Menu
 

Topic:

Wat is wijsheid!

Even Ano  schreef op: 26-06-2012 09:56:18
Mijn dochter is op kamp geweest, nu was zij met haar beste vriendinnetje uit de klas die ook op die sport zit en nog een ander meisje uit haar klas die een beetje de vriendin is van mijn dochter en haar beste vriendin.

Nu heeft dat meisje echt streken uitgehaald dat weekend waar mijn dochter echt verdrietig om is geweest o.a. in de rij voor de glijbaan in het zwembad heeft dat vriendinnetje haar bikinibroekje naar beneden getrokken verder nog wat incidentjes maar dit vond ik toch wel het toppunt. Mijn dochter moest erg huilen (mijn moederhart brak, denk dat ze leuk op kamp is) en voelde zich erg voor schut gezet.

Nu mijn dilemma, ik heb mijn dochter gevraagd om maandag (gisteren dus) meteen op school dat 'vriendinnetje' aan te spreken en te zeggen dat ze het absoluut niet leuk vond dat weekend enz. enz. Nu durft mijn dochter dat niet te doen en wil ik eigenlijk de ouders aanspreken op het gedrag van hun dochter, de moeder van haar beste vriendinnetje wil dat ook doen alleen ik twijfel nog. Kinderen moeten leren dat het niet altijd even gezellig is en dat ze eigenlijk voor zichzelf moet opkomen (wat ze heel moeilijk kan) doordat ik met die moeder ga praten los ik het voor haar op.

Maar als ik de moeder van die pestkop was geweest had ik willen weten wat mijn dochter had gedaan het weekend zodat ik haar kon aanspreken hierop, dus ik neig toch wel naar haar moeder aan te spreken.

Wat vinden jullie???
 
Quote
Navigatie
RE: Wat is wijsheid!
Fruitsalade  schreef op: 26-06-2012 09:58:29
Ik denk toch echt dat ik even verhaal zou halen bij moeder...
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Mitch  schreef op: 26-06-2012 10:02:19
Kinderen moeten inderdaad voor zichzelf opkomen, en wanneer ze dat zelf niet kunnen is dat jouw taak als ouder vind ik.
Dus ik zou inderdaad die moeder inlichten over wat er gebeurd is.
Wat ontzettend rot voor je dochter zeg!! Arm kind.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 26-06-2012 10:03:30
Ik weet niet hoe oud je dochter is maar misshien dan samen met haar naar die moeder stappen? Dan kun je haar een beetje aanmoedigen maar het toch haar wel leren hoe ze het zelf moet oplossen?
Sterkte ermee
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Jolanda1974  schreef op: 26-06-2012 10:05:26
Ik zou het bespreekbaar maken met de ouders van het meisje. Niet met een wijzende vinger meteen verhaal gaan halen maar wel laten weten wat het gedrag van hun dochter met jullie dochter gedaan heeft.
Je hebt nu 1 kant van het verhaal gehoord. Ik zou persoonlijk ook het verhaal van het andere meisje willen horen. Misschien, met nadruk op misschien, is er wel wat voorgevallen tussen de meiden en was dit de druppel. Keur het gedrag niet goed hoor, absoluut niet maar er zijn 2 kanten aan het verhaal en die ik zou willen horen.
Maar op een rustige manier!
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Even Ano  schreef op: 26-06-2012 10:06:34
Ze is 8

Ik had haar gezegd dat ik die moeder aan wilde spreken en eerst wilde ze dat absoluut niet "dan wordt .... boos op me enz.". Dus ik gezegd dan word ze maar boos want als vriendin heb je toch niets aan haar.

Dochter en beste vriendin hebben haar gisteren wel verteld dat ze niet meer in hun vriendenclub mag dat vond ik wel weer stoer van ze.

Ik denk idd dat ik toch even die moeder aanspreek.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Marie8  schreef op: 26-06-2012 10:07:41
Ik zou ook even met de moeder praten, maar wel met je dochter erbij. Meteen goede voorbeeldfunctie voor je dochter.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Even Ano  schreef op: 26-06-2012 10:10:33
Jolanda is snap jouw post maar ik hoef het andere verhaal niet eens te horen, dochter en beste vriendinnetje zijn zo eerlijk als maar kan, ze zullen nooit een kind zomaar zwart maken of niet hun eigen aandeel niet vertellen. En dat andere meisje tja wat zal ik zeggen, ontzettend verwend, kan alles doen bij pa en ma zonder straf enz. Laat ik zo zeggen dat het me niet verbaasd dat zij zich zo gedragen heeft, in de klas is ze ook een pestkop maar de laatste tijd vond ze aansluiting bij mijn dochter en vriendinnetjes en vormde ze samen een clubje, ik had echt gehoopt dat het anders zou gaan, helaas!
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
M.  schreef op: 26-06-2012 10:12:32
Bespreken met de moeder. Kan die het ook weer met haar dochter opnemen. Niet té zwaar maken. Het zijn nog kinderen, die niet altijd de gevolgen van hun daden inzien, zoals wij dat doen. Gewoon zeggen hoe het was en de andere de ruimte geven voor eigen inbreng. Voor de rest laten rusten. Ik heb laatst ook zoiets meegemaakt, moeder had gelijk, geen ruimte voor inbreng en nu nog boos. Intussen spelen dochters weer vrolijk met elkaar, kinderen zijn het nou eenmaal sneller vergeten dan volwassenen.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Liefje  schreef op: 26-06-2012 10:21:07
ja ik zou contact zoeken met de moeder en moeder er op aanspreken waar haar dochter en mijn dochter bij zijn...
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
M&j  schreef op: 26-06-2012 10:39:07
Ik zou zelf de ouders niet aanspreken, heeft meestal toch geen nut.
Ik zou een klacht indienen bij de kampleiding, hun zijn verantwoordelijk en kunnen het eventueel terug koppelen naar de ouders van het meisje. Wie weet hebben hun ook zo hun vermoedens/wat gezien.

Daar naast zou ik ook even met mijn dochter een goed gesprek hebben over vriendschap, dat een vriendinnetje die je ook pest, geen echte vriendschap is en dat ze gerust afstand van dat meisje mag nemen.

Wij hebben iets vergelijkbaar aan de hand gehad met een meisje uit mijn dochters klas.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Bepje  schreef op: 26-06-2012 23:33:16
Wat ik nog mis in jouw verhaal is wat de leiding van het kamp er aan heeft gedaan. Heeft het meisje ter plaatse al straf gehad en heeft de leiding al met de ouders van dat meisje gesproken ?

Als bovenstaande niet is gebeurd zou ik daar ook even informeren wat zij gezien, gehoord en gedaan hebben.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid!
Even Ano  schreef op: 27-06-2012 14:00:40

Quote bepje:
Wat ik nog mis in jouw verhaal is wat de leiding van het kamp er aan heeft gedaan. Heeft het meisje ter plaatse al straf gehad en heeft de leiding al met de ouders van dat meisje gesproken ?

Als bovenstaande niet is gebeurd zou ik daar ook even informeren wat zij gezien, gehoord en gedaan hebben.



Ik bel niet met de kampleiding aangezien ik die moeder elke dag op het schoolplein zie/spreek. Vandaag hebben we haar aangesproken, ze vond het erg vervelend en zou haar dochter vanavond vragen hoe of wat (die ging nu naar een feestje). Mijn dochter probeerde zelf ook nog wat tegen haar te zeggen maar dochterlief draaide zich om en liep zo weg.

Van de week gaan we ze even met zijn drieën laten praten en hoop dat het uitgepraat wordt en dat ze weer vriendinnen kunnen zijn.

Bedankt voor de reacties.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat is wijsheid!
Naam
Bericht