



Thiuri was met goed 3 maanden zindelijk, maar toen hij naar school ging (spanning) kreeg hij even een terugval, maar hij was toen echt net zindelijk.

Ik heb hem thuis ook gewoon in zijn blote kont laten lopen, toen geoefend met een onderbroek, daarna een korte broek en uiteindelijk met joggingsbroeken. Nu heeft hij wisselend joggingsbroeken en spijkerbroeken aan en gaat het gewoon goed.


 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Mieps01  schreef op: 27-06-2012 22:03:44
Mijn 2 jarige was al helemaal dag zindelijk en deed zelf in de nacht de luier uit. Vond ik niet zo'n feest, maar na drie nachten er maar in meegegaan. Eerst elke nacht nog even laten plassen, maar nu ook niet meer. Wel heb ik een potje op zijn kamer staan, zodat als hij wel eens moet plassen er niet voor door het huis hoeft met een slaapdronken koppie. Maar na wat eerste ongelukjes is hij inmiddels al een maandje droog. Ik sta versteld, de andere 2 was dat pas rond 4 jaar.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Ilja Mv 3  schreef op: 27-06-2012 22:09:12
Wij hebben ze voordat wij naar bed gingen nog even laten plassen. Ik heb hier ook wel eens gelezen dat het afgeraden werd, maar mijn oudste was pas heel laat zindelijk īs nachts.
Als we hem lieten plassen in de avond ging het goed en deden we dat niet dan plaste hij in bed. Bij hem heeft dat wel een jaar geduurd.
Bij mijn dochter duurde dat veel korter, die sliep heel gauw door en bleef droog. En als ze moet plassen wordt ze wakker.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Ilja Mv 3  schreef op: 27-06-2012 22:10:15
Jee ik lees slecht, dat doe je dus ook.
Ik zou het gewoon zo blijven proberen met hem laten plassen, maar als je denkt dat hij er echt niet aan toe is toch een luier of een luierbroekje aan, misschien kun je ergens stoere vinden...en dan later nog eens proberen.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Fruitsalade  schreef op: 27-06-2012 22:13:24
Ik vraag me ook af of hij wel echt 's nachts plast, of dat hij heel vroeg plast. Zijn luier is vaak heel warm als we hem uit doen, dus ik denk dat hij 's morgens ook behoorlijk wat in zijn luier doet.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Dano  schreef op: 27-06-2012 22:19:01
de oudste was 7 en de jongste is 4 1/2 maar nog geen spoor van nachtzindelijk bij haar.ik laat het even zo . zie wel.

met de oudste meer dan genoeg problemen gehad. hij is nu bijna 9 en het gaat goed nu.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Mafkees  schreef op: 27-06-2012 22:47:11
ik train geen zindelijkheid, dat geven ze zelf aan

oudste heeft lang nog een luier omgehad in de nacht en daar zat meestal ook nog een dikke plas in.

toen deze een aantal nachten droog was heb ik geprobeerd een nachtje zonder te doen en dat ging ineens goed.

ik vond het verschrikkelijk om hem rond 23 uur nog eens te laten plassen en dat heb ik ook maar een week gedaan
hij was al wel 5 jaar toen hij 's nachts ook helemaal droog was en bleef

en overdag: hij wilde zelf af en toe op de wc plassen en ik heb met 3 jaar ineens de luier afgedaan en zei heel nonchalant "je hebt geen luier meer om, plassen op de wc" en wonder boven wonder ging dat direct goed!
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Made  schreef op: 27-06-2012 23:26:21
ik laat dr plassen voor t slapen gaan. dan zette ik haar rond 11uur nog even op t potje. Ze is nu ong 2 maand helemaal zindelijk. is snachts 1x mis gegaan denk ik, maar dat was mijn fout, was vergeten haar op t potje te zetten. ze wordt nu zelf wakker als ze moet plassen. nadat ze overdag zindelijk was ging de nacht ook min of meer vanzelf.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Fruitsalade  schreef op: 28-06-2012 13:42:34
Gisteravond een bed verschoond hoor en hij wilde toch weer een luier aan. Nou prima dan....
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Spatje  schreef op: 28-06-2012 13:51:51
kinderen geven zelf wel aan wanneer ze er klaar voor zijn, zowel snacjts als overdag, word altijd een beetje kriegel van het woord training brrrr

die van mij is droog , alleen wilt ze perse in de luier poepen, nou prima, zal heus wel een tijd komen dat ze dat niet meer wilt
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Mieps01  schreef op: 28-06-2012 15:15:35
Spatje, voor de nacht ben ik het met je eens, het lichaam moet dat regelen en je kind heeft denk ik maar matig invloed...
voor de dag? eigenlijk niet zo. Mijn middelste vind viezigheid geen probleem, die was uit zichzelf veel en veel later zindelijk geworden dan nu.. we zijn gewoon begonnen met flink belonen rond 2 jaar en hij was dagzindelijk met 2,5.. maar het kon hem echt niet schelen..
tenzij je katoenen luiers gebruikt vind ik het een enorme belasting van de natuur om ze maar zo lang ze willen te luieren.

Die luiers van nu, zijn zo droog.. alleen poep is nog onaangenaam.. waarom zouden ze dan zindelijk worden? Je moet stoppen met spelen om te gaan plassen, da's alleen maar onhandig. en dat blijkt toch ook wel? want in de generatie waar ik uit kom, waren eigenlijk alle peuterschool kinderen al zindelijk ( ik ben 38) maar als je nu kijkt op KDV en peuterschool dan lijkt dat eerder uitzondering...
Nachtzindelijkheid vind ik dus zelf wel echt iets heel anders..
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Miesje  schreef op: 28-06-2012 16:09:47
mijn oudste was gewoon ineens droog snachts, soms nog wel ongelukje eerste weken.

mijn middelste is nog niet nacht zindelijk.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Dani  schreef op: 28-06-2012 16:13:23
ik heb jaimy potje op de kamer gezet , luierbroekje aan en hem vertelt dat is een groten jongens onderbroek ..
dat luierbroekje kon die zelf aan en uit doen , dus als die moet plassen kon dat.. maakte die foutje dan was zijn bed niet nat
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
3prachtkinders  schreef op: 28-06-2012 16:16:15
Bij mij ging het dus niet vanzelf, mijn zoon dan he, zelf ben ik allang droog

En hij heeft medicijnen voor overdag, en een plaswekker gehad. Toen we de plaswekker gebruikte was hij vlug droog, en hij slaapt nu een maand zonder plaswekker. En het gaat super! Overdag gaat het nu ook goed en ben bezig die medicijnen af te bouwen.

Let wel, alles wat hier staat is onderbehandeling van een kinderarts van de plas en poep poli. Medicijnen krijg je niet zomaar. En mijn zoon is 7,5 jr. En hij baalde zelf, dat zijn neefje van 4 al helemaal droog is, en zijn neefje van 2 ook begint. En dat hij net als zijn baby-zusje in de luiers moest. En ook dat hij overdag iedere keer uit school een schone broek en en onderbroek aan moest doen. Dat is niet leuk.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Boterbloem  schreef op: 28-06-2012 16:20:05
Hier ging het met periodes, mijn zoon was bijna 6 toen hij zindelijk was 's nachts. Net zo gedaan als jou. Luier uit als hij het wilde, aan als hij het wilde. En ineens was het voorbij.

Mijn dochter was achter in de 2 ineens overdag en 's nachts zindelijk.
 
Quote
RE: Nachtzindelijk
Kaatje  schreef op: 28-06-2012 16:30:23
Hier wel geluk lees ik op een enkel ongelukje na direct na zijn derde verjaardag dag en nacht zindelijk. Joris wilde zelf geen luier meer aan.
Ik heb wel wat nagelezen toen en inderdaad zoals hier al staat het laten plassen voor jullie gaan slapen is niet iedereen duidelijk over. Wat ik begrijp is dat je hem dan wel goed wakker moet maken anders leren ze juist half slapend te plassen. Je kan een potje op zijn slaapkamer zetten en zeggen dat hij daar op mag gaan als hij smorgens wakker wordt. Dat werkte bij Joris goed. Hij komt nu ook nog steeds alleen voor het plassen uit bed.
Joris presteert het zelfs om om half 8 naar de wc te gaan en gewoon weer terug naar bed
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nachtzindelijk
Naam
Bericht